XXXVI. évfolyam 4. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Melyik középiskolában tanuljak?
Az oktatási intézmények tárt kapui

2005. január 28.


Képünkön: Drámaisok a Tóth József Színházteremben (Fotó: Vidovics Ferenc)

Az elmúlt héten már bemutattunk két szentesi középiskolát, azért, hogy megkönnyítsük az általános iskolás diákok választását a továbbtanulás terén. Most folytatódik és befejeződik a bemutató. Így a diákok és szüleik megtudhatják, hogy miért érdemes a HMG-t, a Pollákot, vagy éppen a Borost választani.


Bővebben


 

Új főnök a volánnál
Január 1-jével

2005. január 28.


Ez az első munkahelye. Tizennyolc éves volt, amikor betanított szerelőként alkalmazták a Tisza Volán Rt.-nél. Majd tehergépkocsi-vezető lett. Autóbuszra '90 végén ülhetett. Mészáros Zoltán autóbuszozott is egészen 2003 novemberéig. A területi átalakítást követően az üzletág-igazgató mellett egy évig vezénylő titulusban tanulta a szakma csínját-bínját. Mígnem 2005. január 1-jével - igazgatói beosztásban - kinevezték a szentesi kirendeltség vezetőjévé.


Bővebben


 

Suzuki terepjáró a mentőállomásnak
 

2005. január 28.


A térség egészére kiterjedő feladatok megvalósítására alakult meg tavaly júniusban a Szentes Kistérség Többcélú Társulás. A társulás az egészségügyi alapellátás és szolgáltatás területén térségi feladatként határozta meg a központi ügyelet létrehozását. Ez ügyben nagy lépést tettek előre, ugyanis nyertes pályázatot követően, melyet a Belügyminisztérium írt ki, fejlesztést eszközölhetnek a szentesi mentőállomáson. A sikeres pályázat új orvosi eszközök és egy Suzuki Vitara terepjáró gépkocsi beszerzését tették lehetővé. Átadásuk február 1-jén, kedden délelőtt 10 órakor lesz a helyi mentőállomáson.

 


 

A téli hideget havazás kísérte
 

2005. január 28.


Szentesen is leesett az első hó, ám erre csak az első pillanatokban jelentett akadályt. A Városellátó Intézmény munkagépei január 26-án hajnali két órától járták a várost, s végezték a hóeltakarítást.

A hó a reggeli órákban a derekegyházi úton okozott gondot, ott több mint 50 autó vált a havazás foglyává, melyeket a tűzoltók segítségével szabadítottak ki. Hóekék vágtak csapást a helyenként 50 cm-es hóakadályokban. Szentesen a gépek - a hó szintjétől függően - lapzártánkkor is járják a várost, első menetben a fő közlekedési útvonalakat, majd a tömegközlekedés kiszolgálásához szükséges helyeket takarítják, utána jönnek az alsóbb rendű útszakaszok, és zugok.

A hó a lakosságnak is ad kötelező feladatot, hiszen a saját háza előtti járdát mindenkinek le kell takarítania, illetve homokkal vagy sóval síktalanítani.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc

 


 

Az alig valamiről
 

2005. január 28.


Mondják, hogy már elkezdődik a kampány a 2006-ben esedékes választásokra. Nem jól mondják. Csak folytatódik. Szegény magyar népünk már meg sem tudná nevezni a napot, mikor elkezdődött az elkeseredett harc a hatalom megszerzéséért avagy megtartásáért. Miközben állítólag demokrácia van, vagyis népuralom. De csak állítólag. Mert igazában arról van szó, hogy kiknek sikerül a nép lelkét hatásosan bekeríteni, s saját ízlés szerint "megnevelni".


Bővebben


 

A technikai újítások bajnoka
140 éve született Zsoldos Ferenc mérnök

2005. január 28.


A Szentesen őshonos Zsoldos család számos jeles taggal büszkélkedhet. A kiterjedt família jelentékeny vagyonának és hírnevének megalapozása két Zsoldos Ferenc nevéhez fűződik: ifj. Zsoldos Ferencéhez (1832-1905), a helyi Műszaki Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola névadójához (róla szeptemberben fogunk megemlékezni halálának 100 éves évfordulója alkalmából), és legidősebb fia, Zsoldos Ferenc gépészmérnökéhez.


