2017. SZEPTEMBER

 

BOROS GÓLYÁK AVATÁSA

 

 

2017. szeptember  29-én avatta a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kisgólyáit. A két osztály tanulóinak egy héten keresztül kellett bizonyítaniuk, hogy érdemesek a KÖZGÉS címre.

Természetesen a felsős designerek által megkövetelt egyen öltözékbe kellett bújni a növendékeknek és megállapíthatjuk, hogy ebben a szakmában nem fognak babérokat szerezni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Számítógép adomány a Hajléktalan Szállónak

 

 

2017. szeptember 29-én Kovácsné Gila Erzsébet és Tímár Ferenc a Szentes - Csongrád Rotary Klub nevében egy számítógépet adományozott a Szentes Hajléktalan Segítő Központnak, hogy az ott élő emberek is tudjanak akár internetezni vagy más hasznos információszerzéssel könnyíteni sorsukon.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Djabe lemezbemutató Szentesen

 

 

Boldog új évadot! - kezdte mondandóját Kertész Ákos a Hangversenyközpont vezetője a Zene-Világ-Zene koncertsorozat idei első koncertje előtt. Megújult színpadi látvánnyal fogadta a zenei csemegék szerelmeseit az intézmény.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Gyermekek világnapja gálaműsor

 

 

2017. szeptember 29-én került sor az Árpád Szabadidős Sportklub szervezésében a világnapra megemlékező gálaműsor a Ifjúsági Házban.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

(videóval)

 

 

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. Szentesen a Kossuth téren a Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2017. szeptember 29-én 12 órai kezdettel közös énekkel emlékeztek meg.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Új kiállítások a Tokácsli Galériában

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) 2017. október 5-én (csütörtökön) 17 órakor a nagyteremben "Holt-Tiszai tekercsek" címmel CSÁK LÁSZLÓ képzőművész kiállítására, a kisteremben "Szentes...... Szeretem!" címmel TOFÁN SÁNDOR fotókiállítására .

A kiállítások megtekinthetők október 28-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

A szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpontról

Tudományos ülés a Dr. Bugyi István Kórházban

 

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja Önt Tudományos Ülésére. Az elhangzó előadások témája a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont lesz.

 

Helyszín: a Dr. Bugyi István Kórház ebédlője

Időpont: 2017.szeptember 28.(csütörtök) 18:00

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

VI. Senior - Junior találkozó

 

 

Immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Kiss Bálint utcai Református Idősek Otthona a Senior-Junor találkozóját.

2017. szeptember 27-én gyermekzsivajtól volt hangos az otthon amikor is 4 óvoda óvodásai adtak műsor az időseknek. A Százszorszép óvoda, a Damjanich utcai óvoda, a Mátéffy Ferenc utcai óvoda és a Rákóczi Ferenc utcai óvoda gyermekeié volt a színpad.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

Lakossági fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

 

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2017. szeptember 28-án (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Európai Mobilitási Hét Szentesen - Összefoglaló

 

 

„Közös út, közös jövő” mottóval írták ki idén szeptember 16-22. között a nemzetközi megmozdulást, amelynek Magyarország is évről évre a részese. A legutóbbi Európai Mobilitási Héthez mintegy 2500 önkormányzat csatlakozott. A résztvevő ötven ország versenyében Ausztria és Spanyolország mögött végzett hazánk a harmadik helyen több mint 200 csatlakozó településsel. Az idei kiíráshoz Csongrád megyéből csatlakozott Bordány, Csongrád, Forráskút, Hódmezővásárhely, Mindszent, Mórahalom, Sándorfalva, Szeged, és Szentes is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Indul a 2017/2018-as zenei évad Szentesen

Élet - Érték - Élmény

 

 

2017. szeptember 29-én indul a 2017/2018-as zenei évad a Hangversenyközpontban. A tizenegy koncertből álló évad valamennyi programját kedvezményes bérlettel tekintheti meg, mely zenei csemegéket is tartalmaz. Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Elindult a közönségszavazás!

