2018. OKTÓBER

 

Arcképek Szentesről - Majtényi András

   

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentesi Lajtha László AMI, a Horváth Mihály Gimnázium, a Szentesi Művelődési Központ és a Szentes Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját, Barátait

 

2018. november 5-én (hétfőn) 17 órára
a Szentes Szecessziós Házba

 

(Szentes, Petőfi utca. 2.), ahol az Arcképek Szentesről című sorozat keretében bemutatkozik Majtényi András gimnáziumi tanár, zenepedagógus, Szentes Város Díszpolgára.

 

A vetített képes, zenés esten a beszélgetőtárs Szurmik Zoltán, a HMG irodalmi-drámai tagozatának vezetője lesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

A legszebb konyhakerteket értékelték

   

A Legszebb konyhakertek országos akcióhoz kapcsolódva Szentesen ismét megrendezték a konyhakertek megmérettetését. Ennek eredményhirdetését tartották meg a Király István Kertbarát Kör ünnepi ülésén 2018. október 29-én. Idén 12-en gondolták úgy, hogy méltó lehet a kertjük erre a megmérettetésre. Nem is gondolnánk, mennyien szeretik a kiskertet és milyen sok különleges és szakértelmet igénylő növényt nevelnek nap, mint nap.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Játssz és nyerj!

Sorsolás három héten át!

   

Keresd a Szentesi Mozaik internet szolgáltatójának szórólapját az akciós újságok között postaládádban! Ha megtaláltad készíts róla fényképet és küld el kommentben a https://www.facebook.com/tvnettel oldalra a játékkiírás alatt hozzászólásban az utca megjelölésével - ahol készült a kép. Ha nem találod szórólapunkat akkor is készíts róla fényképet és küld el!

 

Első sorsolás 2018. november 6-án - játék időtartalma 3 hét Nyeremény: a képen látható sportóra

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Gyöngyhajú lány - Omega kiállítás

   

Formabontó hogy mi most itt ülünk a Megyeháza lépcsőjén, de Fodor Csabával sokat gondolkoztunk hogy a mai sajtótájékoztatónak mi legyen a címe, és azt a profán alcímet adjuk a találkozónak hogy a "két pasi összefog". Nem véletlenül adtuk ezt a címet, mert a múzeumba látogató közönség és Szentes város közvéleménye hírt kapott arról, hogy 2018 november 30-án nyílik meg az az országos kiállítás melynek címe "Gyöngyhajú lány - Omega kiállítás".  Ez a kiállítás terveink szerint az egész országot meg fogja mozgatni és reményeink szerint a múzeumi látogató közösség mellett a turisztikai közönséget is - mondta Farkas László Róbert a Koszta József Múzeum igazgatója bevezetőjében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 29.


 

Mindenszentek és Halottak Napján is
vigyázzunk értékeinkre

Mindenszentek és Halottak Napján elhunyt szeretteinkre emlékezünk, sírjukhoz virágot, koszorút viszünk és mécsest gyújtunk.

Sajnos azonban nem mindenki a megemlékezés miatt érkezik a temetőkhöz. Évről-évre gépkocsi feltörés, kerékpárlopás, virág és koszorú eltulajdonítás zavarja meg a meghitt pillanatokat.

Ahhoz, hogy amíg a kegyeletüket leróják ne történjen baj, fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk:

- Mielőtt útnak indulnak, ellenőrizzék le, hogy a lakásuk ajtóit, ablakait bezárták-e, a meglévő riasztót bekapcsolták-e.

- Autójukat mindig zárják be, az utastérben ne hagyjanak táskát, ruhaneműt.  Személyes irataikat, bankkártyájukat, mobiltelefonjukat, lakáskulcsaikat se hagyják az autóban. Sötétedés után a kijelölt parkolóban, lehetőleg megvilágított helyen zárják le a járművüket.    

- Amennyiben kerékpárral érkeznek, azt minden esetben lakatolják le, kosarában, csomagtartójában ne hagyjanak semmit.

