Ünnepélyes katonai eskütétel

(videóval)

 

 

 

2016. december 9-én katonai esküt tettek az alapkiképzésen résztvevő katonák Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A szakasz minden tagja jó eredménnyel zárta azt a tíz hetes kiképzési ciklust, ahol általános katonai ismeretszintet felmérő tesztlap kitöltésével, majd azt követően az alaki fogásokat tartalmazó gyakorlati vizsgával vették az első akadályt.

 

Amióta megszűnt a sorállományú katonaság, azóta csak néhány alakulat – közte a szentesi – kapta meg a lehetőséget egy kiképző alegység felállítására, ezúttal ők tartották meg a 10 hetes kiképzést.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

Az újonc katonák a kiképzés második felében a Magyar Honvédségben rendszeresített egyéni lőfegyverek - a P9 RC Parabellum, valamint az AK-63 D gépkarabély - szét-, illetve összeszerelését sajátították el, illetve gyakorolták.

Végezetül az általános lőkiképzés tárgykör foglalkozásain, illetve komplex ellenőrző-, felmérő foglalkozásokon begyakorolták a tüzelési testhelyzeteket, a fegyverek tűzkésszé tételének fogásait, a technikai és taktikai tárcsere, a célzás, valamint a kézigránát dobási technikáit, illetve testhelyzeteit. Ezen foglalkozások eredményeként sikeresen vették az éleslövészetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 12. 09.

 

.