Sebők Erika szentesi ápolónő az egészségügyi szakdolgozó kategóriában került a Richter Aranyanyu Díj döntősei közé

 

 

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát.

Sebők Erika szentesi ápolónő az egészségügyi szakdolgozó kategóriában került a Richter Aranyanyu Díj döntősei közé! Szavazzunk rá!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

... "a szeretet mindent elfogad"

Fogyatékkal élők térségi találkozója

 

 

Szentes Város Gondozási Központja immár 12. alkalommal szervezte meg 2017. szeptember 15-én a fogyatékkal élők térségi találkozóját. A megnyitó alkalmával a részvevőket, megjelenteket Szirbik Imre köszöntötte elsőként, aki kiemelte, hogy mennyivel nehezebbek a fogyatékkal élők mindennapjai, és megköszönte a segítők munkáját. Ezután Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy az ilyen események az ünnepről szólnak, és erőt adnak a jövőben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 25.


 

80 éves a Damó ovi

Meghívó egy nagy közös bulira

 

 

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Óvodánk fennállásának 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségünkre, melyet 2017. szeptember 30-án 9 órától tartunk, a Damjanich utcai Óvodában.

 

Programjaink:

• A rendezvény megnyitója

• Damjanich utcai óvodások műsora

• „Miből lesz a cserebogár?” – volt óvodásaink műsoros bemutatkozása

• „Ovis élményeim” – gondolatok az itt eltöltött óvodás évekről

• Emlékeink (fotókiállítás, rajzkiállítás, projektoros kivetítés, régi játékok, …)

• Emlékfa ültetése

• „Lufi posta” elengedése

• Kézműves tevékenységek gyermekeknek

 

Szeretettel várjuk: az Óvoda dolgozói, szülei, gyermekei

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 25.


 

Shane Tusup Szentesen

 

 

Mond, hogy jól láttam! - kapta fel a fejét a Sprint úszóversenyre érkezett egyik versenyző! Mit, vagy kit láttál? - Hát az ott nem Shane Tusup? De igen, ő az!

 

Gyorsan, úgymond sprintben szaladt végig a hír a versenyzők között, hogy itt van Szentesen Shane Tusup amerikai úszó, edző, akit Magyarországon háromszor, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban megválasztották az év edzőjének. Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó férje és edzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 23.


 

Brazil, kínai és kazah játékost igazolt a Hungerit-Szentesi VK női pólócsapata

(videóval)

 

 

A Szentesi Vízilabda Klub sajtótájékoztatón mutatta be három új játékosát, valamint új edzőjét. Az esemény aktualitását a péntektől vasárnapig tartó nemzetközi női torna adta, amelyen a Ferencváros nyáron alakult női csapata is részt vesz.

 

Az előző idényhez képest átalakult nyáron a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékoskerete, valamint ifj. Tóth Gyulától Vidumanszky László vette át a vezetőedzői teendőket.

– Idő kell még, hogy összeszokjunk a vízben és a parton egyaránt. Egyelőre még néha kaotikus állapotok uralkodnak a vízben, de ez érthető, hiszen három teljesen eltérő kultúrából érkeztek az új csapattársaim. A hétvégi tornának nagyon örülünk, mert már augusztus óta edzünk, a hosszú alapozás közben jól jönnek a mérkőzések – nyilatkozta Hevesi Anita, a Szentes csapatkapitánya.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 21.


 

Erős tornát rendez a Szentes

 

 

Szentes, mint házigazda, a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában fogadja a női izraeli válogatottat, a Vojvodina, a Dunaújváros, a Ferencváros és az UVSE csapatait 2017. szeptember 22. és 24. között egy felkészülési vízilabda torna keretében.

