100 éve született dr. Papp László

Emléktábla avató dr. Papp László szülőházánál

 

Szentes 1996-ban kapta meg a "Szentes, a nemzet sportvárosa" kitüntető címet. S hogy mennyire rászolgált e megnevezésre, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy hosszú évtizedek óta jelentősek, kiemelkedőek a városi sporteredmények. Szentes számos kiválóságot adott e téren is az országnak, olyan elismert személyiségeket, akik maguk is területük jelesei voltak mind a sport, mind a magán- és közéletben – akik életét érdemes megismerni, hiszen példaként szolgálhatnak napjaink fiatalságának. Ilyen személyiség volt dr. Papp László, a Városi Sportcsarnok névadója.

 

 

Dr. Papp László 1905 január 4-én éppen 100 esztendeje született Szentesen a Dózsa György u. 76. szám alatt. A városi sportcsarnok névadójára emlékeztek 2005. január 7-én szülőházánál, melyen e jeles évforduló alkalmából emléktáblát avattak. Ezen az ünnepségen avatóbeszédet mondott Dr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

 

Az emléktábla avatóról bővebben ITT olvashatnak!

 

Az emléktábla előtt ifj dr. Papp László és dr. Hegedűs Csaba

 

Dr. Papp László életútja - multimédiás CD bemutatója

 

 

A szülőháznál történt emléktábla avató után a Városi Könyvtárban mutatták be az alkotók (Kis-Rácz Antalné, Bugyi Zsolt és Tímár Ferenc) a dr. Papp László életútjáról készült multimédiás CD-t.

 

A CD bemutatóról bővebben ITT olvashatnak!

 

 

 

A könyvtárban tartott CD bemutató előtt ifj. dr. Papp László mesélt édesapjáról, annak legendás fizikumáról, az érző szívű de igazságos büntetőbíróról. Ezután Szűcs Lajos alpolgármester, átadta ifj. Papp Lászlónak a sportcsarnok falán elhelyezett, édesapját ábrázoló emléktábla mását.

Szentes, 2005. 01. 10.

.