Bővebben


 

A hangsúly a repülőtérre helyeződött
 

2005. január 28.


Képünkön: A hangármester, Duci bácsi ellenőrzi a Cinke bekötő hevederét. - Pap L. arch.

Ötvenhárom februárjában héthetes és hat hónapos bentlakásos, műszaki tanfolyam települt a szentesi repülőtérre. Műszaki vezető hangármester Oláh József (Duci bácsi) mellé Boros Ferenc szentesi motorszerelőt haza helyezte az országos központ.
Székely Gyula parancsnok egészsége oly mértékben megromlott, hogy az orvosi bizottság nem engedélyezte további repülését. Néhány hónapos központi hezitálás után Mester László, a volt szentesi növendék visszakerült a fölnevelő, a szárnyrabocsátó fészekbe, de maradása csak '54-ben vált véglegessé. Vele egy rendkívül jó képességű, intelligens oktató-parancsnok került a helyi repülés élére.

1953 volt az az év, amikorra felnőtt egy olyan csoport, amely ekkorra képessé vált a teljesítmény-repülésre. Igaz, többségük egyetemre került, sorkatonai szolgálatra volnult be vagy vidéken kapott munkát, de amikor hétvégeken hazajöttek, megjelentek a repülőtéren és tették a dolgukat. A szentesi Vass Jenő motoros oktató is itthoni partot ért. Haza helyezte a központ. A repülőklub élére titkárnak a frissen érettségizett Keszthelyi Vilmos klubtag került. A helyi érdekek érvényesítése előtt mind szélesebbre nyílott az út. Ez meg is mutatkozott a repült órák számában és a teljesítményekben. (folytatjuk.)

Pusztai János

 


 

Tizenöt éve alakult a reformkör
ÉVFORDULÓNAPTÁR - 2005

2005. január 28.


125 éve, 1880. január 24-én 64 éves korában elhunyt Hutiray Lajos (1816-1880) volt 48-as honvédőrnagy, városi birtoknyilvántartó, az 1867-ben megalakult Szentesi Honvédegylet első elnöke.

15 éve, 1990. január 25-én Keserű Imre gimnáziumi tanár, a helyi reformkör egyik alapítója és vezetője nyilvános gyűlést tartott a Kossuth téren. Bejelentette, hogy független jelöltként indul az országgyűlési választásokon, majd ismertette programját. - A Kossuth tér 5. sz. alatt megnyílt a Szabad Demokraták Szövetsége, a Magyar Néppárt és a Kereszténydemokrata Néppárt irodája. A Független Kisgazdapárt és a Magyar Demokrata Fórum a volt megyeházán (Kossuth tér 1.) kapott párthelyiséget. A Magyar Szocialista Párt megtartotta a Nagyőrvény u. 59. sz. alatti székházát, a Magyar Szocialista Munkáspárt pedig a Klauzál u. 6. sz. alatti új épületben bérelt helyiséget.

100 éve, 1905. január 26-án a helyi országgyűlési képviselőválasztási küzdelemből dr. Molnár Jenő függetlenségi párti jelölt került ki győztesen. (A választások országos eredményeként a 30 éve kormányzó Szabadelvű Párt kisebbségbe került a parlamentben.)

45 éve, 1960. január 27-én Megalakult az Árpád Zöldség Termelőszövetkezet. (Az alapító tagok száma 239 fő, területe 1019 kh. Jogelőde a Szentes és Vidéke Zöldség Gyümölcs Termelő és Értékesítő Szakszövetkezet.)

Összeállította: Labádi Lajos

 


 

Gondolatok
 

2005. január 28.


A dél-ázsiai tengerár-pusztítás nyomán olvasd el a bibliai özönvíz történetét. Megtudod belőle, hogy Noénak 150 méter hosszú, 25 méter széles és 15 méter magas hajót kellett építenie a családja és az állatvilág egy részének a túléléshez. Csak a felesége, a három fia és három menye vett részt az építésben. A többi embernek finoman szólva "más véleménye volt" Isten jóslatáról és Noé vállalkozásáról. Mintegy 10 évig tartott a hajó építése. 10 évig tartott a mentő szándékú kegyelmi idő. Utána kinek-kinek a hite vagy saját nézete szerint teljesedett be a vég. Noé és családja nem bánta meg, hogy hitt a figyelmeztetésben. Távol-Keleten nem volt hivatalos figyelmeztetés, de akik az első jeleket komolyan vették, megmaradtak.

