Csörgedező vér, felszakadt szemöldök, verejték, törött csontok...

Decemberi visszatekintő 2.

 

 

 

... nem, nem egy Bruce Lee film részletei ezek, hanem a december 2-a délutáni események. Ezen a délutánon ugyanis a Wellness Colosseum falai között egy fiatal sensei, Lantos Lehel 50 pihent ellenféllel nézett szembe az Immortals50-nek elnevezett eseményen, hogy ezáltal "vegye fel a kesztyűt" saját magával és arasson győzelmet önmaga felett. 50 ellenfél? Az ember gondolkodik olyan dolgokon, hogy majd jól kitanulja a harcművészetet, és a tükör előtt mindenféle mozdulatokat produkál, sőt fejben már a hercegnő is meg van mentve a 7 fejű sárkánytól. Na de 50 ellenfél?! Bizony ilyen is létezik. És nem csak úgy találomra, hanem oly módon, hogy a szembenálló felek legalább 50%-át le is kell győzni, hiszen csak így minősül sikeresnek a vizsga. Ehhez pedig nagyon sok mindent kellett ám tenni!

 

 

 

Lehel hatalmas küzdelmét egy 13 hetes felkészülés előzte meg: a napi rendszeres edzéseket hajnali úszás vagy futás tarkította, önfegyelem és nem utolsó sorban végtelen kitartás szükségeltetett ahhoz, hogy szombaton tatamira tudjon lépni. Az 50 küzdelem 5x10 menet különböző harcművészeti ágra volt bontva, hiszen Lehel tanítványai is eszerint tanulnak küzdeni az Immortals edzésein, ezek pedig a következő stílusok: birkózás, földharc, ökölvívás, kick-box és végül Kyokushin Karate (amiben nem mellesleg 3. danra vizsgázott nyáron a Sensei) A küzdelmeket tapasztalt bírók vezették, felkészült, kemény és kíméletlen partnerek segítették át a próbatételen. Persze lelkes nézőközönség is jelen volt, akik próbáltak minél több bátorítást adni a harcosnak.

 

 

 

Az utolsó meneteket már hangzavarba torkolló buzdítás és tapsvihar övezte, egy emberként szurkolt mindenki, az érzékenyebbek egy pár könnycseppet is elmorzsoltak. Lehel végül 82%-os győzelmi aránnyal zárta a délutánt (30 győzelem, 11 döntetlen és 9 vereség), így a vizsga sikerült. Ezúton is gratulálunk! Szép volt Lehel!

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 12. 05.

 

.