XXXIX. évfolyam 18. szám

2007. május 4.

Légből kapott légimentő?

Egyperces néma felállással adóztak a képviselők az önkormányzat április végi ülésén a közelmúltban elhunyt Zoltai Gábor fideszes képviselő emlékének. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő a két ülés között történt események beszámolójában elmondta, azonnali kérdést intézett dr. Horváth Ágnes egészségügyi miniszterhez a sajtóban megjelent hír kapcsán, miszerint Szentes helyett Szegeden lesz a dél-alföldi légi mentőbázis.

2007. május 4.

Összefogásban az erő

A Hunor Coop múltja, jelene és jövője

A Szentes és Vidéke Áfész 1945-ben alakult, a környék élelmiszer- és egyéb ellátásának elvégzésére. A hétvégén megtartott ünnepségen Mészáros Zoltán vezérigazgató egy kis nosztalgiautazásra invitálta a Megyeháza Konferencia termében összegyűlt tagokat, a részvénytársaság, illetve jogelődje régi és jelenlegi dolgozóit. A rendezvényen természetesen szó esett a jelenről és a jövőről is.

2007. május 4.

Kérés

Meghalt Borisz Jelcin. Kapott is illedelmes méltatást a magyar médiában, ha nem is eltúlzott mértékben. "De hát orosz volt!" Tényleg az. Én mégis megkockáztatok emlékére egy kis szubjektív nosztalgiát. Íme!

Éppen Németországban jártam akkor 1991-ben, az augusztusi moszkvai katonai puccs idején. Félelmetes órákat éltem át többed magammal. A németek is átérezték a magyar pap félelmét, imádkoztak vele együtt, és sírva hallgatták a magyar himnuszt.

2007. május 4.

"Valódi mestere a szónak"

125 éve született Böszörményi Jenő lelkész

Ha végigtekintünk a szen-tesi református lelkészek névsorán, találhatunk közöttük tudóst, krónikaírót, kiváló hitszónokot, egyházi írót, néprajzgyűjtőt, történetírót, műfordítót, tankönyvírót, de versfaragót, novellaírót, szépirodalommal foglalkozót nem, azaz csak egyet: Böszörményi Jenőt. Kortársai feljegyezték róla, hogy kiválóan szavalt, ifjabb korában színészkedett, országos hírű anekdotázó volt, s ezáltal a társaság kedvence. Mindezek már csak hírből ismertek, de az 1920-as évek végétől megjelent novelláskötetei maradandóan biztosítják, hogy emléke ne merüljön feledésbe.

2007. május 4.

Átadták az új orgonát

A városi majális egyetlen tisztán klasszikus zenei programja az evangélikus templom új orgonájának bemutató-koncertje volt, melyet Szentes testvérvárosa, Sankt Augustin önkormányzata, evangélikus gyülekezetei és a Cantamus Énekegyüttes adományozott. A Sankt Augustiniak akkor döntöttek úgy, hogy szeretnének orgonát ajándékozni a gyülekezetnek, mikor egy néhány évvel ezelőtti látogatásuk alkalmával megtekintették a szép templomot, de azt tapasztalták, hogy az ott lévő javításra szoruló hangszer nem alkalmas a kórus kíséretére. Így a kórus vezetőjének, Prof. dr. Ingrid Weitenhagen ötletének és szervezőmunkájának köszönhetően adományokat kezdetek gyűjteni több evangélikus gyülekezetben, s Nagy Jánost és Mihály Bélát meghívták egy jótékony célú koncertre, ahova Pathó Gyula lelkipásztor is elkísérte őket. Idén tavasszal pedig megérkezett városunkba az új amerikai gyártmányú elektromos orgona, melynek ideszállításában jelentős szerepe volt Ludwig Szilvásinak és Sankt Augustin önkormányzatának.

