Darts verseny Szentesen

 

A Pano Sport Pub január 22-én rendezte meg az ez évi első darts versenyét Szentesen.

Immáron 16. alkalommal gyűltek össze a hobbi és amatőr versenyzők, hogy hosszú órákon át dobálják a nyilakat 501 pontot szerezve (dupla kiszállóval).

 

Összesen 24-en neveztek a küzdelemre, akiknek bejegyzett versenyengedélye nem lehetett. A négy csoportból 16-an jutottak tovább és kieséses formában folyt tovább a küzdelem.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 25.


 

Virágos Éva a magyar szenior úszás
ÖRÖKÖS BAJNOKA

 

II. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóverseny rendeztek a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában Szentesen. Több száz vendég érkezett a megmérettetésre és számos országos csúcs is született.

Az ünnepélyes megnyitón két örökös bajnoki címet adott át a Magyar Szenior Úszók Szövetsége, így városunknak Virágos Éva személyében lett egy újabb örökös bajnoka. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 21.


 

The Champions interaktív sportkiállítás

... és, hogy városunk hogyan érintett benne? Kiderül a cikkből...

 

A The Champion, a világ legnagyobb interaktív sport-élmény attrakciója Budapesten rajtolt. A teljes egészében magyar fejlesztésű kiállítás, a hazai bemutató után évekig tartó világkörüli turnéra indul és hazánkban csak 2017. áprilisáig, korlátozott ideig tekinthető meg.

Természetesen nem számolnánk be az eseményről ha ne lenne szentesi vonatkozása, de először lássuk, hogy mit takar ez a rendezvény.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 18.


 

Meg kell tanulnunk védekezni

 

A Hungerit- Szentesi VK női vízilabdacsapata tisztességesen helytállt az Euroligára hangoló fővárosiak szemben az OB I felsőházában, de így is a BVSC távozhatott a bajnoki pontokkal Kurca-partjáról.

Az első negyedben jelét sem lehetett látni a papírformának és annak sem, hogy a hétvégén a BVSC az Euroligában szerepel. A fővárosiak nagyon tompán játszottak a főpróbájuk kezdetén, a felnőtt válogatottban egyszer már szereplő Farkas Tamara egy gyönyörű emberelőnyös góllal egyenlített is, járt a hazai drukkerek vastapsa.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 11.


 

Hullámzó teljesítmény vereséggel

 

2017. január 7-én a női vízilabda OB I. felsőház középszakaszának 5. fordulóján a Hungerit-Szentesi VK–Dunaújváros csapatát fogadta a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában.

Jól indult mérkőzés a Szentesnek, mert nem hagyták az első negyedben a lényegesebben hosszabb kispaddal rendelkező Újvárosiaknak, hogy elhúzzanak. A folytatásban nem sikerült tartani az agresszív játékkal az ütemet, és a vendégek sikerét hozta a záró sípszó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 07.


 

Szilveszteri futás Szentesen

 

Ötvenöten vágtak neki a St. Jupát SE által már hagyománnyá vált Szilveszteri futáson Szentesen. 2016. december 31-én ragyogó napsütésben vágtak neki a jelentkezők a két távnak. A rövidebb 2 km, a hosszabb 3,8 km volt így a Széchenyi-liget kapujától kerékpárúton a Topolya u. vonaláig (rövidtáv), illetve a belső körforgalomig (hosszabb táv) és ugyanezen az útvonalon vissza volt a futásra kijelölt szakasz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 31.


 

91 egyéni bajnoki cím
238 arany, 165 ezüst és 76 bronzérem

A Szentesi Delfin ESC beszámolója a 2016-os évről

 

Eltelt egy év ismét, s örömmel tölt el, hogy ismét együtt lehetünk – kezdte évértékelő beszámolóját Pólyáné Téli Éva a Szentesi Delfin ESC év végi összejövetelén.

24 éve, 1993 novemberében hoztuk létre egy szűk maggal Szentesen a szeniorúszást. A jelenlegi önálló egyesületünk 17. évét kezdte meg. Jelenleg 44 tagunk van, közülük 40 fő regisztrált versenyző a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségénél. Közülük vannak, akik nem Szentesen élnek, de gyökereik ide kötik őket, néhányan pedig azért csatlakoztak csapatunkhoz, mert jól érzik magukat közöttünk, s városunknak, egyesületünknek hozzák az eredményeket, s ezért külön köszönet nekik.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 30.


