2018. MÁRCIUS

 

 Éjszakai térképes tojáskereső verseny

 

A Szentesi Családsegítő Központ Közösségi Tér szervezésében 2018. március 29-én csütörtökön térképes éjszakai tojáskereső versenyt rendeztek családoknak, baráti társaságoknak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Tojásfa díszítés – Szentesen

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület a közelgő ünnep előtti ráhangolásként tojásfákat "állított" immáron harmadik alkalommal. A húsvétra készülődés jegyében Szentesen három fát díszítenek fel festett tojásokkal. 2018. március 29-én csütörtökön 10 órakor a Kossuth téren egy kisfát díszítettek fel, majd másik kettőt a Luther téren a díszkútnál, valamint azzal szembeni oldalon, a játékbolt előtt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Húsvéti készülődés

 

Húsvétra készültek a Damjanich utcai tagóvoda barkácsdélutánján. Minden nagyobb ünnep előtt közös barkácsolással hangolódnak rá a következő napokra.

A húsvét a karácsony után a gyerekek második kedvenc ünnepe. Őket elsősorban a nyuszi és az ajándékok izgatják, nem az ünnep vallási vagy mitológiai vonatkozásai.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 30.


 

 Kedves madarunk a fehér gólya

Dr. Bod Péter vetített képes előadása

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club 2018. március 29-én csütörtökön 18 órakor kezdődően Dr. Bod Péter nyugalmazott kórházigazgató, ornitológus vetített képes előadására invitálja az érdeklődőket a könyvtárba. Az est címe: Kedves madarunk a fehér gólya.

 

Az előadás időzítése a gólyák visszaérkezésére történt. A vonulásukról, a fészkelési szokásaik változásáról, a populációjuk alakulásáról - sőt a köztiszteletnek örvendő előadóról is - sok mindet meg lehet majd tudni az est folyamán.

 

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 27.

 


 

 Megyei technika verseny a szentesi Kosztában

 

A magyarságra jellemző, egyedi, különleges értékeink, a hungarikumok volt a témája a március 26-án lezajlott megyei Életvitel és gyakorlati ismeretek versenynek. Csongrád megye 6 településének, 9 iskolájából  összesen 27,  7-8. osztályos diák vett részt a megmérettetésen. A gyerekek számot adtak a jellegzetes tájegységek,  hagyományos magyar építészet, népszokások, a népviseletek, hímzések, és a gasztronómia ismeretéről.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 27.


 

 Épül a második terem + új székek lesznek a moziban

 

2018-ban immáron második alkalommal kényszerülünk megvonni magunktól a mozizás élményét, de nem lesz hiábavaló a várakozás. A szentes moziban a felújítási munkálatok nemsokára véget érnek, május 10-től pedig két teremmel várja a filmrajongókat a mozi. Az 1912-ben épült szentesi mozi teljes átépítés után 2014 nyarán nyitotta meg kapuit a Kultik Mozihálózat részeként. A 160 férőhelyes mozi, ahol a tradíció és a modern technika találkozott, nemcsak Szentes egyik kedvenc helyévé vált, de a környékről is szívesen járnak filmet nézni a Nagy Ferenc utcába.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 26.


 

 Bagdi Bella koncert Szentesen

Lépj tovább!

 

Sokan használják arra Bella zenéjét, hogy enyhítsék egy nehéz nap hatásait vagy csak feltöltődjenek lelkileg tőle. Bármelyen módon is hallgatsz, vagy énekelsz Bella dalokat, fejleszted önmagad. DE ÉLŐBEN ÁTÉLNI EGÉSZEN MÁS!

Semmihez nem fogható az az élmény, amit Bella személyes jelenlétével adni tud a koncertjein. Ezen az estén különféle élethelyzetek, életszakaszok megoldásaihoz, problémáihoz kapunk olyan útmutatókat a zenén keresztül, amelyek segíthetnek bennünket egy adott helyzettel kapcsolatos pozitív elvárásainkat megerősíteni. Legyen szó akár célok eléréséről, elengedésről, gyógyulásról, bármiről, ami most fontos neked. Ezen az estén megtapasztalhatod, hogyan számíts arra, hogy a körülményeid a javadra változzanak. Aki látja maga előtt az utat, az új szintre emelkedhet!

