Dr. Papp László életútja

Multimédiás CD bemutatója a Városi Könyvtárban

 

 

2005. január 7-én a Városi Könyvtárban mutatták be a szerzők azt a multimédiás CD-t, mely feldolgozza a Sportcsarnok névadójának dr. Papp Lászlónak az életútját.

 

 

 

Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a vendégeket, és méltatta azt a sportolót, aki nem csak a sportban, hanem egész életútján nagyot alkotott.

 

 

 

A könyvtárban tartott CD bemutató előtt ifj. dr. Papp László mesélt édesapjáról, annak legendás fizikumáról, az érző szívű de igazságos büntetőbíróról, akitől csak egy pofont kapott az életben, ("az öreg bevallása szerint egy közepes mértékűt"), de annak következményét orvosoknak kellett orvosolni.

 

Ifj. Papp László mesél édesapjáról.
A hanganyag ITT hallgatható meg!

 

 

 

Ezután Szűcs Lajos alpolgármester, átadta ifj. Papp Lászlónak a sportcsarnok falán elhelyezett emléktábla domborművének mását.

 

 

Ezek után tényleg essen szó az elkészült CD-ről. Kis-Rácz Antalné, Bugyi Zsolt és Tímár Ferenc és még sokan mások áldozatos munkáját dícséri, hogy elkészült a dr. Papp László életútjáról készült multimédiás CD. Ez nem egy kész, és befejezett mű, mert ez a nap is jól tükrözi, hogy a sportcsarnok életében megannyi változás fog történni és a meglévő anyag gyarapodik. Így a névadás körülményeit a névadó személyét és a névavató eseményeit dolgozza fel a most megjelent CD.

 

 

 

Honnan is kezdődött? Hosszú éveken keresztül zajlott arról a vita, hogy a sportcsarnokot kiről kellene elnevezni. Dunás Varga Zoltán már 2001-ben felvetette, hogy a számos élsportoló közül a legjelentősebb eredményt dr. Papp László olimpiai ezüstérmes birkózó érte el. Kezdeményezését Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete is támogatta, s a Szentes Városáért Civil Fórum közreműködésével 2004. május 21-én sor került az ünnepélyes névadásra.

 

Ekkor nyílt meg az az állandó kiállítás, amely a névadó sporteredményeit, pályafutását, munkásságát mutatta be. Ez az anyag az eltelt hónapok alatt egyre bővült, olyan dokumentumok is napvilágot láttak, melyek nem helyezhetők el a vitrinben vagy a tablókon. A hanganyag bemutatása, az ünnepségen készült videofelvételek csak a korszerű technika, a multimédia lehetőségének felhasználásával válhatnak közkinccsé. Ekkor született meg az ötlet, hogy dr. Papp László életét, munkásságát, valamint a szentesi birkózás képes történetét egy multimédia CD-n kellene bemutatni. A rendelkezésre álló anyagból lassan összeállt a munka, melyet az érdeklődő már a kezében tarthat, és amely az Interneten is elérhető az alábbi címen: http://www.szentesinfo.hu/dr-papp-laszlo 

 

Szentes, 2005. 01. 10.

 

.