CodeWeek a Pollákban

 

A HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában 2018. október 10-én 9 órától megrendezésre kerül a CodeWeek 2018. című rendezvénye.

A programsorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

Az EU Code Week az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya, amelyre idén 2018. október 6-21. között kerül sor. Az egész Európát lefedő, sőt már más kontinensek országaiba is elérő Code Week célja, hogy a digitális jártasság fontosságára hívja fel a figyelmet és a programozást szórakoztató és könnyed formában hozza közelebb az emberekhez. A hazai kampány elsősorban diákokra fókuszáló rendezvényei keretében a diákok megismerkedhetnek a kódolással és ennek eredményeként remélhetően minél többen választják a későbbiekben a továbbtanulásra a természettudományokat.

 

 

Szentes, 2018. 10. 08.

 

 

.