 

Helyszín: Művelődés és Ifjúsági ház, 6600 Szentes Tóth József utca 10-14.

Időpont: április 6. 18.00

Jegyárak: Normál jegyár elővételben: 2900 Ft.

Jegyek a koncert napján, a helyszínen: 3500 Ft.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Fiatal Oroszlánok Világbajnoksága Szentesen

Wakajshishi Sekaitaikai

 

2018. június 23-án nemzeti sportvárosunk ad otthont a III. Össz Kyokushin Karate Világbajnokságnak – súlycsoportos gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, U-25 Knock-Down Kumite és gyermek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt férfi- női Kata világbajnokságnak, mely Szentesnek és a Magyar Karate Szakszövetségnek legrangosabb közös sportversenye lesz az idei évben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Kézműves Ízek Fesztiválja húsvét hétfőn

Tojásfát is díszítenek!

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület 2018. március 29.-én csütörtökön 10 órai kezdettel a Kossuth térre várja az érdeklődőket, hogy mint a Húsvét hétfőjén megrendezésre kerülő Kézműves Ízek Fesztiváljára való ráhangolódásként TOJÁSFÁT díszítsenek. A város főtere után a Luther téren még két fánál is megteszik ugyanezt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 23.


 

 Megfenyegette a cigányokat

Nem kért bocsánatot a mai napig ...

 

2018. március 21-én sajtótájékoztatóra várta a média munkatársakat Varga Ferenc a Lungo Drom Csongrád megye 3. számú választókerületének elnöke.

A Nádas Ház előtt megtartott sajtótájékoztatót (bár sokan arra hivatkozva, hogy szó szerint közlik azt, mégis egy-két szót kifelejtettek a közlésből) mi szó szerint idézzük:

"Köszöntöm a sajtó képviselőit. Varga Ferenc vagyok a 3-as számú választókerület Lungo Drom-os képviselője illetve vezetője...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 22.


 

 Új sorompós beléptető rendszer lesz a kórházban!

Akadálymentesítik a sebészetet!

 

Az elkövetkezendő időszakban olyan változások lesznek a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, amely érinteni fog mindenkit, aki a szentesi kórházban páciens vagy akár látogatóként érkezik hozzánk - mondta a tegnapi sajtótájékoztatójában Dr. Kalmár Mihály főigazgató.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 21.


 

 Robbanás a Felsőpárton

 

Hatalmas robbanás történt kedd délelőtt Szentesen, a Dr. Berényi Imre utca végén. Bár több híradás arról szól, hogy a Jókai utcán történt az eset, de nem ott volt.

 

A tűzoltók is a Jókai utcán keresték a sérült házat, majd kiderült, hogy a Dr. Berényi utcáról lehet megközelíteni a belsőportás kisházat.

- Hatalmasat szólt - mondta az utcán söprögető szomszéd - olyan volt, mintha megnyílt volna a föld!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 20.


 

 BesT Off Trio

 

Zene-Világ-Zene koncertsorozatban 2018. március 23. pénteken 19 órai kezdettel a BesT Off Trio koncertjét hallgathatjuk a Hangversenyközpont soron következő műsorában.

 

A zenekar 2014 végén alakult. Régóta zenélnek együtt más-más produkciók kapcsán, de mindannyiszor kiderült számukra, hogy "jó érzés együtt játszani".

Berdisz Tamás - dobon, Révész Richard - zongorán, Frey György - basszusgitáron játszik, és mindhárman írnak saját zenéket, és mindenkinek megvan a maga stílusa, zenei világa. A latin - jazz irányzat kedvelőinek igazi csemege lesz ez a koncert!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Bölcsődei beiratkozás

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje felvételt hirdet 2018. szeptember 01-től kezdődő nevelési-gondozási évre

 

A bölcsődei felvétel rendje

A felvételi jelentkezési lapot a bölcsődében, a bölcsődevezetőtől lehet igényelni, elsősorban 2018. 04. 16-án és 04. 17-én: 7.30-16.00 óráig, a bölcsőde nyílt napjain.

