2015. JÚLIUS

 

Anyatejes Világnap Szentesen

 

A szentesi védőnők szervezésében 2015. július 31-én a Megyeháza KKK dísztermében közösen ünnepelték meg az Anyatejes Világnapot babák, szülők és szakemberek. A szentesi védőnők közel 90 kismamát hívtak meg a rendezvényre.

Az anyatej az csodaszer, mely mind erre képes, pótolhatatlan, tudjuk hogy legmegfelelőbb táplálék a baba számára, és joga van a legmegfelelőbb táplálékhoz jutni.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 31.


 

Szentesen forgatott az RTL KLUB Kalandor stábja!

 

Szentesen forgatott ma az RTL KLUB Kalandor stábja a tegnapi napon, hogy bemutassák hogyan változott meg az elmúlt években Szentes városképe, s hogy ez hogyan bővítette ki a település kínálatát, valamint  városmarketing koncepcióját.

Ezen az egy napon igyekeztek minél több helyszínre ellátogatni. Többek között forgattak a városközpont különböző részein, ellátogattak a Vasúttörténeti Emlékparkba, a Művészetek Házába, az Üdülőközpontba, a Kalandparkba, a Tisza partra és még néhány helyre.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 31.


 

Sértetteket keresnek a szentesi rendőrök

 

 Szentesi Rendőrkapitányság 06050/899/2014. bűnügyi számon lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy helyi fiatal ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves gyanúsított 2014. év folyamán több kerékpárt tulajdonított el Szentes belterületén, négy sértett kiléte azonban még ismeretlen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 31.


 

Augusztusi moziműsor

 

Ha itt a VAKÁCIÓ, akkor itt az önfeledt szórakozás és a pihenés ideje. A legnagyobb kánikulában is válaszd a klimatizált nézőtérrel rendelkező Szentesi Mozit a szünidőben!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 29.


 

Fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője, Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2015. július 30-án 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 29.


 

Lepényváró Fesztivál

 

Immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület a Lepényváró Fesztivált Lapistón! További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 28.


 

A hétvégén XII. Diapolo Kupa a strandon

Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Torna Szentes, 2015. július 31. - augusztus 2.

 

Szentesen, az Üdülőközpontban 2015. július 31. kezdődik a három napos XII. Diapolo Kupa utánpótlás nemzetközi vízilabda torna. A 33-as és az 50 méteres medencékben naponta reggeltől késő délutánig zajlanak az összecsapások. Összesen 35 csapat játszik a végső helyezésekért, köztük öt lány csapat – egy csoportban. A fiatal pólósok várják az érdeklődő sportbarátokat, hiszen több színvonalas viadalt is láthattunk majd ezeken a napokon.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 28.


 

Ghymes koncert augusztus 20-án Szentesen

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

Augusztus 20-án Szent István Napján a Ghymes együttes koncertjén szórakozhatunk a Művelődési és Ifjúsági Háza szabadtéri színpadán. A nap folyamán több program várja az érdeklődőket, melyről a plakátról tájékozódhatnak. A nap zárásaként tűzijáték lesz a Kurca parton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 28.


 

Szentesi műszaki katonák a budapesti tűzijátékon!

 

Már a 2015. július 4-5-én megrendezett Red Bull Air Race Világbajnokságon bizonyítottak a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki Ezred katonái a verseny műszaki biztosítása terén.

Ekkor már tudták, hogy a ponton hídelemeket a fővárosban kell hagyniuk, mert az eddigi uszályokat ezek a hídelemek fogják kiváltani a fővárosi tűzijáték alkalmával. Így augusztus közepétől újra nagy lesz a mozgolódás az előkészítő munkálatok idején az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred hadikikötőjében.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 28.


 

Két hét alatt 654 életet mentettek meg a véradók

 

Köszönetünket és hálánkat szeretnénk kifejezni azon kedves véradóinknak, akik a tomboló hőség ellenére is eljöttek az elmúlt hetekben, hogy karjukat nyújtsák és vérüket adják embertársaink megsegítésére. 