"Natura est deus in rebus" (a természet a hétköznapi dolgokban sokat jelent). Kétféle ember van: az egyik "füvön nő fel" (tanyán, falun, vidéken), a másik a városok aszfaltján. Az előbbi felnőtt korára gyakorlatiasabb s a természetben tájékozottabb lesz, mint az utóbbi. Te hol nőttél fel?

Keresztrejtvényt fejtek. A feladvány: "kaszás ember énekli". A megfejtés: aratóének. Elgondolkozom: vajon a fiatalok láttak-e már kaszával arató embert? Aligha. Hát olyan kaszás embert láttak-e, aki többedmagával aratódalt dalolt? Kötve hiszem. Hol van már a tavalyi hó?

Főcím az újságban: "Gazdag kapja a legtöbbet". Mit mondjak? A képviselő úr születetett "Gazdag".

Tudod-e, hogy a szentesi kórházban dolgozók között milyen sok az angyal? Azért azt tanácsolom, hogy inkább hidd el nekem, mint hogy személyesen győződj meg róla...

Dr. Imre Ernő

 


 

Öt éve nem emelkedtek a helyi adók
 

2005. január 28.


A képviselő-testület 2005. évre sem módosította a helyi adók mértékét, évek óta változatlanok. A magánszemélyek kommunális adója 1999. január 1-jétől változatlan, külterületen 2 ezer forint/év, belterületen 3 ezer forint/év adótárgyanként. Tulajdonos változás esetén a bevallási határidő a megszerzés időpontját követő év január 15-e.


Bővebben


 

Ötven forintos bélyeg a levélre
Több mint 4 százalékos emelés

2005. január 28.


Február 1-jétől az idénre tervezett infláció mértékével arányosan, átlagosan 4,15 százalékkal emelkednek a hatósági áras postai szolgáltatások. Nem változik az e körbe tartozó elsőbbségi levél feladási díja.


Bővebben


 

Lapistó messze van
 

2005. január 28.


Félidőben... Sorozatunk első részében az egyéni körzetek települési képviselői szólnak az elmúlt két év történéseiről. Arról, mi az, ami megvalósult, és mi az, amivel még szeretnék jobbá tenni a választópolgárok életét a ciklus alatt? E heti számunkban Csernus Lukács László, a 14. számú választókörzet egyéni képviselője nyilatkozik.


Bővebben


 

A bohóc síró és nevető arca
Gáspár Sándor a közönségtalálkozón

2005. január 28.


A Világszám! című új magyar film főszereplő ikerpárjának egyik fele, Gáspár Sándor is részt vett a középiskolásoknak szervezett vetítésen és közönségtalálkozón az Őze Lajos Filmszínházban. A film másik főszereplője, egyben rendezője Koltai Róbert a kedd esti díszbemutatón csak hangban jelentkezett. Mindkét vetítés telt házzal ment, a szentesi nézők kedvezően fogadták a filmet.


Bővebben


 

Emberi méltósággal
Dr. Bugyi István-díj Molnár főorvosnak

2005. január 28.


- Közel három évtizede élek családommal ezen a környéken, s az utóbbi huszonötben szentesi polgárként gyakorlom hivatásomat, gyógyítom betegeimet, s ami kevés időmből még megmarad, végzem közéleti, társadalmi tevékenységemet.


Bővebben


 

Színvonalas műsor a Lajthában
Tekerőtől az orgonamuzsikáig a kultúra napján

2005. január 28.


Január 22. A Magyar Kultúra Napja. Sok évvel ezelőtt Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz megalkotását. Erről az eseményről természetesen Szentesen is megemlékeztek.

A rendezvényeket a Szabadidős Sportklub, a polgármesteri hivatal a művelődési központ és a Hegedűs László Helyőrségi Klub által szervezett vers és prózamondó verseny nyitotta.


Bővebben


 

Országos turné után az Erotikus Görények
 

2005. január 28.


