2018. JANUÁR

 

 Jól sikerült az eleje és a vége

 

A szombati partik után szerdán este újabb fordulót rendeztek az E.ON Férfi vízilabda-bajnokságban, ahol ezúttal a teljes mezőny vízbe csobbant. A Metalcom Szentes a Honvédhoz látogatott el. Bár tudjuk, hogy a Honvéd erős csapat, mégis sikerült meglepni őket. Végül Vad Lajos tanítványai hazai medencében győzték le a Szentes csapatát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 31.


 

 Kolozsváron jó volt szentesinek lenni

 

- Az elmúlt hétvégén Kolozsváron nagyon jó volt szentesinek lenni - ezekkel a gondolatokkal kezdte tájékoztatóját Szirbik Imre polgármester, aki Bocskay Istvánnal és Majtényi Andrással utazott Kolozsvárra, hogy megemlékezzenek a 100 éve elhunyt dr. Purjesz Zsigmond belgyógyászprofesszorról, aki szentesi fiúként a kolozsvári egyetem hírneves tanára lett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 31.


 

 "Szemével a századvég Szentese"

Szatmári Imre (1938-2003) emlékestje

 

Szatmári Imre vállalatvezető, a Szentesi Élet egyik alapítója, a város jeles fotósa és sokoldalú közéleti személyisége múlt szombaton lett volna 80 éves. Sajnos már 15 éve nincs közöttünk.

 

Ez alkalomból a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet szervez a Könyvtárban 2018. január 31-én szerdán 18 órára, melyre mindenkit szeretettel várnak!

 

  KATT a képre!      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 01. 27.


 

 Négy gólos győzelem Szegeden

 

A szebb napokat megélt szegedi férfi vízlabda csapat továbbra sem tud felzárkózni a bajnokság résztvevőihez, mert a Szentes négy góllal nyert Szegeden. A sereghajtó és a mezőnyben egyedüliként nyeretlen Szeged félideig tudta tartani a lépést a Szentes csapatával, de a harmadik negyedben a megyei rivális három góllal tovább tudta növelni az előnyét és így magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 27.


 

 Ha nincs az a fránya első negyed...

 

Mint eddig legtöbbször az idei szezonban, a rossz kezdés ezúttal is döntően befolyásolta a Metalcom-Szentes férfi vízilabdacsapata meccsének végeredményét.

 

Azzal mindenki tisztában volt, hogy az elmúlt nyáron alaposan megerősödött Miskolc ellen nem sok esélyük lesz Pellei Csaba tanítványainak, azonban ha nincs az első negyed, akkor bizony komoly és szoros csata alakulhatott volna ki.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Szabó Csaba helóta fotókiállítása

 

2018. január 26-án a Galéria Kávéházban nyílt meg Szabó Csaba helóta fotókiállítása. Az alábbi gondolatokkal ajánlja a kiállítást az alkotó a nézelődőknek:

- Ellopott napok, foglyul ejtett idő, hangtalan erdőzsongás, csobogó hűs forrás, csészébe csurgatott örökkévalóság, egy korty meleg csend, az iható varázsolt háborítatlan természet, özönzöld ringatózó sóhajok,  pulzáló parázs paplan, félelmeink kósza neszei a sötét hegyen, simogató denevérszárny, vaksötét káprázat, füstös csillaghullás, lecseppenő csillámló sziklák, emlékszilánkok, visszakapott elfeledett élet ...

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 "Fantázia"-világ

 

2018. január 26-án pénteken 17:00 órakor nyílt meg a városi könyvtárban Mihály Gergely festmény kiállítása. A megnyitón közreműködtek a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának diákjai. Változatos képi világot láthatunk ezen a kiállításon különböző technikák alkalmazásával. Olyan fantáziadús képeket csodálhattuk meg melynek színei bámulatba ejtik a nézelődőt. Tekintse meg Ön is a február 14-ig nyitva tartó kiállítás.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Igen lesz!