- A sírrendezés során ne hagyják őrizetlenül táskájukat néhány pillanatra sem.

 

A Rendőrség és a Polgárőrséggel közösen kiemelt figyelmet fordít a kegyelet napjaira, azonban az áldozattá válás megelőzése érdekében Önök is figyeljenek önmagukra és értékeikre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 28.


 

Elkezdődött az 50. Gallasz Béla sakk emlékverseny 

 

   

1969-ben Gallasz Béla halálának 10 éves évfordulója alkalmából határozták el, hogy a kiváló sakkozó emlékére versenyt rendeznek. Azután már minden évben, vagyis 50 éve mindig megtartották.

2018. október 27-én Szirbik Imre polgármester nyitotta meg az 50. emlékversenyt, melyen a családtagok közül Gallasz Mária (Gallasz Béla leánya) is örömét fejezte ki, hogy már félévszázada őrzik ezt a hagyományt, s így édesapja emlékét is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 27.


 

Tök jó nap a Deákban 

   

Egy tök jó napra várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket 2018. október 27-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Kisiskolások közlekedési versenye 

   

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2018. október 25-én a Kisiskolások közlekedési versenyét.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 3-4. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben 35 tanuló nevezett a versenyre. A tanulók forgó színpad szerűen, három helyszínen versenyeztek. A korosztályuknak megfelelő tesztlapot töltöttek ki, az iskola udvarán található KRESZ parkban forgalmi szituációban a rendőrök pontozása mellett kellett minél szabályosabban közlekedniük, valamint az ügyességi pályán vetélkedtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

A DARU Közhasznú Egyesület programjai 

   

A DARU Közhasznú Egyesület Szentesen az EFOP-1.3.5-16-2016-00291 azonosító számmal ellátott projekt kapcsán az elmúlt időszakban (2018.05.01.-2018.10.31.) több alkalommal valósított meg olyan programokat/eseményeket/rendezvényeket, amelyek a település lakosait szólították meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

TÉSI RÉMEK ÉJSZAKÁJA!!!! 

   

2018. október 27-én, 17.30 órakor a Magyartési Kultúrházban újabb klassz este lesz szombaton! Mibe gyere? Halloweenhez illően maszkba vagy jelmezbe! Díjazzuk Magyartés legrémesebb lakosát. Mit hozz magaddal? A jókedvedet, a bátorságodat, zseblámpát és ha van rá lehetőséged egy tálca süteményt! (eső esetén esőkabátot) Ne felejts el rétegesen öltözni!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

1517 métert futottak

   

Az Ifjúsági Ház melletti gödörben rendezte meg 2018. október 25-én a Kiss Bálint Református Általános Iskola a már hagyományos reformáció napi futást. Hat iskola közel háromszáz diákja vett részt a reformáció tiszteletére kitűzött 1517 méteres kör teljesítésében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Szakmabemutató a Borosban

   

2018. október 25-én interaktív szakmabemutatót rendeztek a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Erre a rendezvényre várták a 7. és 8. osztályos gyerekeket szüleikkel vagy csoportosan, ahol játékos formában ismerkedhetek meg az iskolában folyó képzésekkel. Részletesebb beszámolót a jövő héten megjelenő Szentesi Életben olvashatnak!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 25.


 

Az Omega-relikviák első turnusa Szentesre érkezett!

   

Örömmel jelentjük, hogy a novemberi Omega-kiállítás relikviáinak első turnusa a Koszta József Múzeumba érkezett. Arató Mátyás szentesi lokálpatrióta, a nagy formátumú rendezvény egyik főszervezője és Jovan Zoltán, az intézmény műszaki vezetője néhány perccel ezelőtt érkeztek meg Budapestről. A kiállítás 2018. november 30-tól lesz látható a szentesi közgyűjteményben, 2019. május 30-ig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 24.


