NetSzemle - Szentesi internetes sajtófigyelő - Hírek, képek, aktualitások - Minden reggel friss!

Szentesi NetSzemle - Szentesi Alkotók Archívum - Hírlevél Archívum - A NetSzemléről...

 Szentesi internetes sajtófigyelő - Minden reggel fiss! 

* www.delmagyar.hu (www.delvilag.hu) - a megyei napilap, szentesi hírekkel * www.szentesinfo.hu/szentesielet - városi hetilap * www.szentesinfo.hu/mozaik - Szentes elsö internetes újságja * www.radioszentes.hu - a városi rádió interaktív weboldala / A Rádió Szentes beolvasott friss híreiből / ww3.szentes.hu/radioszentes.ram - online rádióhallgatás * http://szentes.lap.hu - tematikus linkgyüjtemény Városunkról * www.szentesinfo.hu - online csevegö-oldal *


A Szentesi Mozaik 2001. májusában jelent meg a világhálón. Az évek során az internetes újság Városunk eseményeinek egyik meghatározó krónikásává vált - ami elsősorban Vidovics Ferenc főszerkesztő agilitásának és az oldalakon megjelenő gazdag,  minőségi fotóanyagnak köszönhető. Mindemellett a szerves fejlődés során - gyakran az Olvasóink felvetésére - egy sor olyan funkció jelent meg (a Társalgó (ex.), majd a Fórum, a KépGaléria, a Kalendárium), melyek az időközben napi 1.000 - 1.200-ra gyarapodott kedves Látogatónk minél sokoldalúbb tájékoztatását szolgálják.

E sort gazdagítja - a 2002. júniusától 10 hónapon át működtetett Mozaik Hírlevél-szolgálat szerves folytatásaként - a 2003. augusztus 24-én elindított napi frissítésű Mozaik NetSzemle is, amely révén Olvasóink gyors áttekintést kapnak a Városunkról és vonzáskörzetéről a megyei sajtóban és másutt megjelenő hírekről - kiegészítve más témába vágó internetes hivatkozásokkal, vagy épp a Szentesi Élet, illetve a Mozaik tárgybéli tudósításaival. A szemle régebbi pontjai egy folyamatosan bővülő archívumba kerülnek, így később is tallózhatók, hivatkozhatók maradnak. 

Úgy véljük a NetSzemle:

1./ Hatékony eszköz a napi tájékozódásban - pár perc alatt "képbe lehet kerülni" abban, ami épp a közbeszéd tárgya;

2./ A kapcsolódó oldalak és más asszociációk által a még kétkedőknek bizonyítja, hogy az Internet már rég túlnőtt a passzió kategórián (most kibúj belőlem a tanár... :-);

3./ Mindemellett az újságírók cikkei - mint amúgy gyakran szalmaláng-életű alkotások - egyfajta érték-megőrzéséről, alkalomadtán újraélesztéséről is gondoskodik, hiszen az Archívumban gyorsan visszapörgethetők, hivatkozhatók a régebbi írások.

A nehéz kezdetek után mára elmondható, hogy a Mozaik napi 1.000 feletti számú látogatójának harmada-negyede megnézi a NetSzemlét is (ezek a számok egy kisvárosi oldalnál elég jó értékek).

Amire szakmailag még büszkébbek lehetünk az, hogy nagyon sok a Google keresőprogram által produkált találat is. Ez általunk befolyásolhatatlan, tehát objektív értékmérő - ráadásul az egész világon ezt használják a legtöbben a Hálón való információ-keresésre.

Bízunk benne, hogy szolgáltatásunk elnyeri kedves Olvasóink tetszését és az Interneten történő hatékony tájékozódás új eszközeként eredménnyel fogják használni! 

 Szentes, 2005. március 30. Tímár F.       


 Eseménynaptár - a Szentesi Mozaik és előzményei 

 

A Szentesi Mozaik NetÚjság májusban 4 éves lesz, túl van a félmilliomodik látogatáson a Főszerkesztőn és a Kiadón pedig úrrá lett a pánik - el kell kezdeni a saját történetünket megírni; most még talán emlékszünk rá... 