 

Évzáró a vízilabda klubnál

 

Évértékelő évzáró vacsorával zárult a 2016-os esztendő a Szentesi Vízilabda Klubnál 2016. december 23-án. Bujdosó Tamás klubelnök megköszönte az edzők munkáját, majd bejelentette, hogy biztos háttérrel vág a klub a 2017-es esztendőnek. A klub költségvetésének 96%-át sikerült az év végére szerződésekkel lekötni, és a fennmaradó részt májusig kell előteremteni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 27.


 

Az év parasportolója a megyei napilapnál Sztanó Gyuri

 

Negyvenhetedik alkalommal rendezi meg a DÉLMAGYARORSZÁG megyei napilap "Az év sportolója" díjátadó gálát, ahol az idei év legjobb sportolóit díjazzák.

 

Szentes neve "Az év parasportolója" cím átadásakor lett említve Sztanó György (erőemelés, Power Station SE) elismerésének átadásakor, melyet Varga Péter, a ContiTech Szeged Diapolo vízilabdacsapatának vezetőedzője adott át.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 21.


 

Csongrád megye sportjáért elismerés
Benkő Istvánnak

 

2016. december 9-én Benkő István Csongrád Megye Sportjáért Emlékérmet vehetett át a megyei közgyűlés ünnepi évzáró ülésén Kakas Bélától a megyei közgyűlési elnökétől és ezzel ismerték el atlétikai klubalapító munkáját.

 

Benkő István a szentesi Maximus SE elnöke 1973 óta dolgozik az atlétikai sportágban. Dobó atlétaként kezdte, majd szakosztályvezetőként folytatta munkáját. Jelentős hangsúlyt helyez az atlétika utánpótlás nevelésre így tevékenyen részt vesz „A Sport Legyen a Tied!” programban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Uszoda névadó

Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda

 

Szó szerint a mai napon lett a Szentesi Sport- és Üdülőközpontból Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszoda, mert ma 2016. december 11-én került fel az új felirat a strand főbejáratára.

Már érkeztek a vendégek az avatóra, amikor az utolsó betűk is helyükre kerültek.

A névadást volt sporttársak és tanítványok javasolták, mondta Dr. Demeter Attila alpolgármester a névadó ünnepségen elmondott beszédében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 09.


 

Hazaérkeztek Japánból a szentesi karatésok

 

Az első sajtónyilatkozatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren adták az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon résztvevő szentesi karatésok és vezetőjük Brezovai Sándor.

Bagi Alexandra a Maebashiban megrendezett versenyen világbajnoki ezüstöt szerzett 4 győzelemmel, 1 vereséggel szerzett női -55kg-ban valamint Georgiádes Zoltán a 17. helyen zárta a küzdelmeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

Centiken múlott a győzelem

Szentesi Kinizsi SZITE – Foliaplast-Bordány SK 0:0

 

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában ebben az évben utoljára lépett pályára a Szentesi Kinizsi SZITE csapata a Pusztai László Sporttelepen.

A játékot a Kinizsi végig uralta és jó mérkőzést láthattak a szurkolók, melyhez a Bordányi csapat nem sokat tudott hozzátenni, de mégis a szerencse velük volt. Nem kaptak gólt, igaz abból a pár ellentámadásból amelyet 90 perc alatt összehoztak nekik sem sikerült lőniük.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

Győzelem a franciaországi premieren

 

Farkas Tamara, Lekrinszki Gina és Tóth Csenge nem okoztak csalódást első felnőtt válogatott mérkőzésükön a női szövetségi kapitányának: Bíró Attila csapata kedden 16-6-ra verte a házigazda franciákat. Szentesi szurkoló is volt Lille-ben, az uszodában! Neki külön köszönjük a szurkolást.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 01.


 

Az ezüst és ami mögötte van

 

Az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon Bagi Alexandra csak a döntőben talált legyőzőre, így ezüst éremmel zárta a versenyt. Az eredményhirdetés után a kórházba siettek, mert felrepedt a lábujjánál a bőr, ami picit akadályozta a küzdelemben, de így is szépen csillog az ezüst. Sokan izgulnak Alexáért, így az ő megnyugtatásuk végett mutatjuk meg, hogy nincs nagy gond, hamarosan felépül.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Arany színű ezüst!!!

 

Az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon Maebashiban, Japánban 4 győzelemmel, 1 vereséggel világbajnoki II. helyet szerzett női -55kg-ban senpai Bagi Alexandra. Meglehetősen vitatható bírói döntéssel kapott ki 5 perc után, ami mindössze 20 mp-ben összpontosult. Egyébként teljesen egálban, néhol vezetve küzdött, a torna egyik legjobbja ellen.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 28.


