Új sorompós beléptető rendszer lesz a kórházban!

Akadálymentesítik a sebészetet!

 

 

 

Az elkövetkezendő időszakban olyan változások lesznek a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban, amely érinteni fog mindenkit, aki a szentesi kórházban páciens vagy akár látogatóként érkezik hozzánk - mondta a tegnapi sajtótájékoztatójában Dr. Kalmár Mihály főigazgató.

 

A tavalyi év végével konszolidációs pályázaton a szentesi kórház mintegy 70 millió forint összegű pénzt nyert fejlesztésekre aminek az egyik felét egy 35 millió forintos beruházásba fektetjük. Ezáltal megújul a beléptető rendszerünk és a kórházban található parkolóknak a felújítását is szolgálja ez az összeg. Erre azért van szükség mert mikor ezt a kórházat tervezték, építették, akkor nem számoltak ilyen mennyiségű gépjárművel mint ami van manapság.

A rengeteg autó miatt már nagyon nincs hely a kórházban illetőleg az a főkapu, amin be lehet jönni az intézménybe tulajdonképpen egy egyirányú forgalmat enged.

 

Az portásfülke lebontásra kerül és 60 nap mintegy két hónapnyi idő áll rendelkezésre, hogy az új sorompós beléptető rendszer telepítésre kerüljön, a bolt és a mosoda közötti területen. Itt lesz kialakítva a fizető automata, valamint az érintett terület újra lesz térburkolva.

Időben értesíteni fogjuk a lakosságot, hogy mely kapun keresztül tudnak az intézménybe bejönni, és azért, hogy mindez megvalósuljon kérik a lakosság, és a látogatók és páciensek türelmét.

A kórház területén 78 új parkolót alakítanak ki, így összesen 175 gépjármű megállására lesz lehetőség a kórház területén.

A másik fele fele a pénzösszegnek a konyha felújítását fogja szolgálni, itt a tálcás rendszer újul meg.

 

 

 

Az idei év elejével aláírásra került egy vis maior szerződés is melyben szintén pénzt kapott a szentesi kórház. Ez a pénz három részre oszlik, az egyik része a volt mosoda épületének a tetején található irodák és tetőszerkezet nyílászáróinak a felújítása, valamint itt informatika és finanszírozási osztály és a controlling irodáknak a felújítása történik meg energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve (10 millió forintba fog kerülni), valamint a várva várt sebészet épületének akadálymentesítése 5 millió forintból a tavasz folyamán fog megvalósulni.

 

 

 

Három és fél millió forintot kaptunk arra hogy ezeket a nagyon nagyon rossz állapotú belső szállítási eszközeinket (belső mentőautók) újabbakra cseréljük. A tárgyalások már megvoltak az Országos Mentőszolgálattal és májusban fogják a flottájukat cserélni, és abból igérvényünk van rá hogy (nyilván használt) gépjárművek kerülnek a kórházba.

 

Még több információt olvashatnak a fejlesztésekről

 a hétvégén megjelenő Szentesi Életben!

 

 

 

Szentes, 2018. 03. 21.

 

.