X. Jubileumi Dobos András Kerékpáros Emléktúra (2012)

Immár X. alkalommal került megrendezésre a Dobos András emléktúra Szarvasra. Ezzel szeretnénk emlékezni minden évben Bandi bácsira, aki sokunkat megtanított a közlekedés szabályaira. A kirándulás elsősorban családok és gyermekek részére került meghirdetésre, de természetesen azok a fiatalok is részt vehettek, akik tíz évvel ezelőtt gyermekként voltak jelen.

2012. május 19-én reggel, a Kossuth téri gyülekező után rendőrségi biztosítással indultunk el Szarvas irányába. Első pihenőnk Kajánújfaluban volt. Sajnos a régi törzshelyünk az iskola magánkézbe került, ezért másik helyet kellett választani a pihenésre. Következő megállónk a cserebökényi tehenészet, ahol üszőneveléssel foglalkoznak. A megyehatárt elhagyva, már pihenő nélkül tekertünk el szálláshelyünkre, a szarvasi ifjúsági táborba. Miután elfoglaltuk táborhelyünket Arborétum látogatás, hajókázás a Körösön volt a program. Esti visszaérkezésünk után tüzet gyújtottunk és megsütöttük a sütnivalónkat, egy kis szalonnát, virslit és grillhúsokat. Vasárnap délelőtt áttekertünk Békésszentandrásra és meglátogattunk a Gödényhalmot. Ez régi táborozásaink célpontja volt még abból az időből, amikor a Veresházi majorban sátraztunk Medgyesi tanár úrral a kerékpártúráink alkalmával. Ebéd után kajakozás, kenuzás, Kreszvetélkedő volt a program, ahol a következő eredmények születtek:

Gyermek kategóriában:
I. helyezett: Horváth Edina 
II. helyezett: Kiss Bercell
III. helyezett: Kajtár Zsombor

Felnőtt kategóriában:
I. helyezett: Lakatos Nintendo
II. helyezett: Kissné Boldizsár Beáta
III. helyezett: Drahota Beáta

Eredményhirdetés után visszaindultunk városunkba, hogy 119 km kerékpározás után kellemesen elfáradva megpihenjünk otthonunkban és felejthetetlen, gazdag élményekkel feltöltődve induljunk neki a következő hétnek az iskolákban és a munkahelyeken.

Köszönjük a támogatást Dr. Dobos András és családjának, Csőszer-Komplett Kft. vezetőjének Csernus-Lukács Lászlónak, Mikrodekor Kft.-nek és a szentesi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának.

Ignácz János
túravezető