2017. MÁJUS

 

Madármentő állomás nyílik Szentesen

 

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány szentesi Madármentő Állomása 2017. június 18-án 14.00 órakor nyílik meg hivatalosan, mely a Bocskai utcán található (volt óvoda).

Fontos, hogy a felnövekvő nemzedékkel, megismertessük a természetet és a benne élő állatokat, madarakat - mondta Apaváriné Nagy Tímea a hortobágyi Madárkórház Alapítvány munkatársa.

Már most is várja a segítségre szoruló,árva fiókákat, sérült madarakat a Hortobágyi Madárkórház Szentesi Madármentő Állomása! Ügyeleti számuk :+36-30/633-2900

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 31.


 

Segítő kezek az idősekért

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízta a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft-t, hogy az 1056/2017.(II.7.) számú Korm. Határozatban foglaltakat megvalósítsa hátrányos helyzetű településeken. Ezen kormányhatározat alapján Szentes Város Önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá a Segítő Kezek NKft-vel, hogy Szentes városban is megvalósulhasson a „Segítő Kezek Infókommunikációs Program”.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 31.


 

VIII. Néptáncgála

 

A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola 2017. június 2-án rendezi meg az évzáró néptáncgáláját, melyen fellépnek az iskola növendékei.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Koszta József Általános Iskola felújított tornatermébe

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 30.


 

Négy nap alatt a második kerékpáros

 

2017. május 30-án már a második baleset következett be (négy nap alatt) a Kossuth utcán a Penny-vel szemben található gyalogos átkelőhelynél.

Mi történt? Csak annyi, hogy nem tartották be a képen látható táblák utasításait!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 30.


 

Elkészült a tornaterem felújítás

 

A Szentesi Koszta József Általános Iskola felújított tornacsarnokát  2017. június 2-án 18 órakor adják át melyre várják az érdeklődőket, valamint az azt követő Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett VIII. Néptáncgálára.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

Véradókamion jön a Kossuth térre

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete Szentesen a Kossuth téren 2017. május 30-án /kedden / 13.00-18.00 óráig véradást szervez , melyre szeretettel várjuk a kedves véradókat!

" Adj vért és ments meg három életet!"

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

2017-es gyermeknapi horgászverseny

 

4 korcsoportban összesen 28 lurkó indult a Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület által szervezet gyermeknapi horgászversen. Örömmel mondhatjuk, hogy a gyerekek nagy része óvodás és alsós korcsoportban vettek részt. Óvodás kategóriában 5 fő, alsós kategóriában 14 fő, felsős kategóriában 3 fő és leány kategóriában 6 fő mérte össze tudásukat a szép nagy kupákért és a további nyereményekért.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

Hősök napi megemlékezés Szentesen

 

A Hősök Napja tiszteletére rendezett megemlékezést tartottak 2017. május 29-én az I. és a II. világháborús emlékműveknél.

A világháborús emlékműveknél elhelyezték virágaikat, koszorúikat és mécseseiket a város önkormányzatának, a járási hivatal és a fegyveres és rendvédelmi testületek vezetői, a pártok képviselői, valamint az áldozatok rokonai, és ismerősei.

Az I. világháborús emlékműnél a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulóinak műsorát láthattuk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

XIX. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ megnyitó

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet.) a XIX. SZENTESI AKTFOTÓ BIENNÁLÉ megnyitó ünnepségére

Köszöntőt mond és a díjakat átadja: 2017. június 3-án (szombaton) 15:00 órakor Szirbik Imre, Szentes város polgármestere.

A kiállítást megnyitja: Kruzslicz Pál, újságíró

 

A kiállítás megtekinthető 2017. június 24-ig, keddtől péntekig 9-13 és 15-17 óra között, szombaton 9-13 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

Billenőkorong az egyensúlyérzék fejlesztéséért

Új óvodai játékok a Damjanich utcai oviban 

 

A Generali a Biztonságért Alapítvány 2016-os Szimba intézményi pályázatán 150.000 Ft-ot nyert a Szentesi Felsőpárti Óvoda Damjanich utcai Tagóvodája. Az alapítvány célja, hogy támogassa az intézmények azon törekvéseit, melyeket a gyermekek baleset megelőzése, egészségmegőrzése érdekében tesznek. A megnyert összeg segítségével egy egyensúlyérzéket fejlesztő Billenőkoronggal és a régi mászóka kötelének pótlásával gazdagodott az óvoda. A gyermekek a Családi Gyermeknapon nagy örömmel vették használatba az új játékokat, s azóta is szívesen játszanak rajta. Köszönjük a pályázati lehetőséget!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

Dömsödi Dalma Szalay Iván-díjat kapott

 

A magyar vízilabda legnagyobb tehetségei tegnap vehették át a Szalay Iván Alapítvány elismeréseit.

