Megújul a Szentesi Mozaik!

 

 FIGYELEM!  Hamarosan teljesen új helyre és címre költözik oldalunk! 18 éve tartottuk azt a formát, amelyet majd két évtizeddel ezelőtt kitaláltunk, de felgyorsult világunk igényli a változást.

 

Szeretnénk az új portálrendszerünkkel kialakítani Szentesen legnagyobb információs bázisát, mely aktuális híreket és eseményeket dolgoz fel, és ajánl az olvasóknak.

 

Számos partnerünknek köszönhetően pillanatok alatt értesülhet városunk legfrissebb híreiről. Míg eddig több oldalt meg kellett látogatni ahhoz, hogy tájékozódjunk a napi eseményekről, most igyekszünk mindent egy helyre összpontosítani, mindazonáltal, hogy partnereink oldalai is elérhetőséget, figyelmet és látogatókat kapnak.

 

Aki nem akar közösségi oldalon regisztrálni, az is értesülhet a legfrissebb hírekről, aki pedig használja ezeket az oldalakat, azok is előszeretettel fogják böngészni, mert MINDENT EGY HELYEN megtalál!

 

 

Az új webcímünk: www.szentesimozaik.hu

 

Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni a segítséget, a közreműködést és támogatást, mely segített az új portál elindításában!

 

Szentes, 2019. 01. 17.


 

50 éves a szentesi búvárbázis

 

2019. január 11-én a magyar katonabúvárkodás 100 éves történetére, valamint a Magyar Honvédség búvárbázisának fennállásának 50 évére és annak első parancsnokára Szanyi János százados munkásságára emlékeztek a Városi Könyvtárban nyíló kiállításon. A kiállítás létrejötte a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete kutató-gyűjtő munkájának eredménye.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 12.


 

Új helyszín a tökéletes esküvőhöz

 

2019. január 26-án szombaton bárki megtekintheti Szentes legújabb rendezvényházát, melyet a Csongrádi úton a TESCO körforgalom után talál. Ideális helyszíne lehet a "nagy napnak". További információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 12.


 

„Az ecset színfóniája”

 

„Az ecset színfóniája” címmel került megrendezésre K. Szabóné Licsicsányi Rózsa kiállítása Szentesen a Tokácsli Galériában.

 

2019. január 10 - február 2. - között megtekinthető tárlatot Kálmánné Szabó Erzsébet a Szivárvány Művészeti Iskola és Művészetek Háza igazgatója nyitotta meg, melyen közreműködött Farkas Szilvia zongorán és Bajusz Helga Zoé hegedűn.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 12.


 

Magyar Tíztánc Bajnokság Szentesen

 

2019. február 9-én rendezi meg a Szilver TSE a Magyar Tíztánc bajnokságot, melyre várnak minden érdeklődőt! További információ a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 09.


 

Kezdődhet a színház építése

365 nap alatt kell, hogy megépüljön

 

A volt Petőfi Szálló épületkomplexumban található Tóth József Színház megújulásának kivitelezési szerződését írta alá 2019. január 8-án Szirbik Imre polgármester és Bődi Péter az INTEGRÁL Építõ Zrt. vezetője. Ez azt jelenti, hogy a kivitelezőnek 365 nap áll rendelkezésére, hogy a régi külsőbe beleépítse az új belsőt.

A kivitelezés időtartama 1 naptári év, így 2020. január elején a szentesiek birtokba vehetik a megújult Tóth József Színházat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 08.


 

Szanyi János emlékkiállítás

A magyar katonabúvárkodás 100 éves története

 

2019. január 11-én 17.00 órakor a Városi Könyvtárban kerül megrendezésre a Szanyi János emlékkiállítás, mely a magyar katonabúvárkodás 100 éves történetét mutatja be!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 07.


 

Nyitott kapu a Zsoldosban

 

Te is megnézheted, mindenféle kötelezettség nélkül, hogy milyen szakmát választanál a jövő hivatásának.

2019. január 9-én nyílt kapuval várnak minden érdeklődőt a Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskolába. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 07.


 

2018 a sikerek éve volt!