 

Sokan kérdezték hogy idén lesz-e városi farsang. Jó hírünk van az érdeklődők számára, mert ebben az évben is megrendezik (immáron második alkalommal) az Interaktív Gyermek Expo-t és Maszkabált, ahol érdekes programokkal játékokkal űzhetjük el a telet, de hamarosan minden kiderül.

 

A plakáton egy kis részletet láthatnak az est sztárfellépőiről, de tényleg csak részletet, mert hamarosan újabb információkkal érkezünk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Metszéspont

 

2018. február 1-én 17 órai kezdettel "metszéspont" címmel nyílik kiállítás a Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli galériában. Hegedus Ioan Andrei és Katona Márk László kiállítását Kállai Ákos nyitja meg 17 órai kezdettel, mely megtekinthető február 24-ig. Mindenkit szeretettel várnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 A lehetőségeket ki kell használni!

Ha pályázni szeretne mezőgazdasági uniós támogatásra a következő uniós ciklusban,
akkor fontos információk a mellékelt hanganyagban

 

2018. január 22-én Farkas Sándor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóra várta a térségi sajtó képviselőit, hogy bejelentse az országos választmányi ülésen Budapesten, Csongrád megye 3. választókerületének a FIDESZ és KDNP pártszövetség jelöltjeként ő vesz részt az országgyűlési képviselői választáson.

A 2020-ban lejáró Európai Uniós ciklus után a mezőgazdasági támogatások elérésében fontos változások lesznek. Aki a jövőben gondolkozik annak olyan információkat tartalmaz az alábbi hanganyag, melynek kivitelezésére és a gazdaságának ilyen formán történő felkészítésére évek lesz szükség

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 26.


 

 Elismerést kapott a KANÁLGÉP zenekar

 

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Kultúra Napja alkalmából emléklapot adományozott a Magyar Honvédség kulturális életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül a Kanálgép zenekarnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 24.


 

 Üzlethelység kiadó a kórházban!

Pályázati kiírás: Kórházi kezelésben lévő üresen álló üzlethelyiség

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház kezelésében lévő, jelenleg üresen álló üzlethelyiségének bérbeadására pályázatot ír ki, az alábbiakban részletezett feltételek szerint...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 24.


 

 Szurkolói rekord Szentesen

 

A tegnapi női vízilabda mérkőzés különleges rekordot hozott az országos bajnokságban szereplő Szentes csapatának mert a nézőszám olyan kiemelkedő volt, hogy az elmúlt évi női bajnokságnak még a döntőjében sem volt annyi néző a lelátókon mint Szentesen a tegnapi napon (hivatalos forrásból megerősítve!).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 17.


 

 Szorosabbra számítottunk

 

A női vízilabda OB I 12. fordulójában a Hungerit-Szentesi VK hazai pályán fogadta a BVSC együttesét. A fővárosiak győzelme már az első percektől egyértelmű volt, hisz a kezdő játékrészben a be sem tudtuk venni a vendégek kapuját. A nemzetközi kupaporondra hangoló BVSC játékosai remekeltek, míg a Kurca-partiak lövéseiben csak a nagyszünet után volt átütő erő, ami az eredmény szépítéséra volt elég.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 16.


 

 Felhívás Szentes közoktatási intézményeihez!

 

Január 22-én ünnepeljük nemzeti himnuszunk (nemzeti imádságunk) születésének évfordulóját. Kölcsey Ferenc 195 évvel ezelőtt, ezen a napon készült el legjelentősebb művével, amelyet Erkel Ferenc 1844-ben zenésített meg. A Himnusz 1903-ban vált törvényileg is a magyar nemzet himnuszává. Felkérünk minden diákot és nevelőt, hogy csatlakozzanak hozzánk! Január 22-én, hétfőn mindannyian emlékezzünk erre az eseményre azzal, hogy az első tanítási órát megelőzően mondjuk el a teljes verset, és énekeljük el a nemzeti himnuszunkat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 "Tágra nyílt az olló"

 

A Honvéd tisztes helytállást tervezett a Hungerit Szentes női vízilabdacsapatával szemben a 2018-as év első mérkőzésén pár hetes pihenőt és felkészülés követően. A Racionet Honvéd női vízilabda csapata a tabella hatodik helyét elfoglaló Hungerit Szentest fogadta hazai környezetben.