Ez az utánpótlás-játékosok legnagyobb díja, ami felelősség, öröm, nem szabad vele visszaélni. Ezt értékeljétek, folytassátok azt az utat, amin elindultatok - mondta Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára az átadóünnepségen.

A legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismerést Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára tíz tehetségnek adta át.

Az ünnepségen Dömsödy Dalma (Szentes, 2003) is átvehette a megtisztelő Szalay Iván-díjat.

Gratulálunk Dalmának és nevelőedzőjének, Győri Eszternek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 27.


 

Négy új játékossal erősít a férfi póló

 

Szegedről Szentesre igazolt négy pólós a következő idényre. Nagy Márton egy, Pellei Frank két éves kitérő után tér vissza hozzánk. Mellettük két fiatal, ugyanakkor tapasztalt játékos érkezik erősítésként: a 24 éves Palotás Gergely, és a 26. születésnapját holnap ünneplő Meixner Marcell, aki György Dáviddal osztozik majd a kapusfeladatokon.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 27.


 

Költözünk, de ugyanott maradunk!

 

A SzentesInfo szervere a mai napon (2017. május 27-én) délután 14.00 órától technikai okokból kifolyólag új helyre költözik, de minden marad a helyén. Így Önnek nincs semmi tennivalója, csak a türelmét kérjük, ha nem jelenik meg a mai és esetleg a holnapi napon!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 27.


 

Böjte Csaba Szentesen

 

Diákok meghívására látogatott el Szentesre Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.

Szentesi látogatásán Farkas Sándor országgyűlési képviselő segítette immáron sokadszor, de eddig mindig a Szent Anna templomban tartott előadást. Kérdésünkre elmondta, hogy a mostani előadásra annyian jelezték részvételüket, hogy csak a Református Nagytemplom jöhetett számításba.

A templomba belépve látható volt, hogy a padsorait megtöltötték a diákok és az érdeklődők (732-en voltak a padsorokban), akik „Veled vagy Nélküled” címmel hallgathatták meg Csaba testvér gondolatait és együtt imádkoztak a manchesteri merénylet áldozataiért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 26.


 

A holokauszt szentesi áldozataira emlékeztek

 

2017. május 21-én megemlékezést tartottak a holokauszt szentesi áldozatainak emlékére a szentesi izraelita temetőben. A nyílt rendezvényen beszédet mondott és az áldozatokra emlékezett Vágó István, akit a televízió képernyőjéről ismerhetünk, Szirbik Imre polgármester valamint Schwarcz Péter a szegedi zsidó közösség vezetője.

Az alábbi videóból kiderül, hogy a '90-es években mit rejtett a Városházán lévő TÜK (Titkos Ügyirat Kezelő) lemezszekrénye, mely elkerült a Yad Vashem emlékhelyre (The World Holocaust Remembrance Center) Izraelbe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 26.


 

Agócs Lászlóné
Szolgálati Érdemérem elismerést vehetett át

 

Keszthelyen ünnepelte a Vöröskereszt Világnapját a humanitárius szervezet, melyen közel 100 elismerést adtak át önkénteseiknek és munkatársaknak.

A Keszthelyen megtartott központi világnapi ünnepségen Agócs Lászlóné, a Vöröskereszt szervezetnek Szentes és térségének helyi vezetője Szolgálati Érdemérmet vehetett át, aki a Vöröskereszt humanitárius tevékenységét hosszú időn keresztül kimagaslóan segítette.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 25.


 

Szentes a Nemzeti Regattán

 Még több részlet a Szentesi Élet hétvégén megjelenő számában!

 

2017. május 24-én Budapesten a Dunán horgonyzó Rákóczi motoros hajó fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Balatonon megrendezendő Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai. Itt derült ki, hogy a „magyar tengeren” megrendezendő vitorlás versenyre benevezett 38 település mely hajókkal vág neki a június 10-11-én megrendezendő amatőr vitorlás pályaversenynek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 24.


 

Front van?

A tegnapi balesetek

 

Súlyosan megsérült egy ember, amikor árokba hajtott egy személyautó kedden délelőtt Szentesen. A Rákóczi Ferenc utcába riasztották a szentesi tűzoltókat, majd a kora délutáni órákban egy másik szentesi balesetnél is be kellett avatkozniuk. A Szalai és a Boros utca sarkán ütközött egy kisteherautó és egy személyautó, az egyik jármű az ütközés következtében felborult.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 23.


 

Egy húszast nyugodtan letagadhatna

Lajos bácsi 90 éves

 

Kassai Lajos 90. születésnapjának ünneplésére gyűltek össze a Nagyörvény utcai II. sz. Idősek Klubjában 2017. május 23-án.

