2017. AUGUSZTUS

 

Lecsófesztivál olimpikonokkal

 

Idén szeptember elsején és másodikán ismét megrendezik Szentesen a mára már hagyományossá vált Lecsófesztivált. Az ezúttal 16. alkalommal megrendezett gasztroünnepen a tradicionális lecsó számtalan típusa mellett kulturális és zenei programok is várják az érdeklődőket. Az ez évi megmérettetésen ismét jelen lesznek olimpikonok, így zsűrizni fog Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és egy olimpikon legenda, Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus, illetve az Update Lecsó képviselője Schobert Norbert.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

ZORÁN koncert Szentesen

 

Sztevanovity Zorán előadóművész, zeneszerző, gitáros, énekes ad koncertet 2017. november 12-én vasárnap Szentesen (forrás: zoran.hu). A koncert részletéről hamarosan bővebben is hírt adunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Őt is megfőztük, hogy eljöjjön!

Ki lesz még meglepetés vendég a Szentesi Lecsófesztiválon?

 

Picit felbolydult a Szentesi Mozaik facebook oldala, hogy kihirdettük a meglepetés vendéget, és ahogy ígértük ezzel még nincs vége a vendégek sorának. A plakáton látható (azaz nem látható) sziluett egy hölgy körvonala. Ő is ott lesz a fesztiválon és végig fogja kóstolni a fesztivált (legalábbis azt ígérte).

Olimpiai bajnok, világkupa győztes, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, örökös magyar bajnok úszó. Ki Ő? Érdemes lájkolni és megosztani a hírt mert mozi jegyet lehet nyerni!

 

Az előző megosztós játékban Székelyné Almási Évának kedvezett a szerencse! Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Újszentesi Falunap - 126 éves a település

 

Szentes testvértelepülése a romániai Újszentes ezen a hétvégén ünnepelte fennállásának 126. évfordulóját. Ez alkalomból három napos falufesztivált rendeztek, augusztus 26-28. között.

Dumbravita (Újszentes) Romániában Temesvár központjától 4 km-re fekvő község, amely mára szinte összenőtt Temes megye központjával. 1890-es években 133 szentesi református család alapította. Mára a Románia első tíz legdinamikusabban fejlődő települése közé tartozik, hallhattuk az ünnepi tanácsülésen Viktor Malac polgármestertől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Megfőztük, hogy eljöjjön!

Shobert Norbi is ott lesz a Szentesi Lecsófesztiválon!

 

Sokan tippeltek, és sokan jól, hogy az idei lecsófesztiválon Shobert Norbit is a vendégek között tudhatjuk. Hamarosan kisorsoljuk a mozijegyeket, melyet a Szentesi Moziban válthat be a szerencsés család!

És, ezzel még nincs vége a meglepetés vendégeknek! Hamarosan újabb infóval jelentkezünk, de addig is íme a programplakát!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 25.


 

Ki lesz a meglepetés vendég az idei lecsófesztiválon?

 

Minden évben érkezett egy-egy meglepetés vendég a Szentesi Lecsófesztiválra. Volt már itt Kovács Koko István, Növényi Norbert vagy Gyurta Dani, akivel szelfizhettek a főzőcsapatok. Idén is többen kaptak meghívást és reméljük, hogy megérkeznek. Egy vendégről már be is tudunk számolni, aki nem szokott gasztronómiai fesztiválokon részt venni, de értesült, hogy mekkora buli a Szentesi Lecsófesztivál, így felkérésünkre egyből IGENT mondott. Szóval bármelyik csapat megkóstoltathatja lecsóremekművét!

 

Na ki lesz a vendég??????

 

Ha kell egy kis segítség, akkor fitnesz és gasztro világban forog egész családjával!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 24.


 

Munkatársat keres a Szentesi Élet

 

Ha szereted a kihívásokkal teli munkát, érdekes emberekkel akarsz találkozni és írni róluk, vagy éppen akció dús eseményről tudósítani, akkor jelentkezz! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 24.


 

A szemét (3228. rész)

 

Sajnos már immunisak vagyunk a szelektívgyűjtő szigetek körüli állapotok miatt, és szélmalom harcot folytatnak a Városellátó NKFT munkatársai a szemetelőkkel szemben.

De nem csak oda hordják a szemetet a szemtelenek (semmilyen hely sem szent számukra), hanem a városból kivezető utcák mellett található kis dűlők bokros területeire. Szóval nem tudjunk, hogy a városközpontban található Farkas Mihály utcából a magyartési útra hogyan került a képen látható kommunális hulladék, melynek egy részét még a szelektívbe is bele lehetett volna tenni.

 

Az "okos" beledobált mindent, sőt még egy rendőrségi fogva tartásáról szóló igazolást is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 21.


