2013. DECEMBER

 

Kurca-parti Olvass- show

Lezárult a „Kurca-parti Olvass- show szövegértés fejlesztési foglalkozások a Szentes Városi Könyvtárban” TÁMOP 3.2.4.A-11/1-2012-0049 azonosító számú pályázat

 

 pályázat időtartama 2013. január 1 – 2013. december 31.

A projektben résztvevő diákok száma összesen 30 fő volt.

Támogatás összege: 6.802.132,- Ft

A projekt célja a résztvevők számára olyan alapvető technikák közvetítése, melynek segítségével könnyebbé, élménytelibbé válik a tanulás, az önálló ismeretszerzés.

Stratégiai cél: a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok integrációja

A projekt közvetlen célcsoportja: 6-18 év közötti hátrányos helyzetű fiatalok

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 31.


 

Angyalok a kórházban

 

Míg sokaknak a karácsony örömöt és boldogságot hoz, addig voltak, vannak és lesznek, akiknek az ünnep munkát és akár szomorúságot jelent. Ezért is üdítő volt az a pillanat, amikor szenteste a Dr. Bugyi István kórház sebészeti osztályán dolgozó nővérek angyalkává váltak, hogy ezzel is oldják azt a feszültséget, amit a családi fészek távolsága jelent egy-egy beteg számára.

'Angyal' Erika és 'Angyal' Renáta a szentestét is munkával töltötte.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 20.


 

Szentesi Vízilabda Klub évzáró vacsora

 

Több mint 200 pólós ülte körbe az asztalokat a Szentesi Vízilabda Klub péntek esti évzáró vacsoráján, amit a Központi Konyha étkezőjében rendeztek. A hagyományteremtőnek szánt rendezvényen a felnőtt és az utánpótlás csapatok, valamint az előkészítőbe járó legfiatalabbak és a klubvezetés együtt búcsúztak 2013-tól.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 20.


 

Évzáró az úszóklubnál

Lementhető csapatképek a Szentesi Mozaik facebook oldalán!

 

2013. december 20-án, az Ifjúsági Házban tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Szentes Városi Úszóklub.

Ezen a rendezvényen történik meg az elmúlt úszóév értékelése. Paulovics Tamástól megtudhattuk, hogy a klub két régiós válogatottal rendelkezik és köztük több Aranyjelvényes úszóval (Csatlós Flóra, Csatlós Gréta, Kürti Zsombor, Lantos Viktória, Szabó Dániel, Szaszkó Zorka).

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 20.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában!

 

- Felújítás ide, járda nélküli viszonyok oda, a belvárosi üzletek nyitva vannak és várják a vásárlókat. A Petőfi utcai szerelvénybolt forgalma tizedére esett vissza az elmúlt időszakban. A veszteségük sokkal nagyobb, mint a város által felajánlott kompenzáció mértéke.

 

- Lapunk megjelenésével egy időben adják át Az év családja díjat. Az elismerésben részesülő családot mutatja be lapunk, akik példamutató magatartásukkal és közösségi szerepvállalásukkal viselhetik a címet. A család mindenben segíti és kiegészíti egymást.

 

 - Felemás évet zárt a szentesi baromfifeldolgozó vállalat. Komoly beruházásokat hajtott végre és emelte a dolgozók létszámát is, azonban a munkabéreken kívül más juttatásokra nem volt lehetősége a Hungerit Zrt.-nek. A vállalat tulajdonosi szerkezetét is megtalálják a cikkben.

(További ajánló a képre kattintva!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 19.


 

Utat hoz a Jézuska a városközpontba

 ÖN IS VEGYE ÉS VÉDJE A SZENTESIT!

 

Bár a Mikulásnak a puttonyában kellett volna benne lenni az új útnak, de "ami késik, az nem múlik" - mondja a mondás. Napnyugta után is dolgoznak a Kossuth téren, hogy karácsonyra elkészüljön legalább a körforgalomtól a sétálóutcáig tartó szakasz.

Szóval szép lassan halad, ami sokaknak bosszúság, de már nincs sok hátra.

A napokban helyére kerülnek a körforgalom díszítőelemei is, valamint az összes "utcabútor"!