 

Rögtön az első támadásból előnyt szerzett a vendégcsapat, Melanie bomba góllal vette be a Honvéd kapuját azonban nem kellett sokáig várni a hazaiak válaszára Peresztegi Nagy Kinga emberelőnyből egyenlített.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 MOKKA, avagy a három kockacukor…

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2018. január 22-én, hétfőn 18.00 órára a Szentesi Fotókör tagjainak MOKKA című kiállítására Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 BARI SHEJ - NAGYLÁNY – FÁTĂ MÁRÉ

 

BARI SHEJ - NAGYLÁNY – FÁTĂ MÁRÉ 2017 decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg. A 29,68 millió forint európai uniós támogatást gyermekvédelmi támogatásban részesülő, 14 – 18 év közötti, szentesi cigány származású lányok mentorálására fordítják a 24 hónapon át tartó programban. A felvételt nyert romalányok pályaorientációs beszélgetéseken, kulturális rendezvényeken vehetnek részt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 15.


 

 Csontváritól - Veronikáig

Dosztál Veronika festményei a könyvtárban

 

A Városi Könyvtárban nyílt meg Dosztál Veronika amatőrfestő kiállítása, melynek különlegessége, hogy az ifjú hölgy hivatásként a katonai pályát választotta és szabadidejében alkot. Most is fél év fog kiesni, mert misszióba készül.

Kisgyermekként is szeretett rajzolni és már általános iskolás korában járt rajzszakkörökre. A rajzolást szakközépiskolai tanulmányai alatt sem hagytam abba. Rendszeresen részt vett Szabó András festőművész és művészettörténet tanár óráin, emellett a Tömörkény István Gimnázium grafikai szaktanárainak 2 éves rajzképzésein is fejlesztette rajztudását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 12.


 

 Mécsesekkel emlékeztek

 

A Magyar Király 2. Honvéd Hadsereg 75 éve harcolt Don mellett, a közös mécsesgyújtással a hősi halált halt katonákról emlékeztek meg Szentesen is a II. világháborús emlékműnél, illetve azokról, akik a harcok után, munkaszolgálatosként vagy hadifogolyként vesztették életüket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 12.


 

 Évindító Gasztropiac

 

2018-ban az évnyitó piacon kiváló termelőknek köszönhetően a megszokott gazdag minőségi választékkal, új árusokkal és új superfood termékekkel, a "Közös bográcsban" a tél ízeivel és (nemcsak) lélekmelegítő kiváló forralt borokkal szeretettel várnak mindenkit. A vegetáriánusoknak terít az Őrangyal Gasztroház- és Étterem. Művészeti kiállításról a Szivárvány Művészeti Iskola gondoskodik.

 

Egy extra élményprogram: du. 5 órától szakmai partnerünk, a Gólyás Borház szervezésében új állomásához érkezik az élménybeszámolós-borkóstolós sorozat: Kalandra invitálnak a sokszínű Indiába és az izgalmas magyar borok világába.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 A Magyar Kultúra Napjára emlékeznek

 

Ebben az évben a Szentesi Művelődési Központ több programmal emlékezik meg a Magyar Kultúra Napjáról. 2018. január 22-én 9:00 és 10:30-kor "Radnóti Miklós" címmel a Szabad Ötletek Színházának irodalmi előadását tekinthetjük meg a Művelődési és Ifjúsági házban. Az előadásokra előre bejelentkezett általános és középiskolás csoportokat várnak.