 

Világbajnoki EZÜST Japánban

 

Az 5. I.K.O. Matsushima Kyokushin Karate Világbajnokságon Bagi Alexandra, a szentesi Oyama Dojo SE sportolója a döntőben kínai ellenfelével ötperces küzdelmet vívott, mely nem döntötte el az elsőséget. A hosszabbítás végén a kínai lányt értékelték a bírók jobbnak, így ő lett a bajnok, míg Alexa világbajnoki ezüsttel térhet haza. Jelenleg egy japán kórház sürgősségi osztályán varrják össze sebeit (lábujjai között szétszakadt a bőr).

 

Georgiádes Zoltán a legjobb 32 között vereséget szenvedett így nem jutott a legjobb 16 közé, és a 17. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Alexa döntős a karate világbajnokságon!

 

Bagi Alexandra Japánban az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon (Maebashi, Japán) mínusz 55kg-ban az elődöntőt is sikerrel abszolválta, így bejutott a döntőbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 27.


 

Alexa a legjobb négy között

 

Bagi Alexandra Japánban az 5. IKO Matsushima Világbajnokságon (Maebashi, Japán) mínusz 55kg-ban a japán bajnokot legyőzve bejutott a legjobb négy közé a mai napon! Két szentesi versenyző utazott ki a felkelő nap országába, ahol nem csak városunkat, hanem Magyarországot is képviselik.

Alexa eddig három küzdelmen van túl. Mind a három ellenfelét KO-val ütötte ki, így nagy esélye van a jó szereplésre. Georgiades Zoltán a férfiak sulycsoport nélküli versenyében 128-as tábláról indulva bejutott a legjobb 32 közé és másnap innen folytatja a küzdelmeit.

Hamarosan újabb információkkal jelentkezünk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 26.


 

Szentesi sikerek a
lábtenisz világbajnokságokon

 

Két héttel ezelőtt a szentesen megrendezett lábtenisz OB-n dőlt el véglegesen, hogy kik képviselhetik országunkat (és a részt vevők városait) a 2016. évi lábtenisz FIFTA, és FUTNET világbajnokságokon. 

Két szentesi kiválóság, az egyéni és hármas kategória magyar bajnoka, Lakics Balázs, és a hármas kategória bajnoka, Szabó László utazhattak a világbajnokságokra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 23.


 

Dulakodás a Csongrád - Szentes meccsen

Csongrád megyei "El Clásico" - videóval

 

Az El Clásico egy labdarúgó-mérkőzés Spanyolország két legsikeresebb labdarúgóklubja, az FC Barcelona és a Real Madrid CF között. Csongrád megyében a Csongrád - Szentes labdarúgó mérkőzést nevezhetjük így, amely a hétvégén zajlott.

A csata majdnem bekerült az országos híradásokba, ha tovább folytatódik a dulakodás, de szerencsére nem így történt. A Csongrád a három góljával otthon tartotta az ugyanennyi pontot.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

MK bronzérmet nyertek a lányok

 

Pazar hétvége után a Szentesi Vízilabdaklub hölgyei MK bronzérmet nyertek, míg a férfiak pontot csentek a Szegedtől.

Éremmel a nyakukban térhettek haza Dunaújvárosból női vízilabdázóink (a képen) a Magyar Kupa négyes döntőjéről. A címvédő UVSE-t csak két negyeden keresztül tudtuk megszorongatni az elődöntőben, a végeredmény 19-8 lett a fővárosiak javára - de így is szépen csillog a bronz.

Gratulálunk Tóth Gyulának és csapatának!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Nemzetközi Szenior Úszóversenyen a Delfinek

Hódmezővásárhely, 2016. 11. 12-13.

 

Ebben az évben immár 13. alkalommal rendezte meg a HSÚVC a szenior, azaz a 25 évnél idősebb úszók számára versenyét. Az Arena Junior Úszó Európa Bajnokságra felújított medencében nagyon nagy mezőny gyűlt össze. A magyarok mellett számos külföldi úszó klub is képviseltette magát, így színvonalas küzdelmek zajlottak két napon át a medencében. A verseny legidősebb versenyzője, Dr. Bánki Horváth Béla többszörös Világ- és Európa-bajnok úszó 96. évét töltötte be ebben az évben.

A versenyen több korosztályos országos csúcs, illetve alapcsúcs született. A Szentesi Delfin ESC 4x200 méteres váltója a VI. korcsoportban is közéjük tartozott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 21.


 

Itt a nagy meglepetés

Ikszelt a Szeged ellen a Szentes

Önmagunkat és az ellenfelet le tudtuk győzni, csak a bírókat nem!