Évet értékelt a szenior úszók

 

Jane Fonda idézetével kezdte évértékelőjét Pólyáné Téli a Szentesi Delfin ESC. Szenior úszó klub évértékelőjén: „Amikor már benne vagy az idős korban, szemben azzal, amikor még kívülről tekintettél rá, az öregedéstől való félelem elmúlik. Észreveszed, hogy még mindig ugyanaz vagy – vagy éppen hogy még inkább az.”

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 07.


 

Nem született meglepetés

 

Jó első negyed után a Dunaújváros érvényesítette a papírformát és 14–5-ös győzelmet aratott ellenünk.

Kövér-Kis Réka büntetőből szerzett góljával jutott vezetéshez a Szentes, azonban hamar fordított a Dunaújváros. A második negyedben 5–0-s sorozattal léptek meg a vendégek, majd a harmadik negyedben további három találattal növelték előnyüket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 07.


 

10 éves a Szentesi Légimentő Bázis

 

2019. január 5 és 6-án ünnepli a Szentesi Légimentő Bázis fennállásának 10 évfordulóját. Ez alkalomból 2019. január 5.-én 11-13 óra között megtekinthető a szentesi bázis, ahol megismerkedhetünk a légimentőkkel és betekintünk mindennapi életükbe. Délután 15 órai kezdettel meglepetésekkel teli kiállítás nyílik a Szentesi Tesco Hipermarkettben.

 

Másnap 2019. január 6.-án 9 órától fantasztikus három edzésen vehetünk részt Czégel Erika, Kádár Viktória és Katona Renáta jóvoltából a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 04.


 

Köszöntötték az év első szülöttjét Szentesen

 

2019. január 1-jén 10 óra 50 perckor érkezett meg Szentesre a "gólya", aki meghozta az új esztendő első babáját a Dr. Bugyi István Kórházba.

A családhoz elsőként Mészáros Zoltán a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója érkezett, mert az anyuka a cég munkatársa. A kertvárosi Coop ABC-ben dolgozott amíg el nem ment GYES-re.

Szirbik Imre polgármester szokásához híven egy nagy plüss macival érkezett, hogy köszöntse a város első szülöttét. A kórház nevében Pásztor Imre orvosigazgató is köszöntötte a családot, és mielőbbi hazatérést kívánt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 04.


 

Palánkos Teremlabdarúgó Bajnokság végeredménye

 

2018. december 27-29. között rendezték meg a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban a YEE-LO Pizzéria Palánkos Teremlabdarúgó Bajnokságot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 04.


 

Ecset színfóniája

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait 2019. január 10-én /csütörtök/ 17 órakor a Tokácsli Galériába /Kossuth tér 5 .I emelet/ K. Szabóné Licsicsányi Rózsa - „Ecset színfóniája” című festmény kiállítására.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 04.


 

VARÁZSLATOK, MŰHELYTITKOK 11.

Január 1-jén 10 óra 50 perckor született Szentes első babája az újévben

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.) a DEBRECENI ÚJ FOTÓMŰHELY tagjainak VARÁZSLATOK, MŰHELYTITKOK 11. kiállítására.

 

A kiállítást megnyitja 2019. január 7-én (hétfőn) 18 órakor Seres Géza fotóművész.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 02.


 

Patrik az első baba Szentesen

Január 1-jén 10 óra 50 perckor született Szentes első babája az újévben

 

2019. január 1-jén 10 óra 50 perckor érkezett meg Szentesre a "gólya", aki meghozta az új esztendő első babáját a Dr. Bugyi István Kórházba.

Czibola Lajos és Nagy Katalin gyermek Czibola Máté Patrik 3330 grammal és 54 cm-re érkezett meg az újév első napján délelőtt. A pár első közös gyermekét december 30-ra várták, de olyan jól érezte megát Patrik, hogy még megvárta az újév köszöntését.

Ez az első kép Patrikról, de hamarosan több is fog készülni, mert hát ő lett Szentes első újszülöttje 2019-ben, melyet hatalmas szerencsének ítélnek a szülők!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2019. 01. 01.


 

A Pollák kisfilmje lett az első!

 

A Legrand Zrt. fennállásának 100. évfordulójára születésnapi videó készítésre írt ki pályázatot a cég, melynek eredményhirdetését rendezték meg a napokban. A kiírt pályázat nyertese a Pollák szakközépiskola lett, valamint az általános iskolák között hasonló eredményt ért el a Koszta József Általános Iskola.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 30.


