Jó évük lesz a kertvárosiaknak

Átadták a Koszta iskola felújított tornatermét

 

2017. június 2-án adták át a Jövőnkért Néptánc Gála elején a Koszta József Általános Iskola felújított tornatermét. Dr. Chomiak Waldemar a kertvárosi körzet önkormányzati képviselője jóvoltából már légkondicionált lett az iskola felső szintje, melyhez a szülők is jelentősen hozzájárultak. A tornaterem felújítása is egy példaértékű összefogás eredménye, ahol a város és a Szentesi Kosárlabda Klub fogott össze egy nemes cél eléréséhez.

És, hogy miért lesz jó évük a kertvárosiaknak ? - talán azért, mert olyan fejlesztések valósulnak meg az elkövetkezendő években, amelyek fényes bizonyítéka, hogy a város nem csak városközpontból áll - mondta kérdésünkre Antal Balázs Tibor a városfejlesztési bizottság elnöke.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

Bajnok a Szentes

 

égig vezetve nyerte meg a Szentes az UVSE elleni finálét a BENU ifjúsági leány bajnokságban, így a Farkas Tamara és Lekrinszki Gina vezette együttes lett az aranyérmes.

Noha az UVSE veretlenül nyerte meg az alapszakaszt, 8–7-re és 12–9-re nyert a Szentes ellen, a BENU női ifjúsági bajnokság döntőjében ebből kevés látszott. A szentesiek két gyors góllal kezdtek, sőt, az első negyed végén már 4–1-re vezettek a remekül játszó Farkas Tamara vezérletével. Ifjabb Tóth Gyula együttese a folytatásban is tartotta az előnyét, hiszen a félidőben is hárommal vezetett még.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 04.


 

2017-es gyermeknapi horgászverseny

 

4 korcsoportban összesen 28 lurkó indult a Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület által szervezet gyermeknapi horgászversen. Örömmel mondhatjuk, hogy a gyerekek nagy része óvodás és alsós korcsoportban vettek részt. Óvodás kategóriában 5 fő, alsós kategóriában 14 fő, felsős kategóriában 3 fő és leány kategóriában 6 fő mérte össze tudásukat a szép nagy kupákért és a további nyereményekért.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 29.


 

Dömsödi Dalma Szalay Iván-díjat kapott

 

A magyar vízilabda legnagyobb tehetségei tegnap vehették át a Szalay Iván Alapítvány elismeréseit.

Ez az utánpótlás-játékosok legnagyobb díja, ami felelősség, öröm, nem szabad vele visszaélni. Ezt értékeljétek, folytassátok azt az utat, amin elindultatok - mondta Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára az átadóünnepségen.

A legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismerést Kemény Ferenc, a Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma elnöke és Hesz Máté, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára tíz tehetségnek adta át.

Az ünnepségen Dömsödy Dalma (Szentes, 2003) is átvehette a megtisztelő Szalay Iván-díjat.

Gratulálunk Dalmának és nevelőedzőjének, Győri Eszternek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 27.


 

Négy új játékossal erősít a férfi póló

 

Szegedről Szentesre igazolt négy pólós a következő idényre. Nagy Márton egy, Pellei Frank két éves kitérő után tér vissza hozzánk. Mellettük két fiatal, ugyanakkor tapasztalt játékos érkezik erősítésként: a 24 éves Palotás Gergely, és a 26. születésnapját holnap ünneplő Meixner Marcell, aki György Dáviddal osztozik majd a kapusfeladatokon.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 27.


 

Szép volt lányok - Bajnok lett a Szentes

 

2017. május 20-án bajnokavatás volt a lány vízilabda Országos Utánpótlás Bajnokság gyermek korosztályában, ahol a Szentesi VK a bajnokságban végig remekül szerepelve (így nem volt sok tétje az utolsó mérkőzésnek, mert ha vereséget szenvednek akkor is) első helyen végeztek a 2016/2017-es bajnokságban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

Hétközi forduló a Kinizsinél

 

2017. május 17-én hétközi fordulón bizonyíthatott a Szentesi Kinizsi a Kiskundorozsma ellen hazai pályán. Az első percek alatt kiderült, hogy nem kérdés a 3 pont sora, melyet itthon tartott a Kini.

 

Szentesi Kinizsi SZITE – Kiskundorozsmai ESK  2-1

Gólszerzők: Bartucz (1’ 53’), ill. Szőke (76’)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Orsi 1 percen belül ússza a 100 gyors-t

 

Vasárnap befejeződött Pozsonyban az Olimpiai Reménységek Versenye, ahol Közép-Európa legjobb serdülő korú versenyzői találkoztak. A magyar csapat mind a pontversenyben, mind az éremtáblázaton első helyen végzett és ezzel a legeredményesebb csapat lett.

Batta Orsolya a Szentesi Úszóklub sportolója a magyar válogatott tagjaként csapatban a 4x100-as gyorsváltóban a dobogó legfelső fokára állhatott társaival (Muzsnay Zsófia, Hatházi Dóra, Berecz Blanka).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Bónuszpontos győzelem, döntőben a Szekerce

Unokák és nagyapák sportja-győzelme

 

Fontos győzelmet aratott a szentesi-kecskeméti játékosokból álló Szekerce csapata az NB II.-es pontvadászatban!