 

A női felkészülési torna erősnek ígérkezik, pláne, hogy Az UVSE-t, a Dunaújváros és a Szentes nem kell senkinek bemutatni, a Fradi pedig egy masszív csapattal várhatja a bajnokság rajtját.

 

A mérkőzések INGYEN tekinthetők meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 21.


 

Új helyszínre kerül a Sportágválasztó!

 

 

Az Autómentes Naphoz kapcsolódó Szentesi Nagy Sportágválasztó program a várhatóan a holnapi (csütörtöki) napon történő nagy esőzések miatt 2017. szeptember 22-én a Kossuth téren kerül megrendezésre 9.00-13.00 óra közötti időszakban az önkormányzati programok mellett!

A programokra nagy szeretettel várunk mindenkit.

 

Lezárt útszakaszok az Autómentes napon:

8.00-14.00 óra között a Kossuth tér bírósági körforgalom és a Petőfi utcai körforgalom közötti egyenes útszakasz

14.00-18.00 óra között a Kossuth Lajos utca Klauzál utcai körforgalom és a Klauzál utca 1. szám előtti bekötő út közötti útszakasz

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 20.


 

Hoverboard és kerékpár keresi gazdáját

Sértettek jelentkezését várja a Szentesi Rendőrkapitányság

 

 

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akiknek kerékpárját vagy hoverboardját 2017 júliusában lopták el Szentesen.

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/400/2017. bűnügyi számon, lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy helybéli férfivel szemben.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy a képen látható, feketére festett, ülés nélküli, fekete kosárral felszerelt kerékpárt a feltételezett elkövető 2017 júliusában Szentesen, az egyik Szabadság téri biciklitárolóból tulajdonította el. A gyanúsított egy felsőpárti ingatlan udvarából egy 60 centiméter széles, fehér színű, kék-piros feliratos elektromos hoverboardot is ellopott.

A nyomozók az eljárás során a vagyontárgyakat a férfitől lefoglalták.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 20.


 

IX. HARC A KINCSÉRT IFJÚSÁGI KALANDVETÉLKEDŐ

 

 

Eljött az idő, hogy csapataitokat szervezni kezdjétek, hiszen hamarosan kezdődik a IX. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Az idei kalandvetélkedő időpontja szeptember 29-30. (péntek-szombat)! Mint minden évben, úgy most is számtalan érdekes és nehéz feladatra számíthattok. A csapatok idén is 5 fősek lesznek, az öt főből pedig legalább egy lánynak lennie kell a csapatban.

 

Minden csapatnak lehet 1 fő csere csapattagja, aki végig a csapattal tarthat, viszont az adott feladatban egyszerre csak 5 fő vehet részt. A csere csapattag lehet egy tanár is! Szintén csapattag lehet bárki aki az adott iskola nappali tagozatos tanulója, akár egy korábban „leszerrelt" tartalékost is behívhat a csapat, hogy erősítse soraikat. A vetélkedő „bázisa" idén is a Kurca-part Kalandpark lesz. A Kalandvetélkedővel kapcsolatos fontos, sőt (mint tudjátok) nélkülözhetetlen információk folyamatosan kerülnek majd fel a rendezvény weboldalára, a www.szentesinfo.hu/aharc oldalra! A rendezvény plakátját minél többen osszátok meg, mert a begyűjtött lájkok még pontot érhetnek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Bringa Doki Szentesen

Ingyenes kerékpár állapotfelmérés a piacon csütörtökön!

 

 

Az Európai Mobilitási Hét keretében 2017. szeptember 21-én BRINGA DOKI várja a pácienseket az Apponyi téri piacra, ahol kisebb javításokat elvégez. Legyen az akár a kerékpár felpumpálása vagy a nyereg beállítása, számíthat rá.

Ezzel párhuzamosan a Szentesi Rendőrkapitányság a BIKESAFE kerékpár-regisztrációs programja is ott lesz a BRINGA DOKI mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Milyen lesz a színház???