Lajos bácsi immáron 12 éve jár a klubba, és elég kalandos életet élt, és még milyen kaland vár még rá a hétvégén? - ezt még ő sem gondolta. Dr. Demeter Attila alpolgármester és Dr. Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő érkezett köszönteni a város nevében az ünnepeltet. Mivel Lajos bácsi pilótaként dolgozott a két világháború között, alpolgármester úr megígérte, hogy a hétvégén újra repülhet a szentesi repülőtéren, hogy felidézze, hogy milyen is a fellegek között szállni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 23.


 

8. SZIVÁRVÁNY KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY

 

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola és a Szegedi Tudomány Egyetem Rajz- Művészettörténet tanszék közreműködésével az Országos Szivárvány Képzőművészeti Versenyt.

 A verseny két korcsoportban (6-10 és 10-14 év közötti gyerekek) rendezték meg, amely idén a természet védelme témakört járta körül.

A „Zöld gondolat” – Magyarország védett növényei és állatai címmel meghirdetett képzőművészeti verseny elődöntőjére 751 db pályamű érkezett 61 iskolából.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 22.


 

Szép volt lányok - Bajnok lett a Szentes

 

2017. május 20-án bajnokavatás volt a lány vízilabda Országos Utánpótlás Bajnokság gyermek korosztályában, ahol a Szentesi VK a bajnokságban végig remekül szerepelve (így nem volt sok tétje az utolsó mérkőzésnek, mert ha vereséget szenvednek akkor is) első helyen végeztek a 2016/2017-es bajnokságban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

Szuperhősök érkeztek Szentesre

 

A tavalyi hatalmas siker után újra közeledik a II. Szentesi Gyermekfesztivál időpontja! Újra együtt szórakozhat az egész család! Szentesen a gyermekek „Sziget Fesztiválja” kerül megrendezésre, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban!

2017. május 21-én 18 órakor sokan látogattak ki a Kossuth térre, hogy lássák, azt, amiről semmit sem tudtak. Nagy volt a titkolózás, de megérkezett Batman, Pókember és Amerika Kapitány, akikkel testközelben találkozhatunk a II. Szentesi Gyermekfesztiválon. Gyertek el Ti is!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

XXIV. Egyházzenei találkozó

 

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az egyházzenei találkozót Szentesen, melynek második rendezvényeként kórushangversenyre invitálták az érdeklődőket a Református Nagytemplomba. Négy kórus  a Csongrádi Zenebarátok Kórusa, a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar voltak közreműködői a kórushangversenynek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

Most kaptuk a hírt!

Lehet megosztani, akik szeretik a MARVEL mesehősöket!

 

Kedves Gyermekek! Szüleiteket invitáljátok meg egy kis sétára holnap (azaz május 21-én, vasárnap) a Kossuth térre, ott is a Megyeháza elé, mert aki szereti a MARVEL hősöket lehet, hogy fog látni párat!

Szóval találkozzunk május 21-én, délután 18:00 órakor!

 

Üdv: Szentesi Gyermekfesztivál szervezői

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 20.


 

Megemlékezés a holokauszt
szentesi mártírjairól

 

Minden érdeklődőt és emlékezőt várnak 2017. május 21-én vasárnap a Szentesi Izrealita Temetőbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Májusi hó Szentesen

 

Még mielőtt valaki felbuzdulna a látottakon most szólunk, hogy kár elővenni a síoverált, mert igaz ez a kép fogadja a Kinizsi pályára érkezőket, csakhogy ez csak úgy látszik, mintha hó lenne, de nem az! Vajon mi borítja a tájat? Allergiásak kerüljék el a területet!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Deákos siker a Közbiztonsági Napon

 

Igaz a Deák Ferenc Általános Iskola csapata nyerte a XV. Közbiztonsági Nap csapatversenyét, de ezen a napon nem csak ők nyertek, hanem valamennyi csapat akik neveztek rá.

A csapatoknak 15 állomásos versenyen vettek részt 2017. május 19-én, ahol 9.00 órától 12.00 óráig a lehető legtöbb feladatot kellett teljesíteniük.

Ezek között volt kerekes székes akadályhajtás, kenuzás, részeg szemüveggel labdavezetés, helyszínleírás pontos megadása stb.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Gyermeknapi horgászverseny

 

Kedves óvodás és általános iskolás lurkók! Idén is megrendezésre kerül a Gyermeknapi horgászverseny május 28-án vasárnap a kurca városi szakaszán! Részvétel mindenki számára ingyenes! Lesz óvodás, alsós, felsős és leány kategória. Szép nagy kupák várják gazdájukat, de senki sem megy haza üres kézzel!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Négy tojás van a Gólyás-ház fészkében

Gólyamentés Szentesen (rendhagyó fotók)

 

