Neves karate képviselők Szentesen

 

 

 

2015. július 6-11. között került megrendezésre a magyarországi Wado-Ryu Karate Szövetség hagyományos nyári edző tábora Szentesen. A közel öt napos tréningen 150-en edzettek városunkban. A haladók szintjén 50 feketeöves vett részt.

 

 

 

A szövetség főinstruktora, Kando Shibamori 9 danos mester. Munkájának eredményeként, stílusnak közel ezerötszáz követője, és több mint ötven aktív feketeövese van hazánkban.

A tábor (ahogy az elmúlt egy évtizedben is) a szokott helyszínen került megrendezésre a Terney Béla Kollégiumban. Naponta három edzést tartottak a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

Az edzőtáborra két meghívott vendég is érkezett Japánból: Shimbuya és Motohashi sensei, akik a shihan mellett szintén edzéseket tartottak a résztvevőknek. Nuncsako edzéseket a magyarországi Wado Karate Szövetség vezetője Rostás Tibor 6 danos mester tartott (6. kép), a rendőrség közelharc oktatója és különleges szolgálatának kiképzésvezetője. A résztvevőket külön köszöntötte Dr. Demeter Attila alpolgármester, aki köszönetét fejezte ki, hogy Szentes évek óta otthona lehet ennek az igen magas színvonalú edzőtábornak.

Végül mindenkinek hatékony edzést, és kellemes itt tartózkodást kívánt. A tábor szervezésében egyébként nagy szerepet vállalt immár évek óta a wado-ryu karate követője: Dr. Chomiak Waldemar (3 dan).

 

 

(Fotó galéria: kép balról jobbra: Shibulya mester, Shibamori Kando 9 danos nagymester , Rostás Tibor (6 dan) magyarországi stílus vezető, és Motohashi mester)

 

 

Szentes, 2015. 07. 14.

 

.