A jelentkezési lapok leadása:

A kitöltött, igazolásokkal ellátott, aláírt jelentkezési lapokat ugyancsak a bölcsődében, a bölcsődevezetőnek kell személyesen leadni 2018. 05.07-ig, munkanapokon 7.30-16.00-ig.

Döntés a felvételről:

Az intézmény vezetője a bölcsődei felvételek elbírálása után a meghozott döntésről és az első szülői értekezlet időpontjáról írásban értesíti a szülőket, legkésőbb 2018.05.31-ig.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Piroska néni "szép" kora

 

Szentes város vezetése nevében köszöntötte 90. születésnapján Nagy Jánosné, Piroska nénit Szirbik Imre polgármester a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon lakóját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Három negyedig kiegyenlített volt

 

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 5. fordulójában 2018. március 17-én az AVUS 11-6-re legyőzte a Szentest.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 19.


 

 Jön a sárga kukás szelektív hulladékgyűjtés

 

TISZTELT SZENTESI LAKOSOK ÉS KÖZÜLETI PARTNEREK! Az FBH-NP Nonprofit KFT, mint a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot és a Közületeket, hogy elindítja a 2 kukás gyűjtési rendszert, annak érdekében, hogy a háztartásokban képződött hulladék mennyisége minél magasabb arányban hasznosuljon, csökkentve ezzel a lerakóba kerülő hulladékmennyiséget.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 Festményátadás a múzeumnak

 

Nem előzmények nélkül de mégis rendhagyó esemény történt a Koszta József Múzeum életében, mégpedig műtárgyak letéte abban az értelemben hogy az SZVSZ Kft. társadalmi szerepvállalást igyekszik teljesíteni - mondta Béres Mária a Koszta József Múzeum igazgatója 2018. március 15-én.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 Márciusi gasztro piac a húsvét jegyében

 

A márciusi gasztro piac a tavasz és a húsvét jegyében zajlik. Édes szépségek: MÉZESKALÁCS álmok húsvétra is Paksi Gabitól. A legjobb ünnepi borok a család asztalára a Gólyás Borháztól. Piacmenü magyaros klasszikusokkal - halászlé, túrós csusza, marhapörkölt.

Most is lesz művészeti kiállítás: KOVÁCSNÉ GAÁL KATI kerámiáiból és festményeiből.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 16.


 

 9. Szivárvány Országos
Képzőművészeti Verseny

 

Ebben a tanévben rendezi a szentesi Szivárvány Művészeti Iskola a tizenkettedik, számozva a 9. Szivárvány Országos Képzőművészeti Versenyt. A verseny sikerét és szakmai elfogadottságát jelzi, hogy évenként az elődöntőre 600-800 db kiváló pályamű érkezik Magyarország neves képzőművészeti műhelyeiből, iskolákból, határon túlról és egyéni pályázóktól. A szervezők számára a legnagyobb öröm az, hogy a versennyel is segíthetik a tehetséges fiatalok boldogulását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Óvodai beíratások Szentesen a
2018/2019. nevelési évre

 

A köznevelési törvény értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától – 2018. szeptember 1. - legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie.

 

Az óvodai beíratások időpontja: 2018. április 23-24-én (hétfő-kedd) 7.00 és 17.00 óra között történik a lakóhely szerint illetékes vagy választott óvodában.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Általános iskolai beiratkozások
a 2018/2019. tanévre

 

A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintett szülőket, hogy a 2018/2019. tanévre történő általános iskolai beíratások az alábbi időpontokban lesznek: 2018. április 12-13. (csütörtök, péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Gáspár Tibor Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át

 

2018. március 13-án a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át a szentesi gyökerekkel rendelkező Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színművész a Pesti Vigadóban Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterétől. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Jászai Mari-díjat kapott Bajomi Nagy György

 

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült a szentesi születésű Bajomi Nagy György, aki a szombathelyi Weöres Sándor Színház színművésze.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Szentes Város díszpolgára Mészáros Zoltán

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete MÉSZÁROS ZOLTÁN részére SZENTES VÁROS DÍSZPOLGÁRA címet adományozta szakmai munkájáért, a város iránti elkötelezettségéért, melyet 2018. március 15-én a Kossuth téren vehetett át. Pro Urbe (Városért emlékéremmel) díjazták, a Jövőnkért Néptáncegyüttest, Szentes Város Fúvószenekarát, Dr. Lantos Ferenc egyetemi docenst, Kovács István nyugalmazott parancsnokot, Dr. Szabics Imrét (posztumusz) és Szentesi Zöldi László újságírót.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 15.