Az elmúlt két hétben intézeti véradások alkalmával 118 fő jelentkezett,  kiszállásos véradások alkalmával / Nagymágocs, Csongrád-Galéria, Szentes-Tesco/ 100 fő jelentkezett és véradásukkal 654 életet mentettek meg.

A Tesco-s véradáson 29 fő nyújtotta karját, ebből 6-an első alkalommal és egy fő immáron 140-edszer.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 27.


 

Kigyulladt egy autó Szentesen

Nagyfeszültségű vezeték tartóoszlopába csapódott majd kigyulladt

 

Kórházba került az a szentesi sofőr, aki vasárnap este egy nagyfeszültségű vezeték tartóoszlopához csapódott és kigyulladt Szentesen a Vasvári Pál utcában vasárnap este. A jármű vezetőjét a mentők kórházba vitték.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 27.


 

Hőségriadó folytatódik!

 

Ha valaki nem vette volna észre, a hőség folytatódik, ezért Dr. Paller Judit országos tiszti főorvos asszony az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Közegészségügyi Központ szakmai javaslata alapján az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást meghosszabbította 2015. július 26.-án 24.00 óráig.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 25.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

 

 

A Megyeháza festői udvarán júniustól augusztusig a komolyabb színházi előadásokat kedvelők éppúgy megtalálják számításaikat, mint a habkönnyű komédiák és a fordulatos operettek szerelmesei, de zenéből, táncból, kulturális expedíciókból sem lesz hiány: a népzenétől a vérbő rock and rollon át a lírai dalokig terjed a repertoár. A programsorozat kiváló művészek és fiatal tehetségek közreműködésével aranyozza be a szentesi nyári estéket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 25.


 

Akciós 850-es hétvége a moziban!

 

Ezen a hétvégén akciós áron hűsölhetünk a Szentesi Moziban! Minden jegy 850 Ft!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 24.


 

Jaj úgy élveztük mi a strandot ...

 

A tegnapi nap volt az idei nyár legmelegebb napja melyet sokan a strandon vészeltek át. Reggel 7 óra 45 perckor a strand új bejáratánál már csaknem ötvenen várakoztak, hogy kihasználják azt az akciót, melynek köszönhetően ezen a napon a szentesi lakcímmel rendelkezők ingyen hűsölhettek valamint próbálhatták ki az új wellness részleget is.

A nap végén kiderült, hogy csaknem 3500-an választották a felfrissülés ezen módját. Íme a képes összefoglalónk, és egy kis videóklipp, melyet a fürdőzők és mi készítettünk!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 24.


 

„Sulimoped” program a Kosztában

 

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) ebben a tanévben már térségünkben is elindította a „SuliMoped” programot. A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság irányításával Szentes, Csongrád és Mindszent városában összesen 20 fő számára lette lehetővé hogy ingyenesen segédmotoros vezetői engedélyt (AM) szerezzenek. A nyolcadik osztályos tanulók részére indult program elsődeles célja a közlekedésre nevelés, másodlagos pedig a közlekedési kultúra szintéjek emelése. Európában egyedülálló, hogy Magyarországon 14 évesen már meg lehet szerezni a segédmotoros vezetői engedélyt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 23.


 

Ma ingyenes a szentesi lakcímkártyával rendelkezőknek a strand

7.45-kor már közel 50-en várakoztak

 

Szirbik Imre polgármester és Márton Mária a Szentesi Üdülőközpont vezetője köszöntötte a csaknem 50 várakozót 2015. július 23-án vélhetőleg az idei nyár legmelegebb napján 7 óra 45 perckor a strand új bejáratánál. Mindenkinek kellemes hűsölést és kikapcsolódást kívántak, valamint hogy próbálják ki az új wellness részleget is. Aki még nem indult el, az sem késett le semmiről, mert 10 órakor nyit a wellness, addig a szabadtéri medencék használhatók.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 23.


