Elismerések és kitüntetések a Tűzoltók napja alkalmából

 

 

 

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a katasztrófavédelem több munkatársának, valamint olyanoknak, akik valamilyen tettükkel, életek és értékek mentésével tűntek ki az utóbbi időszakban.

 

 

 

Tűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ünnepeltek. A rendezvényeken több Csongrád megyei munkatársunk is elismeréseket vehetett át.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián Érdemjelet adományozott Kálmán Rajmund tű. alezredesnek, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.

A belügyminiszter kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Aracsi Ferenc c. tű. főtörzsőrmestert és Olasz Pál c. tű. főtörzsőrmestert, a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóit, akik egy lakóépület kazánházában keletkezett tűznél egy acetilén- és egy oxigénpalackot hoztak ki, mielőtt azok felrobbantak volna.

 

 

 

A belügyminiszter Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Balogh Róbert tűzoltó alezredesnek a Makói Hivatásos Tűzoltó parancsnokságparancsnokának.

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlés zajlott április 21-én Tűzoltónap alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is többen vehettek át elismerést kiváló munkájukért.

Beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a főigazgató ajándéktárgyat adományozott Kis Rita tűzoltó századosnak, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadójának.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság teljes személyi állománya szívből gratulál munkatársainak!

 

Szentes, 2017. 05. 02.

 

.