 

 Március 15.

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2018. március 15-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

A Kossuth téri ünnepség programja:

 

10.00 óra Ünnepélyes zászlófelvonás

Megemlékezés nemzeti Ünnepünkről

Köszöntőt és ünnepi beszédet mond:
Szirbik Imre polgármester

 

Ünnepi műsor

Közreműködik: - Endrődi Ágnes, Jegercsik Csaba,Tövispataki Beáta színművészek

- Jövőnkért Néptáncegyüttes

 

„SZENTES VÁROSÉRT” Emlékérem átadása

DÍSZPOLGÁRI CÍM átadása

 

KOSZORÚZÁS

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

Kiosztották a Boros Díjakat!

 

Március 14-én emlékezett meg az 1848. március 15-ei eseményekről, és az iskola névadójáról Boros Sámuelről Szentes első polgármesteréről a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

 

A Boros díjat 1990-91-es tanévben alapították, így immáron 28. éve vehetik át ezt az elismerést a Boros Sámuel Szakközépiskola legkiválóbb diákjai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 104 éves Laci bácsi

Szentes legidősebb lakója

 

2018. március 14-én ünnepelte 104. életévét Palotás László a Dózsa György utcai Idősek Klubjában. Még 100 éves korában azt vallotta, hogy csak az egészséges életmódnak szabad hódolni, így lehet sokáig élni, mára már megváltozott a véleménye: - Egyetek, igyatok bármit, mert nem érdemes ilyen sokáig élni!

 

Dédunokájával az ölében Costas Palotás Dániellel, aki 17 hónapos boldogan fényképezkedett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 Megemlékezés Szent-Györgyi Albert Nobel-díj átvételének 80. évfordulójának alkalmából

 

Prof. Dr. Szent-Györgyi Albert Nobel-díj átvételének 80. évfordulójára megemlékezést tartanak 2018. március 29-én 17 órakor Szentesen a Megyeháza Kulturális Központban.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 700 millió plusz a Petőfire

Összesen 1,5 milliárd forintból újulhat meg a Petőfi többi része

 

Több pályázatnak és kormányzati forrásnak köszönhetően 2019 végére megújul a Petőfi és benne a Tóth József Színházterem! Sajtótájékoztató keretében jelentette be Szirbik Imre polgármester és Farkas Sándor országgyűlési képviselő, hogy a kormány a város céljához 700 millió forinttal hozzájárul. További részletek a videóban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 14.


 

 Véradásverseny tortáért!

Mindenki nyert a versenyen

 

Szentes felsőpárti része igencsak felbolydul, amikor véradást szerveznek a Vöröskeresztes Bázis Óvodában azaz a Rákóczi utcai oviban. Ide várják a szülőket, a hozzátartozókat a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 PTSZ-el földön, vízen

 

Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél a napokban megkezdődött a PTSZ-M típusú közepes, lánctalpas úszó gépkocsik nehézgépkezelői tanfolyamának gyakorlati része.

A hathetes tanfolyam során a résztvevők elsajátítják mindazokat elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek a lánctalpas technikai eszköz kezeléséhez szükségesek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Jeges vízben merültek

 

A kiképzési terv szerint januárban úgynevezett jég alá merülést hajtottak volna végre a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred munkabúvárai, azonban az akkori tavaszias időjárás miatt erre nem volt lehetőségük. A március eleji kemény fagyok azonban lehetővé tették az elmaradt kiképzés pótlását. 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Országos harmadik helyezett lett Lili

 

HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 10. R. osztályos MOGYORÓSI LILI képviselte Márai Sándor: Mennyből az angyal című versével, és végül a Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel Kárpát-medencei szintű szavalóverseny harmadik helyén végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

Nőnapi Gálaműsor

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2018. március 8-án, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezték meg a már hagyományos Nőnapi Gálát. A megjelenteket elsőként Szirbik Imre polgármester köszöntötte, majd Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, aki Farkas Sándor országgyűlési képviselő meghívására érkezett a rendezvényre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 12.


