2016. DECEMBER

 

Szilveszteri futás Szentesen

A Szentesi Delfin ESC beszámolója a 2016-os évről

 

Ötvenöten vágtak neki a St. Jupát SE által már hagyománnyá vált Szilveszteri futáson Szentesen. 2016. december 31-én ragyogó napsütésben vágtak neki a jelentkezők a két távnak. A rövidebb 2 km, a hosszabb 3,8 km volt így a Széchenyi-liget kapujától kerékpárúton a Topolya u. vonaláig (rövidtáv), illetve a belső körforgalomig (hosszabb táv) és ugyanezen az útvonalon vissza volt a futásra kijelölt szakasz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 31.


 

Marika néni 90 éves

Esküszik, hogy a reggeli 3 cl házi vegyes, elixír tud lenni! :-)

 

Marika néni ugyan mindig is kétkezi munkát dolgozott, de nagyon szeretett volna tanulni. Az ünnepi alkalomból is verset mondott, és visszaidézte életét.

- Kedveseim, nem is gondolnák, hogy milyen gyorsan eltelt ez a 90 év - mondta mosolyogva.

 

Marika néni a hosszú élet titkaként elárulta, hogy ő esküszik a reggeli 3 cl házi vegyes pálinkára, de csak ennyit szabad meginni!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 31.


 

91 egyéni bajnoki cím
238 arany, 165 ezüst és 76 bronzérem

A Szentesi Delfin ESC beszámolója a 2016-os évről

 

Eltelt egy év ismét, s örömmel tölt el, hogy ismét együtt lehetünk – kezdte évértékelő beszámolóját Pólyáné Téli Éva a Szentesi Delfin ESC év végi összejövetelén.

24 éve, 1993 novemberében hoztuk létre egy szűk maggal Szentesen a szeniorúszást. A jelenlegi önálló egyesületünk 17. évét kezdte meg. Jelenleg 44 tagunk van, közülük 40 fő regisztrált versenyző a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségénél. Közülük vannak, akik nem Szentesen élnek, de gyökereik ide kötik őket, néhányan pedig azért csatlakoztak csapatunkhoz, mert jól érzik magukat közöttünk, s városunknak, egyesületünknek hozzák az eredményeket, s ezért külön köszönet nekik.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 30.


 

Szilveszteri Futás Szentesen

 

A St. Jupát Sportegyesület évek óta megrendezi a Szilveszteri Futást, melyen nem a helyezés, hanem a részvétel a fontos.

 

A Szilveszteri Futást két távon lehet teljesíteni, a rövidebb 2 km, a hosszabb 3,8 km. Az útvonal a Széchenyi-liget kapujától kerékpárúton a Topolya u. vonaláig (rövidtáv), illetve a belső körforgalomig (hosszabb táv), itt fordító és ugyanezen útvonalon vissza.

 

Jelentkezni a rendezvény napján (2016. december 31-én, 10:00 - 10:45 óráig), a (kitöltött, aláírt) Regisztrációs űrlap leadásával lehet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 29.


 

Mert számít a véleményed!

Most Te is hozzájárulhatsz Szentes következő 5 évre szóló ifjúságpolitikai irányvonalához

 

Készül Szentes új ifjúsági koncepciója melyben a fiatalok szórakozási, sportolási szokásait és igényeit kívánják összefoglalni. Ahhoz, hogy ez minél jobban tükrözze a fiatalok véleményét Szentes valamennyi általános- és középiskolás tanulója már kitöltötte a papír alapú kérdőívet, csak egy korosztály (19-től 35 éves korig bezárólag) a fiatal felnőtteké maradt ki. Az érintett korosztály elektronikusan tudja az alábbi kérdőív kitöltésével véleményét elmondani!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 29.


 

Óévbúcsúztató ünnepi koncert

Meghívó

 

Az év utolsó előtti napján ünnepi koncerten búcsúztatjuk az óévet a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban, melyre várnak minden érdeklődőt. További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 27.


 

Évzáró a vízilabda klubnál

 

Évértékelő évzáró vacsorával zárult a 2016-os esztendő a Szentesi Vízilabda Klubnál 2016. december 23-án. Bujdosó Tamás klubelnök megköszönte az edzők munkáját, majd bejelentette, hogy biztos háttérrel vág a klub a 2017-es esztendőnek. A klub költségvetésének 96%-át sikerült az év végére szerződésekkel lekötni, és a fennmaradó részt májusig kell előteremteni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 27.


