Elismerést kapott a KANÁLGÉP zenekar

 

 

1989. január 22-én tartották meg először a Magyar Kultúra Napját, Kölcsey hazafias költészetének legnagyobb remekének, a Himnusz (1823) megszületésének emlékére.

 

Az ünnep alkalmából a magyarság idehaza, a határokon túl és szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről. Az évfordulóval kapcsolatos ünnepségek alkalmat adhatnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, valamint hogy felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.  A kultúra napja akkor válik igazi ünneppé, ha át tudjuk gondolni, mi módon kell felelősséggel bánnunk a ránk hagyott kulturális örökséggel.

 

„A műveltség nem ünneplőruha, amelyet hordani kell. A műveltség a helytállás segédeszköze, a kifejezés szerszáma, a vállalkozás fegyverzete.” – idézte Németh Lászlót ünnepi beszédében Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett központi ünnepségen, mely keretein belül átadásra kerültek a kultúrával, oktatással és munkával kapcsolatos elismerések és díjak.

 

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Kultúra Napja alkalmából emléklapot adományozott a Magyar Honvédség kulturális életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül a Kanálgép zenekarnak.

 

 

A zenekar – kikre a 37. műszaki ezred nagyon büszke - számos fellépésen megmutatta magát, bele értve a határon túli régiókat is, és legutóbbi koncertezésük alkalmával a lengyel-magyar barátságot is megtapasztalhatták.

 

 A Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetsége a szervezet érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül „Tóth Zsigmond emlékérmet” adományozott a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednek, illetve a csongrádi Batsányi János Gimnáziumnak, melyeket Szelekovszky Ernő, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Közhasznú Szövetségének elnöke adott át.

 

Az ünnepség színesebbé tételéről a Honvéd Együttes műsora, valamint a balatonakarattyai katonai alkotótáborban készült munkákból álló kiállítás gondoskodott, ahol Dosztál Veronika tizedesünk festménye is helyet kapott.

 

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek, munkájukhoz további sok sikert kíván a 37-esek csapata!

 

 

 

 

Szentes, 2018. 01. 24.

 

.