2018. JÚNIUS

 

 

Új színt kapott Nepomuki Szent János szobra

Szentes legrégebbi szobra a Kurca parton

 

 

2013-ban a felújított Kurca hídnál állították fel újra a város egyik legrégebbi szobrát, mely Nepomuki Szent Jánost ábrázolja. A szobor 1778-ban már állt a Szent Anna templom közelében a Kurca folyó partján, gróf Eszterházy Pál nagyprépost szentesi látogatásának jegyzőkönyve szerint.

2013-as helyreállítás után öt esztendővel később újra át lett vizsgálva a szobor és a mozgó festékrészek eltávolításra kerültek, valamint egy speciális festékkel újra lett festve. Szemerey-Kiss Balázs elmondta, hogy a szobor téliesítésén is gondolkodni kellene, mert az akár duplájára növelné a felvitt réteg tartósságát. Nem arról van szó, hogy télre takarjuk le egy fóliával, hanem kalodával kellene megakadályozni, hogy ráessen és rá fagyjon a hó. Sokat jelentene a szobor tartósságának.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 30.


 

Elkészült a mozi kamaraterme

Immáron két teremben várják a filmrajongókat

 

 

Több hónapnyi munka után elkészült a szentesi mozi második terme. 2018. június 29-től két teremben fognak filmeket vetíteni. A kisebbik teremben 73 néző élvezheti az előadást, amelyben 2D-s filmek fogják szórakoztatni a filmrajongókat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 28.


 

Új igazgatója lett a Koszta József Múzeumnak

 

 

A képviselő-testület 2018. június 28-án tárgyalta a Koszta József Múzeum igazgatói pályázatát, mert a jelenlegi vezetőnek Dr. Béres Máriának lejárt az öt éves megbízatása. Két jelölt indult a posztért, a jelenlegi vezető és Farkas László Róbert. Az utóbbi pályázatát támogatta a grémium, így a következő öt esztendőben ő látja el a múzeum vezetését.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 28.


 

90 éves a szentesi motorgarázs

 

 

A szentesi motorgarázs ma is a dél-alföldi dízelvontatás fő csomópontja. 2018. június 15-én ünnepelte 90. születésnapját az épület, melyre eljött a MÁV START Zrt. vezérigazgatója Csépke András.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 25.


 

Egy ezüst, egy bronz az atlétikai OB-n

 

 

Rendkívül kellemetlen hűvös szeles időben került megrendezésre az atlétikai országos bajnokság a hétvégén Székesfehérváron. A férfi súlylökés vasárnap esti döntőjekor 12 fokot mutatott a hőmérő, de ennek ellenére egy ezüst és egy bronz érmet szereztek a Maximus SE atlétái a székesfehérvári OB-n. Rakovszky Tibor férfi súlylökésben ezüst érmes, Váradi Krisztina a női diszkoszvetésben bronz érmes! Csongrád megyéből csak a szentesi versenyzők szereztek bajnoki érmeket és még egy ötödik és egy kilencedik helyezést is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 25.


 

MARADJ!!!

 

 

2017 decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg.

A Nyár elején részt vettünk a lányokkal a Romani Design és az Amaro Trajo Életünk Roma Kultúráért Alapítvány által szervezett divatbemutatón, melyen hátrányos helyzetű roma származású lányok mutatták be a saját maguk által tervezett ruhákat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 21.


 

Szépkorú köszöntés a Jókai utcában

 

 

Szentes Város Önkormányzata nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester ls Dr. Rébeli-Szabó Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte Schmidt Györgynét 90. születésnapja alkalmából Jókai u.-i otthonában. Hogy mi a hosszú élet titka? - erről a hétvégén megjelenő Szentesi Élet hasábjain olvashat, ahol az ünnepelt lebbenti fel a fátylat a szépkorról!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 20.


 

Az anyjukat is idehoznák, ha meghal ...

RTL Híradó is felfigyelt az illegális szemetelős videónkra!

 

 

Hiába a kamera, éjjel nappal utánfutókkal hordják a szemetet a szentesi szelektív kukákhoz. Az önkormányzat tavaly pénzdíjat ajánlott az illegális szemetelők lebuktatóinak, de ez sem vált be. Csak tegnap 1 egész 8 tized tonna szemetet szedtek össze a válogatott hulladék gyűjtésére szolgáló szigetek mellől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Szentesen lesz az utolsó előadása
a Római Vakációnak!

Indul a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház!

 

 Nagyon sokszor mondtam a Nemzet Sportvárosába hogy álljanak fel a karosszékből és mozduljunk, most a fordítottját mondanám hogy mindenkit arra kérek, hogy lépjen be a Megyeháza kapuján át a varázslatok udvarába és hát ha nem is a karosszékbe, de az ott levő székekben foglaljon helyet és legyen részese e nagyszerű élmény, mert indul a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház - mondta a nyári színházi sorozat sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester.