 

Ilonka néni 90 évesen kesztyűket horgol

 

Hangai Györgyné 2016. december 22-én ünnepelte 90. születésnapját, mely alkalomból Dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntötte otthonában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 26.


 

Elaludt és horkolva hajtott az árokba a buszsofőr

 

„Horkolva aludt vezetés közben a sofőr, ezért árokba csapódott egy menetrend szerinti busz Szentesnél", derült ki az RTL Híradójából. A buszon egyetlen egy utas utazott, aki megpróbálta ugyan felébreszteni a sofőrt, de nem járt sikerrel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 26.


 

Ételosztás karácsony előtt

 

Hevesi-Tulipán Edit önkormányzati képviselő a választási körzetéhez tartozó telepen karácsony előtt két képviselőtársával (Antal Balázs Tibor és Chomiak Waldemar) meleg étel osztást tartott 2016. december 23-án.

Közel 150 adagnyi babgulyást vihettek haza vagy fogyaszthatták el helyben az ott lakók. A képviselő asszonytól megtudtuk, hogy képviselői keretének terhére főtt a leves, valamint egy-egy csokival kedveskedett a gyerekeknek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 26.


 

Zenélő fényjáték egy Jókai utcai házon

Ilyet még nem látott!

 

Szentesen a Jókai utca elején szerényen lapul egy családi ház tetején egy világító rénszarvas, majd félóránként felcsendülő karácsonyi dallamokra elindul a fényjáték!

Ön is megtekintheti és megcsodálhatja amint lemegy a nap! Minden egész és félórában indul a fényjáték!

 

 

 

 

Ezzel a videóval kívánunk minden kedves olvasónknak kellemes karácsonyi ünnepeket!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 22.


 

Elindult a Szentes Szecessziós Ház kialakítása

Belső képek az épülő volt Petőfiből

 

2016. november 15-én tárgyalt a Szentes Szecessziós Ház kivitelezési munkálatáról és annak kivitelezőjéről a Jogi Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság a Városházán. A közbeszerzési pályázatra két pályázat érkezett be, amelyeket érvényesnek nyilvánítottak. Az ár volt az egyik domináns tétel, amely segítette a döntést, de a pályázatok tüzetesebb átnézésekor kiderült, hogy az egyik induló nem biztos, hogy maradéktalanul tudná teljesíteni a munkát időre, ezért ő kiesett és maradt az szarvasi INTEGRAL Zrt.  :-)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 22.


 

Flashmob és ingyen Forralt Bor a karácsonyi vásáron

(videó)

 

A szentesi karácsonyi vásáron nap, mint nap változatos programokkal várják a vásári látogatókat. 2016. december 21-én pl. egy alkalmi flashmob mozgatta a résztvevőket a nagy hidegben Szűcs Ildikó mesélje után, és amíg a Forralt Bor alkalmi formáció hangolt a fellépésre. Természetesen a zenei csemegét bárki ingyen hallgathatta meg, így elmondhatjuk, hogy ingyen Forralt Bor volt a vásáron. :-)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 22.


 

+36-30/708-7183

az orvosi ügyelet új száma!!! (Jan. 1-től)

 

Az utóbbi viharos testületi ülés után kiderült, hogy a pályázat útján a szentesi orvosi ügyeleti szolgálatot elnyerő cég február elsejétől tudja vállalni azt, mert az idő rövidsége a hatósági ügyintézési határidők miatt, valamint az évvége miatt ez a legkorábbi időpont, mire a szolgálatot el tudja kezdeni.

Szirbik Imre polgármester 2016. december 22-én tartott sajtótájékoztatón ismertette a helyzet áthidalására való konszenzus végét a sajtó képviselőivel, miszerint január 1-jétől a szentesi háziorvosok látják el az ügyeletet a szokott helyen és időben, így egyenlőre semmi nem változik, de egy fontos dologra felhívta a figyelmet, már nem a megszokott telefonszámon fogják a betegek elérni az orvosi ügyeletet.

AZ ÚJ SZÁM: +36-30/708-7183

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 22.