 

Felgyulladt az emlékezés fénye

   

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tüntetésével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

 

Ebből az alkalomból Szentesen a Megyeháza homlokzata nemzeti színnel lett megvilágítva.

November 11-én aludnak el a fények, de még ebben az esztendőben újra fel fognak gyulladni, más-más világnaphoz kapcsolódóan.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 23.


 

Századelős konyhával éled újjá a polgárház

   

Szentes első téglaépülete, az egykori Úri utca éke, azaz a Péter Pál Polgárház újjáéled. A Koszta József Múzeum patinás kiállítóhelyén a régóta várt beltéri polgári konyhával bővül a házban található látnivalók sora, sőt szabadtéri főzésre is kialakítottak egy tűzhelyet. Komoly munka folyt az elmúlt hetekben a Petőfi utca 9. szám alatti Péter Pál Polgárházban, lelkes civilek bevonásával, hogy újra bekerüljön a köztudatba a Péter család egykori otthonának berendezésével a 19. század végének, a 20. század elejének polgári életét bemutató kiállítóhely. A megújult polgárház ünnepélyes megnyitóját október 26-án, jövő pénteken 18 órakor tartják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Hozták a kötelezőt

   

A Női OB I., alapszakasz, 4. fordulóját idegenben játszotta a Hungerit Szentes női vízilabda-csapat.

Folyamatosan növelte az előnyét a vendég csapat, így a Tatabányának csak a tisztes helytállás maradt. A szentesi lányok térhettek haza a bajnoki pontokkal.

 

RB-Tatabánya-Hungerit-Szentes 4-10

(0-1, 0-2, 1-3, 3-4)

Szentesi gólszerzők: Kádár 2, Mandics 2, Szabó K., Perez Mora, Kudella, Dömsödi, Mihály K. Kövér-Kis

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Magabiztosan vitte a pontokat a Honvéd

   

2018. október 20-án az E.ON Férfi vízilabda-bajnokság, (A csoport, alapszakasz) 2. fordulójában a Honvéd otthonában játszott a metALCOM Szentes.

A hazaiak kicsit talán belealudtak a meccsbe, és a Szentes határozottan kezdett. Az első negyed után jó volt feltekinteni az eredményjelző táblára. A második negyedben Merész András alakulata a négy gólig jutó Szirányi Balázs vezérletével fordított, és nyert végül magabiztosan 10-5-re.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 21.


 

Megtörtént a zsűrizése a XXIV. Alföldi Fotószalonnak

Október 23-án nyílik meg a kiállítás

   

Komoly pályázati anyag jött össze, a beküldött képeikkel nagyon sokan már igazi művészi igényű kollekciókban gondolkoztak. A zsűri tagjai (Bánkuti András, Kincses Károly, Robitz Anikó fotóművészek) örömmel végezték a munkájukat, találtak rengeteg izgalmas és újszerű fotót. Nagyon jó véleménnyel voltak a beküldött képanyaggal kapcsolatban, rengeteg „erős képet” találtak, és csak néhány pályázó anyagát tartották szint alattinak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 19.


 

Esszencia

   

2008-ban a Magyar Televízióban élőben közvetített, Szentesen megrendezésre került Országos Református Tanévnyitó kapcsán jött létre az énekkar. Az elmúlt években rendszeresen felléptünk az iskolai alkalmakon túl, különböző kulturális alkalmakon: Vöröskeresztes Jótékonysági hangverseny, Ars Sacra zenei fesztivál, Ökumenikus Imahét, adventi alkalmak. Több ezer néző előtt szerepeltünk az Omega együttessel, a felejthetetlen szentesi Omega-Oratórium koncerten a Nagytemplomban.

A Hangversenyközpontban megrendezésre kerülő jubileumi koncerten a hazai és nemzetközi kórusirodalom legszebb darabjai csendülnek majd fel. Az előadás a Zene-Világ-Zene programsorozat bérleten kívüli ráadás estje.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 19.


