Szvorák Katalin Szentesen (videóval)

 

Nemzeti Ünnepünk alkalmából a Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lépett fel  a Felvidéken született Szvorák Katalin énekesnő, aki 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük. Ha nem tudott ott lenni a koncerten, akkor íme egy rövid részlet abból!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Nagy Lajos teremavató a Pollákban

 

A Pollák egykori tanárára emlékezve az Elektronika 1-es tantermet a nemrég elhunyt Nagy Lajosról nevezték el a Code Week rendezvény zárásaként. A tanár úr fia és unokája közösen tették ki az emlékező képet az ebben az évben elhunyt Nagy Lajosról.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

CodeWeek a Pollákban 2017.

 

2017. október 20-án egy délelőtti programmal csatlakozott a HSZC Pollák Antal Szakképző Iskolája az EU tagállamokban immár negyedik alkalommal megrendezett CodeWeek rendezvénysorozathoz. A rendezvénysorozat arra irányul, hogy közelebb hozza a programozást az emberekhez: így a diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz is, és megmutassa, mindenki tud programozni, a programozás mindenki számára lehet élmény. A program egyik kiemelt célja, hogy a diákok megértsék, az informatikai életpálya számukra is elérhető, sokkal szélesebb és sokrétűbb lehetőség, mint azt általában gondolják.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Pollák nyílt nap

 

2017. október 18-án tartotta nyílt napját, a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Először a több mint 100 érdeklődő Kovács Attila igazgató tájékoztatóját hallgatta meg a tornateremben. Itt elhangzott, hogy az új ágazati képzésnek köszönhetően a jövő Pollákosai a szakmai tantárgyból érettségiznek, így már az érettségi után munkát vállalhatnak e szakmai képesítéssel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Őszi Garaboly Gasztro Piac

 

Mi is lehetne jobb a kellemes októberi napsütésben, egy gasztrokulturális élménynél, egy kis piacozás a Művészetek Házában. A termelők asztalai rogyadoznak az ősz ajándékaitól. Itt lesznek a Gasztroangyalban bemutatkozott termelőink. A műsorban bemutatott finomságokat a Piacra is elhozzák. Az októberi szüreti időszak hangulatát mustkészítéssel idézzük meg. Akik hazait akarnak venni és jót szeretnének enni, azok számára a "közös bográcsból" kakaspörkölt lesz a menü. Street arte állandó programunk keretében Tóth Bogyó István szegedi alkotó elektrografikáit tesszük közszemlére. Természetesen nem maradhat el kicsiknek és nagyoknak szóló alkotóprogramunk: most tűzzománc készítésre lesz lehetőség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Jótékonysági tök jó buli!

 

A Szent Anna Utcai „Csicsergő" Óvoda Alapítványa jótékonysági bált szervez a szórakozni vágyóknak 2017. november 11-én (szombaton) 19 órai kezdettel, a Séf Kft. Attila utcai ebédlőjébe. A jó hangulatról meghívott fellépők, az óvó nénik meglepetés műsora és a Black Five zenekar gondoskodik. Vacsorára frissensültek tálalva, éjfélkor tombola fokozza a hangulatot. Jegyeket vásárolni 5000 Ft/db áron a Szent Anna utca 1. alatt, a „Csicsergő" oviban lehet.

Meglátja, egy TÖK ÁSZ bulin, tök alsóban, tök felsővel meg egy tök filkóval vígan mulatja majd az idejét! :-)

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Elmarad az 56/23 km-es tekerés!

 

Sajnos esős, szeles, hideg idő lesz 23-án, így a válságstáb döntése az volt, hogy ilyen körülmények között felelősséggel nem tudják megrendezni az idei 56/23 km-es tekerést - tudtuk meg Barát Lászlótól az egyik főszervezőtől. Azért nem kell elkeseredni, mert a túra meg lesz tartva csak egy későbbi időpontban. A nevezési díjakkal kapcsolatos információ a plakáton olvasható!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 20.