 

Meglepetésre nem tudott nyerni a Szeged Szentesen az E.ON férfibajnokságban, így a hazai csapat pontot szerzett a Csongrád megyei rangadón.

A Szentes eddig jobbára gyengélkedett a bajnokságban, a Szeged pedig többnyire hozta a kötelezőket. Ezek után nem azt diktálta a papírforma, hogy a csongrádi rangadón elmarad a vendégsiker.

Sőt, a Szeged úgy kezdett, ahogy egy favorittól elvárható, három perc után 2–0-ra vezetett, a második negyed közepén 3–0 volt már az állás, úgy tűnt tehát, hogy ha kevés gólos meccsen is, de a vendégek örülhetnek. A második félidőre aztán mintha kicserélték volna a Szentest, a hazai csapat négy perc alatt fordított, s innentől már kőkemény csatába torkollott a találkozó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Megyei rangadó, hazai ponttal

Hungerit-Szentesi VK–Szeged 10:2 (2-1, 4-0, 1-1, 3-0)

 

Az idei év utolsó hazai mérkőzésén Csongrád megyei rangadót láthatott a szentesi közönség, ahol a Hungerit Szentes női vízilabda csapat a Szeged csapatát fogadta.

A női vízilabda bajnokság középszakaszának 3. fordulójában nagyarányú győzelmet aratott a Szentes a Szeged ellen, mely jó gyakorlás volt a hétvégi BENU Női Magyar Kupára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 16.


 

Sporteszközök átadása a Klauzálban

A Sport Legyen a Tied!

 

A Magyar Diáksport Szövetség az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával a 2015-ben életre hívott A Sport Legyen a Tied! programot, a nagy sikerre való tekintettel a 2016-os évben is megvalósítja. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát - mondta megnyitójában Szentesen a Klauzál Gábor Általános Iskolában Vincze József a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Sztanó Gyuri a csúcson!

Új országos csúcs fűződik Sztanó Gyuri nevéhez (videóval)

 

Új országos csúcs fűződik Sztanó Gyuri nevéhez, aki az 54 kg-os kategóriában juniorban és felnőttben egyaránt 125 kg-os teljesítménnyel vívta ki az elsőséget para-erőemelésben.

 

A fiatal szentesi sportoló a nyáron a riói paralimpiát 112 kg-al zárta, pedig nagyon készült a 125 kg-ra. Most sikerült Wroclaw-ban! Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 07.


 

Szenior sikerek

IV. Ioan Schuster Nemzetközi Szenior Úszó Emlékverseny

Resica, 2016. október 22-23.

 

 

Három ország versenyzői gyűltek össze a romániai Resicán az Olimpiai medencében rendezett szenior úszóversenyen. A rendező Clubul sportiv de inot Resita 07 nagyon gondos házigazdának bizonyult. Nagy szeretettel fogadták a versenyzőket, igazán mindent megtettek azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club hat versenyzővel képviseltette magát, valamennyien kitettek magukért, szerencsére a határon nem vámolták el a sok-sok aranyérmet.  

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Melkuhn Dezső hazai és
nemzetközi sikerei nyílt vízi versenyeken

 

 

Melkuhn Dezső a Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club 78 éves versenyzője nemcsak a medencében rendezett versenyeken tartozik korosztálya legjobbjai közé, de a nyílt vizes versenyeken még ennél is jobb eredményeket tudhat magáénak. A Balatonfüreden rendezett Országos Szenior Bajnokságon elsőként ért célba. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

1517 métert futottak

 

Az Ifjúsági Ház melletti gödörben október 27-én rendezte meg a Kiss Bálint Református Általános Iskola a már hagyományos reformációi futást. Nyolc iskola közel félszáz diákja vett részt a reformáció tiszteletére kialakított 1517 méteres kör teljesítésében.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 11. 03.


 

Szentesen készül, hogy feljusson a boxvilág tetejére!

 

A Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú profi bokszolója, Szellő Imre (14-0-0, 8 K. O./T. K. O.) azért váltott edzőt, hogy eljusson a világbajnoki címig.

Az új felkészítő, Bertók Róbert pedig megfelelhet a kívánalmaknak, hiszen a tősgyökeres ceglédi Szellő Szentesre jár át edzeni, márpedig esetében ez nem akármi.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 31.


 

Nyerni kellett volna

 

A Metalcom Szentes férfi vízilabda csapata az OB I-es bajnokság 5. fordulójában a nagy rivális Pécs csapatát fogadta a ligeti uszodában. Az első negyed hátrányát a félidőre sikerült ledolgozni és visszatért a remény, hogy sikerrel hozhatjuk a mérkőzést.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 23.