A komolyzenei koncerten pedig Nagy János, Horváthné Dányi Katalin (cselló) és Csiszár György (fuvola) közreműködésével bemutatta a 19. századi francia romantikus orgonák hangzását idéző hangszert. Az alkalmon többek között Bach C-dúr toccatája, Dubois In Paradisum, Bonnet Caprice Heroique és Marcellon Priere a Notre-Dama című művei hangzottak el.

2007. május 4.

Tüntető felvonulás a ligetben

Évfordulók - 2007.

100 éve, 1907. április 28-án a szentesi szervezett munkások nyilvános népgyűlést tartottak a Kossuth téren, amelynek napirendjén a cselédtörvény-javaslat elleni tiltakozás szerepelt.

120 éve, 1887. április 29-én született dr. Péter (Polacsek) Ernő (1887-1949) ügyvéd, városi és megyei képviselő, számos társadalmi és politikai szervezet tisztiügyésze. (Halálának körülményei máig tisztázatlanok.)

75 éve, 1932. április 29-én elhunyt dr. Reis Samu (1855-1932) orvos, városi és megyei képviselő, a szentesi izraelita egyház volt elnöke, aki 52 éven át szolgált Szentesen.

170 éve, 1837. április 30-án Szentes birtokos lakói közfelkiáltással főbíróvá választották Boros Sámuelt, az örökváltsági szerződés megalkotóját, aki Kiss Bálint református esperes kezébe letette a hivatali esküt. Az új főbíró vezetésével a város közgyűlése pártfogóvá választotta Klauzál Gábort, Csongrád vármegye táblabíráját, volt országgyűlési követét, a liberális reformeszmék élharcosát.

85 éve, 1922. április 30-án gróf Batthyány Tivadar programbeszédet tartott Szentesen a Tyúkpiac téren (ma Szabadság tér).

125 éve, 1882. május 1-jén a Keresztes Nagy testvérek vállalkozásaként megindult a gőzhajójárat a Tiszán Szentes-Szolnok és Szentes-Szeged között. (A fellépő konkurencia miatt a járat 1882. jún. 30-án megszűnt.)

105 éve, 1902. május 1-jén iskolát nyitott Szentesen Mészáros Hugó zenetanár. - A helyi sajtó régi szentesi hagyományként emlegette a május elsejei reggeli zenés ébresztőt.

100 éve, 1907. május 1-jén a szentesi szervezett munkások tüntető felvonulással és gyűléssel egybekötött népünnepélyt tartottak a Széchenyi-ligetben.

130 éve, 1877. május 2-án született dr. Szeder Ferenc János (1877-1938) földbirtokos, városi és megyei képviselő, lapkiadó, Szentes 1926-1931 közötti országgyűlési képviselője, m. kir. gazdasági főtanácsos.

110 éve, 1897. május 4-én Tarnóczi Mihály és Békési Imre benyújtotta jóváhagyásra az alakítani szándékolt Szentesi Földművelő Munkás Egylet alapszabály-tervezetét. Az alispán arra hivatkozva, nem javasolta a jóváhagyást, hogy a folyamodók ismert szocialista agitátorok. (A belügyminiszter 1898. április 2-án kelt végzésével megtagadta a jóváhagyási záradékot.)

Összeállította: Labádi Lajos

2007. május 4.

Megszorított költségvetés

A Fidesz nem támogatja

Az önkormányzat 2006. évi költségvetésének tervezési folyamatában már érezhető volt, hogy a források beszűkülése, az egyre növekvő feladatok miatt nem lesz lehetőség a különböző területeken szakmai oldalról felmerülő igények teljes körű kielégítésére. A terv nem tartalmazhatott lényeges lehetőséget a szakmai színvonal javítására, fejlesztési többletek finanszírozására.

2007. május 4.

Műszakiak napja

Ezrek fordultak meg a laktanya-napon

Ismét közkedvelt, ezrek által látogatott rendezvénynek adott otthont április 27-én a Damjanich János laktanya, melyen nemcsak kulturális programokra, hanem az ország volt és jelenlegi műszaki katonáinak találkozójára is hívogatták a város, illetve a környező települések lakosait.