 

Szvorák Katalin Szentesen

Nemzeti Ünnepünk alkalmából

 

A Felvidéken született énekesnő 1981-ben első díjat nyert a Röpülj páva televíziós versenyén. Népdalok, megzenésített versek, egyházi énekek, gyermekdalok – hogy csak a legkedveltebb műfajait említsük.

A Zene-Világ-Zene második világzenei előadása lesz az övé a Zeneiskolában, október 20-án pénteken 19 órakor.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

POLLÁK NYÍLT NAP

 

Ugye te is eljössz???

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

A SZABADSÁG NAPJA

Meghívó az október 23-ai rendezvényekre

 

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA tisztelettel meghívja Önt és kedves családját2017. október 23-án (hétfőn) 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Köztársaság kikiáltása évfordulójának városi ünnepségére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

JogÁsz Nap Szentesen

 

A "Dél-Alföldi JOGpontok" elnevezésű projekt keretében 2017. október 19-én JogÁsz Nap kerül megrendezésre Szentesen. A JogÁsz Nap egy információs rendezvénysorozat, amely keretein belül minden állampolgárnak lehetősége nyílik térítésmentes jogi segítségnyújtást igénybe venni a JOGpont irodák településein. A JogÁsz Napokon széleskörűen informálódhatnak az ingyenes segítségről, a JOGpontok projektről, annak helyszíneiről, valamint a további (személyes, telefonos, online, e-mailes) jogi tanácsadási formákról is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 17.


 

Jó bajnoki nyitány

Hungerit Szentes - UVSE Margitsziget 14 - 10 (4-2, 4-1, 2-2, 4-5)

 

2017. október 14-én a Hungerit Szentes hazai környezetben fogadta a női OB I bajnoki nyitányán az UVSE Margitsziget csapatát. Ács Bertalan az UVSE vezetőedzője elmondta, hogy meg kell ismerniük az új játékosokat, hogy fel tudjanak készülni a Szentes ellen. Ez meg is mutatkozott a szerzett gólokon, mert Palaro Dias Melani 4, Mirshina Anastassiya 3, Guannan Niu 3, Rybanska Natasa 2 gólt szerzett melyet Hevesi Anita 1 és Kudella Panna 1 góljával adta ki a Szentes 14 lőtt gólját.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 14.


 

Jó szívvel ajánljuk a Borost!

Szakmák interaktív bemutatkozása

 

HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakközépiskola 2017. október 12-én egészségügyi, közgazdaság és logisztika ágazati bemutatóra várták az általános iskola végzős diákjait, hogy megismerkedjenek az iskolában folyó képzéssel.

A szakmacsoportos bemutatókon az iskola növendékei interaktív játékokkal készültek a leendő diákoknak. Ezen kívül más érdekes bemutatókat is láthattunk melyek közül kiemelhetjük azt amikor egy állati szíven mutatták meg annak részeit.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Városépítő polgármesternek állítottak emléktáblát

115 éve választották dr. Mátéffy Ferencet polgármesternek

 

Mostanában divatos nevet adni az óvodáknak, de a dr. Mátéffy Ferenc utcai óvodások büszkék arra, hogy az egykori polgármesterről elnevezett utca adja az óvoda nevét. Nagyon jól tudják, hogy mit tett városunkért az 1900-as évek elején dr. Mátéffy Ferenc. Ez egy kis műsorba foglalva ismertették is az emléktábla avató ünnepségen. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy a gyerekek "elvették a kenyerét", mert annyira jó összefoglalták elődjének munkásságát, hogy nincs mit hozzátennie, így már csak le kellett leplezni az emléktáblát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

Újélet fák a város újszülötteinek

68 új életfa 68 újszülöttnek

 

Évente kétszer (tavasszal és ősszel) facsemetével ajándékozza meg az újszülötteket Szentes városa. Az első esemény óta huszonegy év telt el, és erdő lett az azóta elültetett sok kis fából. 2017. október 12-én Szirbik Imre polgármester és Dr. Demeter Attila alpolgármester a Városháza udvarán adta át az Újéletfákat a megjelent családoknak.