A vasárnapi összecsapás tétje a döntőbe jutás volt, ehhez bónuszpontos győzelmet kellett aratni a fővárosi csapat ellen! Már hagyomány, hogy a Szekerce hazai mérkőzésén a kezdő rúgást egy más sportág helyi, jeles képviselője végzi el, így volt ez most is. Az asztaliteniszező Bugyi Peti állt a tojáslabda mögé, hogy rúgásával kezdetét vegye a rangadó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Elvárt győzelem

Az Országos Bajnokság 15. helyén végzett a Szentes

 

A Metalcom-Szentes férfi vízipóló csapata sikeresen vette a két győzelemig tartó párharcot a KSI ellen, mely az országos bajnokság 15. helyéért folyt. Ez a bajnoki tabella utolsó előtti helye, de most ne menjünk bele, hogy mi vezetett idáig, ezt úgyis értékelni fogják.

A párharc hazai kezdése jól sikerült a Szentes együttesének és megnyugtató 12: 7-el zárult az a mérkőzés. Az idegenbeli küzdelmek hozták meg eddig a nem várt fordulatokat, így picit szorult gyomorral vártuk a szombati küzdelmet. 

Az első negyed jól kezdődött és végződött, mert 3 gólos vezetést szerzett a Szentes, így már csak ezt az előnyt kellett tartani 3*8 percen keresztül. Végül 9-13 arányában a Szentes szerezte meg a második győzelmét, így ők végeztek a 15. helyen.

A KSI lett tehát az utolsó, a kiírás szerint a kieső. Kérdés, miként végeznek majd a csapatok az ob I/B-ben, az ottani első vállalja-e majd az első osztályú szereplést, a második pedig az osztályozót.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 13.


 

VI. Fedett Pályás Szenior Országos Bajnokság,

III. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóverseny

Hódmezővásárhely, 2017. 04. 22-23.

 

Rekordnevezés érkezett az fedett pályás szenior országos bajnokságra. Több mint 50 egyesületből, több mint 1000 nevezés érkezett. A Budapesti Masters Világbajnokság közeledtével egyre többen vannak, akik szeretnének szintidőt úszni, vagy egyre jobb formába lendülni. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club versenyzői ebben a rendkívül erős mezőnyben is hozták a formájukat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

Hozta a kötelezőt a Kinizsi

 

2017. május 6-án hazai pályán fogadta a Szentesi Kinizsi a Kistelek csapatát a labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában. A Pusztai László Sporttelep műfüves pályáján igen nehezen indult be a hazaiak gólgyártása és igazságosan elosztva egyet az első félidőben és egyet a másodikban rúgtak, így hozták a kötelezőt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Nyerni, nyerni, nyerni!

 

Nincs mese, nyerni kell! - a tét az OB I-ben való bennmaradása a Metalcom-Szentes férfi OB I-es vízilabdacsapatnak.

A Metalcom tehát a kiesés ellen játszott 2017. május 6-án a Dr. Rábeli-Szabó József Sportuszodában a KSI ellen. A párharc akkor dől el, ha az egyik fél megszerzi a második győzelmét így a hazai pályán kötelező a győzelem. A KSI három hete erre az összecsapásra készül, míg a mieink szinte Tatabányáról érkeztek a derbibe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Szentesi sikerek az országos FitKid bajnokságon!

 

2017 április 29.-én rendezték meg az országos FitKid bajnokság aktuális szezonjának záró versenyét. Szentes városát 14 versenyző képviselte, akik a Victoria Fitness S.E. dance show kategóriában indultak. Csapatban: Kovács Bianka, Barna Adél, Tonomár Nina, Bajczár Anasztázia, Fodor Menta és Gere Klára az előkelő 4. helyen végeztek! Ők most álltak össze először, hogy ily módon képviseljék városunkat és az egyesületet. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Új edzőterem Fábiánon a judósoknak

 

A fábiánsebestyéni judósok új otthonra találtak a Fábiánsebestyéni Önkormányzat és Dr. Kós György polgármester támogatásával. A korábbi tűzoltószertár majd táncteremből átalakított edzőterem átadására ellátogatott dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Izgalmas vízilabda szombat

 

A női vízilabda OB I rájátszásában az ötödik helyért a Hungerit-Szentes az Egert fogadta. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Hungerit javára.

A Metalcom Szentesi VK férfi vízilabdacsapata is szombaton (április 29.) száll vízbe, hogy eldőljön, hogy játszhat-e a 13. helyért. Izgalmas lesz a mérkőzés, mert a vesztesnek a kiesés ellen kell majd harcolnia, így nincs más hátra a szombati találkozón győzni kell. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Elosztották a 2017. évi sporttámogatásokat

 

Az Önkormányzat alapelve, hogy nem fenntartója, működtetője a helyi sportszervezeteknek, hanem támogatója.

