2018. JÚLIUS

 

 

Retro Véradás

 

 

A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete és a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya idén is megszervezi a már hagyományos RETRO véradását.

Helyszín: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya

Időpont: 2018. augusztus 16. (csütörtök) 13-17 óráig.

A szervezők virslivel, sörrel kedveskednek a véradóknak a Hunor Coop támogatásával.

Várjuk kedves véradóinkat!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

III. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

2018. augusztus 11. (szombat) - részletes program

 

 

Programok:

Délután 15.00 óra:

- Halászlé főző megmérettetés

 

Gyermek programok:

Délután 15.00 óra

- Ingyenes ugrálóvár (Légvárbirodalom)

- Ingyenes Segway kipróbálási lehetőség

- 16.00 óra Hevesi Imre gyermekkoncert

 

Sportprogramok:

Délután 15.00 óra

- Lábtenisz verseny

- Asztalitenisz bajnokság

- Kispályás labdarúgó bajnokság

- Kosárra dobó verseny

- Ingyenes próbakör (evezés) 4 személyes túrakenuban. Időtartam: félóra, vagy max. 1 óra, és a strand környékén (Kovácsi Péter)

 

Este 20.00 órától First koncert!!!!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

U18-as kínai válogatott Szentesen

 

 

A dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában edzőmérkőzésen találkozott az U18-as kínai válogatott a Hungerit Szentesi VK női csapatával. Igen mozgalmas ez a nyár a sportturizmus terén, tudtuk meg Kis Balázstól a Szentesi Vízilabdaklub technikai igazgatójától, mert Svájcból, Nagy Britanniából valamint a szomszédos országokból érkeznek csapatok, válogatottak, hogy felkészüljenek a következő megmérettetéseikre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

Isten veled DENCS!

Letette a sípot Szentes FŐÚSZÓMESTERE

 

 

Ki ne ismeri a szentesi strand emblematikus alakját Dencset, a főúszómestert? Ha nem személyesen, de egy-egy legendát biztos hallott róla már. Sajnos ezek a legendák most már nem szaporodnak, mert a tegnapi napon 2018. július 24-én 85 éves korában elköszönt végleg a szentesi strandtól és ettől a világtól.  Ha úgy írnánk, hogy Varga Imre, senki nem tudná kiről is szól a hír, de ha hozzá tesszük, hogy DENCS, akkor mindenki felkapja a fejét!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 25.


 

Már lehet nevezni!

22. Szentes-Csongrád "g"-át futás

 

 

Idén sem maradhat el Csongrád és Szentes város önkormányzata, valamint a Honvéd Rákóczi SE közös szervezésében megvalósuló 22. Szentes - Csongrád „g”-át futás.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 20.


 

Szeptember 1-től élesedik a beléptető rendszer a kórházban

 

 

Csaknem 35 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően 60 új parkolóhelyet és új járműbeléptető rendszert építettek ki a Dr. Bugyi István Kórházban Szentesen.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató elmondta a 2018. július 20-ai sajtótájékoztatón, hogy elkészültek a fejlesztés nagyobbik részével ami a belépést szolgálja, még apróbb finomítások vannak hátra a parkolók kialakításában.

A rendszer szeptember 1-jén lesz élesre állítva, mely azt jelenti, hogy az első fél órát ingyenesen töltheti el járművével a kórházba érkező, mely idő elég a beteg be-, ill. elszállítására, majd utána minden megkezdett óra 200 Ft!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 20.


 

U18-as felkészülés a kínai válogatottal

 

 

11-9-es győzelemmel kezdte meg a belgrádi ifjúsági vízilabda VB-re való felkészülést a magyar U18-as női válogatott, melyben négy szentesi játékos is játszik (Kudella Panna, Petőváry Luca, Dömsödi Dalma, Szabó Krisztina).

A Margit-szigeten a kínai utánpótlás válogatottal játszottak, majd Szentesre utazik a válogatott, hogy itt készüljenek tovább a világbajnokságra. Érdekességként meg kell említeni, hogy az ellenfél csapatában is volt szentesi játékos Dong Wenxin személyében. További jó és eredményes felkészülést kívánunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

Átadták a mozi második termét

Hét hónap alatt teljesen megújult és kamarateremmel bővült a Szentesi Mozi

 

 

Hét hónappal ezelőtt kezdtek neki a szakemberek a munkálatoknak a Szentesi Moziban, hogy egy második teremmel és annak kiszolgáló technikájával bővítsék az Őze Lajos Filmszínházat. A Szentesi Mozi teljes átalakulását végigfényképeztük, így készült egy kis film, amely összefoglalja a munkálatokat.

Igaz már több nappal ezelőtt elkészült az új kamaraterem, de a hivatalos átadásra 2018. július 18-án került sor, amikor már a hangtechnikai bemérés is megtörtént és kifogástalannak találták akusztikailag az új termet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

III. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

 

 

2018. augusztus 11-én újra a Tiszai Strand szerelmeseit várják a Tisza partjára. Részletes programmal hamarosan jelentkezünk, de addig is lehet készülni és tervezni, hogy milyen hal rotyogjon a bográcsban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 19.