Orlai Tibor az Orlai Produkciós Iroda vezetője elmondta, hogy azok az előadások, melyeket a magánszínház ad hozzá a nyári színházhoz képezi a szentesi nyári színház gerincét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Légi mentés a strandon!

Hétvégén leszáll a mentőhelikopter a szentesi strandon!

 

 

Június 23. (szombat)

13-15 óráig ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ (33m medence környéke)

- VÍZI ÉLETMENTŐ BEMUTATÓ ÉS TÁJÉKOZTATÓ - tájékoztató a vízi balesetek előfordulásáról, veszélyeiről. Vízi mentés, újraélesztés, MENTŐS és HELIKOPTERES ellátás bemutatása

- BÚVÁR BEMUTATÓ

- TŰZOLTÓSÁG BEMUTATÓJA – gépjárműbalesetből történő mentés, ellátás, szállítás

- LÉGIMENTŐS TÁJÉKOZTATÓ – légi jármű és tevékenység bemutatása

- DROGPREVENCÓS FOGLALKOZÁS – Szentesi Rendőrkapitányság

- ELSŐSEGÉLY BEMUTATÓ - Vöröskereszt

16-20 óráig FIT VITAL NAP az egészség jegyében

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 19.


 

Egymás ellen a Brazil Open-en

 

 

Két szentesi játékos nézett "farkasszemet" a 2018. június 16-án megrendezett "Brasil Open Polo Aquático" - azaz a brazil vízilabda nyári bajnokság női döntőjében. A képen is látszik, hogy nem néztek egymásra rossz szemmel, valamint mindkét játékos (Brávik Fruzsina és Mélani Dias a Hungerit Szentesi VK játékosai) teljesítménye a bajnokság végén a legjobbak közé került. Fruzsi lett a legjobb center, Mélani pedig 18 lőtt góljával a gólkirály!

 

A döntőt az ECP (Esporte Clube Pinheiros - Mélani) és a CPM (Clube Paineiras do Morumby - Fruzsi) csapata

játszotta, ahol az ECP 13:6 arányában győzedelmeskedett. Mélani csapatának oldalán olvashatjuk, hogy: "Pinheiros é bicampeão do Brasil Open de Polo Aquático", azaz immáron második alkalommal nyerték meg a nyári bajnokságot! Gratulálunk mindkét játékosnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 18.


 

Gasztro piac június 16-án

 

 

Június 16-án újabb eseménydús, sok szezonális finom magyar élelmiszert felvonultató piaccal készülnek. A séfek most is gondoskodnak róla, hogy a tradicionális magyar húsételek kedvelői is jól lakjanak, de a vegetáriánusok se maradjanak éhen. A kánikulában bizonyára mindannyiunk nagy kedvence lesz a Rudi és Fickó Finomságokat Előállító Műhely Szegedről, akik saját készítésű kiváló minőségű, mesterséges anyagoktól teljesen mentes fagyi különlegességekkel, igazi kovászolt kenyérrel és finomabbnál finomabb süteményekkel kényeztetik a Piac közönségét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

Tisza parti diszkón gyűjtöttek a gyermekosztálynak

 

 

Három fiatalember elhatározta, hogy egy Tisza parti nappali buli buli keretében 12 órás zenélésnek köszönhetően a szentesi kórház gyermekosztályát segítik meg, hogy ha az ott lábadozó gyermekek felnőnek, akkor ők is részt vegyenek egy hasonló rendezvényen. A támogatójegyek eladásából összesen 130.000 Ft gyűlt össze, melyet át is adtak Dr. Tóth Edit osztályvezető főorvosnak, aki elmondta, hogy egyszer használatos gyógyászati lélegeztető eszközök megvásárlására kívánják fordítani ezt az összeget, melyet az újszülöttek újraélesztésénél használhatnak fel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

VIDÁM GYERMEKNAP A FARKAS ANTAL UTCAI ÓVODÁBAN

 

 

Június 8-án sok mosolygós gyermekarcot láthattak a Farkas Antal utcai óvoda udvarán az óvó nénik, a dajka nénik és a meghívott vendégek a GYERMEKNAP megnyitóján. Ezen ünnepélyes pillanatokban Antal Balázs Tibor gondolatai és a Pillangó csoport versei, dalai alapozták meg e program jó hangulatát.

A megnyitó után minden csoport a menetlevelén szereplő sorrend betartása mellett vehette birtokba az óvoda területén felállított, a lent felsorolt, hat helyszínt, ahol változatos programokkal várták őket az óvó nénik és a Szülői Szervezet aktív tagjai.