 

Csütörtökön ingyenes lesz a szentesieknek a strand (bemutató videóklippel)

 

Szirbik Imre polgármester 2015. július 22-ei "sajtókávé" programon jelentette be a sajtó munkatársaink, hogy csütörtökön (július 23-án) a Szentesi Üdülőközpont teljes szolgáltatását, mely a fürdést és a felfrissülést szolgálja (kivéve a szauna - de ki akar ilyen melegben szaunázni? :-), minden szentesi lakcímmel rendelkező ingyenesen veheti igénybe a hőségriadó miatt. Ez a hír bizonyára megváltoztatja sok helyi család csütörtöki tervét, így aki teheti próbálja ki a strand legújabb wellness részlegét és a felújított gyermekmedencéket is. (Ünnepélyes kapunyitás: 7 óra 45 perc!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 22.


 

Anna napi hangverseny

 

2015. július 24-én ANNA NAPI HANGVERSENY lesz Szentesen a Szent Anna Templomban, ahol olyan énekesek lépnek fel, mint Berkes János, Pitti Katalin, Hegyi Anikó, Nagy Johanna, Németh Márton, Kállai Erzsébet és Cserményi Zsombor. Közreműködnek: Kovács Péter, Takács Gabriella, Nagy János, Hegedűs Valér és Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 22.


 

III. fokú hőségriasztás

2015. július 24-én (péntek) 24:00 óráig

 

Dr. Paller Judit országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése és az Országos Közegészségügyi Központ szakmai javaslata alapján az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást meghosszabbította 2015. július 24-én 24.00 óráig.

A hőségriasztás időtartamának esetleges változásáról ismételt értesítést küldünk.

További hasznos információk a www.antsz.hu  honlapon találhatók.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 22.


 

XIV. Szentesi Lecsófesztivál fellépői

 

A Hunor Coop ZRt. szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a XIV. Szentesi Lecsófesztiválra és Családi napjára. A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje. Szeptember első hétvégéjén a Szentesi Lecsófesztivál ideje alatt ezrek lepik el Szentes utcáit, ahol a helyi lecsókészítés rejtelmeibe nyerhetünk betekintést. Hívjuk, várjuk Önt és barátait a XIV. Szentesi Lecsófesztiválra 2015. szeptember 4-5-én, főzze meg Ön a fesztivál legjobb lecsóját.

 

A két nap sztárvendégeiről a plakát árulkodik!

Hamarosan még több részletet is elárulunk az idei lecsófesztiválról!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 21.


 

A műszaki alakulat napja

 

Nyolcadik alkalommal ünnepelte a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred az alakulat napját. A rendezvényt családi napként, kikapcsolódással, szórakozással és sportolással töltötték a katonák családtagjaikkal a Tisza Mártélyi-holtágánál.  

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 17.


 

Új Wellness- és élményközpont Szentesen

Holnaptól a nagyközönség is látogathatja

 

Átadásra került július 17-én a Szentesi Üdülőközpontban a wellness- és élmény részleg, amely egy újabb színvonalasabb szolgáltatással emeli a strand kínálatát. Az ünnepélyes átadón jelen volt Szirbik Imre polgármester, Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Nemesi Pál a Ferroép Zrt. vezérigazgatója. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 17.


 

III. fokú hőségriasztás

2015. július 17-én (péntek) 00:00 órától július 20-án (hétfő) 16:00 óráig

 

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosa az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai alapján az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-én (péntek) 00:00 órától 2015. július 20-án (hétfő) 16:00 óráig III. fokú hőségriasztást rendelt el.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 16.


 

TE TUDOD?

Látványos táncszínház a szentesi nyári színházban

 

2015 július 15-én este 21 órától látványos kortárs táncszínházi bemutatót láthattak a Megyeháza udvarán a szentesi nézők! A táncszínházi produkció címe: „Do You Know?”

Már a darab címe is egy kérdés, amelyet alkalmasint magunknak is feltéve a nézőtéren együtt tűnődhetünk az alkotóval a feltett kérdésekre adandó válaszokon! Foglalkoztatja a jelen, hozzáméri a múlthoz, belevilágítani próbál a jövő sötétjébe.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 16.


