2018. MÁJUS

 

Pom - Pom VAKÁCIÓ

 

 

2018. június 3-án 17.00 órai kezdettel kezdődik a Városi Gyermeknap a Pom-Pom zenekar koncertjével. A délelőtti kirakodóvásár is számos érdekes programot tartogat, de érdemes délután is visszatérni a Kossuth térre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 28.


 

Habparty a szentesi tűzoltóságon

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk a tűzoltó-laktanyákban

 

 

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

 

A szentesi laktanyában (cím: 6600 Szentes, Kossuth u. 47.) az alábbi programokon vehetnek részt a gyerekek:

 

- próbariasztás

- arcfestés

- tűzoltó múzeum megtekintése

- a tűzoltóság tornyába való felmászás

- habparti

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 25.


 

Sulival a fürdőbe!

Irány a Szentesi Sport- és Üdülőközpont!

 

 

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont a Magyar Fürdőszövetség „Sulival a fürdőbe” kampányához csatlakozott az alábbi akcióval!

 

ÁLTALÁNOS ISKOLÁS ÉS KÖZÉP ISKOLÁS CSOPORTOKNAK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐ!

Az akció június 15-ig érvényes

 

Diák csoportos belépő 800 Ft/fő

(csúszda, kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

Kísérő belépő (vidéki) 1.650 Ft/fő

Kísérő belépő (szentesi) 1.300 Ft/fő

(kültéri termál-, gyermek- és úszómedencék, beltéri úszómedence és élménymedence használattal)

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 24.


 

Most Megmutatom Magam Fesztivál

 

 

2018. május 22-én rendezte meg a szentesi Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a Most Megmutatom Magam Fesztivált. Az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon egyéniben, párban vagy csoportban adhatták elő műsorukat ének, hangszeres zene, tánc, mozgás, vers, próza, egyéb kategóriában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Gyere, játssz velünk Mátyás király udvarában

 

 

Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves Családját a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melyet 2018. május 26-án (szombaton) 9.00 – 13.00 óráig tartanak.

Helyszín: Damjanich utcai Óvoda udvara

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 22.


 

Helyére került a Pirity Emléktábla

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy emlékére

 

 

Pirity Mátyás tartalékos repülő hadnagy, Magyarország egyik legsokoldalúbb, egyben leghányatottabb sorsú vadászrepülő és utasszállító pilótája volt. A szentesi születésű pilóta önkéntesként jelentkezett a finn-szovjet téli háborúba, és a Finn Légierők kötelékében szolgált, ahol 22 harci bevetést teljesített.

A szentesi születésű Pirity Mátyás magyar királyi tartalékos repülő hadnagy tiszteletére avatott emléktáblát az önkormányzat 2015. szeptember 16-án a Petőfi utca 1. szám alatti ház homlokzatán. Akkor az volt a terv, hogy ha megújul a Petőfi Szálló épülete, akkor ott fog helyet kapni az emléktábla, így ennek lehettünk szemtanúi 2018. május 19-én. Magyarország egyik legsokoldalúbb, leghányatottabb sorsú vadászrepülő- és utasszállító pilótája 1911. december 28-án született a Petőfi Szállóban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 20.


 

Déjà vu érzés kerülgeti a Szentest

 

 

Déjà vu, talán ezzel a szóval lehet legjobban összefoglalni a mai mérkőzést - mondta Pellei Csaba a metALCOM Szentes vezetőedzője a Vasas elleni találkozó végén. Tudni kell, hogy már egy fővárosi összecsapáson túl van a Szentes csapata a Vasas ellen, és hasonló cipőben már voltak a fiúk (Pécs csapata ellen). Idegenben kikaptak, majd hozták a hazai meccset, de végül, mégiscsak a vendégek sikerével zárult a találkozó. Erre utalt a Szentes edzője a Déjà vu szó használatával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Kirakodóvásár a Kossuth téren

 

 

Június első hétvégéjén újra a vásározók veszik birtokukba a Kossuth teret. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő vásárral együtt kerül megrendezésre a Városi Gyermeknap! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 17.


 

Vörös Viktor 350. vízilabda mérkőzése

 

 

Vörös Viktor a Szentesi VK játékosa 2018. május 16-án ünnepelte, hogy 350. vízilabda mérkőzését játszhatta.

A 31 éves center tíz esztendeje játszik a férfi vízilabda első osztályában. A Vasasnál indult pályafutása, majd Szolnokon próbálta ki magát, és onnan a Kurca partjára került.

A vízilabdaklub elnöksége nevében Bujdosó Tamás klubelnök köszöntötte az utolsó haza mérkőzés előtt a játékost.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Júliusban újra Magyartési Nap

 

 

Július 21-én immáron ötödik alkalommal rendezik meg a Szenteshez tartozó Magyartésen a Magyartési Napot. A szokásos versenyek mellett újra megmérettetik magukat a község erős emberei.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

III. Szentesi Gyermekfesztivál

 

 

Újra együtt szórakozhat az egész család, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban, 2018. május 26-27-én!

 

A Gyermekfesztivál ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli rendezvényt jelent majd, amely a gyerekekről, és ami legalább olyan fontos, a családokról, a családoknak szól. Sok kisebb helyszínen non-stop programok kedveskednek a legkisebbektől a nagy gyermekekig mindenkinek. A színpadon bohócműsorok, bábelőadások, bűvészműsorok, gyermekkoncertek zajlanak majd mind a kettő napon. A színpadi produkciók mellett rendkívül hasznos programokkal tölthetik idejüket a részt vevők. Ezek között lesznek külön a gyermekek részére szóló interaktív programok, de lesznek a programok között olyanok is, amelyek már a családoknak szólnak, és közös aktivitást igényelnek a család minden tagjától.