2007. május 4.

Majális a Luther téren

A városi majális egyik legszínesebb programcsokrát a Luther téri díszkútnál helyezték el, hiszen az idelátogatók először a Katowicei Bányász Fúvószenekar előadását hallgathatták meg, majd részt vehettek a Nemzetközi Népzenei Sokadalom elnevezésű rendezvényen.

2007. május 4.

Színes sportmajális

Kellemes idő fogadta május 1-jén a sportmajálisra kilátogatókat. A Szentes Városáért Civil Fórum hamísítatlan családi majálisát megelőzte a kifejezetten sport program, ami már hagyományosan összefonódik az ünnepi rendezvénynyel. Április 29-én a Spartacus pályán felnőtt labdarúgó tornát rendezett a civil fórum. A Május 1. kupáért négy amatőr csapat szállt versenybe, melyek hat mérkőzésen döntötték el a helyezések sorsát 1. Csongrád, 2. Szentesi Laver, 3. Főnix Szabadidős SK, 4. Dream-Team Szabadidős SK.

2007. május 4.

Kurcán innen - Kurcán túl

A 17 órakor kezdődő Luther téri program megalapozta az idei majális parádés és ünnepi hangulatát, s az esti koncertre átvonuló tömeg vidáman csatlakozott a 21 óra körül induló lampionos felvonuláshoz, melynek úti célja a Művelődési és Ifjúsági Ház előtti terület volt. A fáklyákkal és lampionokkal vonuló menetet a katowicei Bányász Fúvószenekar vezette át a volt TNT-s Dobrády Ákos koncertjére, ahol ismét felcsendültek a sokak által ismert slágerek, köztük a Nincs baj, miért vagy szomorú, a Sírni tudnék, illetve a Bele vagyok zúgva teljesen című számok. E mellett a Kurca túl oldalán felállított vidámparkban is lehetőség nyílt a szórakozásra, hiszen dodzsemmel, körhintával, mini-vasúttal, Bungy Tram-poline-nal, légvárral és céllövöldével is készültek a szervezők, hogy elősegítsék a város lakosainak kikapcsolódását.

2007. május 4.

Beszélgetés D. dr. Csiha Kálmánnal

Erdélyi püspök evangelizciója városunkban

Nemrég tartott evangelizációs sorozatot Nemzet és Evangélium címmel a Felsőpárti Református Templomban D. dr. Csiha Kálmán, nyugalmazott erdélyi püspök, református lelkipásztor, a Fény a rácsokon (Börtön-évek vallomása) című könyv szerzője, akivel ez alkalomból beszélgettünk.

2007. május 4.

Egyedi történelem és kultúra

Döbrentei Kornél előadása Szentesen

A Szentesi Keresztyén Pedagógus Társaság meghívására Döbrenetei Kornél író, költő tartott előadást a Művelődési és Ifjúsági Házban Magyarországgal Istennek terve van címmel, melyen a tartalmas gondolatok mellet Petrás Mária énekes, iparművész előadásában magyar, illetve csángó népdalokat is meghallgathatott az érdeklődő közönség.

2007. május 4.

Helyesírási verseny

Szentes anyanyelvi munkaközössége már több mint 3 évtizede megrendezi a területi helyesírási versenyt az általános iskolásoknak, mely később megyei szintig bővült, majd a Magyar Nyelvtudományi Társaság kezdeményezésére országos, illetve nemzetközi szintig fejlődött.

2007. május 4.

Tavasz a természetben

A Szabadidős Sportklub ismét megrendezte Tavasz a természetben című kiállítás-sorozatának első állomását.

Az 1990 óta futó sorozat a klub környezetvédő programjának része, céljaként pedig a figyelemfelkeltést, illetve az egyéni képességek megmutatásának lehetőségét említette Léhi Gábor klubelnök. Azt gondolja, kezdeményezésük jó talajra talált, s még a művészeti iskolák megjelenése előtt követendő példával jártak elől. Három korcsoportban írtak ki pályázatot, s először a felnőttek munkáiból állítottak ki mintegy 40 alkotást az ifjúsági házban.