 

A város sportéletének zavartalan működése érdekében az Önkormányzat törekszik arra, hogy az éves költségvetésben az egyesületek működési,- és rendezvénytámogatásához keretet különítsen el a 10 sportlétesítmények fenntartási, felújítási és fejlesztési feladatainak finanszírozásán felül. A sporttámogatásra fordítható összeget, a tervezhető bevételek és kiadások függvényében, a képviselő-testület évenként, a költségvetési rendeletében határozza meg.

Idén 28.983.000 Ft-ot osztott szét a bizottság, melyre 31 benyújtott pályázó közül, 26-ot támogattak.

A maradvány összeg diáksport támogatására szolgál, valamint tartalékalapot képez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 18.


 

Fontos lett volna a győzelem!

Még az X is elég lett volna

 

Hazai pályán fogadta a Szeged megye I.-es csapatát a Szentesi Kinizsi SZITE, hogy bebiztosítsa a tabellán elfoglalt 8. helyét. A két csapat között csak egy bajnoki pont a különbség, így fontos lett volna a győzelem. Mind két csapat készült a rangadóra, igaz a hazaiak egy kicsit tartalékos csapattal vonulhattak ki a pályára. Az első két képen láthatjuk azt a pillanatot, melynek nem örülhetett a hazai csapat, és ezáltal hatalmas nyomás esett rájuk.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 15.


 

Zipperer Viktor ismét fut

 

A kitelepítés 70. évfordulójára emlékezve, a szlovákiai Gúta városából indult el 360 km-es útjára Zipperer Viktor, a Műszaki Ezred volt katonája, akit a szentesi szakaszon a Honvéd Rákóczi Sportegyesület tagjai, és hajdani katonatársai is elkísérték egy darabon.

Szentesen egy estété töltött Viktor, majd szemerkélő esőben indult tovább 2017. április 11-én. Ott voltunk a Terney Béla  Középiskolai Kollégium előtt, amikor indult, és hálásan fogadta a kíséretet. Viktor neve ismerős lehet, mert ő az a katona ember, aki határfutáson körbekerülte hazánkat, es csaknem 1800 km-t futva teljesített.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 12.


 

80 éves az olimpiai tölgy

 

1937 március 29-én ültették el a Polgári Lányiskola, utóbb Petőfi Általános iskola előtt azt a tölgyet, melyet az 1936-os berlini olimpiai játékokon kapott győzelméért Lőrincz Márton birkózó, akit a város fiává fogadott.

„Hirdesse ez a tölgyfa Szentes város iránti szeretetemet és legfőképpen azt, hogy bár az ország sok városa megtisztelt ünneplésével, szívemhez mégis ez a nemes város férkőzött legközelebb, amikor fiává fogadott." – A szentesi levéltárban található levele szerint e szavakkal adományozta a városnak azt az 1936-os berlini olimpián kapott, (valamennyi győztesnek kijárt) tölgyfacsemetét a Kurca-parti városnak az 1911-ben született Lőrincz Márton, aki kötöttfogású birkózásban, légsúlyban (56 kg) olimpiai bajnoki címet szerzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 04.


 

II. Szentes Kupa tornaverseny

 

2017. április 1-én a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a II. Szentes Kupa meghívásos tornaversenyt melyre 6 településről 19 csapat érkezett. A Koszta József Általános Iskola az elmúlt évben a Szentes 20-20-20 programsorozathoz kapcsolódóan szervezte meg az első versenyét. Idén négy korcsoportban és három szeren folyt a viadal (talaj és gerenda gyakorlat és szekrényugrás).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 02.


 

1-4 a vendégeknek

 

A labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában a Szentesi Kinizsi hazai pályán fogadta a Szegedi VSE csapatát. A megyei labdarúgó mérkőzés első percében Tóth Istvánra emlékeztek a csapatok, aki évekig edzősködött Szentesen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Az első negyedben úszott el a meccs

 

Rosszul kezdődött a Metalcom-Szentes-nek a középszakasz záró fordulója, mert az első negyedben nem sikerült betalálnunk a vendég UVSE kapujába. Mát öt góllal vezettek a vendégek, amikor elkezdték a hazaiak a gólgyártást. 9-9-re feljött a Kurca parti gárda, de a hajrá nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük. Végül egy góllal a bajnoki pontokat az UVSE csapata abszolválta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Tavaszi fáradtság a medencében

 

Igaz győzelemmel kezdte a Hungerit Szentesi VK az 5-8. helyért folyó párharcát a Tatabánya ellen a női vízilabda OB I-ben, de nehezen indult a hazaiaknak a játék. Volt, hogy a Tatabánya vezetett a párharcban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 31.


 

Félezer diák a mezei futóversenyen

 

2017. március 21-én, a Honvéd Rákóczi SE szervezésében megrendezett országos Diákolimpia programsorozat részeként jegyzett mezei futóversenyen csaknem 500-an (pontosan 487-en) vágtak neki a távoknak a Pusztai László Sporttelep hátsó, „pockos” pályáin.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 28.


 

 

 

 

.