Csak kettőn múlott, hogy bravúr legyen!

 

 

 

Csak két gólon múlott, hogy a Metalcom Szentes hatalmas meglepetést okozzon a férfi OB I-es vízilabda bajnokságban. A bajnok esélyes Eger csapatát fogadta a Kurca-parti város.

 

 

 

Egy kis közjátékkal és 20 perces késéssel indult a mérkőzés, mert ugyan az jelent meg valamelyik újságban, hogy a vendégek nem hozták el a vízilabda igazolványaikat, és ez úgy hülyeség, ahogy van, mert ezzel szemben az igazság az, hogy a szövetségben a plasztik kártya nyomtató elromlása miatt sok új igazolt játékosnak nem készült el időre ez az okmány. Így a szövetség azt kérte, hogy bármely fényképes igazolvánnyal igazolják magukat a játékosok, amelyre csak később derült fény.

 

Nem hisszük, hogy ez zavarta volna meg az egrieket, valamint ezt az is bizonyítja, hogy a lefújás után az Eger vezetőedzője Dabrowski Norbert a Szentesnek gratulált.

 

 

 

Csak Visnyakov hiányzott a Metalcom-Szentes jól hangzó névsorából a férfi vízilabda OB I hazai nyitányán, így a Kurca-parti drukkerek annak ellenére is az eddigieknél komolyabb elvárással várhatták az első hazai meccset, hogy az Eger volt az ellenfél. A bajnokesélyes hevesiek meg is mutatták, hogy milyen klasszisaik vannak, és érvényesítve a papírformát, elhúztak 5–1-re, de már eközben is jól játszottak Pellei Csaba tanítványai.

 

 

 

A nagyszünet után pedig még inkább kijárt a dicséret a srácoknak, ugyanis a második félidőt 3–1-re nyerte a Szentes. A felzárkózásban és a bajnokaspiráns ellen kifejezetten szép eredménynek számító 4–6 elérésben nagy érdemei voltak György Dávidnak, aki a mérkőzés második felére beszállva 89 százalékos hatékonysággal védett.

 

 

 

Pellei Csaba: – Minimális elvárás a fiúktól, hogy minden csapat dolgát nehezítsék meg. Hárain kívül a komplett Egert láttuk vendégül, így nagy szó, hogy sikerült elérni a célunkat, főleg, hogy nálunk egy kulcsember hiányzott. Visnyakov sajnos beteg, és várhatóan még több hétig nem számolhatunk vele. Biztató, hogy így is végig partiban voltunk a bajnokesélyessel, amelytől csupán 6 gólt kapni komoly fegyvertény. Az eredménnyel és a mutatott játékkal is elégedett lehetek, mindenki előtt le a kalappal! A fiúk becsülettel odatették magukat, és örömet szereztek a szépszámú közönségnek!

 

Metalcom-Szentes–Eger 4–6 (1–2, 0–3, 0–1, 3–0)

Férfi vízilabda OB I, B csoport, 1. forduló. Szentes, városi sportuszoda, 300 néző.

Vezette: Bene, Marnitz.

 

Metalcom-Szentes: Meixner (3 védés) – Kókai, Nagy 2, Palotás, Pellei F., Somogyi 1, Takács. Csere: György (kapus, 8 védés), Kiss, Pellei K., Vörös, Werner 1, Szalai, Tóth. Vezetőedző: Pellei Csaba.

 

Eger: Mitrovics (7 védés) – Rasovics, Hosnyánszky 1, Lőtincz 1, Decker, Vlahopoulosz, Bedő 3. Csere: Angyal 1, Avramovics, Kovács, Csucskovics, Kürti, Biros. Vezetőedző: Dabrowski Norbert. Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 4/2. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –.

 

Szentes, 2017. 10. 09.

 

.