2018. ÁPRILIS

 

Égő házból mentettek kutyát a szentesi rendőrök

 

 

Míg a város központjában javában folyt az április 30-ai műsor addig a rend éber őrei a Mátéffy Ferenc utcán járőrözve arra lettek figyelmesek, hogy egy családi ház igen erősen füstöl.

A két járőr, Tódor Zoltán rendőr és társa azonnal értesítették a tűzoltókat, utána mindketten átmásztak a kerítésen és áramtalanították az épületet, majd átvizsgálták azt. Személyeket ugyan nem találtak az ingatlanban, csak egy riadt kutyát, akit azonnal kimenekítettek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Majális a Ifjúsági Parkban

 

 

Szeretettel várnak mindenkit 2018. május 1-jén az Ifjúsági Parkba, ahol szórakoztató programokkal, ingyenes szolgáltatásokkal, értékes nyereményekkel, ajándékokkal, finom ételekkel, italokkal készülnek a család apraja-nagyja számára!!!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Április 30.

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében változatos programban lehet részünk 2018. április 30-án a Luther téren és az Ifjúsági Háza melletti szabadtéri színpadon. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 30.


 

Hamarosan nyit a Villogó utcai piac

Az utolsó simítások

 

 

A Szentes Villogó utcai piac átalakítás után a régi helye előtti, melletti területen 2018. május 6-án (vasárnap) újra kinyit.

A piac üzemeltetésében, árusítás feltételeiben változás nem történt. Az állatvásár megszüntetésre került, csak baromfi árusításra lesz lehetőség addig, míg a Baromfifeldolgozó a beruházását meg nem valósítja.

Állandó árusítóhelyeket (bérlet) a piac helypénzbeszedőjénél kell igényelni. Az az árus, aki pavilont akar létesíteni a piac területén, kérjük minél hamarabb jelezze ezt az üzemeltető felé. Víz, villany csatlakozást tudunk biztosítani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 26.


 

MARADJ!!!

 

 

Elmúlt év decemberében elindult a Hídfő Közhasznú Egyesület MARADJ címet viselő projektje (EFOP – 1.4.4 - 17 - 2017 – 00058), mely a Széchenyi 2020 - Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg.

 

Tavasszal találkozhattunk és beszélgethettünk Oláh Ibolya művésznővel, aki élettörténetével inspirálta a mentorált lányokat, akik közül páran lemorzsolódtak, de nagyon hamar sikerült helyettük felvenni olyan cigánylányokat, akik már a program kezdete óta figyelemmel kísértek minket, csak a túljelentkezés miatt nem tudtak eddig bekerülni a programba.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 25.


 

Magyartésen indult el
a helyi közösségfejlesztő projekt

 

 

Szentes Város Önkormányzata nyert a TOP 5.3.1. Helyi identitás és kohézió erősítése című pályázaton, melynek projektnyitó rendezvényére 2018. április 17-én került sor Magyartésen az egykori Kultúrházban. Szirbik Imre Szentes város polgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy az Európai Uniós pályázatok és Brüsszel oly távolinak tűnnek, de ez a pályázat itt, helyben fog megvalósulni, az itt élő emberekkel.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

Új viráglátványosság Szentesen

 

 

A legutóbbi sajtótájékoztatón (amikor a fák felülvizsgálatáról esett szó) hallhattuk, hogy egy új köztéri viráglátványosság készül, amely a Koszta teret fogja díszíteni. Egy nyitott könyvet formáztak meg a kertészek, amely Szentes új viráglátványossága lett. A könyvtár mellett található könyv lapjain felirat is van virágból kirakva, melynek szövegét a kommentelőknek adjuk megfejtendő feladatnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

1000 db tablet kerülhet kiosztásra Szentesen!

Ha elvégezi az ingyenes tanfolyamot megkapja a készüléket!

 

 

2018. április 19-én vehették át azok az első személyek, akik részt vettek az „Első lépések a digitális világba” és/vagy az „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című képzésben. A számokat figyelembe véve családonként akár két tablet is kerülhet a háztartásokba, de ennek részleteiről (ki vehet részt a programban, milyen feltételekkel stb.) a hétvégén megjelenő Szentesi Életben olvashatnak. Természetesen a jelentkezési sorrend fontos, így keresse már pénteken az újságárusoknál a város hetilapját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 24.


 

Farkas Bertalan Szentesen

 

 

2018 április 23-án Szentesre látogatott Farkas Bertalan az első magyar űrhajós. A HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája meghívására látogatott városunkba, ahol a tornateremben tartott előadást. Farkas Bertalan egy szomorú hírrel kezdte beszámolóját, az űrhajós kiképzésben résztvevő társa Magyari Béla a mai napon hunyt el a hajnali órákban ezért mindenkitől elnézést kért ha szomorú hangulatú lesz az előadás, de egy olyan társat veszített el, aki élete legnagyobb kihívásban segítségére volt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 23.