A kicsik szüleik, nagyszüleik és testvéreik kíséretében érkeztek, hogy átvegyék a város vezetőjétől a facsemetét egy emléklappal és a táblával, amelyen a belevésett szöveg tudatja: ki a gazdája a fának.

Amikor az Újéletfa program elindult, több cél is vezérelt bennünket – mondta Szirbik Imre polgármester a megjelent babákat, szülőket, nagyszülőket köszöntve.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 12.


 

A "Nagy Háború" és Szentes

 Első világháborús emlékhelyek városunkban

 

A Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club közös rendezésében 2017. október 4-én a Könyvtárban hangzott el a fenti címmel Labádi Lajos főlevéltáros, nyugalmazott igazgató vetített képes előadása.

 

A  szöveg-és képanyagból összeállított dolgozat elérhető az e-Könyvtár Szentes digitális helytörténeti gyűjteményben.

 

Emellett a Rotary Club  kerékpáros körutat is szervez az emlékhelyekhez október 14-én szombaton 14 órai indulással.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 10.


 

Megemlékezés Klebelsberg Kunora

 

Múlt, jelen, jövő címmel előadásokat és megemlékezést tartanak Szegeden 2017. október 12-én Klebelsberg Kuno szellemisége jegyében. Gróf Klebelsberg Kuno kultuszminiszter, MTA tagja, MTT elnöke 1927-ben lett Szentes díszpolgára.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Ötödik helyen végzett Dorka a Tennis Europe Masters versenyen

 

Véget ért a Tennis Europe Masters! Összességében nagy siker az 5. hely, bár a sorsolás sajnos nem kedvezett, hisz az egy évvel idősebb és végül a tornát megnyerő francia lányt kapta Dorka az első körben, akivel szemben vereséget szenvedett, így az 5-8. helyért kényszerült játszani.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Csak kettőn múlott, hogy bravúr legyen!

 

Csak két gólon múlott, hogy a Metalcom Szentes hatalmas meglepetést okozzon a férfi OB I-es vízilabda bajnokságban. A bajnok esélyes Eger csapatát fogadta a Kurca-parti város.

Csak Visnyakov hiányzott a Metalcom-Szentes jól hangzó névsorából a férfi vízilabda OB I hazai nyitányán, így a Kurca-parti drukkerek annak ellenére is az eddigieknél komolyabb elvárással várhatták az első hazai meccset, hogy az Eger volt az ellenfél. A bajnokesélyes hevesiek meg is mutatták, hogy milyen klasszisaik vannak, és érvényesítve a papírformát, elhúztak 5–1-re, de már eközben is jól játszottak Pellei Csaba tanítványai.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 08.


 

Dorka nemzetközi sikerei tovább gyarapodhatnak!

 

2017 október 6-8 között 22. alkalommal kerül megrendezésre Olaszországban a junior teniszezők Masters versenye, amelyre korosztályonként az idei év legjobb 8 európai versenyzője kapott meghívást. Ezen a versenyen korábban olyan nevek is feltűntek , mint Rafael Nadal, Andy Murray, a hölgyeknél pedig Simona Halep, valamint Agnieszka Radwanska is. Ebben az évben Drahota-Szabó Dorka, a Horváth Mihály Gimnázium tanulója is kvalifikálta magát, mégpedig a 4. legeredményesebb U16-os európai teniszezőjeként. Dorka idén ugyanis három egyéni és két páros európai tornagyőzelmet is begyűjtött, 42 egyéni nemzetközi mérkőzéséből 35-öt megnyert, mindössze 7 mérkőzést vesztett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 


 

Puskaropogás törheti meg a csendet Szentesen

 

Az MH 37.II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred 2017. október 16-20. közötti időszakban Szentes körzetében kiképzési foglalkozást tart. Az érintett körzetben a megszokottól eltérően nagyobb zaj-, és hanghatás előfordulhat, amelyért a Magyar Honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Gitárest a Szecessziós Házban

 

 

2017. október 6-án 18.00 órakor a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola gitár tanszakos növendékeinek koncertje lesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Rúgták a bőrt Szentesen a polgárőrök

 

 

Három szomszédos megye polgárőrei részt vételével kispályás labdarúgó torna került megrendezésre az elmúlt hétvégén Szentesen a Pusztai László sporttelepen, melyet a Csongrád megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezett a helyi polgárőr egyesület bevonásával és aktív segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 04.


