Átadták a mozi második termét

Hét hónap alatt teljesen megújult és kamarateremmel bővült a Szentesi Mozi

 

 

 

Hét hónappal ezelőtt kezdtek neki a szakemberek a munkálatoknak a Szentesi Moziban, hogy egy második teremmel és annak kiszolgáló technikájával bővítsék az Őze Lajos Filmszínházat. A Szentesi Mozi teljes átalakulását végigfényképeztük, így készült egy kis film, amely összefoglalja a munkálatokat.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

Igaz már több nappal ezelőtt elkészült az új kamaraterem, de a hivatalos átadásra 2018. július 18-án került sor, amikor már a hangtechnikai bemérés is megtörtént és kifogástalannak találták akusztikailag az új termet.

 

Szabó Krisztián a Kultik Mozihálózat ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy hetente 4-5 film kerül piacra, ez havi 20-23 filmet jelent, így voltak olyan mozifilmek, melyek nem jutottak el Szentesre, és ezen kívántak változtatni a jelenlegi fejlesztéssel. A 2-es terem (Kamara terem) alkalmat adhat arra, hogy kétszer annyi film érkezzen Szentesre, mint amennyi eddig. Akár filmklubok vetítésére is alkalmat adhat a terem.

 

Az új teremben 71 szék, valamint mozgáskorlátozott (kerekes székes) hely is kialakításra került, így bárki élvezheti a moziélményt.

 

A hét hónap alatt 1 méterrel előrébb került a nagyterem vetítővászna, hangszigetelő fallal választották le az új termet. Új szellőző- hővisszanyerő rendszer került beépítésre, mindkét terembe új üdítőtartós mozi fotelek kerültek. Megépült a kisterem és a hozzá tartozó szociális helységek. Korszerű energetikai megoldásokkal csökkentették az energiafelhasználást. A két projektor CHRISTIE rendszer tagja, amely a nagyteremben 3D-ben a kisteremben 2D-ben alkotja a képet a vászonra.

 

A mozi terem átadón levetítésre került az általunk készített kisfilm, majd megmutatták demó anyagokkal, hogy milyen audió-vizuális élményt képes nyújtani az új terem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 07. 19.

 

.