SIKERÜLT!

BENU LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG SZENTESI SIKERREL

 

 

A BENU Leány serdülő négyes vízilabda bajnokság fináléjában a hölgyek első elődöntőjét a címvédő BVSC és a Szentes vívta egymással. Az első nyolc perc 3-3-as döntetlennel ért véget, Gruber Laura és Oltyán Gyula tanítványai nem bírtak egymással. A vezetést Faragó Berta szerezte meg a fővárosiaknak akcióból, majd nem sokkal később Kudella Panna egalizált fórból a túloldalon, sőt Dömsödi Dalma akciógóljával a Szentes került fölénybe. A BVSC válogatott kiválósága, Utassy Kata ugyan kiegyenlített, Kudella Panna újabb emberelőnyben értékesített találatával újfent a Kurca-partiaknál volt az előny. Az első felvonást Petőváry Luca gólja zárta, 3-3.

 

A második játékrészben mindössze egyetlen találat született, Kudella Panna váltotta gólra a szentesiek javára megítélt ötméterest, 3-4.

 

Nagyszünet után Petőváry Luca újból döntetlenre módosított, majd Dömsödi Dalma duplájával ellépett kettővel a Szentes. A harmadik etap Utassy Kata akciógóljával ért véget, 5-6.

 

Az utolsó felvonásban megrázták magukat a zuglóiak, Kovács Kinga és Utassy Kata góljaival egalizált és fordított a BVSC. Nem sokáig örülhettek azonban a fővárosiak, ugyanis Bocskay Edit akciógóljával kiegyenlített Oltyán Gyula együttese, Kudella Panna szabaddobásgóljával pedig visszavette a vezetést a Szentes. A végeredményt Dömsödi Dalma duplája állította be – 10-7-es győzelmével a Szentes kiütötte a címvédőt a döntőből.

 

A BENU Leány serdülő négyes bajnokság fináléjában a születésnapját ünneplő Oltyán Gyula csapata nagy küzdelemben, de végig vezetve hódította el a bajnoki címet. A Szentes mögött az UVSE a második, a BVSC pedig a harmadik helyen zárta a 2017/2018-as küzdelemsorozatot.

 

Az aranymérkőzés első negyede gólnélküli döntetlennel ért véget. Az első találatra a második játékrész negyedik percéig kellett várni, mikor is Korom Réka fórból juttatta előnyhöz a Szentes együttesét. Forgács Lili révén egy percen belül egalizált az UVSE, majd Korom Réka centergóljával újfent a Kurca-partiak kerültek előnybe, míg a második részeredményt (3-1 a Szentes javára) Kudella Panna állította be.

 

A harmadik negyedben Baksa Vanda úszott meg, és csökkentette a különbséget egyre, de Dömsödi Dalma valamint Korom Réka góljaival újra kettő volt az eltérés. Telek Dorottya nem hagyta nagyon meglépni a vendégeket, akik a negyed végén még betaláltak egyszer, Bocskay Edit tüzelt a lilák kapujába.

 

Vida Virág akciógóljával újból kettőre módosult a differencia, ám a túloldalon az UVSE hálóőre, Pápai Barbara szabálytalankodott, melyet büntetővel torolt meg a játékvezetői páros. Az ötméterest Kudella Panna értékesítette biztos kézzel, ezzel pedig beállította a 7-4-es végeredményt, ami egyben a bajnoki címet jelentette csapatának! Az UVSE a második helyen zárta a 2017/2018-as pontvadászatot. Az érmeket Faragó Tamás adta át a fiatal reménységeknek.

 

A finálét követően Montreal olimpiai bajnoka a Leány gyermek bajnokság dobogósainak is átadta a medáliákat, a bajnok Szentesnek, az ezüstérmes UVSE-nek valamint a bronzérmes BVSC-nek.

 

 

Áts Bertalan, az UVSE edzője: „Gratulálok a Szentes csapatának, és edzőjüknek, Oltyán Gyulának, akinek őszintén szólva, ezüstéremmel készültem a születésnapjára, ám ő elvette az aranyat. Abszolút megérdemelten győztek, jobbak voltak ma, mint mi. Egész évben fantasztikusan játszott a csapatom, minden mérkőzését megnyerte, egyedül ezt az egyet veszítettük el. Mégsem kudarcként értékelem, hiszen kudarc az, amiért nem dolgozunk meg. Inkább azt mondanám, hogy nem sikerült, pedig nagyon sokat dolgoztunk érte – a győzelemért és a bajnoki címért. Bízom a folytatásban, és abban, hogy miképpen az ifjúsági csapatom egy simán megnyert alapszakasz és elvesztett döntő után idén százszázalékosan nyerte a bajnokságot, a serdülők ezen az úton folytatják majd…”

 

Oltyán Gyula, a Szentes születésnapos edzője: „Ennél szebb születésnapi ajándékot nem hiszem, hogy valaha kaptam-e. Ugyanazt próbáltuk megcsinálni, mint a BVSC esetében, videózni, alaposan feltérképezni és kielemezni az ellenfelet, erre azonban ezúttal kevesebb időnk volt. Nehéz ellenfél ez az UVSE, nagyon gyors és rámenős játékot játszanak, ebben a mezőnyben nincsen hozzájuk fogható – ettől nehéz velük egyáltalán játszani, vagy pariban lenni. A lehengerlő támadásukkal eddig mindig lemostak bennünket a pályáról. Nyugalomra intettük a játékosokat és próbáltunk higgadtak maradni, a megbeszélt taktikát pedig végig vinni. Sikerült!”

 

 

Elődöntő

BVSC-Zugló–Yordo-Szentes 7-10 (3-3, 0-1, 2-2, 2-4)

Gólszerzők: Utassy 3, Petőváry 2, Faragó B., Kovács, ill. Dömsödi 5, Kudella 4, Bocskay

 

Döntő

UVSE-Yordo-Szentes 4-7 (0-0, 1-3, 2-3, 1-1)

Gólszerzők: Telek, Vida, Forgács, Baksa, ill. Korom 3, Kudella 2, Dömsödi, Bocskay

 

Forrás: http://waterpolo.hu/hir/8757/benu-leany-serdulo-negyes-donto–bajnok-a-szentes

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

 

Szentes, 2018. 06. 10.

 

.