 

 

Ha a döntéshozók és a Jóisten is úgy akarja, akkor 2019-ben újra megkezdheti színházi évadát a Tóth József Színház az egykori Petőfi Szálló épületében - hallhattuk a mai Sajtókávé tájékoztatón Szirbik Imre polgármestertől.

A hétköznapi embert nem érdekli, hogy milyen forrásból valósul meg az álom, az legyen a szakemberek és a politikusok dolga, az viszont érdekli, hogy hogyan fog kinézni belülről.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Máltai Egészségnap

 

 

Immár második alkalommal szervez egészségnapot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportja, 2017. szeptember 23-án 10 órától. A helyszín új, a II. számú Idősek Klubjába várják a látogatókat a Nagyörvény u. 53. szám alatt. Idén is az egészségmegőrzésen lesz a hangsúly, ebédre pedig egy kiadós babgulyást kínálnak. További részleteket a hétvégén megjelent Szentesi Életben olvashatnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Gyógynövénykereső őszi túra

 

 

2017. szeptember 23. szombaton 15 - 17 óráig "Gyógynövénykereső őszi túra" címmel túra lesz a Tisza gátja mentén (kb. 2 óra).

Megközelíthető gyalog, kerékpárral, autóval.

A túra vezetője: Medgyesi István ny. biológiai tanár

Megismerteti az érdeklődőket az őszi gyógynövénygyűjtés rejtelmeivel és gyakorlati tanácsokat ad.

Gyülekezés az Alsóréti Gázos út végén a Tisza gátjánál (Az Ilonaparti út folytatása az 451-es "elkerülő" út másik oldalán (a városközponttól kb. 5 km) Ha délután esik, a program elmarad!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Vízkorlátozás október elején

 

 

Tájékoztatjuk, hogy ...

2017. október 5 - 6.-án 9.00 - 13.00 között a Szentesi víztornyon; 2017. október 3 - 4.-én 9.00 - 13.00 között a Szentesi tározón; 2017. október 2.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Magyartési víztornyon; 2017. október 3.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Lapistói tározón; 2017. október 2.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Kajánújfalui tározón tisztítási, fertőtlenítési munkálatokat végeznek.

 

Ezen időszakban a település egész területén nyomáscsökkenés fordulhat elő.  Továbbá tájékoztatjuk, hogy ...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Női felkészülési vízilabdatorna Szentesen

 

 

2017. szeptember 22-24 között rendeznek nemzetközi női felkészülési tornát Szentesen a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában. Minden érdeklődőt és szurkolót várnak az alábbi időpontokban.

 

Sok-sok program várható ebben az időpontban a szentesi strandon, így az Üdülőközpont az alábbi tájékoztatást adta a hétvégi programokkal kapcsolatban:

 

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy szombaton (szeptember 23-án) a triatlon-, úszóverseny illetve vízilabda mérkőzés miatt mindkét pénztár nyitva tart. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy az 1. pénztárnál az Aquatlon- és úszóversenyre válthatnak belépőjegyet, a 2. pénztárban a vízilabda mérkőzésre válthatnak jegyet. Fürdővendégeink az 1 pénztárnál válthatnak fürdőjegyet!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

40 éves a Bárdos Lajos Vegyekar

 

 

Jubileumi kórushangversenyre várják az érdeklődőket 2017. szeptember 23-án szombaton 18.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ nagytermébe, ahol a 40 éves Bárdos Lajos Vegyeskar ad hangversenyt a kórusmuzsika kedvelőinek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Tornaterem helyett torna teret avattak

Új műfüves pálya az Apponyi téri óvodában

 

 

Torna terem helyett torna teret alakítottak ki az Apponyi téri óvodában, melynek ünnepélyes átadója 2017. szeptember 18-án volt. Egy új tornaszoba (tornaterem) kialakítása sokkal többe került volna, mint ez a pálya, aminek 70%-át TAO-s támogatásból kapta az óvoda. Az elmúlt tanév végén már elkészült a pálya, de csak mostanra készültek el tejes egészében annak környezetének rendezésével, így az idei óvodai nevelési tanévtől már a csoportok használjék is azt - tudtuk meg Jánosi Andreától.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Közlekedésbiztonsági vetélkedő a Gödörben

