<<< Vissza

Évzáró a szenior úszóknál

2005. január 28.

 
A szentesi sportegyesületek mindig megtartják az év végi zárszámadást, a szenior úszóknál ez decemberben zajlott. "Tizenegy évesek lettünk" - kezdte Pólyáné Téli Éva, klubtitkár, majd így folytatta: - Új néven (Delfin Egészségmegőrző Sportklub) öt éve működünk. Tagjaink jórészt szentesiek, de vannak sorainkban budapestiek, szegediek, sőt müncheni is. Remélhetőleg Békéscsabáról és Nagykanizsáról is csatlakoznak hozzánk. Jelenlegi taglétszámunk 58 fő. A versenyzésből, a közös programokból mindenki képessége, érdeklődése és szabad ideje szerint veszi ki a részét. Sokan elismerik tevékenységünket a városban, támogatnak bennünket. Nagy érték valamennyiünknek ez a közösség és csak úgy működik, ha mindannyian megteszünk érte minden tőlünk telhetőt. Segítjük egymást, ha szükséges és toleráljuk egymás hibáit, hogy a miénket is el tudják nézni mások.

"A szponzorok általában ugyanazok évek óta. Szimpátia és egyéb kötődési alapon támogatnak bennünket. Kisebb tárgyjutalmakkal, vagy 1-30 ezer forint közötti összegekkel. Remélhetőleg 2005-ben is támogatnak. Jó a kapcsolatunk a médiával, a városvezetéssel és az uszodavezetőséggel is."

A működési feltétellel kapcsolatban Téli Éva elmondta : " A tagdíj kivételével minden pénzért pályáznunk kell. Az adó 1%-okból több mint 71 ezer forint gyűlt össze. Köszönjük. Reméljük, nem lesz rosszabb évünk, hiszen ezeknek a sikeres pályázatoknak köszönhetően valamennyi verseny utazási díját az egyesület tudta fedezni. A váltók nevezési díjait, az országos bajnokság összes részvételi díját ki tudtuk fizetni. És felszerelést is tudtunk vásárolni. A világbajnokságon indulók nevezési díjához és az útiköltséghez hozzájárulást kaptak versenyzőink."

Az elért eredményekről is beszélt Pólyáné Téli Éva: "Az egyesületünk tagjai 16 hazai és egy külföldi versenyen álltak rajtkőre, s emellett külön meg kell említeni a szenior vb-t, ahol Szentest négy versenyző képviselte.

Éremgyűjteményünket tekintve ismét sikerült új csúcsot felállítani. A legeredményesebb tagjaink: Becsák Jánosné 51 arany, Kovács Imréné 51 arany, Virágos Éva 39 arany, Téli Éva 37 arany, Debreceni Beáta 28 arany, Cseuz László 25 arany, Melkuhn Dezső 24 arany, Bocskay Zsófia 18 arany. Külön ki kell emelni Melkuhn Dezső teljesítményét, aki 103 egyéni úszóéremmel büszkélkedhet: a 24 arany mellett még gyűjtött 64 ezüstöt és 15 bronzot. Tagjaink közül 39 főnek sikerült egyéni érmet szerezni. Két versenyt emelnék ki. A szenior úszó vb-n Riccionéban négy fő lépett rajtkőre. Virágos Ilona: 200 m pillangó 13.hely, 200m vegyes 12.hely. Debreceni Beáta 200 m mell 30. hely, Tar János 50 m gyors 97. hely, dr. Bakacsi Gyula 50 hát 18. hely.

A gyulai országos bajnokságon új csúcs született, 34 egyéni aranyat és egy váltót nyertünk. Az egyesületek versenyében a Delfin Egészségmegőrző Sportklub 4. helyen végzett, ami nagyon szép teljesítmény."

A jövő terveiről: " a 2005-ös esztendőben az előző évihez hasonló versenynaptárra számíthatunk. 15-16 hazai, 2-3 külföldi verseny, öböl átúszás a Balatonon, szarvasi megmérettetés. A legfontosabb versenyek: március 7-én országos pedagógus úszóbajnokság, június 4-5-én X. nemzetközi szenior úszóverseny, szenior úszó Eb augusztus 16-21 Stockholm. Országos szenior úszóbajnokság , Gyula, augusztus vége. Szeretnénk indulni április 16-17-én Kassán, illetve június végén Szabadkán rendezendő versenyen."

A beszámoló után jó hangulatú vacsorával búcsúztak a szenior úszók nagyszerű eredményeket hozó esztendőtől.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza