Rotary diáktáborok

Tapintható térképek

Pályázat - 2008/09

Pályázat - 2007 ősz

Ifjúsági csere

Pályázati felhívás – 2008/09 tél

A Szentes–Csongrád Rotary Club tehetséges gyermekeket támogató alapja

Szentes–Csongrád és környéke általános-, közép-, zene- és művészeti iskolái Igazgató Testületeihez

"...Igen, elit klub vagyunk, mert vállaljuk a Rotary szellemének értelmében, hogy szakterületünkön és magánéletünkben egyaránt magas etikai mércét állítunkmagunknak. Mindezt azért, hogy a világban elterjedjen a jóakarat és a béke, és sokszor erőnkön felül tesszük a dolgunkat ennek a szebb és jobb világnak a megteremtéséért..." (Lakatos Jenő - Governor 2008/2009 - Rotary District 1911)

A fentiek szellemében a Szentes-Csongrád Rotary Club ismét meghirdeti tehetséges gyermekeket támogató pályázati lehetőségét.
 

Célkitűzésünk változatlanul Szentes, Csongrád és környező településein tanuló tehetséges, de szerény anyagi lehetőségekkel bíró gyermekek anyagi támogatása képességeik mind szélesebb és mélyebb kibontakoztatása érdekében.

Előzmények: 2007-ben Szentes-Csongrád RC. őszi pályázatán 33 diák nyert támogatást. E mellett egy művészeti csoport és két művészeti iskola részesült csoportos támogatásban. 2008-ban először utazott rövid diákcsere programra az RC teljes támogatásával szentesi diák. Két hetet töltött Belgiumban Rotary Clubok vendégeként.

Felhívjuk az Igazgató Testületek és pedagógusok figyelmét alapunkra, és kérjük, legyenek segítségünkre, hogy támogatásunk elérje célját.

Kérjük az osztályfőnököket pályáztassanak tanulókat a következő feltételekkel:
 

A támogatottak köre:

A támogatás módja:

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a magyar 1911-es Rotary Disztrict területén kiírt rövid diákcsere programokon klubunk segítségével és támogatásával 2009-ben egy szentesi és egy csongrádi középiskolás vehet részt! Ennek keretében 10-14 napos külföldi kirándulásra nyílik lehetőség nemzetközi diákcsoportban, valamelyik európai országban, Rotary Clubok vendégeként. A rövid diákcsere program támogatott részvételére a kérvények beadását jelenlegi pályázatunk keretében kérjük. 
 

Kérjük az iskolák igazgatóit, hogy az osztályfőnökök javaslata alapján - a letölthető Adatlapot használva - 2009. január 20-ig nyújtsák be a támogatásra javasolt tanulók adatait és pályázatát az alábbi címre:

Szentes–Csongrád Rotary Club
Beleon Zsoltné pályázat-szervező
6600 Szentes, Dr. Mátéffy F. u. 14.
vagy e-mailben: info@beleonskf.hu

A pályázatnak tartalmaznia kell:

A pályázatokat a Rotary Club két héten belül elbírálja és döntéséről értesíti az iskolák igazgatóit. 

Ismételten felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy az eddigi pályázatunkon nyertes diákoktól írásos visszajelzést várunk, mennyiben segítette tanulmányaikat, előmenetelüket az elnyert támogatás. Ennek hiányában a korábban pályázaton nyert tanulók új pályázatát nem fogadjuk.
 

A 2008/09. téli pályázat benyújtási határideje: 2009. január 20.

A pályázati adatlap Word-formátumban letölthető ITT!
 

További információk:

 

Szentes, 2008. december 16.

Mokbelné Bacsa Éva
elnök, Szentes–Csongrád RC