A mai napon 5000 postaládába dobják be azt a hirdetési újságot, melyben az érintett terület vállalkozásai kaptak ingyenes hirdetési lehetőséget, valamint mellékeljük a Szuperinfó legfrissebb számában megjelenő ingyenes vállalkozói hirdetést, melyből kiderül, hogy érdemes sétát tenni Szentes belvárosában és a karácsonyi bevásárlást megejteni a területen, mert sok-sok üzlet várja akciókkal a vásárlókat. ÖN IS VEGYE ÉS VÉDJE A SZENTESIT!

A hirdetési lapokat a cikk folytatásában megtekinthetők!
 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 17.


 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola
angliai táborozása

 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola 2.000.000 forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, a Nemzet Tehetség Programban az idegen nyelvi kompetencia fejlesztését segítő, idegen nyelvi táborok támogatására kiírt pályázatán.

A megvalósításra 2013. november 7-étől 14-éig került sor az iskola angol-magyar két tannyelvű tanulói és nyelvtanárai részvételével.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 17.


 

A Chicago-ban mindenkit a RÁKÁSZ DISCO V.I.P. vendégnek érezheti magát!

 

Az év végén új helyszínen jelentkezik a Rákász Disco, erről kérdeztük Rákász Béla DJ-t, hogy mi az oka, hogy a 2013-as év utolsó RÁKÁSZ DISCO buliján, december 28-án, a CHICAGO PUB-ban várja este 8 – tól reggel 3-ig a bulizni vágyókat:

 

- Még a nyár elején kitalálták a szentesi barátaim, Varga János és kedves felesége Varga Kata, Széllné Nagy Edit, Prumekné Dosztál Katalin és még sokan mások, hogy rendezzünk az 1983-as nagy bulik 30 éves évfordulójának emlékére egy nagy RETRO RÁKÁSZ DISCO-t az IFI Házban! Örömmel elfogadtam a meghívást. Számomra is hatalmas meglepetésként már az első buli a régi szép időkre emlékeztetett, annyian voltak. Reggelig táncoltunk, még a ház előtt az utcán is, mert 30-35 fok meleg volt bent a nagyteremben...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 17.


 

Rendőrök találták meg a kórházból eltűnt bácsit

13 perc alatt megtalálták a szentesi rendőrök a kórházból eltűnt idős bácsit.

 

A szentesi kórházból kértek rendőri segítséget 2013. december 17-én hajnalban, mivel az egyik betegük eltűnt a kórteremből. A szentesi rendőrök azonnal a 79 éves bácsi keresésére indultak, akit a bejelentéstől számított 13 percen belül a Batthyány utcán meg is találtak. Az idős ember pizsamában, papucsban és egy vékony kabátban bolyongott az utcán. Zavart állapotában csak annyit mondott a rendőröknek, hogy nagyon fázik és haza szeretne menni. Az egyenruhások mentőt hívtak az idős emberhez, akik visszavitték a kórházba.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 16.


 

30 éves a SINOSZ szentesi csoportja

 

A SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szervezete) szentesi csoportja idén ünnepelte megalakulásának 30-ik évfordulóját. Ebből az alkalomból december 15-én ünnepi közgyűlést szerveztek tagjaik számára. A tanácskozáson szóvolt a 30 év küzdelmes éveiről, de Takács Ferencné volt titkár visszaemlékezésében a három évtized nem csak nehézségeire hanem vidám pillanataira is visszaemlékezett. A siketek jeltolmács segítségével részesültek a vidám pillanatokban.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 16.


 

Ez komoly: egy ló keresi gazdáját

 Friss infó:  Meg van a ló gazdája!

 

A 451-es számú főúton kóborolt egy ló - rendőrök fogták be a barna színű, kis növésű, de ápolt állatot.

Lakossági bejelentés alapján fogtak be a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei egy lovat a 451-es számú főút 38-as kilométerénél. A barna színű, kis növésű, de ápolt állat a főúton kóborolt, illetve az út mellett legelt. A rendőrök a jószágot egy közeli tanyán helyezték el.