 

Papírforma

Hungerit Szentes- Tatabánya VSE Vízilabda Kft 15:7 (3-1, 2-1, 3-3, 7-2)

 

Nem lebecsülve a Tatabánya női vízilabda csapatot, de papírforma győzelem született a női vízilabda OB I-es bajnokság 4 fordulójában. 2016. október 15-én a Hungerit Szentes a Tatabánya VSE Vízilabda Kft csapatát fogadta a szentesi fedett uszodában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 22.


 

Tekerj a sereggel

Eredményei + képgaléria a rendezvényről

 

Százhúsz, az ország minden pontjáról érkezett felnőtt és nagyjából ugyanennyi helyi diák érkezett kerékpárral az Európai Mobilitási Hét hazai zárórendezvényére, Szentesre a Tekerj a sereggel rendezvényre. A Honvéd Rákóczi Sportegyesület versenyt hirdetett, melynek következtében a legnagyobb résztvevői létszámmal megjelenő iskola 90-, 70- és 40 ezer Ft. értékű sportfelszerelési utalványt kapott.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 14.


 

FITKID-es eredmények

 

2016. október 8-án Békéscsabán az országos Grand Prix torna első állomásán vett részt a Szentes-Csongrád Victoria Fitness S.E. nyolc szentesi és egy csongrádi versenyzővel. Több száz ellenfélből mindannyian kiváló eredménnyel végeztek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 14.


 

Küzdelmes jó meccs volt

 

A női vízilabda OB I. alapszakaszának harmadik fordulójában a Hungerit Szentes egy komoly ellenfelet kapott a BVSC Zugló személyében. Míg a szentesi csapat egyre fiatalabb játékosokkal vágott neki ennek a bajnoki szezonnak, addig a BVSC csapatát több olimpikon erősítette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 13.


 

Nehezen indult a gólgyártás

 

A férfi vízilabda OB I 3. fordulójában a Metalcom- Szentes, ezúttal a Debrecen csapatával küzdött a bajnoki pontokért. A rosszul kezdődő mérkőzés 9:7 arányban a hajdúságiak győzelmével zárult.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 12.


 

Sikeres rajt

 

 

Megfiatalodott az előző idényhez képest a Hungerit Szentes női vízilabdacsapat, de Tóth Gyula számíthatott olyan játékosokra, mint a Dunaújvárosból érkező világbajnok Brávik Fruzsina, a korábbi válogatott kerettag Hevesi Anita, Kövér-Kis Réka kettős.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 10. 02.


 

Indul a női vízilabda bajnokság

 

Az elmúlt évhez képest nagyfokú változás történt a Hungerit Szentes felnőtt női vízilabda csapatnál.  Tóth Gyula a csapat edzője így foglalta össze a nyár alatt történt változásokat:

- Hét játékos ment el tőlünk, akik közül Miskolczi Kitti babát vár. Bolonyai Flóra játékára nem is számítottunk, mert ő közölte még időben, hogy el kíván menni a csapattól. Bujka Barbara az iskolai elfoglaltsága miatt inkább a Szegedet választotta, illetve három meghatározó játékos is a Szegedbe távozott (Kádár Ildikó, Pengő Niki és Gémes Alexa), ez volt a legnagyobb érvágás számunkra. Annak ellenére, hogy tudtuk, hogy ha velük tudnánk felállni, akkor sem lenne könnyű dolgunk a bajnokságban. Gundl Diána abbahagyta vízilabda pályafutását.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 30.


 

Idegenben kezdték a bajnokságot

 

Egy rangadó, amire büszkék lehetünk – így is lehet gondolni a férfi vízilabda OB I Szeged–Szentes párharcaira, hiszen az élvonalban régóta ez az egyetlen megyei derbi. Most pedig még különlegesebb, ugyanis a 2016/17-es szezon nyitányán rendezik.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 28.


 

II. Szentes SPRINT

 

 Immáron második alkalommal kerül megrendezésre Szentes Város Nemzetközi úszóversenye a SPRINT a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban. A verseny  nevéhez hűen sprint számokban mérték össze magukat az úszók, mely a Szentesi Sport- és Üdülőközpont vándorserlegéért folyt a csapatok között.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 27.


 

Kezdődik a férfi OB I-es bajnokság

 

2016. szeptember 27-én indul a vízilabda férfi OB I-es bajnokság a Metalcom - Szentes csapatának. Az első küzdelmük ma 17.00 órakor lesz a Szeged otthonában, így hát idegenben kezdődök fiainknak a bajnokság.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 27.