 

Tűz a szaunában

 

 

2018. április 22-én 12 órakor a Szentesi Üdülőközpont wellness részlegében ismeretlen eredetű okokból tűz keletkezett a finn és a fény szaunában - tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. Az 50-es fedett medencében zajló vízilabda mérkőzést a tűzoltás alatt a 33-as medencében folytatták.

A tűz eloltása után megkezdtük a károk felmérését. Ezúton is értesítjük a Kedves Vendégeinket, hogy a wellness részlegünk kizárólag csak a campingben és a vendégházakban lévő vendégeink részére nyújt recepciós szolgáltatást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 22.


 

GYÚJTS EGY GYERTYÁT A FÖLDÉRT!

 

 

A Szentes EFI Jobb Veled a Világ Boldogságklubja mindenkit szeretettel vár egy közös gyertyagyújtásra és éneklésre a szentesi Közösségi Tér – Dózsa ház Kurca parton lévő hálafánk szomszédságában lévő zöldövezetbe 2018. április 21-én, szombaton 19 órakor!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

ARANY minősítés a gyermekkórusnak

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskola gyermekkórusa az április 18-án Szegeden lezajlott minősítő hangversenyen ARANY minősítést szerzett! A kórus elismerő oklevelet kapott a Zempléni népdalcsokor előadásáért és meghívást kapott a május 3-i Gála hangversenyre, amely Szegeden az SZTE Zeneművészeti Karán kerül megrendezésre. Gratulálunk a kórus tagjainak!

Felkészítő: Farkas Márta tanárnő, karnagy

Zongora kísérő: Vágvölgyi Melinda

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

Pista bácsi 95 éves! Sokan nem hiszik el!

 

 

Öt esztendővel ezelőtt hasonló címmel számoltunk be Demeter István (Pista bácsi) szépkorú köszöntéséről és ez most is helytálló! Tényleg nem hiszik el, hogy Demeter István, 2018. áprilisában a 95 születésnapját ünnepli.

Húsz esztendővel ezelőtt költözött a "Fehér házba" a Kossuth tér 5. alá. Az ablakából éppen a Petőfire lehet rálátni, és már akkor az volt az álma, hogy bárcsak megszépülne ez az épület.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 20.


 

Két fotókiállítás is nyílik egy napon!

 

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait

a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.)

  

a Vajdasági Fotó-, Film- és Videoszövetség

(Foto, kino i video savez Vojvodine) (Újvidék, Szerbia)

 

TAVASZ  című fotókiállítás megnyitó ünnepségére

 

A kiállítást megnyitja 2018. április 20-án (pénteken) 17 órakor

------------------

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket

2018.  április 20-án, pénteken18 órára

 

Duąan ®ivkić újvidéki fotográfus

 

PORTRÉK című fotókiállítására

Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Rockmajális Szentesen!

Szentesi illetőségű csapatokkal jubilál az Enemy Efforts

 

 

Négy ízig-vérig Szenteshez köthető zenekar összefogásának köszönhetően április 30-án egy rendhagyó rendezvénynek is helyet ad a város, mégpedig a Delelő Söröző kerthelyisége.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Április 30.

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében változatos programban lehet részünk 2018. április 30-án a Luther téren és az Ifjúsági Háza melletti szabadtéri színpadon. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

BORBÉLY MIHÁLY POLYGON Szentesen

 

 

A trióként is működő zenekar a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig megosztott Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály legújabb formációja. A rendkívül sokoldalú cimbalmos, Lukács Miklós és az egyéni hangú Dés András ütőhangszeres ideális partnereknek bizonyultak egy különleges zenei hangzás kialakításában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Mi a kapcsolat a zene és a világegyetem között?

 

 

GRANDPIERRE ATILLA csillagász, zenész, író előadása a 'Föld Világnapja alkalmából 2018. április 20. /péntek/ 18 órai kezdettel a Petőfi Caféban!

A VHK-tól a Héliosz-elméletig, az Élő Világegyetem elméletéig, és az ökológiai civilizáció szükségességéig. Mi a kapcsolat a zene és a Világegyetem között? Hogyan függ össze az élő Föld elmélete, a Cola-elmélet Bartók zenefelfogásával és az ókori kínai filozófiával?

A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Újra gasztro piac

 

 

A vasárnapi családi ebédhez finomabbnál finomabb termelői alapanyagokat kínál a gasztro piac, mely most munkanapra esik. Lesz művészeti kiállítás és gyermekprogram.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 18.