 

Bronzérmet nyertek a szentesi lányok a Coca-Cola Cupon

 

A harmadik helyen végzett a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola lánycsapata a Coca-Cola Cup torna országos döntőjében Budapesten.

A Coca-Cola Cup 2014 szeptemberben kezdődött térségi őszi-tavaszi fordulókkal, az első helyezett jutott be a megyei döntőbe, ami Hódmezővásárhelyen volt. Ezt követte a megyei bajnokok regionális döntője Kecskeméten. Innen hat régió bajnoka és két kiemelt csapat jutott be az országos döntőbe, ami Budapesten, az Iharos Sándor Atlétikai Centrumban volt megrendezve.

A versenysorozatra több mint 800 csapat nevezett. Az országos döntő gólkirálya a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola játékosa, Bálint Rebeka lett 6 góllal.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 15.


 

Gazpacho a gasztropiacon

Kóstolja meg Ön is!

 

2015. július 18-án a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac látványkonyhájában a hagyományos magyar konyhát őrző kínálat mellett a júliusi hőmérsékletre tekintettel egy igazi, üdítő gazpacho is készül. Ennek az Andalúziában igen népszerű, jéghidegen felszolgált, könnyű zöldséglevesnek a neve egyesek szerint a latin caspa (maradék) szóból származik, míg mások határozottan állítják, hogy a helyes megfejtés egy „áztatott kenyér” jelentésű arab szóban rejlik. Akár így, akár úgy: mindkét elnevezés az étel prózaian egyszerű elkészítésére utal, és hogy hogyan készül, azt mindenki megtudhatja a szombati piacon!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 15.


 

Neves karate képviselők Szentesen

 

2015. július 6-11. között került megrendezésre a magyarországi Wado-Ryu Karate Szövetség hagyományos nyári edző tábora Szentesen. A közel öt napos tréningen 150-en edzettek városunkban. A haladók szintjén 50 feketeöves vett részt.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 14.


 

Tájékoztatás

Szentes Város Önkormányzata vs. Szentes Spa & Medical projekt társaság

 

Szentes Város Önkormányzata vs. Szentes Spa & Medical projekt társaság közötti vitával kapcsolatban két közleményt adunk közre ....

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 14.


 

Elkészültek a gyermekmedencék

Július 18-tól újra birtokba vehetik a gyermekek

 

A SportTourism/HURO – pályázatnak köszönhetően a gyermekmedence és gyermekpancsoló teljesen új burkolatot kapott a Szentesi Üdülőközpontban, mely minőségében megfelel a mai kor elvárásainak, így a szülők biztonságban tudhatják gyermeküket az önfeledt strandolás közben. Számos akadályt kellett leküzdeni a felújítás során. A két medence már üzemre kész, és a fertőtlenítés szakaszába lépett a beruházás. Július 18-tól várja a vendégeket, így a következő kánikulás hétvégén már újra élvezhetjük a medencék szolgálatát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 13.


 

Szentesi katonák is építik Mórahalomnál az ideiglenes kerítés mintaszakaszát

 

Megkezdődött a határőrizeti célú ideiglenes kerítés építése - írja a honvedelem.hu - ; a mintaszakaszt Mórahalom külterületén állítják fel - közölte a belügyi és a honvédelmi tárca hétfőn.

A Belügyminisztérium (BM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) közös közleménye szerint hétfő reggel 8 órakor rendőri biztosítás mellett kezdte meg a munkálatokat a Magyar Honvédség. A feladatban jelenleg az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH 37. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis honvédjei vesznek részt összesen 43 fővel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 13.


 

Látványos táncszínház a szentesi szabadtérin

 

2015 július 15-én este 21 órától látványos kortárs táncszínházi bemutatót láthatnak a Megyeháza udvarán a szentesi nézők! A táncszínházi produkció címe: „Do You Know?”