 

Az év parasportolója a megyei napilapnál Sztanó Gyuri

 

Negyvenhetedik alkalommal rendezi meg a DÉLMAGYARORSZÁG megyei napilap "Az év sportolója" díjátadó gálát, ahol az idei év legjobb sportolóit díjazzák.

 

Szentes neve "Az év parasportolója" cím átadásakor lett említve Sztanó György (erőemelés, Power Station SE) elismerésének átadásakor, melyet Varga Péter, a ContiTech Szeged Diapolo vízilabdacsapatának vezetőedzője adott át.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

ADNI ÖRÖM

300 adag meleg étel

 

2016. december 20-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportja meleg ételosztásra várta a szociálisan rászorulókat Szentesen a Kossuth téren. Az otthon melegét semmi más nem pótolhatja, de egy kis gondoskodással próbáljuk megkönnyíteni a hajléktalanok, nehéz sorban élő nagycsaládosok ünnep előtti helyzetét - mondta Bozóné Marcsi főszervező.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Segítünk, hogy az álom valóság legyen

 

Az MSZP helyi szervezete három óvodába vitt pöttyös labdákat gyerekeknek az adventi időszakban az önkormányzati képviselői által, valamint tevékenyen részt vettek a Szeretetakciós gyűjtésben. A másik három óvodában viszont a vezetőkkel egyeztetve egy-egy kisgyermek álmát váltották valóra, így a tegnapi napon új gazdája lett a beszélő babának, a puzzle kirakónak és a plüss állatkáknak, melyet a szervezet tagjai vittek el a családokhoz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Séra Erzsébet kiállítása a könyvtárban

 

2016. december 17-én SÉRA ERZSÉBET alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. A festés jelenteni az életem értelmét és kibontakozásom lehetőségét - vallja magáról az alkotó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Szeretetakciós csomagok a rászorulóknak

 

Az Árpád Szabadidős Sportklub idén is megszervezte a „Szeretetakció a szegények karácsonyáért” adománygyűjtő akciót, melynek keretében a pénzadományok jóvoltából tartós élelmiszer csomagokat készítettek, valamint a természetbeni felajánlásokkal tudták még azokat kiegészíteni, így több mint 200 rászoruló és nagycsaládok vehettek át azt az év utolsó napjain - tudtuk meg Krausz Jánosné képviselő asszonytól.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Karácsonyi ünnep a Berekben

 

Közel harmincan jöttek össze a Berekben található volt iskolában, ahol a környék lakóinak Hevesi-Tulipán Edit képviselő asszony karácsonyi ünnepséget szervezett. Az iskola épületének tulajdonosa Gömöri Andrea tevékenyen részt vesz a környezetének összetartásában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Pálmás ajándék ünnepek előtt

 

A Pálmások Szövetségének köszönhetően két játék került a Mátéffy Ferenc utcai óvodába az ünnepek előtt. Horváth István elmondta, hogy a szervezet megalakulása óta hagyomány, hogy ünnepek előtt mindig más-más oktatás-nevelési intézetet, azaz óvodát választanak ki, amelyet megajándékoznak. Így idén a Mátéffy Ferenc utcai óvodások örülhettek a lengőtekének és a mobil kosárlabda gyűrűnek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Egy tál meleg étel ünnepek előtt

 

A Jobbik szentesi szervezete 2016. december 18-án a Kossuth téren tartottam meg ünnepi jótékonysági akcióját, melyben közel 100 adag egy tál meleg ételt adott a rászorultaknak az ünnep közeledtével.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Jótékonysági forralt bor akció

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2008 óta, az idén immár kilencedik alkalommal szervezi meg Advent utolsó hétvégéjén a jótékonysági forralt bor akcióját.

Szentesen a Nagy Ferenc utcában a Táncoló székely szobránál, Csongrádon pedig a Fő utcán, a Feketevár sarkánál kínáltuk meg az arra járókat házi készítésű mézeskaláccsal, almával, meleg teával, forralt borral. Cserébe pedig kaptak mosolyt, jó szót, és időnként adományokat is. :)

Ez utóbbiakat a Rotary Clubunk humanitárius céljaira, elsősorban tehetséges gyermekek támogatására fordítják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 18.


 

KÖSZÖNET AZ ADOMÁNYOZÓKNAK!