 

 

Az Európai Mobilitás Hét keretében a Szentesi Huszárok a Honvéd Rákóczi Sportegyesület Túramotoros Szakosztálya közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett az Ifjúsági Ház melletti szabad területen. Számos partner segítségével sikerült ebben az évben is megrendezni ezt a megmérettetést. A Profi Autósiskola, a Szentesi Rendőrkapitányság és Szentes Város Önkormányzata segítette a rendezvény sikerességét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

ronz Debrecenből

 

 

A HBZ KUPA - VI. Debreceni Felkészülési Torna III. helyezett csapata a MetalCom-Szentes együttese!

Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Tóth Gyula EB bronzzal tért haza

 

 

Az U17-es Európa-bajnokságot Montenegró nyerte Spanyolország és Magyarország előtt. A magyar csapat az oroszok ellen vívta bronz meccsét, akit 14–11-re megvertek. Szentesi vonatkozása a hírnek, hogy a csapatban ott volt Tóth Gyula szentesi vízilabdázó, aki a Szentesi VK-ban nevelkedett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Ötven évvel ezelőtt ballagtak

 

 

A Kossuth téri Általános Iskola 1967-ben elballagott diákjai találkoztak újra ötven év eltelte után 2017. szeptember 9-én. Könnyekkel és meghatódottsággal ismerték fel a régi diáktársak egymást. Az öt évtized nem múlt el egyikük életében sem nyomtalanul. Szomorúan kellett tudomásul venniük, hogy a két évfolyamból közel húszan nem lehettek itt. Előkerültek a régi képek (még az első osztályos fotó is kézen forgott) és úgy jöttek elő a diákélmények.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

Gumik, táblák, kukák akadtak horogra

 

 

A TE SZEDD akcióhoz a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is csatlakozott és vállalták az IH melletti kerékpáros hídtól a Dózsa-házig a Kurca takarítását. Nem csak a partot fésülték át, hanem a folyómederből is kiszedték a nem oda való tárgyakat. Több zsák szemét mellett autógumi, közlekedési táblák, köztéri díszkukák valamint egy olajos hordó, mely feltehetőleg az itt letett móló (stég) elődjének egyik darabja volt.. Az idén nem találtak kerékpárt és motorbiciklit így nem adtak munkát a rendőrségnek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

A Mezgések már szedik a szemetet!

 

 

A TE SZEDD akcióhoz Szentesen két szervezet csatlakozott. A Fm ASzK – Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolája 2017. szeptember 15-én szedi az iskola környezetében a szemetet melyhez bárki csatlakozhatott. A másik szervezet a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, akik a Kurcát és annak környékét takarítják. Ők zárt csoportban szedik, mert búvárokkal is átfésülik a városon átfolyó kis folyócskát a Kurcát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

Így még nem látta a Szentes férfi vizalabdázóit!

 

Tizenöt játékossal vág neki a Szentes a férfi vízilabda OB I-nek, mely csapat néhány helyen kicserélődött az előző idényhez képest.

Négyen érkeztek – Nagy Márton, Pellei Frank, Meixner Marcell ( kapus) Palotás Gergely – a Szentes együtteshez.

Most pedig “gif” segítségével ismerhetjük meg a csapat tagjait, hiszen a klub hivatalos oldalán, így ismertette a játékosokat a közönséggel.

A bemutatás ilyen fajta megvalósítását a csapat fotózásakor Vidovics Ferenc találta ki, aki elmondta, hogy a bajnokság összes klubjának a honlapját megnézte és valami egyedit akart összehozni. Ez annyira sikerült, hogy a vezető vízilabdás portálok is felfigyeltek rá. Szóval az ötlet bejött, már csak a fiúknak kell bizonyítani, hogy minél többször linkelje be a mozgó képeket az online média.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 14.