 

2018. január 24-én szerdán 18:00 órakor Városi Gálaműsort rendeznek az ifjúsági ház pódium termében. Közreműködnek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi drámai tagozatának diákjai. A belépés díjtalan.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 Tanári hangverseny a Magyar Kultúra Napja tiszteletére

 

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére 2018. január 22-én tanári hangversenyt rendeztek a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

Évek óta hagyomány Szentesen, hogy a Magyar Kultúra napjáról a zeneiskola hangversenytermében rendezett ünnepi koncerttel emlékezik meg a város.

Január 22-én, hétfőn 17.30 órától hallhattuk a zeneiskola tanárait igényes műsorral. A változatos és figyelemreméltó programban a magyar és európai klasszikus zene nagyjaitól hallhattunk műveket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

 "Kóstolja" meg a kiállítást

Dr. Oetker múltja és jelene

 

Mindenkit szeretettel várunk 2018. január 19-én 16.30 órára az "Évszázados tradíciók - A Dr. Oetker múltja és jelene" című időszaki kiállításunk megnyitójára. A megnyitón közreműködik Hankó Lászlóné Gizike néni szentesi háziasszony, akivel Dr. Béres Mária igazgatónő beszélget a konyhai praktikákról, a cukrász ősökről.....

 

A Dr. Oetker és a szentesi Petőfi Cafe jóvoltából a cég termékeiből kóstolóval is várjuk vendégeinket. A kiállítás megtekinthető 2018. április 14-ig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

Nyugdíjas pedagógusok figyelmébe

Felhívás!

 

A nyugdíjas pedagógusok részére ismét lehetőség nyílik díszoklevél igénylésére. Díszoklevél adományozására jogosult az a pedagógus, aki legalább 30 év szolgálati idővel rendelkezik – méltányosságból az intézmények ettől eltérhetnek - és 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapta óvónői, tanítói, tanári oklevelét.

 

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Irodája (6600 Szentes, Kossuth tér 6. I. em. 218-as iroda, tel.: 63/510-345) az arany, gyémánt, vas, rubin díszoklevelek adományozásával kapcsolatos ügyintézéshez segítséget nyújt, illetve felterjeszti az illetékes felsőoktatási intézményhez a szentesi jelentkezők kérelmét.

Benyújtási határidő: 2018. február 1.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

MISZTRÁL koncert Szentesen

 

2018. január 23-án 19.00 órai kezdettel a Megyeháza dísztermében a Servet zenekar és a Misztrál együttes ad koncertet a Magyar Kultúra Napja tiszteletére. A belépés ingyenes!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 11.


 

Napelem működteti a termál kutat

Decemberi visszatekintő 4.

 

2017. december 21-én adták át a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ilonaparti, 50 kW-os napelemparkját.

Ez egy 50 kilowattos erőmű, amely háztartási méretű kiserőműnek számít és az ilonaparti termálkút teljes évi villamos energiáját biztosítja, valamint kedvező időjárás esetén pedig többet is termel, mint amire szükség van.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 08.


 

Egy pointillista fényélményei

 

2018. január 4-én a Szentesi Művelődési Központ szervezésében nyílt meg a Tokácsli Galériában Szűcs Árpád szegedi festőművész emléktárlata.

Páger Gréta klarinétjátéka után Dr. Szűcs Judit ny. múzeumigazgató (aki csak névrokona az alkotónak) ajánlotta a pointillista művész alkotásait az érdeklődőknek.

"Igazi fényélményeket" nyújtanak ezek az alkotások melyek légiesen könnyedek. A spaknival "festő" alkotó stílusa helyet érdemel a képzőművészetek képzelt palettáján, mely idővel meg is fog történni, mert egyedi és hamisíthatatlan festményeket alkotott a 2011-ben elhunyt művész.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Csörgedező vér, felszakadt szemöldök, verejték, törött csontok...

Decemberi visszatekintő 2.

 

... nem, nem egy Bruce Lee film részletei ezek, hanem a december 2-a délutáni események. Ezen a délutánon ugyanis a Wellness Colosseum falai között egy fiatal sensei, Lantos Lehel 50 pihent ellenféllel nézett szembe az Immortals50-nek elnevezett eseményen, hogy ezáltal "vegye fel a kesztyűt" saját magával és arasson győzelmet önmaga felett. 50 ellenfél?