Fennakadt egy nagyobb fóliadarab a Gólyás-ház kéményén található gólyafészek ágain. A négy négyzetméteres műanyag az ott fészkelő madárpárt és leendő kicsinyeit veszélyeztethette, mert könnyen beleakadhatnak a fóliába, amely a madarak sérüléséhez vezethet. A mentéshez a szentesi tűzoltók segítségét kérték. Az egységek gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel a több méteres magasságban található fészekhez, amelyben több tojás is volt. Rövid idő alatt eltávolították a fóliadarabot, így a gólyák biztonságban várhatják a fiókák érkezését.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szentesen jártak a vezérkari tanfolyam hallgatói

 

2017. május 18-án Szentesre látogattak a Magyar Honvédség vezérkari tanfolyamának hallgatói. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tevékenységével, alaprendeltetésével ismerkedtek. A vendégeket Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka tájékoztatta az ezred felépítéséről, az állomány munkájáról és az aktuális feladataikról. A csoport tagjai elsősorban a víztisztító berendezések működése és a folyókon megépíthető hidak tulajdonságai iránt érdeklődtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Csak azért is Szentes ...

Óriási buli a strandon!

2017. június 18. vasárnap

 

Sajtótájékoztató keretében ismertették a 2017. június 18-án megrendezésre kerülő "Csak azért is Szentes..." rendezvény részleteit a Szentesi Sport és Üdülőközpontban.

Ezen a napon négy helyszínen rendeznek programokat a Dr. Rébeli-Szabó József Uszodában (wellness részleg, csúszda melletti zöld felület, 50-es külső medence és a Plázs, azaz a brűg mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hétvégén újra gasztropiac

 

A minden hónap 3. szombatján megrendezésre kerülő szentesi Gasztro Piac nem egyszerűen termelői piac, hanem kulturális platform, az egészséges étkezéshez és fenntartható fejlődéshez ihletforrás, egy életérzés, turisztikai attrakció. Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Kerek nap a gyereknap

 

Szeretettel várják a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2017. május 20. (szombat) 9.00 – 13.00 óra.

A rendezvényt támogatja a Művelődési és Oktatási Bizottság.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hétközi forduló a Kinizsinél

 

2017. május 17-én hétközi fordulón bizonyíthatott a Szentesi Kinizsi a Kiskundorozsma ellen hazai pályán. Az első percek alatt kiderült, hogy nem kérdés a 3 pont sora, melyet itthon tartott a Kini.

 

Szentesi Kinizsi SZITE – Kiskundorozsmai ESK  2-1

Gólszerzők: Bartucz (1’ 53’), ill. Szőke (76’)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szakmai csillagok az Üdülőközpontnak

A Magyar Fürdőszövetség értékelte a strandunkat

 

A Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága 2016. július 08-án elvégezte a Szentesi Üdülőközpont minősítését, mely az uszoda, strand és élményfürdőre és annak környezetére terjedt ki - tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. A napokban kapták meg ennek a minősítésnek az eredményét, mely jól tükrözi azt a városi közös akaratot, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson az ide érkező vendégeknek.Még mielőtt a csillagok számára rátérnénk, el kell árulni, hogy igaz még az elmúlt évben jártak itt az ítészek, de a Fürdőszövetségben történő átalakulás miatt nem kerültek kiadásra a minőségbiztosító oklevelek, hanem újra felmérték az érintett fürdőket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hamarosan itt a Gyermekfesztivál

 

Már csak bő egy hetet kell várni az év egyik legszuperebb gyermek és családi rendezvényéig:-)! 2017. május 16-án kedden sajtótájékoztató keretében elhangzottak a rendezvénnyel kapcsolatos fontosabb információk. A sajtótájékoztatón jelen volt Szirbik Imre polgármester, és az önkormányzat marketing osztályáról Torday Henrietta, és Hajós Viktória is. A programokat Bertók Róbert főszervező ismertette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Halálos baleset az IH gödörben

Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek és videó!

 

Két személyautó frontálisan ütközött Szentesen az IH mellett található "gödörben", ahol fiatalok sérültek meg. A szimulációs gyakorlat olyan élethű volt, hogy sokakat érzékenyen érintett a látott mentés. Többek között ez is volt a cél, hogy lássák a fiatalok, hogy egy meggondolatlan cselekedet és mekkora baj tud kerekedni, amely  ember életet is követelhet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

JÖN! JÖN! JÖN! A nagy négyes!

 

A nagy négyes - Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is. Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes.

Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban? Egyáltalán: hol ér véget a magánember és hol kezdődik a művész?

Ronald Harwood (Az öltöztető, illetve A zongorista Oscar-díjas szerzője) színdarabjában az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral...
... és, hogy mikor lesz Szentesen, hamarosan kiderül!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szilva lehet a hosszú élet titka?

Laci bácsi 90 évesen mondta el a tutit!

 

2017. május 16-án ünnepelte 90. születésnapját Pataki László, akit a város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntött családi körben.

 

Laci bácsi Sövényházán született. Aki a térképen keresné a települést nem találja mert a mai Ópusztaszert nevezték 1974-ig Sövényházának.