 

Mesterhármassal startolt a Kinizsi

 

A Szentesi Kinizsi a Szőreg csapatát fogadta a Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a hétvégén. Az augusztus 19-én megrendezett találkozó izgalmaktól mentes volt, mert már a negyedik percben Bertók Gábor góljával vezetést szerzett a hazai együttes. Mindezt már csak azzal lehetet volna fokozni, ha Gábor még kétszer betalál a kapuba és így mesterhármassal vágnak neki a bajnokságnak. Így is lett. A '20. és a '29. percben betalált a szőregi kapuba, mely találatokra csak egy válasz érkezett. 3:1-es Szentesi Kinizsi győzelemmel zárult az első forduló.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 20.


 

Meg lesz tartva az augusztus 20-ai program!

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

2017. Augusztus 20-án Szent István Napján három előadónak koncertjét hallhatjuk a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán. A Szilver TSE táncosai után Takács Nikolas lép a színpadra. Őt követi a Fool Moon zenekar elő koncertje. Az a'cappella (hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusmű előadásmódját nevezik így) együttes igazi kuriózum a zenei palettán, melyre érdemes kilátogatni. Ezután következik az ünnepi megemlékezés, és kenyéráldás, és végül Gájer Bálint élő koncertje lesz és tűzijáték zárja az estét 22.00 órakor.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 20.


 

Retro véradás csaknem félszáz véradóval

 

2017. augusztus 17-én fantasztikus díszletben tényleg a múltat idéző környezetben (metlakit, műbőrfotel, neonlámpa, 80'-as évek zenei válogatása volt az aláfestés) rendezték meg az ez évi retro véradást a szentesi Vérellátóban a Vöröskereszt szentesi csoportja és a Dr. Bugyi István Kórház szervezésében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

HERNÁDI pont

 

Díva, bohóc, ember és színésznő - ez mind ami vagyok, és már egy jó ideje ez vagyok - mondta Hernádi Judit színésznő a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház programsorozatának utolsó darabja kapcsán.

Az idei nyár színházi évadjának összeállítói (Szentesi Művelődési Központ és az ORLAI Produkciós Iroda) szenzációs darabokkal tették színessé ezt a két hónapot. Természetesen a fináléja sem volt kisebb siker, amikor is a népszerű színésznő Hernádi Judit önálló estjén szórakozhattunk.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Egy fesztivál, ahol a lecsóé a főszerep

Részletes program a lecsófesztiválról!

 

Már csak két hét, s újra több száz bográcsban rotyog majd a lecsó Szentesen, ahol csapatok garmadái mérik össze tudásukat és bízzák szerencséjüket Fortunára, hogy elkészítsék lecsókölteményüket saját szájízük szerint.

Családi rendezvénynek indult, mára az ország tíz legjelentősebb gasztrokulturális eseménye közé tartozik a Szentesi Lecsófesztivál. A szervező HUNOR COOP ZRt. elnök-vezérigazgatója, Mészáros Zoltán szerint soha nem látott érdeklődésnek örvend a rendezvény.

A hétvégén megjelenő Szentesi Élet számában újabb információkat tudhat meg a fesztiválról.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

Átadták a DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT DÍJ-at

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezetők ajánlása alapján.

2017. augusztus 18-án délelőtt a Városháza konferenciatermében délelőtt rendezett ünnepségen 22 dolgozó kapta meg az elismerést.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Közigazgatásért díjat vehet át
Csányiné Dr. Bakró Nagy Veronika aljegyző

 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont a Csongrád megyei Szent István napnak. Itt adja át Csongrád megye legrangosabb elismeréseit Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke. A hír szentesi vonatkozása, hogy a Csongrád megye közigazgatásáért díjat veheti át Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika, Szentes Város Polgármesteri Hivatalának aljegyzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Aug. 29-ig lehet nevezni a lecsófesztiválra!

 

Ha valaki gondolkodik, hogy részt vegyen-e főzőcsapattal a Szentesi Lecsófesztiválon, akkor annak ajánljuk, hogy ne sokat gondolkozzon, mert már több mint 200 csapat adta le a nevezését. A rendezvényig még van bő két hét így garantált, hogy a 300-as csapatlétszámot is át fogja lépni az idei fesztivál. Tehát, tessék gyorsan kigondolni, nehogy elfogyjon a hely!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Újabb nagyszerű eredmények a
MASTERS VB-ről

 

A Delfinek a MASTERS VB-n szép eredményeket érnek el és sikeresen szerepelnek. Az eddigi eredményeket Pólyáné Téli Évától kaptuk meg és még javában úsznak a versenyzők a helyszíneken

Eddigi eredmények:

Nyílt víz, 3 km: 4. Melkuhn Dezső (XI. kcs.) , 8. Venczel Kincső (IV. kcs), 25. Kiss Csaba (VI. kcs.)