A Szentesi Rendőrkapitányság várja a ló gazdájának jelentkezését. Kérik, hogy hívja a kapitányság 63/561-310-es telefonszámát.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 16.


 

Bolyai anyanyelvi csapatverseny szentesi sikerekkel

 

A Szentesi Koszta József Általános Iskolánban 2013. november 8-án rendezték meg a Bolyai anyanyelvi csapatverseny területi döntőjét, amelyen 55 csapat vett részt.

Városunkat 2 csapat képviselte a Tatán megrendezett országos döntőn december 7-én, ahol a Szentesi Koszta József Általános Iskola 5. osztályosokból álló csapata 2. helyezést ért, melynek tagjai: Bocskay Edit, Elefánti Soma, Mácsai Kristóf, Tóth Rozália voltak és felkészítőjük: Sántháné Deim Alíz tanárnő

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 16.


 

Dec. 29-ig ingyenes a parkolás a városközpont egy részén!

 

Szentes város fizető-parkoló üzemeltetője értesíti a lakosságot, hogy 2013. december 29-ig, aki a városközpontba jönne vásárolni, azok számára ingyenes a parkolás a Kossuth tér 4. szám és a Kiss Bálint utca egész szakaszán.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 12.


 

Meghívó lakossági fórumra

 

Szentes Város Önkormányzata LAKOSSÁGI FÓRUMOT szervez az ENSZ Élhető Közösségek Nemzetközi Világversenyén „Szentes Közösségének Ezüstérmével” kapcsolatban 2013. december 14. (szombat) 10.00 órai kezdettel (a Szentesi Alkotók II. Adventi Kiállítása és Vásárán), melyen a delegáció tagjai, Szirbik Imre polgármester és Szabó Zoltán képviselő tart előadást a megmérettetésről, tapasztalataikról és a város sikereiről.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 12.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában!

 

Két gombaszakellenőr is volt Szentesen, ám nemrégiben mindketten felmondtak. A város egyik gombavizsgálója Udvarhelyi Gyula volt, aki agrármérnök és már 1968 óta gombászik. Két évvel ezelőtt megjelent a VM rendelete, amely szerint csak az vizsgálhat gombát, aki elvégezte a gomba-szakellenőri tanfolyamot. Ha a lakosság igényt tart erre a szolgáltatásra és jelzi, a testület napirendre tűzi a kérdést....

 

Részletek a Szentesi Élet december 13-án, pénteken megjelenő számában.

(További ajánló a képre kattintva!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 12.


 

Szentesi Alkotók
II. Adventi Kiállítása és Vására

 

Második alkalommal rendezi meg a szentesi alkotók adventi kiállítással egybekötött vásárát a Kapocs Kistérségi Kulturális Közhasznú Egyesület. Hétvégén péntek reggeltől vasárnap estig a helyi alkotók munkái töltik meg a megyeháza konferencia központjának mindhárom emeleti termét. A helyszín tehát bővül a tavalyi rendezvényhez képest, de a kiállítók száma is jóval meghaladja az első adventi vásárét. Ezúttal 36-an – a hímzőktől a lekvárkészítőn át a keramikusig szinte teljes számban a városból – lesznek jelen és mutatják be portékáikat a látogatóknak, tudtuk meg a Kapocs egyesület elnökétől, Nyíri Dánielnétől.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 12.


 

Részletes információ az Óévbúcsúztató hangversenyről

 

Szeretettel várja a Szentesi Zenebarátok Egyesülete a kedves kikapcsolódni vágyó érdeklődőket 2013. december 30-án 18:00 órára a Dr. Papp László Sportcsarnokban megrendezésre kerülő Óévbúcsúztató Hangversenyre.

 

A koncert részleteiről (fellépőkről) Pintér Borbála szervezőt kérdeztük, hogy eloszlassunk minden téves információt az évvége legnagyobb zenei rendezvényéről.

- Nagy örömünkre a műsorban közreműködik Berkes János szentesi születésű operaénekes, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja...

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 12.


