Erdélybe vándorolt a szeretet

 

 

 

Idén Karácsony előtt az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred néhány katonája nagyot álmodott és az ünnep közeledtével gyűjtésbe kezdtek, hogy megajándékozzanak olyan gyerekeket, akiknek erre nagy szükségük van.

 

 

 

Erdély szívében, Felsősófalván található a Böjte Csaba által működtetett Remény Napköziotthon, melynek 16 kicsiny lakója egy levélben írta meg vágyait az „Angyalkának”. Ez a levél jutott a katonák kezébe, akik azonnal gyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül nagy mennyiségű adomány gyűlt össze, melyhez hozzájárultak Szentes város Rendőrkapitányságának dolgozói is. A gyerekek kívánságai mellett még számtalan egyéb hasznos felajánlás is érkezett: tartós élelmiszer, ruha, cipő, kerékpárok.

 

 

 

Ezt követően, a hatalmas mennyiségű felajánlás láttán, a szervezőknek - Ládi Zsolt zászlós, Brezovai Zoltán törzsőrmester és Gömzsik Roland szakaszvezető- az adományok kijuttatása okozta a legnagyobb kihívást. Szerencsére ekkor újabb segítőkre találtak a Metalcom Zrt. és a Szegvári Önkormányzat vezetőségében, akik egy-egy mikrobuszt ajánlottak fel az ajándékok szállítására. Majd később még az adományozók köre is bővült a Metalcom Zrt. és a Hungerit Zrt. dolgozóival.

 

 

 

A kis csapat december 7-én indult el rengeteg szeretettel felpakolva a közel ötszáz kilóméteres útra Erdélybe, hogy személyesen juttassák célba az összegyűjtött felajánlásokat. A következő nap nagy mosolyt csalt a gyermekek arcára, amikor kézbe vehették és kibonthatták ajándékaikat. Az játékokon túl számos kerékpár és hangszer találta meg apró gazdáját. Az otthon vezetője meghatódva osztozott a gyermekek boldogságában és könnyeivel küszködve fogadta a Hídépítő Zászlóalj katonái által összegyűjtött pénzadományt, mely óriási meglepetés volt számára.

 

 

 

Az alakulat katonái ismét bebizonyították, ha valamit igazán akarnak, azt a nehézségek ellenére is összefogással teljesíteni lehet, és abban is biztosak, hogy a történet itt még nem ér véget…

 

 

 

  (kép és szöveg: Ládi Zsolt zászlós, Brezovai Zoltán törzsőrmester, Gömzsik Roland szakaszvezető)

 

Szentes, 2018. 12. 14.

 

.