2017. OKTÓBER

 

Halottak napi városi megemlékezés

 

Szentes Város Önkormányzata 2017. október 31-én koszorúzással egybekötött halottak napi városi megemlékezést tartott a katonai emlékműveknél. Először koszorút és mécseseket helyeztek el az I. Világháborús emlékműnél (Erzsébet tér), majd a II. Világháborús emlékműnél (Széchenyi liget bejárata), a Lengyel emlékműnél (Csongrádi út), és végezetül a Szovjet katonai síremléknél (Hadzsy János utca).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 31.


 

Köszönet a redőnyökért

 

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a Klauzál utcai Nyolcszinvirág Óvoda dolgozói, gyermekei és a szülők nevében, hogy a nyílászáróink redőnnyel való felszerelése megvalósulhatott.

Az önerőnkön túl külön köszönet illeti, anyagi támogatásukért: Szirbik Imre polgármester urat, Dr. Demeter Attila alpolgármester urat, Móra József képviselő urat, Krausz Jánosné és Dr. Szabó Andrea képviselő asszonyokat. A felszerelt redőnyök nagymértékben hozzájárulnak a gyerekek komfortérzetének javulásához. Az óvoda déli oldalán a csoportszobák hőmérséklete a nagy kánikulában csökkent. Nyáron hűvösebb lett, télen pedig leeresztett felületük jelentősen gátolja a belső tér hőleadását.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 29.


 

Ingyenes esküvői show!

Csak egy nap! - mindenből CSAK EGY!

 

"Csak egy ..." címmel esküvői show műsorra várják az érdeklődőket a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermébe. A 2017. november 4-én szombaton megrendezésre kerülő esküvői bemutatón csak egy esküvői szalon, csak egy fodrász, csak egy sminkes, csak egy zenekar, csak egy virágüzlet és egy esküvői fényképész mutatkozik be immáron hetedik alkalommal. A rendezvényre a belépés INGYENES!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 29.


 

Országzászlót kapott a Nagytemplomi Református Gyülekezet

 

A Reformáció 500. évfordulója tiszteletére ünnepi istentiszteletet tartott október 29-én a Református Nagytemplomban a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség. Elsőként Fehér Csaba nagytemplomi lelkész mondott ünnepi köszöntőt, majd Szűcs Ottó, Újszentesi lelkész hirdetett igét.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő a jubileum alkalmából Országzászlót adott át a gyülekezetnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 29.


 

Indul a Helyi Akciócsoport (HACS)

     

A Hídfő Közhasznú Egyesület a TOP-7.1.1-16-2016-00025 azonosító számú és Szentesi Helyi Akciócsoport Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiája című projekt keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

Támogatás összege: 60 millió forint

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021.12.31.

A támogatás összegének támogatási intenzitása: 100%

A projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1- 16-2016-00025

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretén belül valósul meg.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 26.


 

Körforgalom épül a Kossuth utcán az evangélikus templomnál

Megszereztük a tervet!

 

Ugye járt már Ön is úgy, hogy sietnie kellett a gyerekért, vagy munkába, vagy éppen haza és az útja a Horváth Mihály utcáról ( vagy a József Attila utcáról) a Kossuth utcára vezetett? Ha igen, akkor tudja, hogy reggel 7.30-tól 8 óráig és 16 óra után kaotikus állapotok uralkodnak a közlekedés szempontjából.

 

Elém jön!!!!! Mit csinálsz!!!! Még a busz is!!!! Rohadjon meg, csak lelép!!! Hallhatjuk egy-egy autóból, vagy éppen az égbe kiáltva a kerékpár nyergéből.

Aki szereti a kihívást, vagy teljesen mazochista, vagy aki csak a környéken lakik, annak ezt a helyzetet naponta többször kell átélnie.

Remélhetőleg ennek vége lesz - tudtuk meg  Antal Balázs Tibortól a Városrendezési, - fejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnökétől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 25.


 

Meghívó a felújított Sírkert újraszentelésre

 

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Szentesi Szervezete, Szentes Város Önkormányzata, Szent Anna Plébánia, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tisztelettel meghívja Önt 2017. október 31-én 11 órakor a Kálvária Temetőbe az Első Világháborúban életüket vesztett Katonák felújított Sírkertjének ünnepélyes újraszentelésére.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 25.


 

Immáron tizedik alkalommal Civil Szakmai Nap Szentesen

 

Szentes Város Önkormányzata és a Városi Civil Tanács tisztelettel meghívják Önt és munkatársait a X. Civil Szakmai Nap programjaira.