 

Szimbiózis

Egy lelket simogató kiállítás

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli Galériában "Szimbiózis" címmel nyílt meg Hoffer Andrea festőművész, restaurátor és E. Rácz László szobrászművész közös kiállítása.

Hoffer Andrea festőművész ecsetje által hasonlóan lágy képek születnek mint amelyeket E. Rácz László szobrászművész fából megálmod. Aki próbált már akár késsel ceruzát szépen kihegyezni, az tudja, hogy mennyire nehéz a fa megmunkálása úgy ahogy mi azt szeretnénk. És, hogy puha szinte simogatható alkotásokat készíteni? - ez azért bármelyik fával dolgozó alkotót próbára teszi.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Programdömping Szentesen

 

 

Talán nem is érdemes számokba önteni, hogy mennyi program várja az érdeklődőket Szentesen ezen a hétvégén és a jövő héten, mert mire megszámolnánk egy újabb rendezvényről kapunk hírt.

 

Dr. Demeter Attila alpolgármester sajtótájékoztató keretében ismertette a következő napok rendezvényeit, valamint a szervezők részéről Kovács Zsuzsanna sportreferens, Vidovicsné Molnár Zsuzsanna közművelődési, civil és esélyegyenlőségi referens a területükhöz tartozó rendezvényekről számolt be, valamint Bocskay István a gazdasági élet és a testvérvárosi kapcsolatok által szerveződő programokat ismertette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Ovi-nyitogató parti a Kísérben

 

 

Az Árpádutcai és Farkas Antal utcai óvodákban a hosszú és meleg, élményekkel teli nyári szünet után "Ovi-nyitogató" partira várták az óvodásokat, ahol egész délelőtt a játéké volt a főszerep.

Ezen a délelőttön a Szentesi Kíséri Óvodásokért Alapítvány és a Szentesi Polgárőr Egyesület jóvoltából kapott játékokkal és készségfejlesztő eszközökkel játszhattak a gyerekek.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Családi Sportnap a Rákóczi u.-i óvodában

 

 

2017. szeptember 16. (szombat) délelőtt 9-12 óráig „Ép testben ép lélek” címmel rendezi meg CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. Szeretettel várják a szülőket, gyermekeket, érdeklődőket a rendezvényre. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Gratulálunk a női szakág utánpótlás
korosztályú válogatott játékosainak

 

 

Az Újvidéki ( Novi Sad ) EB bronzérem a magyar póló utánpótlás korosztály legnagyobb sikere volt hosszú évek óta. A magyar csapat tagjai voltak a képen szereplő szentesi VK. tehetséges sportolói, akik teljesítményükkel kivívták a "szakma" elismerését. Bravó ! . Az U20-as női válogatott világbajnoki szereplését most szombaton fejezte be, a görögországi Volosban, ahol 6. helyezést értek el. Ezen eseményen az U20-as válogatott erősségei voltak Lekrinszki Gina, Farkas Tamara és Tóth Csenge, akik a Szentesi VK versenyzői. Méltán lehetünk nagyon büszkék a lányokra, a Szentesi VK. újfent bebizonyította, hogy kiemelkedő utánpótlás nevelés folyik Szentesen. Gratulálunk a fent említett játékosoknak, illetve az Őket felkészítő klubedzőiknek. Hajrá Szentes !

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Bor és Pálinka Ünnep immár 10. alkalommal

Újra Szentesre látogatnak a borászatok és a pálinkafőző cégek

 

 

2017. szeptember 15-16. között újra Szentesre és ott is a Kossuth térre látogatnak az ország különféle tájáról érkező borászatok és pálinkafőző cégek. A hagyományos programok keretében a Szent Vince Borrend borendi felvonulása és avató ünnepsége lesz.