800 m  10. Virágos Éva (VIII. kcs) új országos korosztályos csúccsal, valamint 400 méteren is megjavította menet közben a csúcsot.

Melkuhn Dezső szintén új országos korosztályos csúccsal 10.

Pólyáné Téli Éva 100 mell 19. hely, VIII. kcs. Tarta Eleonóra 100 mell 69. (VII. kcs)

100 gyorson Horgos Szilárd 68. (V. kcs)

 

Újabb nagyszerű eredmények! 400 méteres vegyesúszás 40-44 éves korosztályban 3. Venczel Kincső 65-69-es korosztályban 13. Virágos Ilona Szénászky Jánosné

Kiss Csaba 50-54 éves korosztályban 13. helyen végzett 400 m vegyesúszásban. Ma még 50 pillén fog úszni Dr. Szabó László. Ő egyébként a versenyen orvosként is részt vesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Gasztro Piac

 

Ha 3. szombat, akkor Gasztro Piac. Jelszavunk most is: "Egyél jót, vegyél hazait!" A nyár utolsó piacán, augusztus 19-én friss zöldségekkel, termelői sajtokkal, gyümölcslevekkel, biotermékekkel, egyedi kézműves tárgyakkal és kiegészítő programokkal várjuk az érdeklődőket. Az új kenyér ünnepén is a kenyeret a Szabó Malom kiváló minőségű, adalékanyag-mentes lisztjéből sütjük.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 15.


 

Retro véradás Szentesen

 

Dr.Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete augusztus.17.-én /csütörtökön/ a Dr.Bugyi István Vérellátó Osztályán 13:00-17:00 óráig RETRO véradást szervez.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 15.


 

Szentesi edzők MASTERS aranya

 

A női 30+ kategóriában szereplő Budakalász együttese 13-10-re nyert az utolsó fordulóban az amerikai Olympic Club ellen, így megszerezte az aranyérmet.

Egyszerű volt a képlet a Budakalász (30+) számára az amerikai The Olympic Club elleni mérkőzés előtt: ha a női válogatott hajdani klasszisait felvonultató gárda győz, akkor világbajnok, döntetlennel második, vereséggel harmadik lesz.

A lányok ennek megfelelően pólóztak, akik között két szentesi vízilabda edző Brávik Fruzsina és Győri Eszter is játszott.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

A pedagógia időszerű kérdései

 

2017. augusztus 28-án 16.00 órai kezdettel A pedagógia időszerű kérdései címmel hallhatják Bíró Gyula főiskolai mestertanár (GFF SZGYÁI - GFF ESZK) előadását a Lajtha László AMI nagytermében.

 

2017. szeptember 3-án pedig a Szent Anna templomban szól szentmise a pedagógusokért a Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

Szeptember közepén indul a Kis Zseni iskola Szentesen is

 

"Kis Zseni" elnevezésű mentális aritmetika iskola indul Szentesen, melyet eddig a legközebb csak Szegeden érhettek el az érdeklődők.

Közösségi oldalon indult az iskola beindításához szükséges csoportok szervezése, és akkora sikere volt, hogy már az első 11 hónapos kurzus a tervezett három csoport helyett 5 csoporttal indul. Ennek az iskolának a bemutatkozását tartották 2017. július 26-án a Dózsa-ház közösségi termében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

Jól rajtoltak a Delfinek a Masters VB-n

Melkuhn Dezső 4. helyen végzett

 

Nagyon szép sikert értek el a Szentesi Delfin ESC versenyzői a nyílt vizes 3000 méteres versenyszámban a Masters VB-n tudtuk meg Pólyáné Téli Évától az egyesület vezetőjétől.

- Melkuhn Dezső (79 éves) 4. helyen végzett (fantasztikus idővel) 27 versenyző közül. Utolsó éves a korosztályában, akik megelőzték mind 4 évvel fiatalabbak.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 12.


 

Nagytőkei Falunap

 

Jövő hétvégén rendezik meg a falunapot Nagytőkén, melynek keretében adják át a közösségi helyet. Igen színes programot sikerül összeállítani a szervezőknek a megannyi támogatónak köszönhetően. Aki teheti látogasson el a rendezvényre, melynek részletes programját a plakáton tekinthetik meg!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 08.