 

CodeWeek a Pollákban 2018.

   

2018. október 10-én egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár hatodik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A  rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Závada Pál Szentesen

   

Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író lesz a vendégünk 2018. október 24-én, szerdán 18 órakor a Művelődési és Ifjúsági Házban, melyre szeretettel várjuk az irodalomkedvelőket!

 

Závada Pál Kossuth- és József Attila-díjas író Tótkomlóson született. Középiskolai tanulmányait a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban végezte 1969–1973 között. A Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát 1978-ban. Ezután elvégezte még az Eötvös Loránd Tudományegyetem szociológia szakát 1982-ben.

A Pécsi Tudományegyetem gyakornoka, majd tanársegéde volt 1978–1982 között. 1982–1993 között a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének szociológusa volt. 1990–1994 között a Hiány szerkesztője volt. A Holmi című folyóirat szerkesztője volt 1990-től megszűnéséig, 2014-ig. 2009-től a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Pollák Nyílt Nap 2018

   

A nyílt nap programja:

15:00-15:30 Igazgatói előadás a tornateremben

15:30-16:30 A szakmai képzés bemutatása a számítástechnikai tantermekben és az elektronikai laborokban

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 15.


 

Október 23-ai városi megemlékezés

   

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2018. október 23-án (kedd) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

 

PROGRAM

10.00 óra Zászlófelvonás a Kossuth téren

10.10 óra Ünnepség a ”Büszkeségpont” emlékműnél – Rózsa Gábor tér

Ünnepi beszéd

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, államtitkár, országgyűlési képviselő

Ünnepi műsor

Egy nép kiáltott - TEATRO TÁRSULAT emlékműsora

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 12.


 

Eladó az Open Hotel

   

Az ingatlan.com oldalon jelent meg a hirdetés, hogy 589 millió forintért eladó Szentes új 4*-os hotelja az Open Hotel!

Íme az oldalon található leírás:

A Szentesen 2018. 07. 16-án átadott új 4csillagos hotelt családi okok miatt értékesítésre kínáljuk. Az ingatlan kimondottan erre a célra lett felépítve, Török Csongor építész által lett tervezve, modern stílusban. Közvetlen a Kurca folyó partján helyezkedik el és mind a 24 db szoba rendelkezik terasszal, amelyek mindegyike a folyóra és a szentesi üdülőközpont termálvizes medencéire biztosít kilátást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 12.


 

Magyar Kémiaoktatásért díjat vehetett át
Kiss Péter szentesi pedagógus

Kémiatanárokat díjazott a Richter

   

Budapest, 2018. október 10. – Négy kémiatanár vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián. Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 10.


 

Alma koncert Szentesen

   

A nyári szünet után új felállásban, megújult zenei hangzással folytatja a zenélést az Alma Együttes. A 22 éve sikeres gyerekzenekarba a frontember, alapító Buda Gábor mellé három régi-új zenész érkezik: Berkesi Alex (basszusgitár), Ránki András (billentyűs hangszerek), és Erkel Gyula (ütős hangszerek), akik rengeteg ötlettel inspirálják az Alma produkció zenei megújulását. A tagcserék teljesen új hangszerelést, a vokális hangzáshoz való visszatérést és a régi Alma slágerek ritmusosabb, feszesebb zenei megszólalását hozzák.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

A 22-es csapdája

   

2018. október 16-án a Városi Könyvtárban rendezi újabb felolvasó estjét a Krúdy Gyula Baráti Kör, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Ezen az esten Joseph Heller híres háborús regényéből A 22-es csapdája című könyvből hallhatunk részleteket.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

Megújul Fridrich Fényírda

Átalakul a Frici!

   

Farkas László a Koszta József Múzeum igazgatója portálunknak nyilatkozva elmondta, hogy nagyszabású fejlesztésbe kezdenek, melynek első állomása a Fridrich Fényírda lesz. Azért, hogy terveik megvalósuljanak 2018. október 1-től szünetelteti a nyitva tartását a fényírda, és a 2019. március 15-ei megnyitóig a kiállítóhely szakmai revízión, frissítésen, és az épület belső átalakításon fog átesni.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 09.


 

CodeWeek a Pollákban

   

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2018. október 10-én 9 órától megrendezésre kerül a CodeWeek 2018. című rendezvénye.

A programsorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 08.


 

Az aradi vértanúkra emlékeztek Szentesen

   

Szentes Város Önkormányzata 2018. október 5-én ünnepi megemlékezésre várt mindenkit a volt Damjanich János Általános Iskolában található kopjafás emlékhelyre, ahol az aradi vértanúkra emléketek, azokra a honvédtisztekre, honvéd tábornokokra, akiket az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban való részvétel miatt az osztrák udvar hideg vérrel kivégeztetett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 07.


 

Mikor menjünk múzeumba? MUST! :-)

   

A viccet félre téve, 2018. október 6-án szombaton a délelőtti szüreti workshop (műhelymunka) keretében mutatta be a Koszta József Múzeum mindazt, amely így szüret idejében a régi házaknál szokás volt. Vannak olyan vidékek Magyarországon, ahol nem csak múzeumban láthatók ezek a folyamatok, hanem az életben is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

Csokifeszt az édesszájúaknak!

   

Gombóc Artúr, Csukás István egyik mesefigurája, arról híres, hogy szereti: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. Most Szentesen biztosan jól érezné magát a Szecessziós Házban, annak is a Petőfi Café részében, ahol mindezeket megtalálhatja!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

Állatok Világnapja

   

2018. október 6-án a TESCO parkolójában rendezte meg a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány az állatok világnapi rendezvényét. A megnyitó műsorban a Mátéffy Ferenc utcai óvodások léptek fel, majd Szirbik Imre polgármester nyitotta meg a rendezvényt.

A színes programok keretében volt örökbefogadási lehetőség, terápiás kutya bemutató valamint rajzverseny - tudtuk meg Sípos Olga főszervezőtől.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 06.


 

2018. HUNGARIAN OPEN, NEMZETKÖZI FELNŐTT KARATE BAJNOKSÁG

Felnőtt Full-Contact (teljes erejű ütések rúgások) bajnokság a városi sportcsarnokban! 

   

Rekordszámú felnőtt versenyző (172), óriási KO-k, törések, szakadások, zúzódások, verések, ájulások és látványos technikák várhatóak lesznek ezen a hétvégén a Dr. Papp László Város Sportcsarnokban. 2018. október 7-én szurkolhatunk majd a Szentest képviselő Tési-Vass Gergelynek, Petes tibornak, Georgiádes Zoltánnak,Urbán Lilinek, de a tatamira lép Csongrádról Kádár Imre és Szegvárról Gojdár Csanád.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

NAGY CSATÁBAN NYERT AZ FTC

   

2018. október 3-ai bajnoki nyitány elején egy kis visszatekintés volt a nyárra, amikor is Dömsödi Dalma, Kudella Panna és Szabó Krisztina több korcsoportban nemzetközi és válogatott sikereket értek el. Bujdosó Tamás a Szentesi Vízilabdaklub elnöke, és Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte őket, valamint névnapja alkalmából Perez Mora Noeliát a szentesi csapat új igazolt játékosát.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

Egriek vitték a pontot

   

A férfi OB I-nek nyitóforduló mérkőzéseinek sorát a Metalcom Szentes-ZF-Eger összecsapás indította. Egy jelentősen átalakult hevesi együttes ugrott medencébe a Kurca-partján. Az egriek hét találatig meg sem álló Strahinja Rasovics vezérletével fokozatosan lépett meg a vendéglátóktól. Félidőben még négygólos (4-8), a negyedik játékrész végén pedig már kilencgólos (7-16) differenciát mutatott a szentesi uszoda eredményjelzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 03.


