Előszilveszteri malacságok!

Szenzációs program a Péter Pál Polgárházban

 

 

 

Fantasztikus kulináris élményben részesültek azok, akik a mínuszok ellenére 2018. december 19-én, szerdán a Péter Pál Polgárház rendezvényén vettek részt. A szentesi Központi Konyha vezetője, a világbajnoki ezüstérmes Nyári János készítette el a program fogásait, mely körte pálinka előétel ill. ital lehörpintése után volt fogyasztható.

 

 

 

A program elején a város nevében Antal Balázs Tibor köszöntötte Nyári János mesterszakácsot, aki ezüstéremmel érkezett haza a nemrégiben megrendezett világbajnokságról. Egy különleges borral kedveskedett a séf-nek, amely Kanadából származik, és elég nagy utat tett meg addig, hogy átadásra kerüljön. A Virágzó közösségek nemzetközi versenyen való eredményhirdetés után vásárolta ezt a különleges bort Antal Balázs Tibor, aki úgy látta, hogy méltó helyre kerül, ha ezzel fejezi ki háláját Nyári Jánosnak, aki képviseli Szentest a gasztronómia világában.

 

Filep Fanni – régész-muzeológus a szilveszteri szokásokról tartott egy rövid előadást, melynek hangulatát feldobta a közben kiosztott körtepálinka.

 

 

 

Az est főfogását (lángolt kolbász, magyaros babragu burgonyahajóban és mustáros sült malackaraj) tálalásához már csak a házi cipó kellett, na meg ügyes kezek, amelyeket Dr. Demeter Attila, Dr. Szabó Andrea és Antal Balázs Tibor szolgáltatott.

 

A "Szilveszteri Koszta-lakoma" mindenkinek elnyerte tetszését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 12. 20.

 

.