 

A mai napig a kert és a szilvafák adják neki az éltető erőt, melyet gondoz, megművel, vagy éppen begyűjti a cefrének valót. És, hogy milyen további kapcsolat van a hosszú élet titkával a szilvásnak, azt megtudhatják a hétvégén megjelenő Szentesi Életből.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 16.


 

Orsi 1 percen belül ússza a 100 gyors-t

 

Vasárnap befejeződött Pozsonyban az Olimpiai Reménységek Versenye, ahol Közép-Európa legjobb serdülő korú versenyzői találkoztak. A magyar csapat mind a pontversenyben, mind az éremtáblázaton első helyen végzett és ezzel a legeredményesebb csapat lett.

Batta Orsolya a Szentesi Úszóklub sportolója a magyar válogatott tagjaként csapatban a 4x100-as gyorsváltóban a dobogó legfelső fokára állhatott társaival (Muzsnay Zsófia, Hatházi Dóra, Berecz Blanka).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Ágacska

 

2017. május 24-én 17 órától Csukás István: Ágacska c. mesejátékát mutatja be a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a SzeVASZ (Szentes Városi Amatőr Színkör), melyre a belépés díjtalan!

 

Szereplők: Csó Jánosné Fazekas Ibolya, Dunainé Imre Tünde, Márton Rozália, Tornyi-Molnárné Gál Tímea, Szűcs Sarolta, Dunai József, Nánási Attila, Németh Lajos.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Nyári munka!

 

Az L-Direct Kft. 25 év alatti, vidám, sportos munkaerőt keres, akik nem nappali tagozatos tanulók a Kurca-part Kalandparkba nyári munkára. További infó a robert@bertokpromotion.com  címen!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Ismét Szentesi pontonok tartják majd a
Red Bull Air Race akadályait

 

Adrenalin földön, vízen és levegőben. A július 1-2-ai hétvégén a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, na és persze a Red Bull Air Race-szé a főszerep a fővárosban, melyre idén is a szentesi katonák nagyon készülnek.

Nem kisebb feladat lesz az, mint hogy a felfújható akadályokat tartsák a Duna vizén pontonok segítségével.

Már hagyomány, hogy az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái részt vesznek a budapesti „RED BULL AIR RACE” repülő világbajnokság biztosításában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Idén is lesz Fokos Szentesen

 

Idén május 22-én kezdődik a Szentesi Fokos 2017: az első fázist május 22-től június 8-ig tartják Szentes helyőrségben, a második fázist pedig Győr mellett, a Mosoni-Dunán, a Saber Guardian NATO-gyakorlat keretében. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Bónuszpontos győzelem, döntőben a Szekerce

Unokák és nagyapák sportja-győzelme

 

Fontos győzelmet aratott a szentesi-kecskeméti játékosokból álló Szekerce csapata az NB II.-es pontvadászatban!

A vasárnapi összecsapás tétje a döntőbe jutás volt, ehhez bónuszpontos győzelmet kellett aratni a fővárosi csapat ellen! Már hagyomány, hogy a Szekerce hazai mérkőzésén a kezdő rúgást egy más sportág helyi, jeles képviselője végzi el, így volt ez most is. Az asztaliteniszező Bugyi Peti állt a tojáslabda mögé, hogy rúgásával kezdetét vegye a rangadó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Le a cipőkkel és irány a Mátéffy!

 

Idén 17. alkalommal került megrendezésre a Dr. Mátéffy Ferenc utcai tagóvodában a hagyományos családi és sportnap. A rendezvényt Szirbik Imre polgármester és Ponyeczkiné Kata tagóvodavezető nyitotta meg, és egyben átadták az óvoda új mezítlábas pályáját. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Meghívó tudományos ülésre

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja tudományos ülésünkre a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjébe  (Szentes Sima F. u. 44-58.) 2017. május 18. (csütörtök) 18.00 órára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 14.


 

Megyei Vöröskeresztes elismerések

 

A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapjának alkalmából díjazta a segélyszervezet a megyei önkénteseit, segítőit, és támogatóit 2017. május 12-én Makón. A világnapi megemlékezésen köszönte meg a megyei szervezet az elmúlt egy évben végzett munkát.

A megyei világnapi ünnepségen összesen 17 elismerést osztott ki a segélyszervezet, többek között portálunknak is a médiatámogatásért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 13.


 

Elvárt győzelem

Az Országos Bajnokság 15. helyén végzett a Szentes

 

A Metalcom-Szentes férfi vízipóló csapata sikeresen vette a két győzelemig tartó párharcot a KSI ellen, mely az országos bajnokság 15. helyéért folyt. Ez a bajnoki tabella utolsó előtti helye, de most ne menjünk bele, hogy mi vezetett idáig, ezt úgyis értékelni fogják.