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megrendezendő Térfesztivál is számos érdekes koncertet nyújt a 16.-ai napon. A térfesztiválon idén Molnár Ferenc ad koncertet, akit sokan csak művésznevén (Caramel) ismernek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Ötvenedik Gasztro Piac

 

 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda.

Ha TE is ide jártál óvodába és szívesen eljönnél ünnepelni az óvoda évfordulóját 2017. szeptember 30-án, nyomj egy like-ot.

Ha van/nak óvodás fotóid, emléktárgyaid, kérjük hozd be azokat a Damó oviba legkésőbb 2017. szeptember 25-ig , hogy kiállíthassuk azokat.

Emlékszel még az óvodáskori énekekre vagy versekre és szívesen elmondanád?Jelentkezz az óvó néniknél: Ágostonné Szabó Tünde, Zsiga Judit, Virág Györgyné Anikó, Répa Ferencné Éva!

Ünnepelj velünk! Szeretettel hívunk, várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda

Jó Damó ovis emlékeid vannak? Oszd meg velünk!

 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda.

Ha TE is ide jártál óvodába és szívesen eljönnél ünnepelni az óvoda évfordulóját 2017. szeptember 30-án, nyomj egy like-ot.

Ha van/nak óvodás fotóid, emléktárgyaid, kérjük hozd be azokat a Damó oviba legkésőbb 2017. szeptember 25-ig , hogy kiállíthassuk azokat.

Emlékszel még az óvodáskori énekekre vagy versekre és szívesen elmondanád?Jelentkezz az óvó néniknél: Ágostonné Szabó Tünde, Zsiga Judit, Virág Györgyné Anikó, Répa Ferencné Éva!

Ünnepelj velünk! Szeretettel hívunk, várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 10.


 

Nemzetközi tenisz siker

 

Drahota-Szabó Dorka egyéniben 3., párosban pedig 2. helyezést ért el a barcelonai Tennis Europe I. kategóriás versenyen, amellyel bebiztosította helyét az októberben, Olaszországban megrendezésre kerülő junior masters verseny legjobb 8 európai U16-os versenyzői közé!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 10.


 

ÓRIÁSI SZENTESI VÍZILABDÁS SIKER!

 

Spanyolországban került megrendezésre a gyermek korosztályú vízilabdások legrangosabb európai tornája. A 12 csapatos Be Water My Friend U15-ös tornán a Szentesi VK magyar bajnok csapata a 2. HELYEZÉST ÉRTE EL!

 

Az elődöntőt 5 méteres párbajjal megnyerő magyar lányok végül a házigazda spanyol Sabadelltől csapattól kaptak ki, de ezzel is hatalmas elismerést szereztetek a magyar vízilabdának és a hazánknak! Köszönjük Győri Eszter és Hevesi Anita edzőknek és a Szentesi VK vezetőinek! Hajrá Szentes!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 09.


 

Jön a Térfesztivál!

2017. szeptember 16-án szombaton

 

Hamarosan jön a Térfesztivál, melyet a Kossuth tér átalakulása (megújulása) óta évről-évre megrendez Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ.

 

Az elmúlt évben az ExperiDance csoport lépett fel, idén Molnár Ferenc „Caramel” Fonogram-díjas magyar énekes, a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győztese ad élő koncertet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 06.


 

Megújul a Horváth Mihály Gimnázium épülete

150 millió forintot nyertek az EFOP pályázaton

 

Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ pályázott az EFOP-4.1.3-17 - Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című pályázaton, melynek sikere esetén a Horváth Mihály Gimnázium infrastruktúrájának fejlesztése fog megtörténni.

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be a pályázat sikeréről, mely megtalálható már https://www.palyazat.gov.hu oldal támogatott projektek keresőjében.

 

Mi is fog történni (azaz megújulni) a gimiben???

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 06.


 

Felhívás Véradásra!