 

Helyszíne: Szecessziós Ház (Petőfi u. 2.)

 

Időpontja: 2017. október 27. 14.00 - 17.00 óra

 

A rendezvény programjáról az alábbi plakáton tájékozódhat!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 24.


 

Szentesi siker a megyei rangadón

 

A férfi vízilabda OB I-ben az Eger, OSC, Miskolc hármas elleni meccsen nem titkolták Szentesen, inkább felkészülési partikról van szó, minthogy reális pontszerzési esélyekről – nos, a Kurca partján a Szeged elleni megyei rangadón már pontokat reméltek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 23.


 

14 éves tehetség debütált Szentesen

 

A női vízilabda OB I második fordulójában a Hungerit-Szentesi VK sima, 17-6-os sikert aratott hazai pályán a Honvéd ellen.

Mivel sima sikerre lehetett számítani szerda este Szentesen, a hazai pólókedvelők számára a legnagyobb izgalmat és érdekességet egy 14 éves lány szereplése jelentette. A Hungerit felnőttkeretében ugyanis ezen a könnyűnek ígérkező bajnokin Dömsödi Dalma is helyet kapott.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 23.


 

XXIII. ALFÖLDI FOTÓSZALON

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör meghívja Önt és kedves barátait

a Művelődési és Ifjúsági Házba (Szentes, Tóth József u. 10-14.) a   XXIII. ALFÖLDI FOTÓSZALON

megnyitó ünnepségére. Köszöntőt mond és a díjakat átadja: 2017. október 23-án (hétfőn) 15:00 órakor Szirbik Imre Szentes város polgármestere

A kiállítást megnyitja: Varga Tamás fotóművész.

 A kiállítás megtekinthető 2017. november 24-ig, az intézmény nyitvatartási idejében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 21.


 

Szvorák Katalin Szentesen (videóval)

 

Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lépett fel  a Felvidéken született Szvorák Katalin énekesnő, aki 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük. Ha nem tudott ott lenni a koncerten, akkor íme egy rövid részlet abból!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Nagy Lajos teremavató a Pollákban

 

A Pollák egykori tanárára emlékezve az Elektronika 1-es tantermet a nemrég elhunyt Nagy Lajosról nevezték el a Code Week rendezvény zárásaként. A tanár úr fia és unokája közösen tették ki az emlékező képet az ebben az évben elhunyt Nagy Lajosról.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

CodeWeek a Pollákban 2017.

 

2017. október 20-án egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár negyedik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Pollák nyílt nap

 

2017. október 18-án tartotta nyílt napját, a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Először a több mint 100 érdeklődő Kovács Attila igazgató tájékoztatóját hallgatta meg a tornateremben. Itt elhangzott, hogy az új ágazati képzésnek köszönhetően a jövő Pollákosai a szakmai tantárgyból érettségiznek, így már az érettségi után munkát vállalhatnak e szakmai képesítéssel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Őszi Garaboly Gasztro Piac

 

Mi is lehetne jobb a kellemes októberi napsütésben, egy gasztrokulturális élménynél, egy kis piacozás a Művészetek Házában. A termelők asztalai rogyadoznak az ősz ajándékaitól. Itt lesznek a Gasztroangyalban bemutatkozott termelőink. A műsorban bemutatott finomságokat a Piacra is elhozzák. Az októberi szüreti időszak hangulatát mustkészítéssel idézzük meg. Akik hazait akarnak venni és jót szeretnének enni, azok számára a "közös bográcsból" kakaspörkölt lesz a menü. Street arte állandó programunk keretében Tóth Bogyó István szegedi alkotó elektrografikáit tesszük közszemlére. Természetesen nem maradhat el kicsiknek és nagyoknak szóló alkotóprogramunk: most tűzzománc készítésre lesz lehetőség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Jótékonysági tök jó buli!

 

A Szent Anna Utcai „Csicsergő" Óvoda Alapítványa jótékonysági bált szervez a szórakozni vágyóknak 2017. november 11-én (szombaton) 19 órai kezdettel, a Séf Kft. Attila utcai ebédlőjébe. A jó hangulatról meghívott fellépők, az óvó nénik meglepetés műsora és a Black Five zenekar gondoskodik. Vacsorára frissensültek tálalva, éjfélkor tombola fokozza a hangulatot. Jegyeket vásárolni 5000 Ft/db áron a Szent Anna utca 1. alatt, a „Csicsergő" oviban lehet.