Mozgalmasan telnek mostanában a legismertebb szentesi punkzenekar, az Erotikus Görények napjai. Nemrég fejeződött be egy tíz állomásból álló turné, amelynek során Komlótól Zalaegerszegig, vagy ha úgy tetszik, Egertől Győrig bejárták az egész országot. Jelenleg stúdióban dolgoznak Murphynél, a tavalyelőtti albumuk óta született dalaik első verzióján.


Bővebben


 

A tizenöt milliós átverés
 

2005. január 28.


Az elmúlt hét végén két személyt állítottak elő a rendőrök, akik a Nagyhegyen lévő épületek kifosztásával gyanúsíthatók. A nyomozás eddigi adatai szerint a betörők négy tanyába hatoltak be a Kispaté úton. Ellenük lopás miatt indult eljárás.
Tolvajok jártak a Bereklapos egyik tanyájában is. Innen egy karnissal a "puttonyukba" távoztak a látogatók.

Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki otthon bántalmazta a párját. A tettlegességig fajuló konfliktusban a nő két ujja eltört, a férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult vizsgálat.

Ismeretlen tettesek ellen nyomoz a rendőrség, akik egy szentesi cég nevében eljáró két személyről kiderült, hogy nem a cég alkalmazottai, addigra a nagykereskedőtől 15 millió forint értékű mirelit árut vettek át.

Betörtek az egyik Kisérben lévő vendéglátóhelyre egy héttel ezelőtt. Az elkövetők játékgépeket törtek fel, a kár megközelíti a 100 ezer forintot. Egyre több gázfűtéssel, szénmonoxid-mérgezéssel kapcsolatos tragédiáról hallani, melyek hazánkban történtek. Érdemes tudni, hogy városunkban vannak olyan vagyonvédelmi társaságok, akik szénmonoxid-visszaáramlást mérő berendezést is forgalmaznak. Ezek a készülékek abban a pillanatban riasztanak, amint a szoba légterében a veszélyes égéstermékek szintje meghaladja a még elfogadhatót.

H. V.

 


 

Tóni bácsi konyhája
 

2005. január 28.


  • Disznótorosleves
  • Füredi karikás fánk


Bővebben


 

Legyünk fittek!
Bertók Róbert rovata

2005. január 28.


Azt ígértem, hogy írok egy otthoni edző programot, ami nehéz egy kicsit, hiszen mindenki más fizikumú, állóképességű, és ami nagyon fontos más-más korosztályba tartozik. A leírt gyakorlatok könnyen kivitelezhetők, melyen mindenki tetszés szerint könnyíthet, vagy ha bírja, akkor nehezebbé is teheti az idő kitolásával, vagy a gyakorlatok ismétlésének növelésével. Miután átöltöztünk egy kényelmes tréningre alkalmas szerelésbe, nyissuk ki az ablakot, hogy friss levegőn mozoghassunk. Aki teheti menjen ki az udvarra, vagy erkélyre.


Bővebben


 

Évzáró a szenior úszóknál
 

2005. január 28.


A szentesi sportegyesületek mindig megtartják az év végi zárszámadást, a szenior úszóknál ez decemberben zajlott. "Tizenegy évesek lettünk" - kezdte Pólyáné Téli Éva, klubtitkár, majd így folytatta: - Új néven (Delfin Egészségmegőrző Sportklub) öt éve működünk. Tagjaink jórészt szentesiek, de vannak sorainkban budapestiek, szegediek, sőt müncheni is. Remélhetőleg Békéscsabáról és Nagykanizsáról is csatlakoznak hozzánk. Jelenlegi taglétszámunk 58 fő. A versenyzésből, a közös programokból mindenki képessége, érdeklődése és szabad ideje szerint veszi ki a részét. Sokan elismerik tevékenységünket a városban, támogatnak bennünket. Nagy érték valamennyiünknek ez a közösség és csak úgy működik, ha mindannyian megteszünk érte minden tőlünk telhetőt. Segítjük egymást, ha szükséges és toleráljuk egymás hibáit, hogy a miénket is el tudják nézni mások.


Bővebben


 

Vereség a Vasastól
 

2005. január 28.