 

 Jó meccs, biztos győzelem

 

AZ UVSE nagyon kemény és harcos csapat, és míg álmosan kezdtünk, tudtuk tartani ez eredményt. A vendégek egy olyan csapat akik az ellenfél hibáira harap rá és abból robbant és azokat a helyzeteket jól használja ki - mondta Horváth Tamás, majd folytatta - mi pedig abba a hibába estünk, hogy túl hamar meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 10.


 

 SZEVIÉP-károsultak Szentesen

Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért a Szeviép-károsultjak

 

Szentesen – a kormány kártalanítási programjának keretében – az ország több pontjáról érkezett alvállalkozók, akik nyolc évnyi várakozás után benyújthatják kárenyhítési igényüket, összesen 800 millió forint értékben. Szombaton a Szentesi Járási Hivatalban is megjelent azok a vállalkozók, akik Székesfehérvárról, Komlóról, Szentesről, Csongrádról stb. érkeztek, hogy az évek óta „egy helyben álló” ügy továbbléphessen, káruk enyhítésre kerüljön.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 10.


 

 Festményátadó

 

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt 2018. március 15-én 9.15 órára a Koszta József Múzeumba, ahol a Szentes Városi Szolgáltató KFT ünnepélyesen átadja a múzeumnak állandó kiállításra a KFT tulajdonát képező Berkecz István és Tokácsli Lajos festőművészek több alkotását.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Plusz forrás a Petőfire

 

Lázár János hivatalos oldala adta hírül, hogy ma (2018. március 9-én) reggel Szentesen kezdődött a miniszteri munkája, ahol Szirbik Imrével a város polgármesterével találkozott. Jó hírrel érkezett a miniszterelnök úr megbízásából, hogy tájékoztassa polgármester urat, hogy a Kormány kiegészíti a város fejlesztési forrásait, annak érdekében, hogy a Petőfi Szállót teljes egészében fel tudják újítani, így a szentesiek régi vágya teljesülhet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Hunnan gyüttek ...

26 jelöltből 16 maradt a Csongrád Megye 03. sz.
Országgyűlési Egyéni Választókerületében

 

Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) határozatai alapján a 26 jelölt által leadott ajánlóívek ellenőrzése után 16 jelölt maradt.

 

Mindenkiben felmerült a kérdés, hogy ezek a jelöltek honnan érkeztek, mert vannak közöttük olyanok, akik igencsak ismeretlen személyek. Végigbogarásztuk a Választási Bizottság által kiadott határozatokat és a jelöltek mellé kigyűjtöttük, hogy honnan is akarják a mi érdekeinket képviselni!

 

Zölddel emeltük ki azokat, akinek sikerült az 500 ajánlást összegyűjteni és pirossal, akiknek nem, ezáltal visszautasították a jelöltté válásukat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 09.


 

 Ismerős Arcok Szentesen

Zene-Világ-Zene Graffiti

 

2018. március 17. (szombat) 20 óra

Ismerős Arcok

Spot:https://www.youtube.com/watch?v=f5z8MzwNh6U

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 LEGO kiállítás

 

2018. március 22-25 között az Ifjúsági Ház pódiumtermében LEGO kiállítást rendeznek azokból a bizonyos kis kockákból. További részletek az alábbi plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 WALES TÖBBSZÖRÖS BAJNOKA A SZENTESI DELFIN ESC VERSENYZŐJE

 

Egy héttel a Magyar Országos Szenior Úszóbajnokság után Felvégi Zsuzsanna repülőre ült, hogy Wales szenior úszóbajnoki címeiért szálljon vízbe. Ha már ott volt, nem aprózta el, 8 számban is megmérette magát Swansea uszodájában. Bemutatkozása nagyon sikeres volt, 5 számban (50 pille, 100 gyors, 100 pille, 50 gyors, 800 gyors) lett Wales bajnoka, két számban (400 gyors, 1500 gyors) második, 1 számban (200 gyors) pedig 3. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Mondd, te kit választanál...

