Járási és Közbiztonsági Egyeztető Fórum a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

 

 

Az idén 5. alkalommal került megrendezésre 2016. 12. 02-én Szentesi Rendőrkapitányságon a Járási és Közbiztonsági Egyeztető Fórum. Balogh-Szabó Imre r. ezredes kapitányságvezető nyitotta  meg, valamint egy rövid bemutatóval beszélt a kapitányság eredményeiről.

A CSMRFK képviseletében Dr. Gulyás Zsolt r.ezredes rendészeti főkapitány-helyettes jelent meg.

Az eseményre meghívást kaptak a Szentesi valamint a kistérség polgármesterei, Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői, polgárőrség képviselői, közép- és általános iskolák valamint óvodák igazgatói valamint a Horgász Egyesületek és Vadász Egyesületek vezetői.

A Fórum célja: információ áramlás a Szentes Rendőrkapitányság és a közintézmények vezetői között.

A Szentesi Rendőrkapitányság részéről Molnár Judit r. szds. asszony, majd Kun József r. alezredes úr rendészeti osztályvezető szólalt fel.

 

 

 

Molnár Judit r. szds. asszony a bűnmegelőzés fontosságát kiemelve bemutatta Szentes kis- és nagydiákoknak szervezett érdekes programokat.

Kun József r. alezredes úr bemutatójában megismertük, hogy a 2016-os évben a Rendőrség hivatásos állománya miként dolgozott együtt a Polgárőrökkel, a Közterületi Felügyelettel, a Családsegítő Szolgálattal, a Mezőőrséggel, a Halőrökkel valamint a Vadőrökkel.

 

 

 

A megjelent vendégek közül felszólalt: Balázs József a Klebesberg Intézményfenntartó Központ Szentes Tankerületi Igazgatója, László Gyöngyi a Szentesi Családsegítő Központ megbízásából, Krám István tü. alezredes a Szentes Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője Szirbik Imre a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal polgármestere.

A fórum utolsó felszólalója Dr. Gulyás Zsolt r.ezredes rendészeti főkapitány-helyettes. Felszólalásában a határvédelemről, a bűnmegelőzésről, szabálysértésekről, valamint a Rendőrség szerepéről beszélt.

A Fórumot Kapitányságvezető zárta néhány gondolattal, amelyből az egyik legfontosabb: mindannyiunk célja, hogy senki ne válhasson áldozattá, sem elkövetővé!

 

Szentes, 2016. 12. 07.

 

.