 

Bombariadó a szentesi bíróságon

 

 

Egy eddig ismeretlen telefonáló hívta a szentesi bíróságot 2018. április 16-án 8 órakor azzal, hogy bombát helyezett el a Szentes, Erzsébet tér 4. szám alatti épületben.

A rendőrség a bíróság épületét kiürítette, annak átvizsgálása megkezdődött. A rendőrök a bíróság környékét lezárták, a gyalogos és a gépjármű forgalmat elterelik. A rendőrség kéri az arra közlekedők türelmét és megértését.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 16.


 

Regionális Curie Környezetvédelmi verseny

 

 Curie Oktatásfejlesztő és Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója a 2017/2018-as tanévben is meghirdette a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt az általános iskolák 3-4. osztályos, 5-6. osztályos, 7-8. osztályos, továbbá a középiskola 9-10. és 11-12. osztályos (ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamok). A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Curie Matematika Emlékverseny Országos döntője

 

Ebben a tanévben is Szolnokon, de új helyszínen rendezték meg a Curie Matematika Emlékverseny Országos döntőjét.

Az alábbi szép szentesi eredmények születtek az országos döntőben...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Nyílt napok a Szentesi Felsőpárti Óvoda tagintézményeiben

 

Nyílt napok

Százszorszép Óvoda - Április 12-én és 13-án 9.00-11.00 óráig

Damjanich Utcai Óvoda - Április 16-án és 17-én 9.00-11.00 óráig

Mátéffy Ferenc Utcai Óvoda - Április 18-án és 19-én 9.00-11.00 óráig

Rákóczi Ferenc Utcai Óvoda - Április 19-én és 20-án 9.00-11.00 óráig

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 "Mesterségem címere" - családi nap a Százszorszép óvodában

 

Adjon Isten jó napot, Vegye le a kalapot! Próbálja ki, nem bánja meg! Sok-sok mestert hívtunk meg, hogy megtudja milyen a pék, a mézeskalácsos, a fazekas és a gyertyamártós. Nézze meg a nemezelőt, méhészt, szappanöntőt. És a végén akár, vetélkedhet is talán. A tombolát se hagyja ki, sok-sok mindent fog majd nyerni!

2018. április 22. vasárnap, 9-13 óráig

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Műszakiak Napja részletes programja

 

Immáron 25. alkalommal kerül megrendezésre a Műszakiak Napja Szentesen a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában, mely immáron tizedik éve kapcsolódik a Rendőrség Napjával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Látogatás a MÁV  szentesi telefonközpontjába

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület meghívja Önt, családját, ismerőseit az áprilisi programjára: Szentesi Körséta - Látogatás a MÁV  szentesi telefonközpontjába 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Területi helyesírási verseny a Kosztában

 

2018. április 9-én a Koszta József Általános Iskola adott otthont a harmadik osztályosok területi helyesírási versenyének. A szentesi és a kistérségi iskolákból a legeredményesebb 27 tanuló érkezett erre a megmérettetésre. A feladatlapok kitöltése után a javítás ideje alatt a gyerekek egy kis uzsonnával, kézműves foglalkozással könnyítették a várakozás izgalmas perceit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestje

 

GRECSÓ KRISZTIÁN és HRUTKA RÓBERT zenés pódiumestje ma este, április 10-én, 18 órakor lesz a Művelődési és Ifjúsági Házban!

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 10.


 

 Elemezzük ki a tegnapi eredményt

 

A tegnapi országgyűlési választás eredményét kielemeztük településre és szavazókörre lebontva. Az első két helyezett Farkas Sándorra és Szabó Zoltán Ferencre leadott voksokat összesítve látható, hogy a 3 sz. választókerületben minden településen a Fidesz jelöltje Farkas Sándor nyert. Szoros eredmény alakult ki Bakson, Sándorfalván és Szentesen. Szabóra a térségben 19733-an szavazta, míg Farkasra 26683 voks érkezett. Összesen 6950 szavazattöbbséggel választották meg a térség országgyűlési képviselőjének Farkas Sándort.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 09.


 

Az eredmény: Farkas Sándor nyert

 

   

Dr. Eörsi Mátyás                                  Farkas Sándor                                  Szabó Zoltán Ferenc

4,65%             50,78%           37,26%

Feldolgozás állása:  95,8  %

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 08.


 

Elkezdődött a választás

 

Dr. Eörsi Mátyás és Farkas Sándor is leadta szavazatát 2018. április 8-án délelőtt. A Csongrád megye 3. számú választókerületében induló két jelölt délelőtt látogatta meg a lakóhelyéhez kijelölt szavazókört. Dr. Eörsi Mátyás a Budapesten XI. kerületben található Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában adta le szavazatát, Farkas Sándor a Nagyhegy szélen található Loki Sörözőben kialakított szavazókörben.