A párharc hazai kezdése jól sikerült a Szentes együttesének és megnyugtató 12: 7-el zárult az a mérkőzés. Az idegenbeli küzdelmek hozták meg eddig a nem várt fordulatokat, így picit szorult gyomorral vártuk a szombati küzdelmet. 

Az első negyed jól kezdődött és végződött, mert 3 gólos vezetést szerzett a Szentes, így már csak ezt az előnyt kellett tartani 3*8 percen keresztül. Végül 9-13 arányában a Szentes szerezte meg a második győzelmét, így ők végeztek a 15. helyen.

A KSI lett tehát az utolsó, a kiírás szerint a kieső. Kérdés, miként végeznek majd a csapatok az ob I/B-ben, az ottani első vállalja-e majd az első osztályú szereplést, a második pedig az osztályozót.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 13.


 

Megyei Csecsemőápolási Verseny Szentesen

 

2017. május10-én Szentesen került megrendezésre Megyei Csecsemőápolási Verseny a Közösségi Tér - Dózsa-házban.

A gyermek és ifjúsági kategória győztesei képviselhetik megyénket az országos versenyen.

És hogy milyen feladatok voltak? Pl. a Vöröskereszt történetéből kellett tesztet kitölteni, ha folyik az orra a babának és kipirosodott az nózi környéke, akkor mi a teendő vagy pl. mi a probléma, ha folyamatosan vakarja a fejét a baba, azaz ha fejtetűt szedett össze a közösségben? Természetesen a lázcsillapítás alap kérdés egy ilyen versenyen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Zsűrizték az aktokat

XIX. Szentesi Aktfotó Biennálé

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében immár XIX. alkalommal hirdették meg a fotópályázatot és rendezik meg a pályaművekből a Szentesi Aktfotó Biennálét.

A pályázatra beérkezett 51 szerző 293 db fotója, melyből a zsűri 36 szerző 87 alkotását javasolta kiállításra.

2017. május 10-én megtörtént a XIX. Szentesi Aktfotó Biennálénak a zsűrizése.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Katonai attasék látogatása Szentesen

 

2017. május 11-én 12 nemzet 25 katonai attaséja és a Budapesti Katonai Attasétestület tagjai tettek látogatást a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

 

Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka ismertette az ezred tevékenységét, majd egy dinamikus gyakorlatot tekintettek meg a tiszai gyakorlótéren.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

XXIV. Egyházzenei találkozó

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezik meg Szentesen a XXIV. Egyházzenei találkozót. 2017. május 13-án lesz a kórusok találkozója a Református Nagytemplomban, melyre díjtalan a belépés.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Ismét mentőhelikoptert kellett riasztani a Penny-hez

 

2017. május 10-én 15 óra 40 perckor ismét mentőhelikopter szállt le a Szentes központjában található Penny áruházhoz. Mivel kevesebben voltak az áruház parkolójában így oda szállt le a légi mentő.

 

Az idősebbek már érzik a közelgő időjárási frontot és a szívbetegeknek érdemes magukra vigyázni.

 

Miután a mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a beteg állapotát a légimentők kórházba (klinikára) szállították a sérültet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 10.


 

Isten Veled, KOLLEGA!

 

Sajnos szomorú hírt kell közreadnunk! Egy újabb értékes ember távozott el közülünk.

NAGY LAJOS a TV. Állomás nyugalmazott vezetője  (Aknaszlatina, 1941. ápr. 22.)  76. éves korában elhunyt. Élete a rádiózás a híradástechnika körül forgott. Műszaki tanulmányait 1955-1959 Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Bp.,  és 1967-1971 BME Villamosmérnöki Kar, és 1974-1977 BME (rádió-híradás-technikai szak) végezte.

1959-től a Szentesi TV Állomás adókezelője lett, majd 1978-tól állomásvezetője. Részt vett a szentesi tv-adó szerelési, bővítési munkálataiban,  munkatársaival két televízió és három rádió műsorát továbbították. 

 

1970-74 között tanított a Pollákban, később mint óraadó vett részt a diákok képzésében. Tanítványai nagyon kedvelték - szelíd, jó humorú ember volt. A diákokat úgy szólította, hogy KOLLEGA. Később tényleg sok kollégája lett a volt diákokból.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 10.


 

Támogatót keresnek a szentesi kötélugrók, hogy Portugáliában képviseljék városunkat

Ha tud, segítsen!

 

A Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület 8 tagja eredményei alapján képviselheti hazánkat és Szentest a Kötélugró Európa Bajnokságon, Portugáliában. A versenyzők szorgalmas és kitartó munkájuknak köszönhetően az ország legjobbjai közé küzdötték fel magukat, minden alkalommal dobogós helyezést érnek el a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt.