Meglátja, egy TÖK ÁSZ bulin, tök alsóban, tök felsővel meg egy tök filkóval vígan mulatja majd az idejét! :-)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Elmarad az 56/23 km-es tekerés!

 

Sajnos esős, szeles, hideg idő lesz 23-án, így a válságstáb döntése az volt, hogy ilyen körülmények között felelősséggel nem tudják megrendezni az idei 56/23 km-es tekerést - tudtuk meg Barát Lászlótól az egyik főszervezőtől. Azért nem kell elkeseredni, mert a túra meg lesz tartva csak egy későbbi időpontban. A nevezési díjakkal kapcsolatos információ a plakáton olvasható!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Szvorák Katalin Szentesen

Nemzeti Ünnepünk alkalmából

 

A Felvidéken született énekesnő 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük.

A Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lesz az övé a Zeneiskolában, október 20-án pénteken 19 órakor.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

POLLÁK NYÍLT NAP

 

Ugye te is eljössz???

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

A SZABADSÁG NAPJA

Meghívó az október 23-ai rendezvényekre

 

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját2017. október 23-án (hétfőn) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

JogÁsz Nap Szentesen

 

A "Dél-Alföldi JOGpontok" elnevezésű projekt keretében 2017. október 19-én JogÁsz Nap kerül megrendezésre Szentesen. A JogÁsz Nap egy információs rendezvénysorozat, amely keretein belül minden állampolgárnak lehetősége nyílik térítésmentes jogi segítségnyújtást igénybe venni a JOGpont irodák településein. A JogÁsz Napokon széleskörűen informálódhatnak az ingyenes segítségről, a JOGpontok projektről, annak helyszíneiről, valamint a további (személyes, telefonos, online, e-mailes) jogi tanácsadási formákról is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

Jó bajnoki nyitány

Hungerit Szentes - UVSE Margitsziget 14 - 10 (4-2, 4-1, 2-2, 4-5)

 

2017. október 14-én a Hungerit Szentes hazai környezetben fogadta a női OB I bajnoki nyitányán az UVSE Margitsziget csapatát. Ács Bertalan az UVSE vezetőedzője elmondta, hogy meg kell ismerniük az új játékosokat, hogy fel tudjanak készülni a Szentes ellen. Ez meg is mutatkozott a szerzett gólokon, mert Palaro Dias Melani 4, Mirshina Anastassiya 3, Guannan Niu 3, Rybanska Natasa 2 gólt szerzett melyet Hevesi Anita 1 és Kudella Panna 1 góljával adta ki a Szentes 14 lőtt gólját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 14.


 

Jó szívvel ajánljuk a Borost!

Szakmák interaktív bemutatkozása

 

HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola 2017. október 12-én egészségügyi, közgazdaság és logisztika ágazati bemutatóra várták az általános iskola végzős diákjait, hogy megismerkedjenek az iskolában folyó képzéssel.

A szakmacsoportos bemutatókon az iskola növendékei interaktív játékokkal készültek a leendő diákoknak. Ezen kívül más érdekes bemutatókat is láthattunk melyek közül kiemelhetjük azt amikor egy állati szíven mutatták meg annak részeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Városépítő polgármesternek állítottak emléktáblát

115 éve választották dr. Mátéffy Ferencet polgármesternek

 

Mostanában divatos nevet adni az óvodáknak, de a dr. Mátéffy Ferenc utcai óvodások büszkék arra, hogy az egykori polgármesterről elnevezett utca adja az óvoda nevét. Nagyon jól tudják, hogy mit tett városunkért az 1900-as évek elején dr. Mátéffy Ferenc. Ez egy kis műsorba foglalva ismertették is az emléktábla avató ünnepségen. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a gyerekek "elvették a kenyerét", mert annyira jó összefoglalták elődjének munkásságát, hogy nincs mit hozzátennie, így már csak le kellett leplezni az emléktáblát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Újélet fák a város újszülötteinek

68 új életfa 68 újszülöttnek

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta huszonegy év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2017. október 12-én Szirbik Imre polgármester és Dr. Demeter Attila alpolgármester a Városháza udvarán adta át az Újéletfákat a megjelent családoknak.

A kicsik szüleik, nagyszüleik és testvéreik kíséretében érkeztek, hogy átvegyék a város vezetőjétől a facsemetét egy emléklappal és a táblával, amelyen a belevésett szöveg tudatja: ki a gazdája a fának.