 

Kezdődik a női OB I-es bajnokság

 

2016. október 1-jén tv-s meccsel indul a vízilabda női OB I-es bajnokság a Hungerit - Szentes csapatának. A jelentősen megfiatalodott csapatnak nem lesz könnyű dolga az idei évben, és cél a csapatépítés, és persze a tisztes helytállás.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 26.


 

Hazai pályán hozták a rangadót

 

A labdarúgó megyei I. osztály 6. fordulójában 2016. szeptember 24-én hazai pályáján fogadta Ásotthalom együttesét a Szentesi Kinizsi. Bár a vendégek első gólja egy kapushiba miatt történt, ez nem törte le a hazaiak támadókedvét.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 26.


 

158 km kerékpározás a HMG tiszteletére

 

2009-ben a HMG 150. születésnapját többek között 150 km lekerékpározásával ünnepelték meg az iskola tanulói és nevelői. Ezt a hagyományt azóta is folytatják, úgy, hogy minden tanév végén, vagy elején letekernek annyi km-t ahány éves volt a gimi abban a tanévben. Idén 158 km volt a táv, melyet az Ady E. u. Szalai u. Rákóczi u. Kossuth L. u. négyszögben, (mely 4,5 km hosszú) tekertek 35 kört meg egy kicsit.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 26.


 

Ismét Nagy Sportágválasztó Szentesen

 

2016. szeptember 23-24. között rendezik meg immáron hetedik alkalommal a Szentesi Nagy Sportágválasztót. Hét esztendeje kapcsolódott az országos kezdeményezéshez városunk.

Több mint 20 kipróbálható sportág egy helyszínen élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

A pénteki nap az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportoknak van fenntartva, de 14 órától mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 20.


 

A Szentes csapata nyerte meg a II. Sipos Edit Emléktornát

 

A Szentesi Sport-és Üdülőközpontban rendezték a II. Sipos Edit Nemzetközi Női Utánpótlás Vízilabda Emléktornát öt csapat részvételével. A háromnapos tornán kilenc mérkőzést játszottak; valamint megemlékeztek Sipos Edit világ-és Európa-bajnok vízilabdázóról.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 18.


 

B28 műfüves labdarúgó bajnokság péntekenként

 

2016. szeptember 16. és november 18. között tizenegy hétvégén a Pusztai László Sporttelep műfüves pályája ad otthont a B28-as műfüves labdarúgó bajnokságnak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 16.


 

Indul a műfüves bajnokság

 

A B28 Műfüves Labdarúgó Bajnokság 2016. évi, őszi bajnokságának ideje és helye: 2016. szeptember 16. – 2016. november 18. között a Pusztai László Sporttelep műfüves pályája.

Tervezett játéknap péntek 18.00-21.00 óráig.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 14.


 

Sztanó Gyuri 8. lett Rióban

 

 

Az erőemelő Sztanó György nyolcadik lett a riói paralimpia pénteki versenynapján.

A szinte az utolsó pillanatban kvótához jutott szentesi erőemelő nem tudott beleszólni az érmekért zajló versengésbe az 54 kilós súlycsoport 11 fős mezőnyében, 112 kilós teljesítménnyel zárt - 125 kilós egyéni legjobbjától messze elmaradva. A 128 centiméteresre nőtt magyar sportoló elsőre kinyomta ezt a súlyt, majd a 122 kiló kétszer is kifogott rajta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 09.


 

Nyárzáró vízilabdatorna

 I. Szegvár-Takarék Kupa

 

A nyár utolsó hétvégéjén 2016. augusztus 26 és 28 között rendezték meg az I. Szegvár-Takarék Vízilabda Utánpótlás Kupát. Az U11-es korosztály számára rendezett háromnapos tornán tíz csapat vett részt és 25 mérkőzést bonyolítottak le a fedett 50-es medencében.

Az első helyért a Szentes I. - Szombathely mérkőzött és 6:2-es hazai sikerrel zárult a torna.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 01.


 

   Idén Csongrádról Szentesre futnak

Már lehet nevezni!

 

Immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 17-én a Csongrád – Szentes G-ÁT futás.

A verseny nevében szereplő kötőjel oka, hogy nem csak gátfutás, hanem átfutás is a rendezvény, hiszen a hagyományok alapján a két város kapcsolatát is kifejezni igyekeztek a szervezők. Közös szervezéssel és rendezéssel, minél több támogató bevonásával igyekeznek minél hangulatosabbá tenni a versenyt a résztvevők számára.