A csapat tagjai: Nyíri Sára, Podmaniczki Panna, Őze Virág, Varga Dorina, Vass Vivien, Varga Márk, Varga Máté, Tarjányi Orsolya. Mivel a verseny részvételi díja jelentős, ehhez az egyesület támogatókat keres. Amennyiben bárkinek lehetősége van, kérjük segítse a versenyzőket. Sok kicsi sokra megy!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

Mondja el, hogy …

HOGYAN SEGÍTHETNÉ A KAMARA AZ ÖN TEVÉKENYSÉGÉT?

 

 Tisztelt Vállalkozó!

Amint a korábban postázott kérdőívből is érzékelhető volt, Szentes Város Önkormányzata kiemelten foglalkozik a vállalkozók, vállalkozások gazdasági feltételeinek javításával. A teljes üzleti környezet megismeréséhez fontos tudnunk az Ön véleményét is a kamarájáról.

 

Másképpen tud egy Önkormányzat és másképpen tud egy Kamara segíteni, de mindkettő célja azonos a vállalkozások támogatása.

 

Kérjük, hogy szánjon rá néhány percet és alábbi kérdések megválaszolásával segítse munkánkat. A kérdések melletti válaszokból kérdésenként csak egyet jelöljön be!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

IX. Szentesi Születés Hete Fesztivál programja

 

Idén már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat városunkban, melyre várják az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, szülőket, nagymamákat és nagypapákat.

A Születés Hete programsorozat idei szentesi rendezvénye a korábbiakhoz hasonlóan izgalmas és tartalmas előadásokkal várja a téma iránt érdeklődőket. Ha a tényekre kíváncsi tabuk és tévhitek nélkül, Önnek is ott a helye május 11-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

VI. Fedett Pályás Szenior Országos Bajnokság,

III. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóverseny

Hódmezővásárhely, 2017. 04. 22-23.

 

Rekordnevezés érkezett az fedett pályás szenior országos bajnokságra. Több mint 50 egyesületből, több mint 1000 nevezés érkezett. A Budapesti Masters Világbajnokság közeledtével egyre többen vannak, akik szeretnének szintidőt úszni, vagy egyre jobb formába lendülni. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club versenyzői ebben a rendkívül erős mezőnyben is hozták a formájukat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

Újra Szentesi Körséta

 

A Zalota -Bökényi zsilip és a környék természeti szépségeinek megtekintése

                A fésűs zsilip beton és vasszerkezeti maradványok 

 Ismertetőt mond: Jászné Gyovai Ágnes ATIKÖVIZIG szakaszmérnökség vezetője

 

                 Magyartés- Zalota- Nagytőke temészeti szépségei

Ideje: 2017. május 19.  (péntek!!!) 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

A XV. Közbiztonsági Nap részletei

Sokkoló baleseti bemutatóval (DOKUDRÁMA)

 

Immáron 15 éve kerül megrendezésre a Közbiztonsági nap Szentesen és a kezdetekben az a gondolat ált mögötte, hogy a vakáció kezdete előtt hívjuk fel a fiataloknak, gyerekeknek a figyelmét arra, hogy akár áldozattá vagy elkövetővé is válhatnak egy-egy meggondolatlan cselekedettel. Széles körű együttműködés eredménye ez a két nap, melyben számos programmal készülnek a szervezők.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Hozta a kötelezőt a Kinizsi

 

2017. május 6-án hazai pályán fogadta a Szentesi Kinizsi a Kistelek csapatát a labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában. A Pusztai László Sporttelep műfüves pályáján igen nehezen indult be a hazaiak gólgyártása és igazságosan elosztva egyet az első félidőben és egyet a másodikban rúgtak, így hozták a kötelezőt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Nyerni, nyerni, nyerni!

 

Nincs mese, nyerni kell! - a tét az OB I-ben való bennmaradása a Metalcom-Szentes férfi OB I-es vízilabdacsapatnak.

A Metalcom tehát a kiesés ellen játszott 2017. május 6-án a Dr. Rábeli-Szabó József Sportuszodában a KSI ellen. A párharc akkor dől el, ha az egyik fél megszerzi a második győzelmét így a hazai pályán kötelező a győzelem. A KSI három hete erre az összecsapásra készül, míg a mieink szinte Tatabányáról érkeztek a derbibe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Elhunyt zenészekre emlékeztek

 

2017. május 7-én Szentes Város Fúvószenekara az elhunyt zenészekre emlékezett az egyházzenei találkozó fúvószenekari koncertje után a Református Nagytemplom mellett található kopjafánál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 07.


 

Iparos gyűlés és megemlékezés

Éves közgyűlés az iparosoknál

 

2017. május 5-én tartotta éves közgyűlését a Szentesi Ipartestület. Kádasi Zoltán az ipartestület elnöke a közgyűlés megnyitása után megemlékezésre invitálta a résztvevőket a 2015-ben visszakerült a háborúban elesett iparosok emlékét őrző emléktáblához, mely Mód László néprajzkutató  lelkes munkájának köszönhetően újra dísze az épületnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 05.