 

500 adag halászlé az ünnep előtt

 

Az ünnepi készülődésben egyre nagyobb figyelmet kap az adományozás, és sokakban felmerül a kérdés, hogy miként segíthetünk azokon, akik nehéz körülmények között élnek. Szentesen egyre erősebb a szociális háló, mégis tudjuk, hogy van egy láthatatlan társadalmi réteg, akikre talán ilyenkor jobban figyelünk, mint az év más szakában. Sok család álmodik arról, hogy karácsonykor finom, hagyományos ételeket ehessen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 23.


 

Lemondott egy szentesi önkormányzati képviselő

 

Az év utolsó testületi ülése lemondással kezdődött Szentesen. Dömsödi Mihályné, a Pálmások Szövetségének képviselője családi okokra és munkahelyváltozásra hivatkozva harmincnapos határidővel lemondott képviselői mandátumáról.

Ki kerülhet a megüresedett képviselői székbe?

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 22.


 

Előszilveszteri malacságok!

Szenzációs program a Péter Pál Polgárházban

 

Fantasztikus kulináris élményben részesültek azok, akik a mínuszok ellenére 2018. december 19-én, szerdán a Péter Pál Polgárház rendezvényén vettek részt. A szentesi Központi Konyha vezetője, a világbajnoki ezüstérmes Nyári János készítette el a program fogásait, mely körte pálinka előétel ill. ital lehörpintése után volt fogyasztható.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 20.


 

Etelka néni 90. születésnapjának
20 unoka és 30 dédunoka örülhet

 

Szentesen a Bihari soron lévő otthonában köszöntötte Szirbik Imre polgármester Etelka nénit (Váczi Imrénét) 90. születésnapja alkalmából. A család álma, hogy a dédi megérje a varázslatos 100 évet, mert akkor hatalmas sátras ünnepséget rendeznek a soron, melyre az egész család eljön. Ha csak az unokák és a dédunokák jönnek el, akkor már 50-en lesznek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 20.


 

Megújult a kerítése a II.-es klubnak

 

A Gondozási Központ Nagyörvény utcai II. sz. Idősek Klubjának 30 év alatt elkorhadt a kerítése, és csak a szerencsének tudható be, hogy nagyobb baj nem történt, amikor annak lécei kidőltek az utcára. Nem lehetett tovább halogatni, és fel kellett újítani azt, de oly módon, hogy az illeszkedjen ahhoz a kis szakaszhoz amely nem is olyan régen épült.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 20.


 

Tüneményes "mézeskalács házikó" kerestetik Szentesen!

 

A Szentesi Mozaik egyik kedves olvasója az alábbi szövegezéssel kérte hirdetésének közzé tételét.

Kérését szívesen teljesítjük.

 

Tisztelt Olvasó! Kertes házat keresek Szentesen, közel a Kurcához. Lélekmelengetőt, olyat, ahová öröm hazatérni. Merek álmodni ugyanis. Segítsen, hogy amit elképzeltem, valóra tudjon válni. Legyen szép és gondozott kertje az ingatlannak. A földszintes ház maximum 100 négyzetméter alapterülettel rendelkezzen, 2 igényes szobával, tiszta fürdőszobával, és legyen újszerű az állapota.

Ha van ilyen eladó háza, vagy ismerőse rendelkezik ezzel a tüneményes "mézeskalács házikóval", kérem írjon e-mailt a kurcaszentes@gmail.com  címre. Továbbítson fotókat, az ár megjelölésével együtt.

Szívből köszönöm a segítséget!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 17.


 

Ég a harmadik gyertya

 

Az advent a hagyomány szerint Szent András napjához legközelebb eső vasárnappal vagy a december 25-ét megelőző negyedik vasárnappal kezdődik, és karácsonyig tart. Az advent a latin adventus Domini kifejezésből származik, röviden annyit tesz, hogy az Úr eljövetele. Az ünnep liturgikus színe a lila, viszont a harmadik vasárnap az örömvasárnap, ennek színe a rózsaszín.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 16.


 

Erdélybe vándorolt a szeretet

 

Idén Karácsony előtt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred néhány katonája nagyot álmodott és az ünnep közeledtével gyűjtésbe kezdtek, hogy megajándékozzanak olyan gyerekeket, akiknek erre nagy szükségük van.