 

(Az, hogy minden nap frissül, külön nincs feltüntetve... :-)

 

2005. március 30.: a reggeli órákban a Mozaik számlálója átlépi a bűvös 500.000-es számot! A  félmilliomodik Látogató tiszteletére a Szerkesztő és a Kiadó a TEAM munkatársai körében csokitortát áldoz

2005. március 18.: az új, tematizált Fórum beüzemelését követően megszűnik a Társalgó (ex.), amelybe a 2002.04.29. óta eltelt 1054 nap alatt 6787 beírás született, és az évek során várospolitikai tényezővé lett. (Szöveganyagának archiválása és feldolgozása folyamatban van.)

2005. március 11.: többszöri olvasói kérésre új Fórum nyílik a Mozaikon, mely 11 fő pontján belül számos al-témában biztosítja a fejlett technológiájú társalgást (phpBB honosítás: Vidovics Ferenc)

2004. december 9.: A Szentesi Mozaik számlálója regisztrálta a 400.000-dik látogatást. A jeles eseményt a hajnali áramszünet miatt előállt szolgáltatás-kimaradással "ünnepelte" a Szerkesztőség :-(

2004. november 5.: szerver-karbantartás az időközben a Kossuth u. 15. 10 emeletes épület "tetejére" került gépünkön

2004. július 22.: regisztrálja a 300.000. látogatót a Mozaik számlálója. 

2004. június 11.: Városunk a világhálón - bemutatkozik Szentes legújabb honlapja. Web-munka: Vidovics Ferenc, szervezés: Tímár Ferenc. A régebbi változatok túlnyomó részt szintén megtekinthetők a NetSzemle aktuális összefoglalójában.

2004. március 10.: a Szentesi Mozaik számlálója regisztrálja az oldal 200.000. látogatóját. A Társalgóba 1.640 bejegyzést írtak - a 9 hónap alatt történt 2. 100.000 látogatáshoz mintegy 1.000 beírás tartozik.

2003. december 2.: teljessé válik, hivatkozásokkal bővül és aktualitásaival a napi NetSzemlék része lesz a Szentesi Évfordulónaptár - Labádi Lajos levéltár-igazgató várostörténeti jegyzetei új dimenziót kapnak a szolgáltatás eredményeképpen. Ezzel egyidőben szerver- és op.rendszer megújítás is történik. 

2003. november 24.: sajtótájékoztatón mutatták be a szentesi Polgármesteri Hivatal új, és az országban egyedülálló interaktív ügyfélszolgálatát, melyet AZ ÖN HIVATALA néven Vidovics Ferenc, a Mozaik főszerkesztője készített el. A tartalom-szolgáltatók Csányiné dr. Bakró-Nagy Vera aljegyző asszony és Munkatársai, az Internet-elérhetőséget pedig a Mozaik web-újságról a TEAM Számítástechnika szervere – www.szentesinfo.hu – biztosítja

2003. augusztus 27.: új, hatékony kereső beüzemelése a Mozaikon (honosítás: Vidovics Ferenc)

2003. augusztus 24.: beindul a Mozaik NetSzemle, a hatékony tájékoztatás újabb eszköze - Tímár F., TEAM

2003. augusztus 18.: SAS TORNA - 2003 - az első "hangos" tudósítás, melyen az "Amatőr Sasok" indulója is meghallgatható. (2004. decemberéig közel 300 hangfelvétellel kiegészülő híradás született)

2003. június 28.: a Mozaik Kalendáriumban megnyílik az In memoriam... - szentesiek akik elmentek rovat - Tímár F., TEAM

2003. június 20.: a Szentesi Mozaik számlálója regisztrálja az oldal 100.000. látogatóját - a Társalgóba egy év alatt 600 bejegyzést írtak

2003. április 10.: Welcome to Szentes, Hungary - www.szentes.co.uk - kedves angol barátaink, Griff & Debbie Tedd "konkurrens" weboldala megjelenik a Neten

2003. február 18.: megújult formát kap és a SzentesInfo szerverre kerül a Szentesi Élet internetes változata. (Webmester: Bővíz Tibor, frissítés: Labádi Imre, majd 2004. májusától Tímár Anikó)

2003. február 3.: Vidovics Ferenc képeiből Tofán Krisztián elkészíti Szentes Interaktív Panoráma Albumát, mely azóta már 26 helyszínen nyújt páratlan élményt a körbetekintő látogatónak