 

Kiemelkedő természettudományos tehetséggondozó tevékenységért

Balogh Terézia a Bugát Pál- Szentágothai János emlékérmet vehette át

 

Balogh Terézia a Koszta József Általános Iskola tanára Budapesten vette át a Magyar Természettudományi Társulat rangos elismerését, a Bugát Pál- Szentágothai János emlékérmet, melyet a kiemelkedő természettudományos tehetséggondozó tevékenysége (városi, megyei és országos) elismeréseként ítélt meg számára a szervezet elnöksége.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 06.


 

17.00 óráig lesz itt az interaktív postamúzeumi kamion

Történelmet kézbesítünk!

 

A Postakürt Alapítvány által szervezett „Történelmet kézbesítünk” elnevezést viselő kulturális kiállítás érkezett Szentesre 2017. augusztus 6-án a reggeli órákban és a az előzetes tervekkel ellentétben késő délutáni órákban távozik.

 

A lakosság az ingyenes kiállítást 9 és 17 óra között tudja megtekinteni.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 06.


 

18.00 órakor is 40 fok közelében

 

Ezt a kánikulát csak vízparton lehet kibírni - mondták sokan a szentesi strandon. Igaz a hétvégén rendezik meg a Diapolo Kupát is a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában, de e mellett is van bőven vízfelület a felfrissülésre. A fenti kép 18.00 órakor készült a 33-as medence mellett található hőmérőnél.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Irány a MASTERS VB

 

A napokban rajtol 17. FINA Masters Úszó Világbajnokság Budapesten. Szentesről 18 fővel a Delfin szenior úszók sportegyesülete nevezett a megmérettetésre így augusztus 14 és 20 között ismerős nevekre figyelhetünk fel az úszószámokban. Mind a medencés, mind a nyílt vízi megmérettetésen indulnak az egyesület résztvevői. A legidősebb versenyző, a 79 esztendős Melkuhn Dezső a nyílt vízi 3 kilométeres versenyszámban, illetve a medencés versenyeken is startkőre áll majd. Vele készült riportot a most hétvégén megjelenő Szentesi Élet hasábjain olvashatnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Augusztus 20.

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

2017. Augusztus 20-án Szent István Napján három előadónak koncertjét hallhatjuk a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán. A Szilver TSE táncosai után Takács Nikolas lép a színpadra. Őt követi a Fool Moon zenekar elő koncertje. Az a'cappella (hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusmű előadásmódját nevezik így) együttes igazi kuriózum a zenei palettán, melyre érdemes kilátogatni. Ezután következik az ünnepi megemlékezés, és kenyéráldás, és végül Gájer Bálint élő koncertje lesz és tűzijáték zárja az estét 22.00 órakor.

 

A rendezvény plakátja olyan szempontból érdekes, hogy aki okos telefonnal rendelkezik és a plakáton található QR kódok beolvassa, belehallgathat az előadók hivatalos videóiba, így jobban tájékoztat az ünnepi programról az ez évi plakát.

 

Ahhoz, hogy működjön a beolvasás egy QR Scanner applikációra van szükség, melyet ingyenesen le lehet tölteni a PLAY vagy az APP áruházakból.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Otthonában termesztette a kendert

 

Csaknem egy tucat tő kendert termesztett egy helybéli fiatal Szentesen. Ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A 18 éves férfi otthonában 2017. augusztus 2-án tartottak házkutatást a szentesi nyomozók, amelynek során 11 tő kendert találtak az ingatlan udvarán. A növényeket a rendőrök lefoglalták, a fiatalt a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 03.


 

IMRE ZSUZSI JAZZ EST

 

Augusztus 3-án, csütörtök este IMRE ZSUZSI koncert lesz a Megyeháza udvarán a Szentesi Nyári Szabadtéri Színházban! Jegyek 1.500,- ft-os áron már kaphatók a Művelődési és Ifjúsági Ház (Tóth József utca 10-14.) portáján munkanapokon reggel 8-tól este 18 óráig!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 02.


 

Amíg a hőmérséklet emelkedik, az árak csökkennek a Szentesi Sport és Üdülőközpontban!

 

A kánikulára való tekintettel augusztus 4. (péntek) – augusztus 6. (vasárnap) között minden napijegy délutáni kedvezményes napijegy áron váltható meg a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban!

 

Szentesi felnőtt                              960 Ft

Szentesi gyerek 7-14 éves korig   360 Ft

Szentesi diák/nyugdíjas                 640 Ft

Szentesi családi (2f+2gy)              2360 Ft

 

Felnőtt                                           1200 Ft

Gyerek 3-14 éves korig                 480 Ft

Diák/nyugdíjas                              800 Ft

Családi (2f+2gy)                           2970 Ft

  

A kedvezményes belépő a fürdő alapszolgáltatásaira érvényes, a wellness részlegre és szauna parkra nem érvényesíthető.

 

A kedvezményes belépőt kérje a főpénztárnál!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 02.


 

 

.