 

A Családsegítő Központ köszönetét fejezi ki azon adományozó szervezeteknek és személyeknek, akik intézményünkön keresztül, vagy azzal együttműködve, adományaikkal a 2016. évben is segítették a rászoruló szentesi gyermekeket és családokat.

A támogatók listáját a képre kattintva tekintheti meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 18.


 

Adventi barkácsolás a Százszorszép Óvodában

 

2016. december 15-én a hagyományokhoz híven a Százszorszép Óvodában megrendezésre került az adventi barkácsdélután, melyen a szülök és a gyerekek közösen készülődhettek az ünnepre. Először a Napsugár csoport műsorában gyönyörködhettek, majd közös éneklés után különböző kézműves tevékenységekbe kapcsolódhattak be a résztvevők.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 18.


 

Ég a negyedik adventi gyertya

 

Advent negyedik vasárnapján 2016. december 18-án Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész a Kiss Bálint Református Általános Iskola evangélikus tanulóival közösen gyújtotta meg a bűnbánat gyertyáját, mely az utolsó gyertya az adventi koszorún.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 18.


 

60 éve jóban rosszban

 

Vajda Lajos és felesége Bercsény u.-i otthonukban 2016. december 16-án ünnepelték 60. házassági évfordulójukat.

- Nem voltunk fiatalok, mikor összeházasodtunk. Én 24 a férjem 27 éves volt - mondta Marika néni.

- Ugyan ilyen szép idő volt 1956. december 15-én és 16-án is, mint most - mondta Lajos bácsi. (15-én volt a polgári esküvő, 16-án a templomi.)

- Nem csak azért emlékezünk annyira arra a napra, mert akkor volt az esküvőnk, hanem azért is mert azon a napon volt az első olyan nap, amikor nem volt este áramszünet a forradalom után - emlékezik vissza Marika néni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 16.


 

Four Fathers Szentesen

(videóval)

 

2016. december 15-én a Zene-Világ-Zene sorozat adventi, évbúcsúztató koncertjén a közelgő ünnepek hangulatát idézte meg: karácsonyi dalok, kedves és humoros mikulás-dallamok mellett külföldi és magyar slágerek is felcsendültek, természetesen a már jól megszokott és kedvelt „Four Fathers”-stílusban. 

 

Az együttes több mint 20 éves múltra tekinthet vissza, hisz 1995 óta énekel együtt a négy kiváló muzsikus. Először csak maguk és kollégáik gyönyörűségére énekeltek, majd kiléptek a nagyközönség elé is. Mindannyian képzett zenészek, évekig együtt énekeltek a Honvéd Férfikarban. Stílusuk egyedi, sok szép harmónia, tréfa, és sodró lendület jellemzi koncertjeiket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 15.


 

Járási számítástechnikai tanulmányi verseny

(Eredményhirdetés)

 

2016. november 22-én a Hódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziumában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal járási informatika versenyt. A versenyre közel 50 tanuló nevezett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 14.


 

Zichy Mihály és a Biblia

 

Zichy Mihály és a Biblia címmel műelemző előadást hallhattunk Dr. Reisinger János irodalomtörténész, MTA-kandidátusa előadásában 2016. december 13-án a Városi Könyvtárban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 13.


 

Four Fathers koncert Szentesen

 

Az együttes több mint 20 éves múltra tekinthet vissza, hisz 1995 óta énekel együtt a négy kiváló muzsikus. Először csak maguk és kollégáik gyönyörűségére énekeltek, majd kiléptek a nagyközönség elé is. Mindannyian képzett zenészek, évekig együtt énekeltek a Honvéd Férfikarban. Stílusuk egyedi, sok szép harmónia, tréfa, és sodró lendület jellemzi koncertjeiket. Szentesen 2016. december 15-én a Zene-Világ-Zene sorozat adventi, évbúcsúztató koncertjén a közelgő ünnepek hangulatát idézik meg: karácsonyi dalok, kedves és humoros mikulás-dallamok mellett külföldi és magyar slágerek is felcsendülnek, természetesen a már jól megszokott és kedvelt „Four Fathers”-stílusban. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 13.