 

Már a darab címe is egy kérdés, amelyet alkalmasint magunknak is feltéve a nézőtéren együtt tűnődhetünk az alkotóval a feltett kérdésekre adandó válaszokon! Foglalkoztatja a jelen, hozzáméri a múlthoz, belevilágítani próbál a jövő sötétjébe. A társadalomból a család kisebb egységébe, a családból az egyéni sorsok felé szűkít, nyomoz, keres, kutat. Az emberi tényezőt, alkotó és romboló energiát, mindent, ami azzá tette a jelent ami! Az alkotó tudni akarja az okot és a miérteket! TE TUDOD?

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 12.


 

Czóbel-kiállítás Szentesen

Az idei év legkiemelkedőbb szentesi múzeumi eseménye

 

Az idei év legkiemelkedőbb szentesi múzeumi eseményének nevezte a 2015. július 10-én megnyílt, Czóbel Béla festményeiből válogatott tárlatot Bodonyi Emőke, a szentendrei Ferenczy Múzeum kurátora.

A kiállítást február óta szervezték, a szentesi Koszta József Múzeum augusztusig kapta kölcsön az alkotásokat, mondta Béres Mária, a múzeum igazgatója. A művész egykori múzsája, Kratochwill Mimi művészettörténész a több mint 30 képről úgy fogalmazott: Czóbel egész életművét felöleli.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 12.


 

Sajnos nem sikerült a döntőbe jutás!

 

Váradi Krisztina a tőle várható helytállással 16. helyen végzet a női diszkoszvetés harminc fős mezőnyében a Tallinn-ban megrendezett U23 Európa-bajnokság selejtezőjén.

A sportolólány közösségi oldalán kérte ismerőseit, barátait, drukkereit, hogy magyar idő szerint szombaton 10:15-kor szorítsanak neki. Egy néhány perccel ezelőtti bejegyzése szerint 53.70 méteres dobással végül az EB 16. helyét sikerült megszereznie Tallinn-ban.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 11.


 

Folytatódik a "szociálismalac" program

 

Szentes Város Önkormányzata a természetbeni szociális ellátások keretében ebben az évben is elindította a szociális haszonállat programot - tudtuk meg Dr. Demeter Attila alpolgármestertől. 15 – elsősorban több gyermeket nevelő – család részére biztosít az önkormányzat 1 db választási malacot, és az év végéig minden hónapban 70 kg takarmányt, vissza nem térítendő támogatásként. 

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 10.


 

Szentesre is megérkezik a Virtuózok turnéja

 

Mozart, Chopin, Liszt és Verdi műveiből is játszanak a kis Virtuózok a szentesi Megyeháza díszudvarán augusztus 17-én. A Magyar Televízió komolyzenei tehetségkutató műsorának legsikeresebb fiataljai közül ez alkalommal Demeniv Mihály (harmonika), Kiss Zoli (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Rigó Ronald (zongora) és Szalai Lotti (gitár) lép fel.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Poszler György irodalmi és történelmi matiné sorozata a Gyermekkönyvtárban

 – határozottan a melegre és a nyárra való tekintettel –

 

Július 15. 845  Kempelen Farkas és a sakkozógép

Július 16. 1000 Történelmi kalandozások: Lovagkor

Július 22. 1000 Kötelező olvasmányok kedvcsináló: Tüskevár

Július 23. 1000 Történelmi kalandozások: Földrajzi felfedezések

Július 29. 1000 Kötelező olvasmányok kedvcsináló: Tanár úr kérem

Július 30. 1000 Történelmi kalandozások: Szulejmán

...

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Közösségi Energia Akciónap lesz a Palacsinta Fesztiválon

 

Közösségi Energia Akciónap lesz a Palacsinta Fesztivál fő napján, melyre minden érdeklődőt várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Állatterápiás Gyermekgyógyító Program zárult Szentesen

 

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

2015. július 9-én Gáborné Haáz Andrea a szentesi programot támogató MOL Új Európa Alapítvány ügyvezetője személyesen tekintette meg a Jóúton Lóháton alapítvány munkáját.