26 jelölt indul Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületében

 

Csongrád Megye 03. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (6600 Szentes, Kossuth tér 6.) 11/2018. (III. 05.) határozata

 

Az országgyűlési képviselők 2018. április 8. napjára kitűzött választásán a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjének megállapítása tárgyában az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság meghozta a következő határozatot:

 

Az Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottság a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét az alábbiak szerint állapítja meg:

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Kesztyűje árulta el a körözött tolvajt

 

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei elfogták azt a fiatalt, aki a városban egy autót feltört, egy másikból pedig lopni próbált. A férfiról kiderült, hogy körözték is.

 

A 18 éves tolvajt 2018. március 4-én 1 óra 50 perckor tartóztatta fel két férfi. A sértetteknek az tűnt fel, hogy az ingatlan kerítésének egy ismeretlen kerékpár van letámasztva. Az udvarra belépve egy idegen személyt találtak, amint a teherautójukban kutat. A történtekről haladéktalanul értesítették a rendőrséget, így a járőrök néhány perc alatt intézkedés alá tudták vonni a gyanúsítottat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Március 15.

 

Szentes Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját 2018. március 15-ére az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségre.

 

A Kossuth téri ünnepség programja:

 

10.00 óra Ünnepélyes zászlófelvonás

Megemlékezés nemzeti Ünnepünkről

Köszöntőt és ünnepi beszédet mond:
Szirbik Imre polgármester

 

Ünnepi műsor

Közreműködik: - Endrődi Ágnes, Jegercsik Csaba,Tövispataki Beáta színművészek

- Jövőnkért Néptáncegyüttes

 

„SZENTES VÁROSÉRT” Emlékérem átadása

DÍSZPOLGÁRI CÍM átadása

 

KOSZORÚZÁS

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 VAGYONVÉDELMI INFORMÁCIÓS PONT SZENTESEN

 

A Szentesi Rendőrkapitányság ismét működteti a vagyonvédelmi információs pontokat a város és a kistérség településein.

 

Az általános prevenciós tanácsokon túl a telefonos csalásokra hívták fel az állampolgárok figyelmét a bűnmegelőzési szakemberek a Szentesen és környékén felállított információs standoknál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Szily Nóra Szentesen

 

2018. március 13-án (kedd) 18 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban hallgathatjuk meg "Boldogság vagy elégedettség? Most vagy majd..., vagyis soha." címmel Szily Nóra előadását.

Jegyek a Művelődési és Ifjúsági Ház portáján (6600 Szentes, Tóth József utca 10-14.) 1.500,- forintos áron kaphatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Ismételten Dumaszínház Szentesen

 

Benk, Csenki és Felméri - ez a három név ismert a Dumaszínház látogatók között. 2018. március 7-én szerdán 19 órai kezdettel nem másról mesélnek Szentesen, mint a szexről és más tabukról.

Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Nőnapi Gálaműsor

 

Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében 2018. március 8-án 18:00 órakor Nőnapi Gálaműsort rendeznek. A műsorban közreműködik: Kónya Krisztina, Szélpál Szilveszter és Gömöri Krisztián.

A belépés díjtalan, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Igazi derbi volt

Nagy csatában, 7-6-ra győzött Szegeden a Hungerit Szentes

 

A női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó fordulójában a Hungerit-Szentesi VK 7-6-ra nyerte az SZTE Taylor&Nash otthonában rendezett Csongrád megyei derbit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Hatezer fürdőjegy a véradóknak

 

Már tizenkét éve, hogy a szentesi önkormányzat felajánlásaként az önkéntes véradók strandbelépőt kapnak a szentesi kórház véradó állomásán, valamint a Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete által szervezett véradásokon karjukat nyújtó donorok is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 Dr. Varga Erika az idei év
Dr. Bugyi István Emlékérmese

 

Immáron 30. alkalommal került átadásra a Dr. Bugyi István emlékérem Szentesen. A 2018. március 1-jei ünnepségen Dr. Varga Erika vehette át az idei évi Dr. Bugyi István emlékérmet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 03. 05.


 

 

 

 

.