 

Felházi Ágnes festményei

 

Felházi Ágnes 1982-ben született Szamosújváron, Erdélyben. Tanulmányait 2000 és 2006 között a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetemen végezte, ahol 2014-ben doktori fokozatot is szerzett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem, JGYPK, Rajz- és Művészettörténet Tanszékén tanít. Budapesten él és alkot. Több mint 30 egyéni kiállítása volt és rendszeresen részt vesz az itthoni és nemzetközi csoportos tárlatokon.

 

Díjak:
2002. II Díj, V.ETDK, Kolozsvár
2003. Felsőoktatás Különdíja, I. OMDK, Budapest
2003. Különdíj, VI. ETDK, Kolozsvár
2004. I Díj – VII. ETDK, Kolozsvár
2005. I Díj, SZÖG –Art Különdíj és MAOE Különdíj, II. OMDK, Szeged
2005. Pro Scientia Aranyérem, Magyar Tudományos Akadémia, OTDT, Budapest
2011. Fődíj „Liszt Ferenc víziói”, Románia
2010. Eurotrans Doktori Ösztöndíj, Kolozsvár
2007. 2011. Kétszeres Communitas Alkotói Ösztöndíj, Románia
2013. Magyar Művészeti Akadémia Díja, 60. Őszi Tárlat, Hódmezővásárhely

 

Várjuk Önt is a kiállítás megnyitójára!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 05.


 

Megépülhet a Kiss Zsigmond utcai kerékpárút

325 millió forintot nyert a város kerékpárutakra

 

„Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című, TOP-3.1.1 azonosító számú pályázatra „Bringázz Szentesen – kerékpárosbarát fejlesztés” címmel adott be támogatási igényt Szentes Város Önkormányzata.

 

Siker koronázta a benyújtott pályázatot, így Szentesen három új kerékpárút létesül 325 millió forintos támogatással.

Így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megépül a Kiss Zsigmond utcai kerékpárút a Csongrádi úti kerékpárút és a Sima Ferenc utca között, a Koszta József Általános Iskolai becsatlakozás kiépítésével, valamint a 45. számú főút melletti kerékpárút építése az Ipartelepi úttól TV Toronyig és a szentesiek régi álma válik valóra, hogy a Tiszai strandhoz vezető kerékpárút is kiépítésre kerül.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 04.


 

Szentesi sikerek az országos FitKid bajnokságon!

 

2017 április 29.-én rendezték meg az országos FitKid bajnokság aktuális szezonjának záró versenyét. Szentes városát 14 versenyző képviselte, akik a Victoria Fitness S.E. dance show kategóriában indultak. Csapatban: Kovács Bianka, Barna Adél, Tonomár Nina, Bajczár Anasztázia, Fodor Menta és Gere Klára az előkelő 4. helyen végeztek! Ők most álltak össze először, hogy ily módon képviseljék városunkat és az egyesületet. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Elismerések és kitüntetések a Tűzoltók napja alkalmából

 

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián Érdemjelet adományozott Kálmán Rajmund tű. alezredesnek, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Egy Széchenyi varázsa

 

2017. május 4-én hallhatjuk Dr. Szele György Amerikában élő magyar orvos "Egy Széchenyi varázsa" című történelmi regényének bemutatóját a Városi Könyvtárban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Hamarosan itt a II. Szentesi Gyermekfesztivál

 

A tavalyi hatalmas siker után újra közeledik a II. Szentesi Gyermekfesztivál időpontja! Újra együtt szórakozhat az egész család! Szentesen a gyermekek „Sziget Fesztiválja” kerül megrendezésre, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban!

 

A rendezvény időpontja
2017. május 27-28.

 

A Gyermekfesztivál ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli rendezvényt jelent majd, amely a gyerekekről, és ami legalább olyan fontos, a családokról, a családoknak szól. Több színpadon, és sok kisebb helyszínen non-stop programok kedveskednek a legkisebbektől a nagy gyermekekig mindenkinek. A színpadokon bohócműsorok, bábelőadások, bűvészműsorok, gyermekkoncertek zajlanak majd mind a kettő napon. A színpadi produkciók mellett rendkívül hasznos programokkal tölthetik idejüket a részt vevők. Ezek között lesznek külön a gyermekek részére szóló interaktív programok, de lesznek a programok között olyanok is, amelyek már a családoknak szólnak, és közös aktivitást igényelnek a család minden tagjától.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Honvéd Majális

 

Honvéd Majálist rendeztek Szegeden az újszegedi ligetben az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szervezésében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár- Hódmezővásárhely és az MH Katonai Rendészeti Központ részvételével. A program célja a társadalmi kapcsolatok erősítése és természetesen katonai toborzásra is remek lehetőség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 01.


 

 

.