Amikor az Újéletfa program elindult, több cél is vezérelt bennünket – mondta Szirbik Imre polgármester a megjelent babákat, szülőket, nagyszülőket köszöntve.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

A "Nagy Háború" és Szentes

 Első világháborús emlékhelyek városunkban

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club közös rendezésében 2017. október 4-én a Könyvtárban hangzott el a fenti címmel Labádi Lajos főlevéltáros, nyugalmazott igazgató vetített képes előadása.

 

A  szöveg-és képanyagból összeállított dolgozat elérhető az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben.

 

Emellett a Rotary Club  kerékpáros körutat is szervez az emlékhelyekhez október 14-én szombaton 14 órai indulással.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 10.


 

Megemlékezés Klebelsberg Kunora

 

Múlt, jelen, jövő címmel előadásokat és megemlékezést tartanak Szegeden 2017. október 12-én Klebelsberg Kuno szellemisége jegyében. Gróf Klebelsberg Kuno kultuszminiszter, MTA tagja, MTT elnöke 1927-ben lett Szentes díszpolgára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Ötödik helyen végzett Dorka a Tennis Europe Masters versenyen

 

Véget ért a Tennis Europe Masters! Összességében nagy siker az 5. hely, bár a sorsolás sajnos nem kedvezett, hisz az egy évvel idősebb és végül a tornát megnyerő francia lányt kapta Dorka az első körben, akivel szemben vereséget szenvedett, így az 5-8. helyért kényszerült játszani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Csak kettőn múlott, hogy bravúr legyen!

 

Csak két gólon múlott, hogy a Metalcom Szentes hatalmas meglepetést okozzon a férfi OB I-es vízilabda bajnokságban. A bajnok esélyes Eger csapatát fogadta a Kurca-parti város.

Csak Visnyakov hiányzott a Metalcom-Szentes jól hangzó névsorából a férfi vízilabda OB I hazai nyitányán, így a Kurca-parti drukkerek annak ellenére is az eddigieknél komolyabb elvárással várhatták az első hazai meccset, hogy az Eger volt az ellenfél. A bajnokesélyes hevesiek meg is mutatták, hogy milyen klasszisaik vannak, és érvényesítve a papírformát, elhúztak 5–1-re, de már eközben is jól játszottak Pellei Csaba tanítványai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Dorka nemzetközi sikerei tovább gyarapodhatnak!

 

2017 október 6-8 között 22. alkalommal kerül megrendezésre Olaszországban a junior teniszezők Masters versenye, amelyre korosztályonként az idei év legjobb 8 európai versenyzője kapott meghívást. Ezen a versenyen korábban olyan nevek is feltűntek , mint Rafael Nadal, Andy Murray, a hölgyeknél pedig Simona Halep, valamint Agnieszka Radwanska is. Ebben az évben Drahota-Szabó Dorka, a Horváth Mihály Gimnázium tanulója is kvalifikálta magát, mégpedig a 4. legeredményesebb U16-os európai teniszezőjeként. Dorka idén ugyanis három egyéni és két páros európai tornagyőzelmet is begyűjtött, 42 egyéni nemzetközi mérkőzéséből 35-öt megnyert, mindössze 7 mérkőzést vesztett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 


 

Puskaropogás törheti meg a csendet Szentesen

 

Az MH 37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2017. október 16-20. közötti időszakban Szentes körzetében kiképzési foglalkozást tart. Az érintett körzetben a megszokottól eltérően nagyobb zaj-, és hanghatás előfordulhat, amelyért a Magyar Honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Gitárest a Szecessziós Házban

 

 

2017. október 6-án 18.00 órakor a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola gitár tanszakos növendékeinek koncertje lesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Rúgták a bőrt Szentesen a polgárőrök

 

 

Három szomszédos megye polgárőrei részt vételével kispályás labdarúgó torna került megrendezésre az elmúlt hétvégén Szentesen a Pusztai László sporttelepen, melyet a Csongrád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezett a helyi polgárőr egyesület bevonásával és aktív segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Szent Mihály Napon Szentes a DUNA TV-n

Badár Sándor kalauzolta a stábot (videóval)

 

 

Szent Mihály Nap alkalmából egész napos élő kapcsolásos műsor volt a Duna TV csatornáján, ahol Szentes is szerepelt Badár Sándor Jóvoltából. Elsőként az Antal-tavi horgászparadicsomból jelentkezett be, majd a Kossuth térről és végül a Vasúttörténeti Emlékhelyről. A nap levezetéseként stúdióbeszélgetésben tudhattunk meg még több részletet Szentesről, a gimnáziumi évekről, a téli olimpiáról.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 01.


 

 

.