2007. május 4.

Szabálysértés közterületen

Illegális plakátolás

A város számos helyén vannak kör alakú hirdető- táblák és felületek, ahol a plakátok, szórólapok elhelyezése engedélyezett, ingyenes és nem ütközik szabályba. Ennek ellenére a szolgáltatásaikat hirdetni kívánó állampolgárok sokszor fára, épületek falaira, kandeláberekre és villanypóznákra, valamint általuk elkészített táblákra ragasztják fel hirdetéseiket, ami szabályzatba ütközik. Ha így akar valaki hirdetni, akkor előzetesen engedélyt kell kérnie a polgármesteri hivatal műszaki osztályán, a közterület-felügyelet munkatársai pedig részletesen felvilágosítják a hirdetőtáblák kifüggesztésének módjáról. Amennyiben nem így jár el, akkor szabálysértési eljárást kezdeményezhetnek ellene, 10 ezer forintos helyszíni bírságot róhatnak ki rá, s kötelezik az illegálisan kirakott hirdetések eltávolítására. Ha ezt nem teszi meg, akkor a 218/1999-es kormányrendelet megfogalmazása alapján cselekedete 50 ezer forintig terjedő pénzbüntetetést és feljelentést von maga után.

Ingatlanok előtti karbantartás

Egyre több félreértést és problémát von maga után az is, hogy az ingatlanok előtti közterület (járda, füves terület, vízelvezető árok) rendben tartása kinek a feladata. Az ingatlan előtt telek határától az úttest széléig tartó terület gondozása, tehát az árkokban kinövő fák-, vadhajtások eltávolítása, a járda rendben tartása és a fű lenyírása a tulajdonos feladata. A közterület-felügyelet folyamatosan azt tapasztalják, hogy főként a kiséri és a felsőpárti városrészben a telektulajdonosok elfeledkeznek erről a kötelezettségükről, s néhány helyen akár a 40-50 cm-es magasságot is eléri a fű hossza. Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy amennyiben nincs levágva az ingatlanok előtti közterületen a fű, akkor a tulajdonosokat felszólítják arra, hogy tegyék ezt meg. Ha nem teljesítik a felszólításban foglaltakat két-három napon belül, akkor a Városellátó Intézmény lenyírja a füvet és a költségeket kiszámlázza a tulajdonosnak. Az összeget a helyi rendeletben foglaltak szerint adó módjára is behajthatja az önkormányzat!

2007. május 4.

Tóni bácsi konyhája

  • Káposztás kolbászleves
  • Töltött karalábé
2007. május 4.

Izirájder motoros nap

Egy délutánra birtokba vették a Pusztai László sporttelepet a különböző korú és méretű motorok. A közel félszáz darab motorkerékpárt azonban nemcsak megtekinteni lehetett, hanem kipróbálni is. A harmadik alkalommal megrendezett motoros találkozón a régi Pannóniák és a motorsport legújabb technikai vívmányai is megmérkőztek egymással, hiszen a bemutatók mellett tesztvezetés, motorhang szépségverseny és ügyességi versenyek is várták a szórakozni vágyókat. A szakértői zsűri pedig értékelt és két kategóriában (500 cm3 alatti és feletti kategória) díjazta a legjobbakat pólókkal és a motoros társadalom már hagyományossá vált italával, azaz sörrel. A legkisebbek közül két 7 éves gyermek is bemutatta tudását az érdeklődő majálisozóknak.

Majd 17 órakor rendőrségi felvezetéssel indult el a városi motoros felvonulás a Pusztai László Sporttelepről, a Hámán Kató lakótelepen, a felsőpárti városrészen, a belvároson (a központi rendezvény szakaszát nem érintették) és a Kiséren át, melynek időtartama alatt a járgányok széles palettáját tekinthették meg a város lakosai.