2003. január 9.: a növekvő terhelés miatt a www.szentesinfo.hu a Városi Könyvtárba, a TaneT szerver-parkjába kerül

2002. december 30.: beindul a Mozaik Kalendárium - Tajnai Dóra, Tímár F., TEAM (Szentesi évfordulónaptár, Születési krónika, Világnapok)

2002. december 15.: olvasói javaslatra - az 50.000. látogatás alkalmából - beindul a Mozaik Olvasói KépGaléria (honosítás: Vidovics Gábor)

2002. június 4.: beindul a Mozaik Hírlevél-szolgálat - Tímár F., TEAM (2003. április 14-ig 40 küldemény 2-600 címzettnek) - kapacitás-hiány miatt 2003. április 14-én megszüntetve

2002. április 29.: Beindul a Mozaik Társalgó (ex.), a szabad vélemény-nyilvánítás új lehetősége (2005. március 18-án a tematikus Fórum beállításával lezárva, tartalma feldolgozás, archiválás alatt.)

2002. március 27.: Tallózó jelenik meg a Mozaik első éve alatt érkezett olvasói levelekből - megszületőben a Mozaik Társalgó gondolata

2001. december 24.: a Mozaik túl a 10.000. látogatón + betörés miatt kiesik a www.szentesinfo.hu szerver (open relay server! Reinstall/root: Papp Tibor) 

2001. május 26.: Az első komolyabb képes összefoglaló tudósítás: Kyokushin Karate Európa Bajnokság

2001. május 21: a www.szentesinfo.hu/mozaik címen beindul a Szentesi Mozaik, a város internetes újságja (Főszerkesztő: Vidovics Ferenc, műszaki háttér: Tímár Ferenc, TEAM) -> Az első archív anyagok... illetve a legrégebbi "képes tudsítás": Őrült képek I. (2001.03.23.)

2001. április: kísérletként beindul a Szentesi Képcsarnok Internetes magazin (szerk.: Vidovics Ferenc, műszaki háttér: Tímár Ferenc, TEAM)

***   ***   ***

2001. március: kísérlet az interaktív hírportál felélesztésére (webtechnológia: Niethammer Z., fotók: Szélpál I., szervezés: Tímár F., TEAM)

2000. október: a www.szentesinfo.hu interaktív hírportálja (Niethammer Z., TEAM + Bánszki Zsuzsa, Műv. Központ) - szerkesztő-hiány, érdektelenség miatt a web-technika csak kis részben kihasznált

2000. szeptember: a www.szentesinfo.hu szerver a mikrohullámú hálózatra kapcsolódik a TEAM telephelyén

2000. június 17.: a www.szentesinfo.hu regisztrálása (tulajdonos: Tímár F.)

2000. május 4.: elindul az Index Szentes (http://www.webradio.hu/szeged/hirek/szentes - szerk.: Kárpáti Lajos) - a rövid szöveges hírek 2000. december 11-ig jelentek meg (kezdeményező: Tari János, Tanet Kft.)

1999. szeptember: a TEAM Számítástechnika szervere elérhető lesz a www.szentesinfo.tiszanet.hu címen (TiszaneT szerver-szoba, Szeged - root: Niethammer Zoltán) - Horváth Ági heti hírcsokrai 6 hónapon át


Szentesi NetSzemle - Szentesi Alkotók az Interneten - Hírlevél Archívum - A NetSzemléről... (eleje)


- - www.delmagyar.hu/index.php?id=73 - A Délmagyarország Online aktuális hírei Szentesről 

- - www.szentesinfo.hu/szentesielet - A városi hetilap legfrisebb száma az Interneten

- - www.szentesinfo.hu/mozaik - Friss hírek, képes tudósítások a város életéről

- http://szentes.lap.hu - Tematikus linkgyűjtemény szentesi vonatkozású internetes oldalakról

www.google.com - Keresőoldal egy-egy témához kapcsolódó oldalak, képek felleléséhez az Interneten

Szentes, 2004. 06. 04.


Összeállította: Tímár Ferenc

www.szentesinfo.hu/mozaik - friss hírek, képes tudósítások a város életéről

 

                    INTERNETES ÚJSÁG                   

a   TEAM Számítástechnika támogatásával