 

Mivel immáron huszadik alkalommal futnak át a versenyzők az egyik városból a másikba, így ez a rendezvény is bekapcsolódik a Szentes 20 sport-programsorozatba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  HAJRÁ GYURI!!!

Lesz e szentesi olimpiai érem???

 

FANTASZTIKUS HÍR!!! SZTANÓ GYÖRGY A PARALIMPIÁN!!!!

 

Sztanó György a Pollák Antal Szakközépiskola egykori diákja paraerőemelőként vesz részt a RIO-i paralimpián! A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közleménye szerint a 267 kizárt orosz parasportoló helyeit a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) újraosztotta, ennek értelmében Mezei Katalin és Sztanó György paraerőemelők, valamint Mató Gyula kerekesszékes vívó kapott kvótát a magyar csapatban. Velük együtt már 43 fős a magyar paralimpiai csapat, soha nem indult ekkora létszámú egyéni versenyzői csapat paralimpián.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  Hajtós meccsen győzött a Kini

 

A bajnoki szezon második mérkőzése a Szentesi Kinizsi ifi és felnőtt csapatainak jól alakult az ujszegediek ellen. A fiatalok 1-1-es félidő után megérdemelten nyertek 3-re. A felnőtt csapat 3-0-ás félidő után sem lazítottak, így hat gólig meneteltek. Egy figyelmetlenség akadt, amelyet az ellenfél csapata ki is használt. Éppen a mentőhelikopter húzott el a pálya fölött, amikor a vendégek szépítettek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  27 szentesi egyéni bajnoki cím

a 43. Gyulán rendezett Szenior Országos Úszóbajnokságon!

Gyula, 2016. 08. 12-14.

 

Hat ország 48 egyesületének több mint 300 versenyzője vett részt a Szenior Országos Úszóbajnokságon, melyet ebben az évben 43. alkalommal rendezett meg a Dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub. A sportegyesület nevében őrzi a szenior úszóversenyzés magyarországi megteremtőjének nevét. A háromnapos rendezvényen nagyon szép küzdelmeket, országos csúcsokat is láthattak a nézők. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club viszonylag kisebb létszámú csapattal vett részt, ennek ellenére fantasztikus eredményt értek el, összesen 27 egyéni bajnoki cím mellé ezüstöket és bronzokat is gyűjtöttek, s váltószámokban is négy alkalommal álltak a dobogó legmagasabb fokára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 15.


 

  A Gátfutás versenykiírása

Már lehet nevezni!

 

Immáron 20. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 17-én a Csongrád – Szentes G-ÁT futás.

A verseny nevében szereplő kötőjel oka, hogy nem csak gátfutás, hanem átfutás is a rendezvény, hiszen a hagyományok alapján a két város kapcsolatát is kifejezni igyekeztek a szervezők. Közös szervezéssel és rendezéssel, minél több támogató bevonásával igyekeznek minél hangulatosabbá tenni a versenyt a résztvevők számára.

 

Mivel immáron huszadik alkalommal futnak át a versenyzők az egyik városból a másikba, így ez a rendezvény is bekapcsolódik a Szentes 20 sport-programsorozatba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  Véget ért a 121. Országos Atlétikai Bajnokság!

 

A szentesi atléták öt versenyzővel vettek részt a versenyen. A női súlylökésben Váradi Krisztina és Csordás Cintia indult. Váradi nagy harcban a harmadik helyezést szerezte meg Csordás Cintia kilencedik lett. A női diszkoszvetésben hárman indultak Csordás Cintia itt is kilencedik lett, Kocsis Alexandra hatodik lett,Váradi Krisztina Márton Anita mögött az ezüst érmet szerezte meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 02.


 

  Király Gábor Szentesen!

Sok-sok kép a szentesi látogatásról!

 

2016. július 13-án Szentesen volt az első állomása a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola Road Show-ja, ahol Király Gábor, magyar rekorder kapus és szakmai stábja a környéken élő 10-22 év közötti gyerekeket, kapusokat 2 edzésre, a szakembereket, kapusedzőket pedig szakmai konzultációra várta.

A pörgős foglalkozásokon az ifjaknak az eszüket is használniuk kellett. Király kapura rúgott „Buffonnak", utóbbi szépen hárított.

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola tavaly járt először Szentesen, és a kedvező tapasztalatoknak és Janiga Lászlónak köszönhetően vette fel újra 6 állomásos roadshow-jának állomásai közé.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 14.


 

 A verseny legjobb csapatának járó díjat a Szentesi Delfin ESC úszói nyerték!