 

Erdély szívében, Felsősófalván található a Böjte Csaba által működtetett Remény Napköziotthon, melynek 16 kicsiny lakója egy levélben írta meg vágyait az „Angyalkának”. Ez a levél jutott a katonák kezébe, akik azonnal gyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül nagy mennyiségű adomány gyűlt össze, melyhez hozzájárultak Szentes város Rendőrkapitányságának dolgozói is. A gyerekek kívánságai mellett még számtalan egyéb hasznos felajánlás is érkezett: tartós élelmiszer, ruha, cipő, kerékpárok.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 14.


 

Nincs Mikulás ajándék nélkül!

 

Az ünnepek során egyre nagyobb figyelem fordul a gyermekek felé, így az ajándékozás öröme azoknál sem maradhat ki, akiknek valamilyen oknál fogva éppen a kórházban kell tölteni az ünnepeket.

Szirbik Imre polgármester már évek óta meglátogatja ilyenkor a gyermekosztályt, hogy az önkormányzat nevében ajándékot vigyen az osztálynak és a bent fekvő kis betegeknek.

Két csecsemő mérleggel érkezett az osztályra, ahol Dr. Tóth Edit főorvosnak adta át a készülékeket és a kabinet iroda által gyűjtött ajándékokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

2019-ben is várja Önt a 10 éves Hangversenyközpont

 

Még nyolc előadás van hátra a Zene Világ Zene programsorozatból, mely a Hangversenyközpont koncertjeit foglalja egységbe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

Jótékonysági filmvetítés a moziban

 

A Szentesi Őze Lajos Filmszínháza KULTIK mozihálózat tagja, idén is (2018. december 5-én) megrendezte jótékonysági filmvetítését, amikor is rászoruló családok gyermekeinek ad lehetőséget egy önfeledt filmnézésre.

Volt olyan gyermek, aki még nem volt a moziban, így tényleg el volt varázsolva, hogy átélhette az üdítős, popcorn-os filmélményt.

Szabó Krisztián a Kultik Magyar Mozihálózat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy nagyon örül, hogy már két teremben tudják fogadni gyermekeket, akiket Szirbik Imre polgármester és Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság vezetője is köszöntött.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

DEÁK SCHOOL CLUB első foglalkozása

 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola ebben a tanévben is lehetővé teszi az angol nyelv tanulását nagycsoportos óvodások számára. Az iskola egy 4 alkalomból álló programsorozatot szervez DEÁK SCHOOL CLUB néven.

 

A következő DEÁK SCHOOL CLUB időpontja: 2019. január 15. kedd 16 óra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 10.


 

Az Omega kiállítás első számadatai

 

Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója elmondta, hogy az az erőfeszítés amit az elmúlt hónapokban mutattak a kollégái vannak már részeredményei. Mindenféle összehasonlítás nélkül de azért nem tudunk máshogy szummát vonni és nem véleményt mondva az előző időszakról, de annyit el lehet árulni, hogy 2017. novemberében 30 napos látogatottsági adatot tudok mondani az 534 fő. Vasárnap esti adat szerint, ami annyit jelent hogy 19 óra alatt (péntek estet és egész szombaton és vasárnap) 2226 fő látogatta meg az Omega kiállítást és ezáltal a Koszta József Múzeumot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 12. 09.


 


 

Szentes legrészletesebb programajánlója csak itt a Mozaikon

 

Jogos olvasói igény volt, hogy szeretnék látni az olvasók egy helyen a város valamennyi programját. A mostani fejlesztésünk eredményeként új programnaptár funkcióval vérteztük fel az eddigi programajánló oldalunkat, melynek köszönhetően nyugodtan elmondhatjuk, hogy a város legrészletesebb programnaptára született meg. Platform független, így bárki megtekintheti azt!

A naptár létrejöttéhez, több intézmény munkatársainak közös munkája szükséges. A naptár szerkesztéséhez kapcsolódó intézményeknél egy-egy munkatárs rendelkezik szerkesztési jogosultsággal, így mindenki még azelőtt beírhatja programját, mielőtt az első híradások megjelennének arról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 10. 05.