 

Ezentúl nem mondják meg, hogy hol mérnek

   

Tegnaptól nem mondják meg a rendőrök hogy az autósok hol számíthatnak sebesség ellenőrzése! Eddig egy hónapra előre megírták, hogy hol várható traffipax, így a szabálytalankodók tudták hogy hol lassítsanak ezért nehezebb volt a szabálysértőket elkapni. A közlekedési morál azonban romlott. Idén az első félévben már 278-an haltak meg az utakon. A balesetek harmadát pedig gyorshajtás okozta!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Újra Nippon Zengo Fesztivál

   

2018. október 6-án újra összegyűlnek a Nippon Zengo rajongói. A délben kezdődő programról bővebb infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

100 éves Piroska néni

   

2018. október 2-án ünnepelte 100. születésnapját Czinege Pálné, Piroska néni. Ez alkalomból a város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester és Krausz Jánosné önkormányzati képviselő köszöntötte Apponyi téri otthonában.

Piroska néninek és férjének 4 gyermeke született. A lányok 5 unokával, azok pedig 7 dédunokával ajándékozták meg. A dédunokák révén további öt fővel, 5 ükunokával bővült a család, így a kis család (33 fő) a hétvégén ünnepelte Piroska nénit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

"Azért vannak a jóbarátok..."

69. érettségi találkozójukat ünnepelték a Közgé öregdiákjai.

   

1949-ben a kereskedelmi iskolában első osztályként érettségizett Szentesen Márté Ilona, Kanász-Nagy Mihály, Vermes Erzsébet, Nagy Eszter, Gallasz Mária. Barátságuk évtizedek óta tart, egymás iránti szeretetük, összetartásuk példaértékű. 69 év elteltével is kedélyesen emlékeznek vissza a diákévekre.

Komáromi Ferencnét választották tiszteletbeli osztályfőnöküknek évekkel ezelőtt, aki segíti a kis csapat találkozását évről-évre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Pál István 'Szalonna' és Bandája Szentesen

   

Ismét Szentesen ad koncertet Pál István 'Szalonna' és Bandája 2018. október 19-én a Hangversenyközpont nagytermében. A nemzeti ünnepünk tiszteletére adott koncert 19. órakor kezdődik. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Októberi programajánló

   

A Szentesi Művelődési Központ az alábbi programokat ajánlja a nagyközönségnek!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Mária Út

László Dániel festőművész kiállítása

   

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) "Mária Út" LÁSZLÓ DÁNIEL festőművész kiállítására. A kiállítást megnyitja: 2018. október 4-én (csütörtökön) 17 órakor Dr. Grúbel László plébános

Közreműködnek: Takács Gabriella és Csiszár György a szentesi Lajtha László AMI tanárai

A kiállítás megtekinthető október 27-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 02.


 

Düsseldorfban mutatkozott be Szentes

   

A Düsseldorfi Magyar Napok 2018. szeptember 27-30. között immáron harmadik alkalommal kerülnek megrendezésre Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában.

A rendezvényre tradicionálisan Düsseldorf belvárosának szívében kerül sor, idén a Johannes-Rau-Platzon.

 

A rendezvény rendkívül sokoldalú, melynek célja nem csak hazánk gasztronómiai kínálatának és kiemelt turisztikai területeinek bemutatása, hanem koncerteken, táncos rendezvényeken és más programokon keresztül a magyar kultúrát is középpontba helyezi.

 

Az idei rendezvényt Thomas Geisel, Düsseldorf városának főpolgármestere nyitotta meg. Szentes Város Önkormányzata és a Délkertész közösen mutatkozott be szóróanyagokkal, prémium minőségű zöldségekkel, hazai ízekkel és pálinkával.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 01.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

   

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. A Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2018. október 1-jén erre a napra emlékezett a Kossuth téren, ahol gyermekdalokat és vallási énekeket énekeltek el közösen délben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2018. 10. 01.


 

 

 

 

.