 

1. Ugráló vár az óvoda előtti bejárón;

2. Ovi-mozi az óvoda tornatermében - a Madármentő állomás által hozott film megtekintése pattogatott kukorica ropogtatása közben;

3. Akadálypálya az óvoda udvarán;

4. Mezítlábas ösvény az óvoda előtti homokos játszótéren 38 féle anyag megtapasztalásának lehetőségével – a szülők segítségével;

5. Palacsintázás az óvoda teraszán - a szülők által megsütött 400 palacsinta falatozásával;

6. Gyermekkoncert - a SZIA együttes műsorának megtekintése az óvoda udvarán;

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

Felborult egy kamion a szentesi elkerülőn, teljes az útzár

Bulváros a cím, de csak részben igaz

 

 

Bár a híradások felborult kamionról szólnak a szentesi elkerülőn, de ott egy felborult kamion sem volt 2018. június 11-én. Az igazság az, hogy egy kamion lehajtott a laza szerkezetű padkára, hogy megnézze, hogy hova is kell vinnie rakományát, és közben a több tonnás autó kerekei alatt megindult a padka.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 11.


 

SIKERÜLT!

BENU LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG SZENTESI SIKERREL

 

 

A BENU Leány serdülő négyes bajnokság fináléjában a születésnapját ünneplő Oltyán Gyula csapata nagy küzdelemben, de végig vezetve hódította el a bajnoki címet. A Szentes mögött az UVSE a második, a BVSC pedig a harmadik helyen zárta a 2017/2018-as küzdelemsorozatot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 10.


 

Egy hónapon belül nyit az Open Hotel

 

 

Kíváncsi szempárok nézik, figyelik a Szentes kíséri városrészében épülő új hotel alakulását, épülését. Az Open Hotel számunkra már kinyitotta kapuját, így az érdeklődő szemek most bepillanthatnak a hamarosan nyíló épületbe. "Vannak akik kívülről nézve úgy gondolják, hogy még igen sok híja van az építkezésnek, de már foglalt időpontjaink vannak júliusra, így kész kell lennünk" - mondta az épület bejárásakor Csobota-Kis Árpád szállodavezető Antal Balázs Tibor képviselőnek, a Városfejlesztési Bizottság elnökének.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 08.


 

Böjte Csaba újra Szentesen

75 éves a Jézus Szíve templom

 

 

2018. június 8-án tartotta a gyülekezet a templombúcsút, melynek főcelebránsának Böjte Csaba ferences rendi szerzetest a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját kérték fel.

 

Mondhatjuk, hogy templomtól templomig ért az autók sora a felsőpárti városrészben. A templom ünnepre más felekezetből is érkeztek vendégek, valamint Csaba testvér gondolatait is kíváncsian várták. Ő miről másról beszélhetett, mint a SZÍVBEN rejlő szeretetről!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 08.


 

Magyar Úszás Napja a szentesi strandon is

 

 

MAGYAR ÚSZÁS NAPJÁN 2018. június 16-án (szombaton) a Szentesi Üdülőközpont Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodája is kapcsolódik a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezéséhez, így ezen a napon kedvezményes úszó belépővel várják az úszás szerelmeseit.

1,5 órás úszó belépő 400 Ft!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Szentes újra a Nemzeti Regattán

 

 

2018. május 24-én stílszerűen egy hajón, a Siófok katamarán fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai és az országos esemény támogatói. A rendezvény leginkább várt része a vitorláshajók kisorsolása volt, melynek keretében mind az 51 település megtudta melyik vitorlással, melyik előfutamban vághat neki a június 9-én startoló versenynek. A sajtótájékoztatón 22 résztvevő település is képviseltette magát, így az izgalmas eseményen személyesen is közreműködtek a vitorláshajók és a sárkányhajó futamok beosztásának sorsolásában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap

 

 

A Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2018. május 26-án tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében megvalósuló Szegvári Roma Kulturális és Egészségügyi Nap elnevezésű rendezvényét. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a magyar, szerb, görög és roma hagyományokba. Ennek megfelelően az eseményen fellépőként részt vett, a Nagymágocsi Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar, a Bánáth Szerb Közhasznú Egyesület, a Csongrád Megyei Görögök Kulturális Egyesülete,valamint a Kunszentmártoni Ternipe Hagyományőrző Cigány Tánccsoport is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

Ünnepi Könyvhét Szentesen is

 

 

A 89. Ünnepi Könyvhétre készül az ország valamint a 17. Gyermekkönyvnapokra. 2018. június 7-10. között rendezik meg Szentesen is az ünnepi könyvhéthez kapcsolódó programokat a város főterén a Kossuth téren.

 

Az alábbi plakáton mindenki válogathat a programok közül!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 06. 04.


 

 

 

.