 

A rendezvény azoknak a családoknak is nagyszerű és felejthetetlen emléket jelenthet majd, akik az idő szűke, vagy anyagi korlátaik miatt nem tudnak elutazni nyaralni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Birka pörkölt, balatoni borok és sok más!

 

 

Újra gasztropiac a Művészetek Házában! További információ a plakáton!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

Összesített plakát!

 

 

Idén is különleges előadásokat láthatunk a megszokott nyári színházi programok között. A nyári évadnak két szervezője van, így a Szentesi Művelődési Központ munkatársai mellett az ORLAI Produkciós Iroda is bekapcsolódik a nyári színházi programba.

A részletes programot a plakáton tekinthetik meg, és valamennyi előadásra már elővételben megvásárolhatók a jegyek!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Lövésektől lesz hangos a város

élő nagykoncert

 

 

Értesítjük a lakosságot, hogy 2018. május 14 és 25 között az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred kiképzési foglalkozást tart a Szentes környéki gyakorlóterein. Ezen időszakban a kiképzés érdekében gyakorló lőszert használunk, melyet hanghatások kísérnek, valamint technikai eszközök megjelenése és mozgása várható a körzetben. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Magna Cum Laude Szentesen

élő nagykoncert

 

 

Fantasztikus hangzás, és látvány ezen az estén. A belépőjegy megvásárlásával, nem csak egy jó bulin veszel részt, hanem segíthetsz a rákos beteg gyermekeken. Ezzel is támogatva zenei képzésüket.

Támogatói jegyek elővételben és a helyszínen: 2800 forint

A jegyek: Szentes, Babilon Könyvesházban kaphatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Pirity emléktábla újraavatása

 

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt 2018. május 19-én (szombaton) 10.00 órára a szentesi születésű PIRITY MÁTYÁS m. kir. tartalékos repülő hadnagy a finn-szovjet téli háborús pilóta emléktáblájának újraavató ünnepségér.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 15.


 

Szellő Imre 21. győzelme

 

 

Szellő Imre, a Bokszvilágszervezet (WBO) veretlen (20-0) interkontinentális bajnoka a venezuelai Williams Ocando ellen szállt ringbe. A dél-amerikai bunyós leginkább nagy ütőerejéről híres, eddigi 18 győzelmével véget érő mérkőzéséből 14-et K.O.-val fejezett be, de most szemben találta magát a magyar virtussal.

Szellő Imre az első menet vége előtt pár másodperccel egy bal felütéssel megfogta ellenfelét, akit a gong hangja mentett meg az első menetben való kiütéstől. A második menet elején folytatódott a Szellő roham és a venezualira rá is kellett számolni. Még ezt is túlélte, de a vége előtt benézett egy balegyenest, amely megpecsételte a sorsot. Győz Szellő Imre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 11.


 

Ingyenes tüdőgyulladás és rotavírus elleni védőoltás Szentesen

Május 15-ig igényelhető a háziorvosoknál!

 

 

A város képviselő-testülete évek óta kiemelten figyel az idősekre és a gyermekekre is. Az Egészség a célkeresztben program most a 70 év felettieknek ingyenesen biztosítja a tüdőgyulladás elleni, a csecsemőknek pedig a rotavírus elleni védőoltást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 10.


 

Nyílt nap a hazai Rotary kluboknál

Bepillanthattunk a Szentes-Csongrád Rotary életébe

 

 

A Rotary mozgalom, valamint az egyes hazai klubok tevékenységének és eredményeinek bemutatására a Magyarországi Rotary Klubok Szövetsége idén május 7-12. között nyílt napokat szervez hazánk 54 Rotary klubjában, hogy ráirányítsa a figyelmet a felelősségvállalás fontosságára, és a közösségi szinten megvalósuló tevékenység erejére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Lajos bácsi 90 éves

7 gyermek, 13 unoka, 19 dédunoka

 

 

Faragó Lajos 2018. május 3-án ünnepelte 90. születésnapját és ez alkalomból a város vezetésének nevében Szirbik Imre polgármester köszöntött Lajos bácsit a Vecseri utcai otthonában. Lajos bácsi 1952-ben kötött házasságot Etelka nénivel, akivel 65 évig éltek együtt teljes egyetértésben. Hét gyermekük született, akik 13 unokával és 19 dédunokával valamint 1 ükunokával növelték a családi létszámot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 08.


 

Újra boxgála Szentesen

Nehézbombázók Szentesen

 

 

A Felix Promotion International pénteken, a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban rendezi következő élő televíziós nemzetközi bokszgáláját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Javaslatát várják!

 Ki részesüljön ebben az évben Dr. Csergő Károly emlékéért díjban

 

 

Kérjük a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, akiket, méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Dr. Csergő Károly emlékéért" díj 2018 évben odaítélésre kerüljön.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

Nyílt nap a mentőállomáson

 

 

AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT SZENTESI MENTŐÁLLOMÁSÁN szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Országos Mentőszolgálat 70. születésnapja alkalmából tartandó nyílt napunkra 2018 május 17-én 8:00-16:00 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 05. 07.


 

 

 

 

.