Mikulásra kigyúltak a karácsonyi fények

 

 

 

Amikor közeledik a szeretet ünnepe, az emberek lázas készülődésbe kezdenek, és kidíszítik lakásukat, hogy hangulatot teremtsenek. Így tesz az önkormányzat is, ünnepi díszbe öltözteti a várost: felszerelik az utcai oszlopdíszeket, a jégcsapfüzéreket, a szokásos karácsonyi motívumokat, és a faágakra felhelyezik a fényes girlandokat.

 

Idén a Kossuth téren két fenyő is kapott „díszegyenruhát”: a nagyobbik, fekete fenyő fényfűzért, a kisebbik - a szökőkút melletti - ezüstfenyő pedig díszeket. A lakosság részéről is érkezett két fenyőfa felajánlás: az egyik a Honvéd utcából származó nordmanniai a Szent Anna templomban, míg a Kikelet utcából érkező ezüstfenyő a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban pompázik majd a felajánlók és a helyszínre szállító Városellátó Nonprofit Kft munkatársai jóvoltából. Köszönet Keserű Jánosnak és Olasz Józsefnénak, hogy a közösség számára felajánlották egy-egy fenyőfájukat.

 

 

 

Az ajándékozás szimbolikus módja a képeslapküldés is. A jókívánságok küldése az áldás és a kimondott, illetve leírt szó erejébe vetett hiten alapszik, mely közel hozza az egymásra gondolókat. Az önkormányzat is ápolja ezt a szép hagyományt és minden évben képeslapot küld testvérvárosainak, partnereinek, intézményeinek. 2013-ban egyedi készítésű képeslapokkal büszkélkedhet a város. Az ünnepi üdvözlőlapot a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon egyik dolgozója, Tompa Natália tervezte, melyet a lakókkal együtt készített el. Büszke a város arra, hogy a szociális intézményeikben ilyen magas színvonalú képzőművészeti tevékenységet végeznek, ennek elismeréseként a lapon is feltüntette az intézmény nevét.

 

Szentes, 2013. 12. 05.

 

.