2007. május 4.

Győzelem a fővárosban

Nem lehetett tudni, mit hoz a Szentesi VK - Pécs OB I-es férfi vízilabda mérkőzés, hiszen a mieinknek illett volna legalább egy pontot szerezniük papíron erősebb vetélytársukkal szemben, viszont az amúgy is roppant fiatal csapatot sújtó sérüléshullám továbbra is érezteti hatását. Szentesi kapufával, Horváth Tamás védésével, majd Papp Gábor góljával indult a találkozó, amit még az első negyedben egalizáltak a vendégek, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Gábor Barnabás előnyből szerzett találatával a második negyed elején ismét mi vezettünk. Akkor még a szurkolók sem tudhatták, hogy utoljára történt meg ez a mérkőzésen. Két, emberelőnyből szerzett góllal fordított a Pécs, a mieink viszont kettős előnyből sem tudtak eredményesek lenni. 2-4-ről folytatódott a mérkőzés, ám a Szentes ott folytatta, ahol az előző nyolc perc végén abbahagyta. Újabb kettős emberelőnyt puskáztak el Vígh Róberték, ráadásul előbb Papp, majd Döb-rőssy, később Szabó Tamás és Németh Dániel is kipontozódott, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A 3-7-es vereséget követően Berki András úgy fogalmazott, sokkal többet várt csapatától, nem is feltétlenül eredményben, hiszen a Pécs volt az esélyesebb a mérkőzés előtt. Ez a találkozó azt mutatta, hogy a Pécs verhető ellenfél lett volna, megnyerhető mérkőzés volt a szombati, ám a szentesi csapat ezzel a játékával saját magát verte meg.

Május elsején aztán végre győzelemnek örülhetett a Szentes, mivel a Neptun otthonában 9-6-ra nyertek vízilabdázóink. A mérkőzés a második negyedben dőlt el, ezt a játékrészt 5-1-re nyerte a csapat, amely Berki András beszámolója szerint elsősorban emberhátrányos védekezésben nyújtott megfelelőt. A hazaiak 17-szer (!) játszottak emberelőnyben, ám mindössze egyszer tudták bevenni Horváth kapuját. Kötelező volt ez a győzelem, de a korábbi mérkőzések kudarca miatt szeretett volna minél előbb túl lenni ezen a gárda. A siker önbizalmat adhat a május 5-i, szombaton 18 órakor a ligeti uszodában kezdődő BVSC elleni mérkőzésre. Fontos találkozó lesz ez is, szükség lesz a remélhetőleg minél nagyobb számban kilátogató szurkolók bíztatására.

H. V.

2007. május 4.

Dzsúdó

Az UTE Jégcsarnokában rendezték meg a XX. Budapest Kupa nemzetközi judo versenyt április 28-án, ahol a Pollák DSE cselgáncsozóinak szlovák, osztrák, német és ukrán versenyzőkkel kellett megküzdeniük. A megmérettetésen a serdülő női -63 kg-ban Kalydy Patrícia az 1., a női +63 kg-ban Gila Nóra a 3., a férfi -60 kg Őri József a 2. helyet szerezte meg.

2007. május 4.

Rögbi-meccs

Az NB I-es SzVSC 91-esek rögbi csapata utolsó itthoni tavaszi mérkőzésére kerül sor május 5-én, szombaton 14 órakor. A rögbisek a MÁV-pályán játszanak a Pécsi Indiánokkal.

2007. május 4.

Gyermekrögbi

A rögbisek szentesi csapata a kölyök korosztály "C" csoportjában játszott. Betegségek és egyéb problémák miatt csak fél csapattal tudtak kiállni, amely meglátszott az eredményen és a teljesítményen is.

"C" csoport csapatai: Deák Ferenc Általános Iskola és Damjanich János Tagiskola (Szentes), Teleki Ált. Iskola (Székesfehérvár), Rákóczi Ferenc Ált. Iskola (Székesfehérvár), Bólyi Általános Iskola (Érd).