 

A Szentesi Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai Óvodája , a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete 2017. szeptember 16-án /szombaton/ 8.30-12.00 óráig véradást szervez . A véradás helyszíne a Rákóczi Ferenc utcai Óvoda!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Indul a Városi Filmklub új évadja

 

Szeptember 12-én indul a Városi Filmklub 2017/18-as évadja. A Városi Könyvtárban kéthetente kedden rendezett ingyenes vetítésekre várnak minden érdeklődőt!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Szimbiózis - új kiállítás a galériában

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) "Szimbiózis" Hoffer Andrea festőművész, restaurátor és E. Rácz László szobrászművész közös kiállítására.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

A Szentesi Fotókör kiállítása Mindszenten

 

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ (Mindszent, Szabadság tér 37.) tisztelettel meghívja Önt, kedves Családját és Barátait a Kulturális Központ emeleti kiállítótermébe 2017. szeptember 8-án, pénteken 18 órára a Szentesi Fotókör SZÉK című fotókiállítására

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Magyar Szuper Liga

 

A Maximus SE sportolói nem válogattak a megszerezhető érmek színei közül, így mindből hoztak haza a Magyar Szuper Liga versenyről, melyet Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centrumában rendeztek meg. Egy arany egy ezüst egy bronz érem! Rakovszky Tibor súlylökés (arany), Váradi Krisztina súlylökés (bronz),diszkoszvetés (ezüst).  Kocsis Alexandra diszkoszvetésben a 7. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

REFORMÁCIÓ 500 Hangverseny

 

Szeretettel meghívjuk a Reformáció tiszteletére rendezett hangversenyünkre 2017. szeptember 17-én, vasárnap 17 órára a szentesi Református Nagytemplomba.

 

Közreműködnek: Andor Csilla-ének Nagy János- orgona

 

Belépés díjtalan, önkéntes adományokat az orgona karbantartására köszönettel fogadunk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 04.


 

TeSzedd!

 

A Földművelésügyi Minisztérium 7. alkalommal szervezi meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító akciója idén 2017. szeptember 15-17. között kerül megszervezésre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 04.


 

ZORÁN TURNÉ SZENTESEN

Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány szervezésében

 

Sajtótájékoztató keretében ismertették a 2017. november 12-én megrendezésre kerülő ZORÁN koncert részleteit. Szirbik Imre polgármester, Ombódi Csilla és Seres Antal a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány vezetői elmondták, hogy fantasztikus zenei produkciót sikerült az alapítványnak Szentesre szervezni, melyet a város is támogat.

 

Aki ott szeretne lenni a Városi Sportcsarnokban Zorán koncertjén, az hétfőtől már megvásárolhatja a jegyét a Babilon Könyvesházban 4900 és 3900 Ft-os áron. A küzdőtér és a lelátón való elhelyezkedés a két kategória. Tudni kell, hogy max 1100 főt engednek be a csarnokba. Fontos tudni, hogy mindenkinek helyet kell foglalni, senki sem állhat, hogy kényelmesen tölthessük el ezt a majdnem két órát. Szóval addig nem fog elkezdődni, amíg az utolsó ember helyet nem foglalt. A közel 50 fős stáb több kamionnal érkezik, hogy a Sportaréna szintű szórakozáshoz berendezzék a szentesi sportcsarnokot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 02.


 

Ismét Lecsó Ünnep Szentesen

 

Szentes, 2017. augusztus 29. - Idén szeptember elsején és másodikán ismét megrendezik Szentesen a mára már hagyományossá vált Lecsófesztivált. Az ezúttal 16. alkalommal megrendezett gasztroünnepen a tradicionális lecsó számtalan típusa mellett kulturális és zenei programok is várják az érdeklődőket. Az ez évi megmérettetésen ismét jelen lesznek olimpikonok, így zsűrizni fog Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és egy olimpikon legenda, Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus, illetve az Update Lecsó képviselője Schobert Norbert.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 01.


 

 

.