Kézsmárkiné Piti Irén gyógypedagógus-lovasterapeuta, a Jó Úton-Lóháton Alapítvány vezetője elmondta, hogy 20 foglalkozás mellett eszközbeszerzést és utazási költséget is támogatott a program.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Fúrják az új termálkutat a strandon

Hamarosan lesz elegendő meleg víz

 

Elkezdődött a Szentesi Üdülőközpontban az új termálkút fúrása mely csaknem 1800-2000 méteres mélységből hozza fel a termálvizet a strand zavartalan meleg víz ellátásának biztosítása érdekében. Sokan emlékezünk arra a korszakra, amikor ha elzárták a volt kutató területén a meleg vizet, akkor bizony hideg vízben kellett tusolni a strandon. Ennek hamarosan vége!

Az új kút csaknem a teljes strand meleg víz ellátását biztosítja. A munka közel másfél hónapig tart míg megtalálják a megfelelő vízréteget.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

MINYON NAPOK a Szentesi Moziban

 

Ezen a hétvégén MINYON NAPOK-at tartanak a Szentesi Moziban! Az új családi mozifilm mellett ugrálóvár és egyéb ingyenes programok várják a gyermekeket a SZENTESI MOZI-nál. További részletek a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Immáron 17. éve sakktábor

 

Immáron 17. éve rendezik meg a nyári sakktábort Szentesen - tudtuk meg Kőhalminé Forrai Julianna táborvezetőtől. A táborban a sakk tudás gyarapítása a lényeg de számos szabadidős programmal is készülnek. Nagy öröme Kőhalminé Forrai Juliannának, hogy a tábor ideje alatt együtt lehet a család, mert Zoltán fia (a népszerű standup humorista) családjával együtt hazalátogatott.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 09.


 

Elkezdődött a Derekegyházi Palacsintafesztivál

 

2015. július 8-12. között rendezi meg Derekegyház község a falunapját. Ennek keretében öt napon keresztül sül a palacsinta a faluban és minden nap más-más település adja a műsort. Július 8-án 16 órától a derekegyháziak mellett szentesi és nagytőkei közreműködők sütötték a palacsintát és minden adomány szívesen fogadtak, legyen az szorgos kéz, vagy lekvár a töltelékhez, vagy pár csilingelő forint, melyet jótékony célra fordít a község - tudtuk meg Szabó István polgármestertől.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 08.


 

Júliusi moziműsor

 

Ha itt a VAKÁCIÓ, akkor itt az önfeledt szórakozás és a pihenés ideje. A legnagyobb kánikulában is válaszd a klimatizált nézőtérrel rendelkező Szentesi Mozit a szünidőben!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 06.


 

10 éves a  Szentes–Csongrád Rotary Club

 

2005. június 4-én a Szentes-Csongrád Rotary Club is csatlakozott az akkor éppen százéves mozgalomhoz, amelyet az emberbaráti segítség, a békére való törekvés, a nemzetek közötti jó viszony fenntartása vezérel.

 

Immáron 10 esztendeje tevékenykedik a klub térségünkben és a megvalósított projektjeikből csak szemezgetve az alábbi támogatást nyújtották térségünknek: Kárpát-medencei Nyári Diáktáborok (5 alkalommal) mintegy 150 gyermek és kísérőik részvételével, „Tapintható láthatatlan” térplasztikák – gyengén látóknak, vakoknak, Szentes és Csongrád főterén, rászoruló tehetséges diákok anyagi támogatása valamint az ifjúsági Interact Club Szentes-Csongrád megalapítása, diákcsere programok - olvashatjuk az erre az alkalomra kiadott összegző kiadványban.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 06.


 

Horizontok és élmények

 

A Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola az innovatív iskolák fejlesztését szolgáló pályázati program második ütemét hajtotta végre (TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0065). A projekt keretében 18 alprogram valósult meg közel 20 millió forint támogatásból, 2 feladat ellátási helyen, Szentesen és Szegeden.

A pályázati kiírás 100%-ban illeszkedett a művészeti iskola működési koncepciójához, oktatási tevékenységét magasabb szintre emelte.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 04.