 

Zenével, mesével, kakaóval és kaláccsal nyílt meg Szentesen a karácsonyi vásár

(videóval)

 

2016. december 12-én nyitotta kapuját Szentesen a már hagyományos karácsonyi vásár. A Kossuth téren kialakított vásárvárosban a jó hangulatot forró tea, forralt bor, sült gesztenye és sült húsok biztosítják. Természetesen ajándékötletekkel is szolgálnak a faházak, ahol akár szentesi kiadványokat, vagy éppen díszes kerámiákat is megvásárolhatunk. Délelőttönként óvó nénik várják a kicsiket és nagyokat a meseházban, majd délután 15.30-as kezdéssel képviselők vállalták, hogy mesét mondanak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 12.


 

Advent harmadik vasárnapja

 

Advent harmadik vasárnapján (2016. december 11-én) is sokan voltak kíváncsiak a gyertyagyújtásra a Kossuth téren a városi adventi koszorúnál.

 

A délután 4 órakor kezdődő rendezvényen az Ichthys Keresztény Közösség zenés műsora után Gilicze Andrásné református lelkész mondta el az adventtel kapcsolatos gondolatait, majd felgyulladt a harmadik gyertyaláng is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 12.


 

Csongrád megye sportjáért elismerés
Benkő Istvánnak

 

2016. december 9-én Benkő István Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmet vehetett át a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén Kakas Bélától a megyei közgyűlési elnökétől és ezzel ismerték el atlétikai klubalapító munkáját.

 

Benkő István a szentesi Maximus SE elnöke 1973 óta dolgozik az atlétikai sportágban. Dobó atlétaként kezdte, majd szakosztályvezetőként folytatta munkáját. Jelentős hangsúlyt helyez az atlétika utánpótlás nevelésre így tevékenyen részt vesz „A Sport Legyen a Tied!” programban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Uszoda névadó

Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda

 

Szó szerint a mai napon lett a Szentesi Sport- és Üdülőközpontból Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda, mert ma 2016. december 11-én került fel az új felirat a strand főbejáratára.

Már érkeztek a vendégek az avatóra, amikor az utolsó betűk is helyükre kerültek.

A névadást volt sporttársak és tanítványok javasolták, mondta Dr. Demeter Attila alpolgármester a névadó ünnepségen elmondott beszédében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Tüntettek az Ilona-parti gazdák

Petíciójukat Dr. Demeter Attila alpolgármesternek adták át

 

Fűtött fóliákban termelő gazdák vonultak a Kossuth térre, hogy a megélhetésükhöz nélkülözhetetlen termálvizükért harcoljanak. Fontos a biztonság a szolgáltatásban, mert ha csak 1 órára kimarad a szolgáltatás, akkor a téli fagyban gyorsan tönkre mehet a fólia alatt termelt zöldség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

My Szentes

Mobil applikáción népszerűsítik Szentest

 

A "My Szentes" segítségével könnyedén megtalálhatjuk a hozzánk legközelebb lévő éttermeket, kávézókat, panziókat - tudtuk meg a 2016. december 8-án tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták azt az új mobil applikációt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Ünnepélyes katonai eskütétel

(videóval)

 

2016. december 9-én katonai esküt tettek az alapkiképzésen résztvevő katonák Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A szakasz minden tagja jó eredménnyel zárta azt a tíz hetes kiképzési ciklust, ahol általános katonai ismeretszintet felmérő tesztlap kitöltésével, majd azt követően az alaki fogásokat tartalmazó gyakorlati vizsgával vették az első akadályt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Újévi tűzijáték Szentesen

 

Köszöntsük együtt az új esztendőt 2017. január 1-jén 18.00 órakor Szentesen a Kossuth téren. Miután mindenki kipihente a szilveszteri bulit, újév első napján a koraesti órákban rendezik meg a 2017-es esztendő első tűzijátékát. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 08.


 

Járási és Közbiztonsági Egyeztető Fórum a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

Az idén 5. alkalommal került megrendezésre 2016. 12. 02-én Szentesi Rendőrkapitányságon a Járási és Közbiztonsági Egyeztető Fórum. Balogh-Szabó Imre r. ezredes kapitányságvezető nyitotta  meg, valamint egy rövid bemutatóval beszélt a kapitányság eredményeiről.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 07.


 

Darth Vader nagyúr Szentesen

 

Hamarosan bemutatják a Star Wars sorozat legújabb részét a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetet.

 

A Szarvasi Húsbolt rendhagyó akciója keretében ennek a filmnek a premierjére lehet jegyet nyerni és az akció finisében a film alakjaival találkozhattak a szentesi rajongók a boltban és annak környékén.