 

X. alkalommal került megrendezésre Csongrádon a szenior úszók számára kiírt úszóverseny. Első alkalommal úszhattak a felújított csongrádi uszodában a 25 évesnél idősebb úszóversenyzők. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club úszói nagyon eredményesen szerepeltek, a verseny legjobb csapatának járó vándorkupát megnyerték. Az emlékszámokban kiemelkedő teljesítményt úszott Berezvainé Virágos Éva, aki 400 méteres gyorsúszásban a mezőny legjobbjaként különdíjat vehetett át Zarnócz Mihály emlékére. A 100 méteres hátúszást Gyémánt Imre emlékére szintén különdíjjal jutalmazták, ahol a mezőny 3. legjobb teljesítményét úszta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 08.


 

 Atlétikai utánpótlás nevelés indul a Klauzálban

 

2016. június 21-én közös sajtótájékoztatót tartott a Maximus Atlétikai Utánpótlás nevelő Sportegyesület, valamint a Klauzál Gábor Általános Iskola ahol ismertették, hogy a 2016/17-es tanévben az iskolában új atlétikai képzés indul. Az egyesület részéről Benkő István elnök, a Klauzál Gábor Általános Iskola részéről Dévay István igazgató köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be az új képzés részleteit. Az együttműködés ötlete tavaly az iskola részéről jelentkezett, a Kölyök-atlétika Programból kiindulva a szakág utánpótlás nevelésének elősegítését tűzte ki céljául.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 29.


 

 Dobóatlétáink remekelnek

 

Az utánpótlás korú atléták országos bajnokságának az elmúlt hét végén Szombathely adott otthont. Szentesről négy versenyző vett részt a versenyen. Kocsis Alexandra remek egyéni csúcsteljesítményével bajnoki bronz érmet szerzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 29.


 

 HAJRÁ MAGYAROK

 

2016. június 24-én a HUNOR COOP ZRt. szentesi Kála Áruházba érkezett Gerebics Roland olimpikon, aki a Sydney olimpia 5, és a Pekingi olimpia 9. helyezett agyaggalamb lövésze volt, hogy együtt küldjünk ez NAGY HAJRÁT a riói olimpián résztvevő sportolóknak.

A kihelyezett szalagokra bárki leírhatta üzenetét az olimpiára kiutazó sportolóknak, melyet a COOP eljuttat a riói olimpiára.

A programon felléptek a Szilver TSE táncosai, a Kiss Bálint kötélugró csoport és a Maminbaba "Anyacsinosító" latin fitnesz csoport tagjai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 29.


 

 Judd Reid rendhagyó szemináriumot tart az Össz-Kyokushin VB után Szentesen

 

A szentesi Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezik meg június 25-én az egynapos Nyílt gyermek-serdülő-ifi-junior-U25 Össz-Kyokushin Karate Világbajnokságot. A versenyre 30 országból mintegy 600 nevezés várható. Egy legendás kyokushin mester, Judd Reid (5. DAN) is ott lesz az eseményen: ő 2011-ben teljesítette a 100 emberes küzdelmet, vagyis a kyo legnagyobb próbatételét. Tőle is lehet majd tanulni a rendezvény után.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 23.


 

 Dobóatléták sikerei

 

Az elmúlt hét végén rendezte meg a Budapesti Atlétikai Szövetség az ez évi Budapest Bajnokságot,mely rendezvény egyike a legnagyobb magyar atlétikai versenyeknek. Mivel a bajnokság nyílt, így tizenhat ország összesen 360 atlétája állt rajthoz.

A környékbeli országok versenyzői mellett Ausztrália, Új Zéland, India kiválóságai ott voltak a mátyásföldi Ikarusz pályán.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 21.


 

 Ötvenezer forint adakozásból a rögbiseknek

 

A történet ott kezdődött, hogy az év elején lehetett pályázni a sporttámogatásokra, ahol a szentesi rögbisek nem kaptak támogatást, mert hiába szentesi színekben játszanak az egyesületük Hódmezővásárhelyre volt bejelentve. A sportbizottság viszont csak Szentesre bejelentett egyesületeket támogattak.

 

Benkő István elmondta, hogy amikor elmesélte az atlétáinak, hogy hogyan jártak a sporttársak egyöntetűen úgy döntöttek, hogy gyűjtést szerveznek a rögbiseknek. Az így befolyt 50.000 forintot Seres András dobóatléta adta át a mai sajtótájékoztatón Törőcsik Sándornak a rögbisek vezetőjének.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 06. 21.


 

 

 

 

.