 

Jó tudni, ha szükség lenne rá!

Defibrillátor készülék elérhető a Kormányhivatalban

 

 

Még 2016-ban a Csongrád Megyei Kormányhivatal az SZTE Sürgősségi Betegellátó Osztályával együttműködésben készítette el, illetve a kormányhivatal a weboldalán tette közzé (csmkh.hu oldalon) a megyében található félautomata defibrillátor berendezéseket tartalmazó térképet.

A megyében 72 újraélesztő készüléket lehet így beazonosítani, hogy hol találhatóak. Ez a szám most kilenccel bővül, miután a kormányhivatalnak fontos a társadalmi szerepvállalás, félautomata defibrillátorokat szerzett be, melyeket folyamatosan helyeznek ki a kormányablakokba, a szentesibe már kikerült.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 17.


 

Már vendégek tesztelik az Open Hotel-t

 

 

Hamarosan hivatalosan is átadják a nagyközönségnek az Open Hotelt, Szentes első hoteljét, mely a kiséri városrészben a Kurca csatorna partján található!

Augusztus elején ünnepélyes megnyitón bárki megtekintheti a hotel szobáit, valamint az épület környezetét. A hivatalos megnyitóig még van idő, de addig is indiai és kínai csoport teszteli a szolgáltatásokat.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Szentesiek a Balaton átúszáson

 

 

Hétezernél is többen indultak az idei Balaton-átúszáson, köztük 37 szentesi vágott neki az 5,2 km-es távnak.

A híradások egyik fotóján éppen a szentesi Héri Adrienn a Szentesi Vízilabdaklub sportolója mosolyog az MTI fotósának lencséjébe, aki testvéreivel Kingával és Nórával valamint a családfő Héri Zoltánnal együtt úszták át a Balatont!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Elkezdődött a csomópont átépítése

 

 

A Kossuth - Horváth Mihály - József Attila utcai csomópontban tervezett „KETTŐS MINI KÖRFORGALOM" kivitelezési munkái elkezdődtek. Az utazási iroda előtt található járda szakaszon kezdődtek meg a bontási munkák 2018. július 16-án. A tervezett átépítésnek maximális ideje 3 hónap, de megpróbálják lényegesen rövidebb idő alatt elvégezni a körforgalmak kialakítását! Kérjük az arra közlekedők figyelmesen közlekedjenek, ne megszokásból vezessenek!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 16.


 

Anna napi hangverseny

 

 

A Szentesi Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány szervezésében 2018. július 27-én pénteken Anna napi hangversenyt rendeznek a Szent Anna templomban. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 14.


 

Három hónapra megbénul Szentes városközpontja...

... de utána biztonságosabb lesz az új körforgalmak révén

 

 

Értesítik az utazóközönséget, hogy 2018. július 16-án hétfőtől megkezdik a Szentes, Kossuth - Horváth Mihály - József Attila utcai csomópontban tervezett „KETTŐS MINI KÖRFORGALOM" kivitelezési munkáit. Az átépítés teljes útlezárás védelme mellett történik, melynek várható maximális időtartama 3 hónap.

Közlekedésnél kérjük a kihelyezett táblák figyelembevételét.

 

Megértésüket köszöni a kivitelező: SZENTES VÁROSELLÁTÓ NKFT.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 11.


 

XII. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

(részletes programmal)

 

 

 2018. július 11-15. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

A derekegyházi Palacsintafesztiválon ezidáig szinte minden évben új palacsintasütő rekordok születtek. Volt, amikor legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, s állítottak már fel rekordot a leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintával is. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több, mint 24 000 db készült el egy nap leforgása alatt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 08.


 

Salah és Messi már ott van Derekegyházon :-)

 

 

Idén a Palacsintafesztivál 2018. július 11-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 4 napon keresztül (egészen szombat éjfélig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

Már megszokhattuk, hogy minden évben egy a rendezvény előfutáraként szalmabábúkat állítanak fel a falu lakói, így voltak már Minionok, vagy a Mérges Madarak (Angry Birds) figurái körbálából megformázva. Idén minden a foci VB körül forog és hát kit is köszönthetünk Derekegyházon, mint Salah-t és Messi-t!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 08.


 

A Liget mindenkié...

 

 

Egy érdekes programra hívnánk fel a figyelmet, mely a „Városi Közparkok fejlesztése a Zöldebb Szentesért” című TOP-2.1.2-15 számú pályázat keretében valósul meg július 9-én a Széchenyi ligetben. Több program közül válogathatnak a résztvevők, így akár ovis futóversenyen is futhatnak a gyerekek, vagy ligeti túrát is tehetünk a St. Jupáttal, de történeti sétán is megismerhetjük városunk ligetét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 05.


 

Csontváry emléktáblájának avatása

 

 

Csontváry Kosztka Tivadar születésének 165. évfordulóján 2018. július 5-én avatták fel Szentesen a Magányos cédrus festőjének domborművét. A Kossuth utcán, a Babilon Könyvesbolt és a Porcelán Bolt közötti falfelületen, egy mélyedésben helyezték el a Túri Török Tibor keszthelyi művész alkotását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 07. 05.


 

 

 

.