 

In memoriam Dr. Bácskainé Fazekas Márta

Mártika életútja

 

Dr. Bácskainé Fazekas Márta Szentesen született 1951. január 13-án. Szülei Fazekas János, nyugdíjas MÁV-főtiszt és néhai Halász-Szabó Etelka, virágkereskedő. Márti itt nőtt fel, ide járt általános iskolába. Középiskolai tanulmányait a HMG-ben végezte, és ide is jött vissza tanítani a szegedi egyetemi tanulmányok után, orosz-francia szakos tanárként. Hűséges volt az Alma Materhez, hiszen 1976-tól 2010-es nyugdíjba vonulásáig itt tanított.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 04.


 

Újra tudnak öntözni a szentesi telephelyen

8 óra alatt elfogták a szentesi rendőrök azt a két fiatalkorút, akik egy öntözőszivattyút loptak el.

 

A szentesi önkormányzat egyik munkatársa tett bejelentést a rendőrségen 2015. július 1-jén hajnalban arról, hogy elloptak egy öntözőszivattyút az általuk működtetett mezőgazdasági telephelyről. A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói 8 órán belül kiderítették, hogy két 16 éves helybeli fiatal gyanúsítható a bűncselekménnyel. A rendőrök az öntözőszivattyút az egyik szentesi zálogházban foglalták le, majd visszaadták a telephely képviselőjének.

A Szentesi Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a két fiatalkorú ellen.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 03.


 

III. Kajáni Nap és Találkozó

 

2015. július 25-én újra találkoznak az egykori kajáni általános iskolások. Immáron harmadik összejövetelüket tartják, mellyel őrzik az iskola emlékét. Minden érdeklődőt várnak 2014. július 25-én szombaton 10 órakor.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 02.


 

Évadzáró Tücsök Party

 

A Tücsök Zenekar Tücsök Klub Évadzáró Party-t szervez 2015. július 11-én (szombaton) 9.30-12.00-ig a szentesi Kurca-part Kalandparkban (Szentes, Kováts K.u.2. ).

Program:

- Kézműves foglalkozás

- Szórakoztató programok

- Játék a Kalandparkban

- Tücsök Zenekar Kalózmese című műsora

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 02.


 

Fegyvert fogtak Harsányi Gáborra Szentesen

Bolha a fülbe

 

A 70 éves Jászai Mari-díjas, érdemes művész Harsányi Gábort akarta egy őrült spanyol lepuffantani színházi alakítása közben Szentesen. Szerencsére az atrocitás több száz szemtanú előtt történt a tegnap esti Bolha a fülbe című nyári színházi előadás közben.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 02.


 

Batthyány-Strattmann László-díjban részesült: Dr. Kispál Mihály

 

Minden évben július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz gyógymódja feltalálójának születésnapját, ami egyben a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként Batthyány-Strattmann László-díjban részesült: Dr. Kispál Mihály, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főorvosa.

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 01.


 

A 2015-ös cannes-i fesztivál nagydíjas filmje a Szentesi Moziban!

Saul fia

 

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat.

Jegyfoglalás: 63/789-577 és online http://szentesimozi.hu/film/157

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 01.


 

Szentes műsorával indul a Derekegyházi Palacsintafesztivál

 

2015. július 8-12. között rendezi meg Derekegyház község a falunapját. Ennek keretében öt napon keresztül sül a palacsinta a faluban és minden nap más-más település adja a műsort.

Július 8-án 16 órától a szentesi sportolók és civil szervezetek tagjai fogják sütni a palacsintát. Ezen a napon Szentessel közös önkormányzati egységet alkotó nagytőkei fiatalok táncát tekinthetjük meg 18 óra 50 perctől, majd Szél Bence és Aradi Máté kabaréműsorán szórakozhatunk.

19 óra 10 perctől a Kiss Bálint Kötélugró Klub próbálja leugrálni a palacsintaevés súlyos terheit, majd egy különleges kutyás program szemtanúi lehetünk....

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 07. 01.


 

 

.