A mérkőzések:

Szentes - Teleki 5-40 pontszerző: Molnár

Szentes - Rákóczi 5-5 pontszerző: Sipka

Szentes - Bólyai 5-25 pontszerző: Táborosi

Összetettben - három csoportot figyelembe véve - a három vereséggel a 10. helyet szerezték meg a gyerekek.

A csapat tagjai: Ábrahám Bernadett, Molnár Zsanett, Sipka Róbert, Táborosi Ádám, Papp Zoltán, Farkas Klaudia.

2007. május 4.

Egy győzelem, egy vereség

Két idegenbeli mérkőzésen van túl a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó csapata. Előbb Apátfalvára látogattak Bozóki Zoltán tanítványai, ahol 3-1-re sikerült nyerni, míg az elmúlt hétvégén a bajnokesélyes Nagymágocs otthonában szenvedtek 2-1 arányú vereséget Págerék. A szentesi labdarúgók a mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltak a házigazdáknak, akik két tizenegyesből szerzett góllal kerekedtek felül a Kinizsin. A mieink legközelebb május 6-án, vasárnap délután 17 órakor lépnek pályára hazai környezetben, amikor is a jelenleg negyedik helyen álló Székkutas gárdája lesz az ellenfél. A Kinizsi a huszonegyedik fordulót követően 34 pontjával a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

H. V.

2007. május 4.

Szilver TSE hírei

Formációs Magyar Bajnokság 2007. április. 14. Miskolc

Felnőtt Standard Mix kategória 2. helyezés

A csapat tagjai:

Borbás Csaba-Szepesi Anetta
Bődi Richárd-Kovács Bernadett
Budai Attila-Barna Lilla
Kósa András-Túri Bernadett
Kósa István-Pap Szandra
Nagy Gergő-Horváth Alexandra
Schwartz Péter-Csapi Flóra
Török László-Zsiros Gabriella

Edzők: László Csaba, Németh Anikó, Páli Erik

2007. május 4.

Garázdák rongáltak

December 31-ig minden nap négy órában fokozott közúti ellenőrzést tart - az országos ellenőrzésekhez hasonlóan - a szentesi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztálya. Kiemelten ellenőrzik a gyorshajtókat és az ittas gépjárművezetőket. Négy ittas sofőrt a hosszú hétvége alatt is "lekapcsoltak", közülük kettőt Fábián-sebestyénben, kettőt pedig városunkban. Volt köztük, aki autót, de olyan is akadt, aki segédmotorkerékpárt vezetett alkoholfogyasztást követően.

Sűrűbben járőröznek a rendőrök a Schweidel utca környékén is, ahová csak meghatározott időszakban lehet tehergépjárművel behajtani, ám előfordul, hogy van, aki nem veszi figyelembe a tábla jelzéseit.

Laptopot loptak egy nagy-mágocsi kft. irodahelyiségéből. A helyszíni szemlét követő adatgyűjtés során a nyomozók olyan információk birtokába jutottak, amely alapján nem sokkal később sikerült az elkövetőt elfogni.

Három tanyába törtek be a Nagyhegyen, az ingatlanokból kéziszerszámokat, flexet, szivattyút vittek el a tolvajok.

Betörték a Kossuth téri ékszerbolt kirakatát ismeretlenek. A garázdák minden bizonnyal csak szórakozásból pusztítottak, mert ékszer nem tűnt el, és nem messze onnan az egyik lépcsőház üvegablakát is beverték.

H.V.

2007. május 4.

Megnyílt az uszoda

Megnyílt a ligetben lévő Sportuszoda. Az intézmény munkatársai elvégezték a szükséges tisztasági meszelést, s a nyári fürdőzők fogadására felújították a 25 méteres és előkészítették a 50 méteres medencét. Az élményfürdőt is birtokba vehetik két héten belül a fürdeni kívánók. Az öltözők nagyobb részének esetében is elvégezték a karbantartási munkákat, de itt még vannak teljesítésre váró feladatok. A kempingben pedig négy új házat fognak átadni át május végéig, amit pályázati forrásokból építenek meg. Ez utóbbi részleg kihasználtsága máris mintegy 30 százalékos.