Hazai pályán szenvedett 9-5 arányú vereséget a Legrand-Szentes-G.B.S.C. NB I-es futsalcsapata a terembajnokság 15. fordulójának hétfő esti mérkőzésén. A Legrand a Vasastól kapott ki, egy meglehetősen ideges hangulatú összecsapáson. Szerencsi István csapatvezető a találkozó után elmondta: ezen az estén minden részében jobbak voltak az angyalföldiek, teljesen megérdemelten vitték el a bajnoki pontokat városunktól. A mieink kapkodva, pontatlanul, rengeteg hibával játszottak. A csapat egyik fele ráadásul a nagypályás alapozó edzés után érkezett a találkozóra, így meglehetősen fáradtan mozogtak a találkozón. Szerettek volna bizonyítani hazai közönség előtt, sajnálják, hogy nem sikerült.

A makói labdarúgók még nem tudtak bekapcsolódni a közös munkába, talán a hétfői Békés megyei bajnokin már a csapatot erősíthetik. A Békéscsaba elleni mérkőzésen egyébként - a csapatvezető szerint - csak egy eredmény képzelhető el: a győzelem. A célkitűzések eléréséhez ugyanis a jelenlegi sereghajtó ellen mindenképpen győzniük kellene a Viharsarokban Koncz Zsoltéknak.

H. V.

 


 

Születésnapi nagy futás
 

2005. január 28.


Rendhagyó módon, évei számát kilométerekben futva ünnepelte ötvenedik születésnapját Vakhal György. Az ismert sportember, aki a szentesi laktanyában teljesít szolgálatot őrnagyi rendfokozatban, tavaly a honvédség legeredményesebb amatőr sportolója címet is elnyerte.


Bővebben


 

A kultúra lovagja
 

2005. január 28.


Magyar Kultúra Lovagjává avatták Bese László fazekas népművészt (képünkön tanítványaival, a Hegedűs László Helyőrségi Klub munkatársaival látható). A szentesi feketekerámia egyetlen élő nagymestere a népművészeti örökség ápolásáért kapott lovagi címet a Magyar Honvédség Stefánia palotájában. A vele készült interjút következő számunkban olvashatják. (Kép és szöveg: Vidovics Ferenc)

 


 

"Örökbefogadás" szökőár után
 

2005. január 28.


Lassan egy hónapja foglalkoztatja a világ közvéleményét a Dél-Kelet Ázsiában pusztító természeti katasztrófa. Mindenki igyekszik a maga módján segíteni a rászorultakon. Ennek kapcsán szeretnék felidézni egy lassan 60 éve történt összefogást, ami a második világégés után következett be és aminek már voltak előzményei. (Magyar gyerekek vendégül látása Hollandiában, az I. világháború után. Az említett esemény 1945-ben volt.)

Az iskolában a tanítónk azzal a kéréssel fordult hozzánk, ki tudna fogadni szállásra és kosztra rászoruló gyerekeket, Budapestről, egy tanévre.

Az emlék 60 év távlatából már halványul, de mégis tudomásom van néhány ilyen esetről. Főleg zsidó származású gyerekekről volt szó, akiknek a szüleit elhurcolták. Így került Szentesre Vitray Tamás (Jövendő u., Weigler András gépész) és Váradi Hédi (Rákóczi F. u. 56., Nagy Antal). Mindenki tudja, hogy a két név viselője később országos hírű személy lett.

Szüleim hozzájárulásával mi is fogadtunk egy fiút. Valamivel fiatalabb volt nálam. Már csak a keresztnevére emlékezem, Gábornak hívták. Nagyon jó tanuló volt, és értékelte a vidéki ellátást. Amikor az édesanyja visszatért, magával vitte. Egy ideig még kaptunk tőle levelet és az utolsóban azt tudatta, hogy családjával együtt Romániába költözik.

Mint az előbbiekből is látszik, a magyar emberekben is él a szándék és a jóakarat a segítségnyújtásra.
Úgy gondolom, hogy még élnek a városunkban olyan személyek, akiknek vannak hasonló emlékeik.

T. M. S.

 


 

Teremfoci
 

2005. január 28.


A Szabadidős Sportklub január 22-23-án a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezte a farsangi teremlabdarúgó-tornáját. Eredmények: 1. Laver 2000, 2. Fortuna, 3. Gólvágók, 4. Old Boys. Legjobb góllövő: Szabó Csaba (Gólvágók). Legsportszerűbb csapat: Fipó V. Tonik.

 


 

Fővárosi duplázás
 

2005. január 28.