 

Pro Voluntarius díjat vehetett át
Nagypál Julianna

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az önkéntes tevékenység társadalmi elismerése céljából megalapította a Pro Voluntarius díjat, (a 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendelet alapján) amelyet azon szervezetek illetve magánszemélyek kaphatnak meg minden évben, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak az önkéntesség kultúrájának fejlődéséhez.

A miniszteri díj az önkéntesség, a közjó ellátása, valamint a fiatal generációk önkéntességre nevelésében végzett kiemelkedő szakmai teljesítmény, tevékenység elismerésére adományozható.

A díjat két szervezet és két magánszemély kaphatja meg minden évben, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak az önkéntesség kultúrájának elterjesztéséhez.

Ez évben a magánszemélyek közé választotta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Nagypál Juliannát, a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tanító és hitoktatóját.

Az átadásra december 7-én került sor egy segítő vásárral egybekötve a Millenárisban.

A díjat átadta Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 08.


 

Miről olvashat a Szentesi Élet legújabb számában - cikk előzetes!

  • Az időjárástól is függ, mikor fejeződik be a városközpont átépítése. A Kossuth teret az ünnepek előtt annyira rendezetté teszi a kivitelező, hogy gyalogosan biztonságosan megközelíthetők legyenek az üzletek. Az utcák átépítése a közút kivételével jórészt elkészült, az átadásra azonban várni kell tavaszig. Az eredeti elképzelések szerint a múlt hónap végére kellett volna elkészülni a városközpont átalakításával...

Részletek a Szentesi Élet december 6-án, pénteken megjelenő számában.

(További ajánló a képre kattintva!)

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 06.


 

Tücsök Mikulás Party

 

A SZÍV-HANG Kulturális és Egészségnevelő Egyesület szeretettel meghívja Önt a Tücsökzene mindenkinek elnevezésű rendezvényre.

A rendezvény időpontja: 2013. december. 8 (vasárnap)

Helyszíne:Szentes Közösségi Tér (Csongrádi út 2.)

 

Programok:

9.00-10.00 (az emeleten)

- Mikulás és hóember mécses készítése (pici virágcserép díszítve) - Papírcsizma díszítése nyomdával - Mézeskalács díszítése tojáshabbal - Diavetítés

10.00-11.00 (a nagyteremben)

- Tücsök zenekar ( Luca Boszi És a Mikulás című műsora )

Figyelem! A rendezvényre érkező első 100 gyermek ajándék csomagot kap!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 06.


 

Mikulásra kigyúltak a karácsonyi fények

 

Amikor közeledik a szeretet ünnepe, az emberek lázas készülődésbe kezdenek, és kidíszítik lakásukat, hogy hangulatot teremtsenek. Így tesz az önkormányzat is, ünnepi díszbe öltözteti a várost: felszerelik az utcai oszlopdíszeket, a jégcsapfüzéreket, a szokásos karácsonyi motívumokat, és a faágakra felhelyezik a fényes girlandokat.

Idén a Kossuth téren két fenyő is kapott „díszegyenruhát”: a nagyobbik, fekete fenyő fényfűzért, a kisebbik - a szökőkút melletti - ezüstfenyő pedig díszeket.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 05.


 

A hivatal ünnepi nyitva tartása

 

Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét a közelgő karácsonyi és újévi ünnepi időszakban a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalban érvényes nyitva tartás az alábbiak szerint alakul:

december 6. péntek             7.30-16.00 óra

december 7. szombat          7.30-13.30 óra

december 20. péntek           7.30-16.00 óra

december 21. szombat        7.30-11.00

december 24-29-ig               zárva

december 30. hétfő              7.30-14.00 óra

december 31 és január 1.     zárva

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 05.


 

Újévi Operettgála a Megyeházán

Ajándékozzon színházjegyet karácsonyra!

 

Ünnepek előtt minden ajándékötlet jól jön. Ajándékozzon színházjegyet kedvesének, családjának az Újévi Operettgálára. Bővebb információ a plakáton!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 05.


 

8. Szentesi Hagyományőrző Advent

 

A Szivárvány Művészeti Alapítvány meghívja Önt és családját, barátait, ismerőseit a 8. Szentesi Hagyományőrző Advent gasztronómiai és művészeti vásárra. A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információ a plakátokon!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 05.