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Nyitott Kapuk a Zsoldosban

 

A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. január 10-én tartja pályaválasztási rendezvényét. Ezen a napon 14.00 órakor nyílik ki a Zsoldos "B" épületének ajtaja az érdeklődők előtt, ahol elsőként tájékoztatót hallgathatnak meg az érdeklődők röviden, majd 15 perc múlva az épületben található tanműhelyek és tanirodák szakmai elméleti oktatásába tekinthetnek be!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

Vízilabdás adomány az ünnepekre

Decemberi visszatekintő 1.

 

A Szentesi Vízilabdaklub felnőtt női és férfi csapat tagjai az elmúlt év végén az általuk és a klub valamennyi játékosa és dolgozója által gyűjtött adományokkal érkezett meg a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályára valamint a Szentesi Családok Átmeneti Otthonába, hogy az ott lévőknek szebbé tegyék az ünnepeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 05.


 

120 éve született Dr. Bugyi István
a kórház névadója

 

Szentes Város Önkormányzata megemlékezéssel és anekdotás esttel tisztelgett a szentesi kórház névadójáról egykori igazgatójáról 2018. január 3-án. Dr. Bugyi István Szentesen született 1898. január 3. -án. Kossuth-díjas magyar sebész főorvos, címzetes egyetemi tanár, kórházigazgató volt, aki letett országosan is a sebészet alapjait.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Tanárok énekeltek a Pollákosoknak

 

Rendhagyó karácsonyi műsorral ünnepeltek a téli szünet előtt a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal szakgimnáziumában. Ezúttal nem a diákok, hanem a tanárok (!!!) adtak ünnepi műsort a nebulóknak. A 16 fős "tanári" kórus óriási sikerrel adott elő tradicionális karácsonyi dalokat, felejthetetlen élményt szerezve ezzel a kamasz diákoknak. Hogy értékelték-e a tanulók e rendkívüli produkciót?

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Az újév első szentesi babáját köszöntötték

 

2018. január 1-jén 22 óra 20 perckor 53 cm-rel és 4080 grammal érkezett meg Csákó-Balogh Balázs Tamás a Csákó-Balogh családba Antal és Klára harmadik gyermekeként. A város vezetése nevében Szirbik Imre polgármester és Chomiak Waldemar az egészségügyi bizottság elnöke személyesen is köszöntötte az újszülöttet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Működj! - és működött

 

Az elmúlt év végén Pollákos diákok részt vettek a Magyar Elektronika Egyesület szervezésében megvalósuló "Működj!" pályázaton. A feladat saját készítésű működő eszköz készítése volt. A pályamunkákat a támogató cégek bírálták el és ők jutalmazták a munkákat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 03.


 

Balázs az első szentesi baba az újévben

 

Nagy volt az izgalom a Csákó-Balogh családnál az év végén, mert igaz január 3-ára volt kiírva az anyuka Klára, de már 30-án elkezdődtek a fájások. A család harmadik gyermeke érkezett az újesztendőben elsőként Szentesen, melyet a testvérek Antal (14) és Veronika (12) már nagyon várt.

 

2018. január 1-jén 22 óra 20 perckor 53 cm-rel és 4080 grammal érkezett meg Csákó-Balogh Balázs Tamás a családba.

Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 02.


 

Újévköszöntő tűzijáték Szentesen

 

Az evangélikus templomtól a Kurca hídig végig álltak az emberek a járdákon, hogy az újesztendőt köszöntő tűzijátékon szórakozzanak.

Bár sokan azt gondolták, hogy nem lesznek kíváncsiak a szentesiek a január 1-jén 18.00 órakor kezdődő tűzijátékra, azok igencsak tévedtek, mert dugig megtelt a városközpont családokkal baráti társaságokkal, hogy az új évet ezzel a programmal kezdjék.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 01. 01.


 

 

 

 

.