Két hét telt el a Legrand Szentesi VK-Ferencváros OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés óta, ennyi idő állt a játékosok, szakvezetők részére, hogy túltegyék magukat a hazai 2-9-es vereségen. A hét végén dupla forduló következik, előbb 28-án, pénteken a BVSC, másnap a Honvéd-Domino otthonában szerepel a Legrand.

Vidumanszky László vezető edző szerint a pénteki, Vasutasok elleni találkozó a fontosabb a csapat számára, hiszen ezen a mérkőzésen esély van a pontszerzésre. Az esetleges siker azért is lenne fontos, mert a rájátszásba kerüléshez minden idegenben szerzett pontra égető szükség lenne. Ehhez azonban a helyzetkihasználáson és a védekezésen mindenképpen javítani kell. Mint emlékezetes, a Fradi ellen a Legrand egyetlen akciógólt sem szerzett. A minél jobb hét végi szereplés érdekében a Szolnokkal és a Ferencvárossal is kétkapus mérkőzéseket játszottak Juhász Zsolték. A felkészülés során még mindig nem tudott teljes értékű munkát végezni Torday Árpád, a balkezes játékos visszatérésére akkor lehet számítani, ha teljesen meggyógyult a vállsérülése. Megfázással, lázzal több játékos is küszködik, de ők minden bizonnyal már bevethetők lesznek a fővárosban pénteken este.

H. V.

 


 

Gálaműsor a Seress fivérekkel
 

2005. január 28.


A Seress testvérek, Antal, Róbert, és Krisztián jól ismerősek már a szentesi közönség körében. Tudjuk, ha ők el kezdenek pengetni..., Már a hír hallatára, hogy gálaműsorra készülnek, garantált volt a teltházas nézőtér.

Az elmúlt évekhez képest sokat fejlődtek a fiúk, és már egészen profin kezelik a közönség-kapcsolatot, mely üde színfoltja volt koncertjüknek. A gála első részében lírai dallamokat hallhattunk, majd a második rész pergős latin hangulatú zenéje úgymond mindenkinél kiverte a biztosítékot. A közönség állva, tenyeret nem kímélve késztette újabb és újabb ráadásdarabokra a triót, akik ez alkalommal sem okoztak csalódást. Minden jó, ha a vége jó, a szervezőket dicséri, hogy ezzel a koncerttel zárták a magyar kultúra napi ünnepségsorozatot.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc

 


 

Családi események
 

2005. január 28.


Született: Ibolya Tamásnak és Gábor Brigittának (Kossuth u. 14.) Balázs Benedek, Varga Zsoltnak és Szabó Helgának (Kossuth tér 5.) Vilmos, Zsigó Dánielnek és Farmasi Erikának (Petrovics S. u. 22/A) Dávid Márk, Lengyel Gábornak és Németh Marianna Dórának (Nagyhegy 373/A) Zsombor, Csernus-Lukács Józsefnek és Páger Gabriellának (Lázár V. u. 23.) Milán, Faragó Csabának és Pulya Andreának (Bocskai u. 11.) Patrik, Berezvai Lászlónak és Szerencse Beáta Teréznek (Huszár u. 9.) Dominik, Palásti-Kovács Krisztiánnak és Kádár Szilviának (Csongrád, István u. 11.) Erik, Szabó Istvánnak és Jéga-Szabó Alexandrának (Csongrád, Darányi I. u. 18.) Kitti, Szántai Ferencnek és Bója Erzsébetnek (Csongrád, Vörösmarty u. 38.) Szabolcs, Páli Zoltánnak és Bús Veronikának (Csongrád, Kölcsey F. u. 32.) Krisztián, Horváth Jánosnak és Bíró Ildikónak (Csongrád, Tanya 423.) Levente Péter nevű gyermeke.

Házasságkötés nem volt.


Elhunyt: Eke István (Köztársaság u. 23.), Ujj Sándor (Zrínyi u. 8.), Székely Lajosné Tóth Henrietta (Rákóczi F. u. 21.), Kása Jánosné Ignácz Erzsébet (Brusznyai stny. 7.), dr. Vásárhelyi Béláné Cserna Eszter (Farkas M. u. 13.), Magyar János Sándor (Alkotmány u. 16/A), Náfrádi Istvánné Szalkai Margit (Csongrád, Fövenyi u. 24.).

 


  Vissza a legfrissebb számokhoz