Rockmajális Szentesen!

Szentesi illetőségű csapatokkal jubilál az Enemy Efforts

 

 

Négy ízig-vérig Szenteshez köthető zenekar összefogásának köszönhetően április 30-án egy rendhagyó rendezvénynek is helyet ad a város, mégpedig a Delelő Söröző kerthelyisége.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/188005901808490/

 

Az este fő irányvonalát a szentesi hardcore-thrash csapat, az Enemy Efforts reunion bulja adja. A srácok az összes egykori tagot összeverbuválva lépnek színpadra, és egy amolyan idővonalszerűen csemegéztek a csapat közel 25 éves pályafutásából. A szintén hazai terepre visszatérő Kovácsházi Attila vezette fővárosi PMA (Positive Mental Attitude) elsőízben mutatja meg megát a Kurca partján. Mellettük szerephez jut még a frissen alakult garázs-punk csapat, a Bounders és a jelenleg is új kiadványon munkálkodó alter-metal nagyágyú, az Angertea.

 

Az Enemy Efforts a 90-es évek közepén alakult több helyi együttes tagjaiból. A cél egyértelműen az volt, hogy mutasson valami újat, ami itt és a környéken még nincs. Így lett a csapat Szentes első hardcore-thrash bandája. A zene dallamvilága energiát és érzelmeket ad vissza, egyfajta sajátos crossover stílusban. A Szövegek tartalma vegyes: politika és társadalomkritikus sorok mellett megtalálhatók belső érzésekről, krízishelyzetekről, de akár a természetvédelemről írt gondolatok is. Természetesen sok külföldi és hazai példakép hatott az Enemy E. zenei világára is! Pl: Biohazard, D.R.I. Suicidal Tendencies, Slayer, Anthrax, S.O.D, Iron Maiden, Leukémia, A.M.D. stb.

 

1997- ben jelent meg az első debütáló kislemeze az E.E.-nak : A valóság felszínén címmel! Ez volt a csapat klasszikus felállása. A hanganyag országosan jó fogadtatást kapott. 98-ban egy újabb kislemezt adtak ki (törekvések) címmel, majd 2000-ben tagcserék után megjelent az első nagylemez (örökölt gyűlölet), ami szintén pozitív visszajelzést kapott,a koncerteken és az újságokban is egyaránt. 2002-2007-ig inaktív volt az együttes, majd 2008-2012-ig ismét aktív évek következtek és egy újabb kislemez felvétele,( Elég volt!) címmel. Azóta nem állt színpadon az Enemy Efforts! A reunion koncerten egy átfogó válogatás lesz hallható, az egyes korszakok saját és a nagy kedvencek feldolgozás dalaiból. Felállás: Schmidt Krisztián, Bullás Gábor, Tímár Mátyás (szólógitár, vokál) Pataki Tamás, Vígh György, Hajdú Szabolcs (basszusgitár) László Péter, Hangai Gábor (ének) Tímár Zoltán (dobok) + Meglepetés vendégek!

 

 

A PMA zenekar sok érzés és beszélgetés szülötte, gyermekségünk megtestesülése.

Céljuk, önmagunk szórakoztatása, és hogy felidézzék a ’90-es éveket, amikor gyermeteg naivitással álltak a hardcore punk szubkultúra kapujában, hogy heves szívdobogással belépjenek rajta. Ezt az érzést sikerült visszahozniuk, ami megtölti őket energiával, és felvértezi őket a hétköznapokra. Dalszövegeikben a szeretet és a remény táplálása kap központi szerepet, hogy az ember higgyen magában, hogy merjen befelé nézni és soha ne féljen változtatni!

További érdekesség, hogy a zenekar tagjainak korábbi munkássága olyan zenekarokban manifesztálódott, mint a Mana, The Idoru, Newborn, Quest From Inside, Penalty Kick, Blind Myself, Barabonto, Bravó Johnny, USEME és Otherside

További info:

https://positivementalattitude.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/pmazenekar/

https://www.facebook.com/pmazenekar/

 

 

Az Angertea zenekar immár 22 éve borzolja a hallójáratokat. Jelenleg 5 nagylemezzel és egy EP-val rendelkeznek, amin olyan arcok működtek közre, mint Bill Gould(Faith No More), Franz Stahl (Foo Fighters) vagy Scott Reeder (Kyuss). A zenekar jelenleg októberben a finn Inverse Records gondozásában megjelenő akusztikus lemezén dolgozik. Kegyetlen experimentális-grunge-metal aprítás várható.

További info:

https://www.facebook.com/angerteahun/

https://www.youtube.com/user/lapposskuttya

 

 

A Bounders modortalan hármasa 2016-ban alakult meg Szentesen. A srácok egy városrészben, konkrétan két utcára laknak egymástól. Zenéjükben megjelennek a 60-as, 70-es évek klasszikus punk-rock, proto-punk zenekarainak (Iggy Pop & The Stooges, Ramones, MC5) jellegzetességei, és a kétezres évek elején teret hódító skandináv garázsrock, garázspunk csapatok (Hellacopters, Imperial State Electric, Backyard Babies, Turbonegro) stílusjegyei. Mindezeket fűszerezi a hármas egyedi játékvilága, ötletei. A dalaik magyar nyelven szólalnak meg, azok központi eleme a gyengébbik nem. A Bounders jelenleg is debütáló kiadványának elkészítésén dolgozik.

további info:

https://www.facebook.com/thebounders/

https://www.instagram.com/theboundersband/

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2018. 04. 18.

 

.