Ebéd után a Móricz Zsigmond Művelődési Házban adta le szavazatát Szabó Zoltán Ferenc a szavazatát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 08.


 

 Fruzsi búcsúzik az aktív vízilabdától

 

Brávik Fruzsina 19 év után búcsút int az aktív vízilabdázástól. 2018. április 6-án megrendezett Hungerit Szentes - ZF Eger mérkőzés elején köszönte meg odaadó munkáját Magyar József a Szentesi Vízilabda Klub tiszteletbeli elnöke és Bujdosó Tamás elnök azt a munkát, mellyel erősítette a csapatot és a magyar vízilabdasportot.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 06.


 

 Ötödik a bajnokságban a Hungerit Szentes

 

Az OB I-es női vízilabda bajnokság ötödik helyének megszerzése volt a tét a 2018. április 6-ai Hungerit Szentes - Eger összecsapásnak.

Mivel az Eger otthonában sikerült hozni a lányoknak a meccset, így ha itthon nyernek, akkor megvan az ötödik hely.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 06.


 

 Visszalépés a választáson, finisben a kampány

 

A hajrájába érkezett az országgyűlési választási kampány, így az utolsó héten több lakossági fórumot is tartottak Szentesen - olvashatjuk a hétvégén megjelenő Szentesi Élet legújabb számában.

Csak egy cikket kiemelve és egy kis hírrel kiegészítve adjuk közre, mint ajánló a legújabb lapszámból, mert ehhez hasonló érdekes cikkek várhatók az újságban!

Információink alapján úgy tudjuk, hogy egy jelölt...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Előnyben a Hungerit Szentes

 

A szezon utolsó fejezete kezdődött szerda este. Az OB I-es bajnokság ötödik helyéről döntő párharc ugyanis ezen a napon indult el. A Hungerit Szentesnek két nyert mérkőzést kell behúzni az ötödik pozíció megszerzéséhez.

Három és fél negyeden keresztül nyerésre állt a ZF-Eger női csapata, de a végén minden összeesett, így a Szentes csapata került előnybe az ötödik helyről döntő párharcban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Brusztos meccsen döntetlen

 

Az OB I. bajnokság középszakaszának április 4.-én pótolt 2. fordulójában a Szentes csapatát fogadta a Kaposvár. Sorozatban három vesztes bajnoki után tudott ismét pontot szerezni a Metalcom-Szentes OB I-es férfi vízilabdacsapata, méghozzá Kaposváron.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 05.


 

 Ujhelyi István Szentesen

 

Ujhelyi István a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője volt a vendége dr. Eörsi Mátyás DK-s országgyűlési képviselőjelöltnek Szentesen, akinek lakossági fóruma a tegnapi napon volt (2018. április 4.).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 04.


 

 Márki-Zay Péter Szentesen

 

A finisébe érkezett az országgyűlési választási kampány, így az utolsó héten több lakossági fórum lesz Szentesen. A mai napon Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely új polgármestere látogatott el városunkba Szabó Zoltán Ferenc Jobbik-os képviselőjelölt meghívásának eleget téve.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 03.


 

 Ki a nevelés gazdája? Miért fontos a nevelés?

 

A Zöldág Hagyományőrző Szakkör szervezésében a Szecessziós Házban 2018. április 5-én (csütörtökön) 18 órakor Ki a nevelés gazdája? Miért fontos a nevelés? - címmel tart előadást Karikó Sándor a Szegedi Tudományegyetem filozófiaprofesszora. A belépés díjtalan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 03.


 

 A Kowalsky meg a Vega visszatér hozzánk

 

A zenekar országjáró turnéja során vissza-vissza tér Csongrád megyébe. 2018-ban több településünkön is koncerteznek majd. A 2003-óta vagyis a Pimasz grimasz című első albumuk óta több személyi változáson ment keresztül a zenekar. De ami változatlan, hogy szinte évente kijönnek egy új albummal. Legújabb kiadású anyaguk a „Kilenc” egy dupla cd-t tartalmazó jubileumi zenei csemege. Amely mára már négyszeres platina minősítésű lett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 02.


 

 Azt tudta, hogy ma van a Hülye Járások Napja?

 

Ma (2018. április 1.) van a III. Hülye Járok Napja, ebből az alkalomból villámcsődületet tartottak Szentesen is.

Számtalan módon lehetett hülyén járni, mondhatni ahány ember, annyi hülye járás. Sokak kihasználták a lehetőséget, hogy bolondozzanak egyet április elsején, és még a szél is hülyén fújt a sétálóutcában, ahol végigvonultak a hülyén járók.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 04. 01.


 

 

 

 

.