 

A találkozó képei ITT tekinthető meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

600.000 Ft értékben ajándék Mikuláskor

 

A tavalyi évhez hasonlóan a szentesi képviselőtestület Fidesz képviselői csoportja Mikulás alkalmából megajándékozta a bölcsőde és valamennyi óvoda kisgyermekeit.

Szentes Város Bölcsődéje, a Rákóczi Ferenc utcai óvoda, a nagytőkei tagóvoda, valamint a Farkas Antal utcai óvoda trambulinokat kapott, a Mátéffy Ferenc utcai óvoda "óriáskukacot", a Százszorszép óvoda LEGO-kat, a Szent Anna utcai óvoda kis lurkói rollereket vehettek át, a Szent Erzsébet Óvoda babákat és építőjátékokat kapott, a Nyolcszínvirág ovi pedig tornalabdákkal gazdagodott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

Rotary Bál 2016

(videókkal)

 

2016. november 27-én rendezte meg immáron tizenegyedik jótékonysági bálját a Szentes-Csongrád Rotary Klub a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

Az önfeledt szórakozás mellett a cél az volt, hogy a klub által szervezett nemzetközi gyermektáborra adományokat gyűjtsenek

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

Ágacska mesejáték

 

Sok szeretettel várja a Szentesi Városi Amatőr Színkör a kicsiket és nagyokat 2016. december 17-én 17.00 órára a Megyeháza dísztermébe, ahol ingyenesen megtekinthető az Ágacska című mesejáték.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

XXVIII. Karácsonyi Jótékony célú Kórushangverseny

 

A Római Katolikus Egyházközség és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége XXVIII. Karácsonyi Jótékony célú Kórushangversenyt rendez a területünkön élő szociálisan rászorultak segítésére.

 

Az ünnepi hangverseny időpontja:

2016.december 11. / vasárnap/ 15 óra

 

Az ünnepi hangverseny helye:

Római Katolikus Templom

 

A hangversenyre tisztelettel várnak

minden érdeklődőt!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

Színház a HMG-ben!!!

Próbáld ki magad!

 

2017. január 24-én kedden 14 órai kezdettel Téged is vár a HMG, hogy bepillantást nyerj az iskolában folyó irodalmi-drámai tagozat "hétköznapjaiba" avagy oktatásába. További részletek a plakáton!

Figyelem! Előzetes regisztráció szükséges!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

Karácsonyi vásár a Kossuth téren

Vásárváros a Kossuth téren

 

Ebben az évben is megrendezik Szentesen a már hagyományos karácsonyi vásárt. Új helyen, a Kossuth téren alakították ki a vásárvárost. A szervezőknek az a szándéka, hogy kedves, kellemes karácsonyi hangulatot teremtsenek a szentesiek és vendégek számára. A karácsonyi vásár 2016. december 12-től december 22-ig lesz nyitva. A megnyitó december 12-én 15.30 órakor lesz, amelyre szentesi mazsolás kaláccsal, forró kakaóval és meglepetés műsorral készülnek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 06.


 

Testület 1990 – 2016

negyedszázad dokumentumai - digitálisan

 

Szentes város Képviselő-testületének jegyzőkönyvei és a kapcsolódó előterjesztések, határozatok 2000. januárjától napjainkig digitálisan elérhetők  a testület hivatalos oldalán:

A Szentes Városi Könyvtár digitalizáló műhelye tervbe vette, hogy ezeket a helytörténet és a várospolitika szempontjából fontos dokumentumokat a rendszerváltozástól 2000-ig terjedő időszakra vonatkozóan is feldolgozza és közzéteszi az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben.

A digitalizálási munka ez év januárjában kezdődött el az 50 órás közösségi szolgálatukat a könyvtárban teljesítő középiskolás diákok bevonásával, jelenleg pedig már a feldolgozás és a közzététel zajlik.

 

Mindezekről számolt be 2016. november 28-án hétfőn 18 órakor kezdődő előadásában Tímár Ferenc informatikus könyvtáros.

 

Az előadás témáinak illusztrált ismertetéséhez, illetve a képviselő-testületi ülések dokumentumai elérésének részletes bemutatásához:

 

 

  KATT a képre!      

  

 

 

Szentes, 2016. 12. 05.


