A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola
angliai táborozása

 

 

 

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola 2.000.000 forintot nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, a Nemzet Tehetség Programban az idegen nyelvi kompetencia fejlesztését segítő, idegen nyelvi táborok támogatására kiírt pályázatán.

 

 

 

A megvalósításra 2013. november 7-étől 14-éig került sor az iskola angol-magyar két tannyelvű tanulói és nyelvtanárai (Veresné Lajkó Sarolta, Tornyi Molnár Edit, Baranyi Szilvia) részvételével. A fogadó iskola Brookside Community Primary School volt, Street városában. A programok között szerepelt a magyar népi hagyományok bemutatása az angol partneriskola tanulói számára, népmesékben, népdalokban, népművészeti alkotásokon keresztül.

 

 

 

Közös kézműves foglalkozások, a hagyományos népi motívumok ismertetése. Párhuzamok keresése az angol és a magyar nép irodalmában, történelmében és hagyományaiban. Címerek készítése, bemutatása. A sok tanulás mellett kikapcsolódásra is volt lehetőség.

 

 

 

Csodálatos kirándulást tettek Weymouth városába, ahol lehetőség nyílt a tengeri élővilág megismerésére, valamint Anglia legnagyobb cseppkőbarlangjába, Cheddar Gorge-ba.

 

 

 

Történelmi emlékek közül igazán érdekes volt a Glastonbury-ben tett hegymászás egy középkori toronyhoz, mely a legendák szerint Arthur királyé volt. A gyerekek életre szóló élményt kaphattak az egy hetes táborozás alatt. Rengeteg tapasztalattal, mesélnivalóval tértek haza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2013. 12. 17.

 

 

.