 

Vízilabdás Mikulás-ajándékok a gyermekosztálynak

 

A Szentesi Vízilabda Klub képviseletében Fülöp Tibor, Nagy Márton, Horváth Tamás illetve Tóth László, Hevesi Anita és Rácz Daniella tett látogatást csütörtök délelőtt a szentesi kórház gyermekosztályán. A közelgő ünnepek alkalmából egy kis meglepetéssel kedveskedtek az osztály gyógyuló lakóinak és a gyógyítóknak. 10 db digitális lázmérőt adtak át Tóth Edit főorvosnőnek, ezen kívül banánt, mandarint, vízilabdát, pólót, sapkát, törölközőt és játékokat is vittek a kicsiknek, akik nagyon örültek az ajándékoknak.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 05.


 

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

Aláírták a támogatási szerződést!

 

2013. október 8-án tartott sajtótájékoztatón jelentette be Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy a TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0002 kódszámú pályázatnak köszönhetően a kormány támogatja a Dr. Bugyi István Kórház struktúraváltását a hatékony járó-fekvőbeteg ellátás fejlesztésével, melyet 2013. december 4-én kézjegyükkel is hitelesítettek az érintettek.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 03.


 

Véradókat köszöntöttek

A legek: 130, 100, 90-szeres véradók

 

2013. november 29-én a Véradók Napja (november 27.) alkalmából Szentesen is köszöntötték a térség véradóit.

Vöröskereszt területi vezetősége, a szentesi kórház vérellátó osztálya és az "Együtt a Véradókért Szentesen" alapítvány a szentesi és környékbeli véradókat, akik már legalább 30-szor nyújtották karjukat.

A véradás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, az ünnepi beszédekből is ez világlott ki.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 03.


 

Mikulás Bál az IH-ban!

VIDEÓ AJÁNLÓ

 

MIKULÁS BÁL-at szervez a Művelődési és Ifjúsági Ház 2013. december 7-én, hogy vendégül lássa a hó szakállút egy fergeteges buliban! A hangulat garantált, mert a Krampusz szerepében Dj. HEMY pörgeti a jobbnál-jobb zenéket, és az igazi ajándékot Rákász Béla, mint Mikulás hozza el bulizni vágyóknak!

 

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 11. 20.


 

Illuminations

koncert előzetes

 

Fények, orgona, klasszikusok zenéje, Rákász Gergely - mindezek együtt lesznek jelen a szentesi Hangversenyközpont színpadán december 12-én csütörtökön este 7 órakor.

Rákász Gergely koncertorgonista a nagy klasszikusok, J. S. Bach, Mozart, Verdi, Wagner műveinek megszólaltatását választotta, hogy adventi áhitatra hívja a szentesi koncertlátogató közönséget.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 03.


 

Punnany Massif lemezbemutató koncert

 

2013. december 14-én lemezbemutató turné állomása lesz Szentes, amikor is a Punnany Massif pécsi eredetű hiphop, underground együttes lép fel városunkban.

Májusban jelent meg a 3 részes Punnany kislemez-sorozat, a FEL első epizódja. Az év utolsó két hónapjában 11 megye 11 városában mutatják be a friss anyagot, a már megszokott 10 tagú felállásban, full-élőre hangszerelve. Az egész estés nagykoncerteken az új számok mellett természetesen a korábbi albumok (Körkorkép, ShenKick, SunKick) kedvenc dalai is megszólalnak. A lemezbemutató turné után a zenekar egy hosszabb pihenőre készül, tehát egy darabig ez az utolsó lehetőség, hogy élőben találkozz velük.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 03.


 

Renergy konferencia Szentesen

 

Renergy konferencia Renergy elnevezéssel Európai Uniós programban vesz részt Szentes városa. Az Olasz Potenza gesztorságában zajló projektben 18 uniós nagyváros vesz részt közöttük Szentes is. November utolsó hetében Szentesen találkoztak angol olasz és román városok vezetői. Megismerkedtek a helyi termálvíz hasznosításának helyzetével.

 Katt a képre!

Szentes, 2013. 12. 01.


 

 

 

.