 

Tűz volt a belvárosban

 

Szentesen az Ady Endre utcában egy társasház egyik lakásában keletkezett tűz hétfő délután. Az oka egyelőre ismeretlen. Egy idős férfi és a fia lakott az ingatlanban, a fiatalember enyhe füstmérgezést kapott, a mentőápolók a saját lábán kísérték ki a házból. A lakás lakhatatlanná vált, a két embert a szentesi családsegítő helyezi el ideiglenesen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 05.


 

A remény fénye Szentesen

 

2016. december 4-én Szentesen is meggyulladt a második adventi gyertya, mely a várakozás és a remény időszakát hozza el nekünk.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 05.


 

111 éves a Fridrich Fényírda

Korhű öltözékben nyitották meg a kiállítást (videóval)

 

1905-ben nyílt meg Szentes központjában a Görög Udvar területén Fridrich János fényképészmester önálló napfény műterme. A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör ez alkalomból 2016. december 3-án a Tokácsli Galériában rendezett a "111 éves a Fridrich Fényírda" címmel emlékkiállítást és konferenciát.

A kiállítást Szirbik Imre Szentes város polgármestere és Kincses Károly fotómuzeológus nyitotta meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 03.


 

Jótékonysági filmvetítés a Szentesi Moziban

 

2016. december 2-án immáron harmadik alkalommal lepi meg a Szentesi Mozi Mikulás alkalmából azokat a gyermekeket, akiknek családja nem engedheti meg a mozi látogatást és ezért kimaradnak ebből a szórakozásból. Idén 150 gyerkőccel telt meg a Szentesi Mozi vetítőterme a Családsegítő Központ segítségével.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 02.


 

Uszoda névadó dec. 11-én

 

Minden érdeklődőt várnak a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda névadó ünnepségre, melyet 2016. december 11-én 12.30 órától kezdődően a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban tartanak. (Szentes, Csallány Gábor part 4.)

 

Program:

9.00 órától Szentes Városi Úszó Club háziversenye

10.00 órától Szentesi Vízilabda Klub utánpótlás mérkőzései

12.30 órától Ünnepélyes névadás és táblaavatás

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 02.


 

Átadták a Közfoglalkoztatási Központot

 

2016. december 2-án már hivatalosan is átadták a Vásárhelyi úton található volt óvoda épületében kialakított Közfoglalkoztatási Központot. Ezt az alkalmat a közfoglalkoztatási programban résztvevő csapatok közös főzéssel és közös ebéddel ünnepelték meg. Míg az udvar egyik végében babgulyás főtt, addig a tornácon marhapörkölt, a pincében cigány pacal, a konyhában töltött káposzta cigánykenyérrel.

Az ünnep alkalmából a kiemelkedő munkát végző csapatok köszönet okleveleket vehettek át Szirbik Imre polgármestertől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 02.


 

Hazaérkeztek Japánból a szentesi karatésok

 

Az első sajtónyilatkozatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren adták az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon résztvevő szentesi karatésok és vezetőjük Brezovai Sándor.

Bagi Alexandra a Maebashiban megrendezett versenyen világbajnoki ezüstöt szerzett 4 győzelemmel, 1 vereséggel szerzett női -55kg-ban valamint Georgiádes Zoltán a 17. helyen zárta a küzdelmeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

Centiken múlott a győzelem

Szentesi Kinizsi SZITE – Foliaplast-Bordány SK 0:0

 

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában ebben az évben utoljára lépett pályára a Szentesi Kinizsi SZITE csapata a Pusztai László Sporttelepen.

A játékot a Kinizsi végig uralta és jó mérkőzést láthattak a szurkolók, melyhez a Bordányi csapat nem sokat tudott hozzátenni, de mégis a szerencse velük volt. Nem kaptak gólt, igaz abból a pár ellentámadásból amelyet 90 perc alatt összehoztak nekik sem sikerült lőniük.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

Győzelem a franciaországi premieren

 

Farkas Tamara, Lekrinszki Gina és Tóth Csenge nem okoztak csalódást első felnőtt válogatott mérkőzésükön a női szövetségi kapitányának: Bíró Attila csapata kedden 16-6-ra verte a házigazda franciákat. Szentesi szurkoló is volt Lille-ben, az uszodában! Neki külön köszönjük a szurkolást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

 

.