2007. május 4.

Színes sportmajális

Kellemes idő fogadta május 1-jén a sportmajálisra kilátogatókat. A Szentes Városáért Civil Fórum hamísítatlan családi majálisát megelőzte a kifejezetten sport program, ami már hagyományosan összefonódik az ünnepi rendezvénynyel. Április 29-én a Spartacus pályán felnőtt labdarúgó tornát rendezett a civil fórum. A Május 1. kupáért négy amatőr csapat szállt versenybe, melyek hat mérkőzésen döntötték el a helyezések sorsát 1. Csongrád, 2. Szentesi Laver, 3. Főnix Szabadidős SK, 4. Dream-Team Szabadidős SK.

.Május 1-jén a családokat célozták meg a szervezők, számukra készültek szórakoztató programokkal a focipálya melletti színpadon, és a füves területen. A kulturális műsorban nagy sikert aratott az újszentesi Csűrdöngölő néptánccsoportjának fellépése, melynek végeztével a jó hangulat megkoronázásaként körbe is puszilták egymást a vendéglátó Szabadidős Sportklub táncosaival. A színpad előtti terület tetszetősebb külsőt öltött a nap folyamán, egyre színesebb lett, köszönhetően a gyerekek krétarajzainak. Az aszfaltrajz-verseny díjazottjai a színpadon szavalhattak is, a versekből kitűnt: közeledik Anyák napja, hiszen a kis szavalók ezt a témát érintették leggyakrabban. A közelben karikával lehetett célba dobni, kissé távolabb technikai bemutatók (repülőmodellek, tűzoltóautók) szórakoztatták a város apraját-nagyját. Zsákban futni nem is olyan könnyű, de önfeledt vidámság kísérte, s ha éppen a cél előtt buktak a gyerekek, mosolyuk akkor is letörölhetetlenül ragyogott arcukon.

Sokan töltötték ezt a napot a sportmajálison, s a rendezők örülhettek, hogy most jó időt is sikerült szervezni a programok mellé.