2007. május 4.

Rendhagyó iskolanap

Téma: a természetvédelem

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában április 27-én rendhagyó iskolanapot rendeztek, melyen most sem csak általános sport- és kulturális programok kaptak helyet. A rendezvényt - mint ahogyan az már a "Mezgé" esetében hagyományosnak tekinthető - most is a természetvédelemhez, s ezen belül a Föld világnapjához kapcsolták.

2007. május 4.

A bronzért játszhatnak

A döntőbe jutás volt a tétje a Hungerit-TopCop-Securi-ty-Szentesi VK - Domino Honvéd női vízilabda mérkőzésnek. A fővárosiak nyerték a két győztes mérkőzésig tartó párharc első felvonását, így a mieinknek mindenképpen nyerniük kellet volna ahhoz, hogy megmaradjon az esély a fináléba kerülésre. A titkon remélt győzelem végül elmaradt, sőt még a szoros vereségre sem volt esély a találkozón, a válogatottak sorát felvonultató vendégek magabiztosan, végig kézben tartva a mérkőzést, 15-5-re nyertek a Hungerit ellen. Pedig nem indult rosszul az összecsapás, hiszen Brezovai kivédte Györe büntetőjét, ám amíg a mieink kizárólag a kapufát találták el hajszálpontosan, addig a Honvéd Valkay és Pelle góljaival fokozatosan elhúzott az első negyedben, majd a másodikban egyértelművé tették: nincs egy súlycsoportban a két csapat. A különbség a harmadik negyedben kilenc gólosra hízott, majd tíznél állt meg 32 perc után. A vereségen túl fájó veszteség lehet Szeremkó Krisztina kiesése, aki az első játékrészben szenvedett ujjsérülést. Kovács doktor elsődleges diagnózisa szerint a szentesi klasszis bal kisujjában in-szalagsérülést szenvedett, így játéka erősen kérdéses a harmadik-negyedik helyért zajló helyosztó során. Még nem dőlt el, hogy ki lesz a Szentes ellenfele a bronzcsatában, viszont az biztos, hogy a másik ágon az OSC és a Dunaújváros csatázik a döntőért. Ennek a párharcnak a vesztesével mérkőzik majd a Hungerit.

Kocsis István vezetőedző szerint, ha a helyzeteiket értékesítették volna a találkozó elején, akkor szorosabb lehetett volna az összecsapás. Ezek kimaradtak, a Domino azt játszhatta, amit igazán tud és végül könnyedén nyert. Nem könnyű a válogatottak sorát felvonultató Honvéd ellen játszani, de igyekeztek mindent megtenni a győzelemért. Nagyon sok hibával játszottak, sajnos ezen a szombaton ennyit tudtak kihozni ebből a mérkőzésből. Szerdától már a jövő hétvégi bronzmérkőzésre készülnek a hölgyek, bárki legyen is az ellenfél, idegenben szállnak majd medencébe először Győri Eszterék.

H.V.

2007. május 4.

Családi események

Született: Gubisi Mihálynak és Pálfi Anikónak (Ap-ponyi tér F. épület) Mihály, Rekettyés Lászlónak és Győri Reginának (Csongrád, Sugár u. 10.) Kristóf Norbert nevű gyermeke.

Elhunyt: Szűcs László (Orgona utca 16.), Földvári-Nagy Sándor László (Kisér utca 98.), Fazekas-Vigh Pálné Balogh Erzsébet (Szabadság tér 3.), Gyapjas István (Csong-rád, Orgona utca 14.), Domokos Györgyné Molnár Anna (Csongrád, Vasút utca 92.), Nagy Lajos (Csongrád, Dózsa György tér 5.).