 

Szent Mihály Napon Szentes a DUNA TV-n

Badár Sándor kalauzolta a stábot (videóval)

 

 

Szent Mihály Nap alkalmából egész napos élő kapcsolásos műsor volt a Duna TV csatornáján, ahol Szentes is szerepelt Badár Sándor Jóvoltából. Elsőként az Antal-tavi horgászparadicsomból jelentkezett be, majd a Kossuth térről és végül a Vasúttörténeti Emlékhelyről. A nap levezetéseként stúdióbeszélgetésben tudhattunk meg még több részletet Szentesről, a gimnáziumi évekről, a téli olimpiáról.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 10. 01.


 

BOROS GÓLYÁK AVATÁSA

 

 

2017. szeptember  29-én avatta a HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kisgólyáit. A két osztály tanulóinak egy héten keresztül kellett bizonyítaniuk, hogy érdemesek a KÖZGÉS címre.

Természetesen a felsős designerek által megkövetelt egyen öltözékbe kellett bújni a növendékeknek és megállapíthatjuk, hogy ebben a szakmában nem fognak babérokat szerezni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Számítógép adomány a Hajléktalan Szállónak

 

 

2017. szeptember 29-én Kovácsné Gila Erzsébet és Tímár Ferenc a Szentes - Csongrád Rotary Klub nevében egy számítógépet adományozott a Szentes Hajléktalan Segítő Központnak, hogy az ott élő emberek is tudjanak akár internetezni vagy más hasznos információszerzéssel könnyíteni sorsukon.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Djabe lemezbemutató Szentesen

 

 

Boldog új évadot! - kezdte mondandóját Kertész Ákos a Hangversenyközpont vezetője a Zene-Világ-Zene koncertsorozat idei első koncertje előtt. Megújult színpadi látvánnyal fogadta a zenei csemegék szerelmeseit az intézmény.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Gyermekek világnapja gálaműsor

 

 

2017. szeptember 29-én került sor az Árpád Szabadidős Sportklub szervezésében a világnapra megemlékező gálaműsor a Ifjúsági Házban.

 

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Zene ünnepe a Kossuth téren

(videóval)

 

 

Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte az UNESCO október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ezen a napon a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeznek világszerte. Szentesen a Kossuth téren a Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai 2017. szeptember 29-én 12 órai kezdettel közös énekkel emlékeztek meg.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 29.


 

Új kiállítások a Tokácsli Galériában

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) 2017. október 5-én (csütörtökön) 17 órakor a nagyteremben "Holt-Tiszai tekercsek" címmel CSÁK LÁSZLÓ képzőművész kiállítására, a kisteremben "Szentes...... Szeretem!" címmel TOFÁN SÁNDOR fotókiállítására .

A kiállítások megtekinthetők október 28-ig, keddtől-péntekig 9-13 és 15-17 óráig, szombaton 9-13 óráig.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

A szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpontról

Tudományos ülés a Dr. Bugyi István Kórházban

 

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja Önt Tudományos Ülésére. Az elhangzó előadások témája a szegedi ELI-ALPS Lézeres Kutatóközpont lesz.

 

Helyszín: a Dr. Bugyi István Kórház ebédlője

Időpont: 2017.szeptember 28.(csütörtök) 18:00

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

VI. Senior - Junior találkozó

 

 

Immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Kiss Bálint utcai Református Idősek Otthona a Senior-Junor találkozóját.

2017. szeptember 27-én gyermekzsivajtól volt hangos az otthon amikor is 4 óvoda óvodásai adtak műsor az időseknek. A Százszorszép óvoda, a Damjanich utcai óvoda, a Mátéffy Ferenc utcai óvoda és a Rákóczi Ferenc utcai óvoda gyermekeié volt a színpad.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 27.


 

Lakossági fogadóóra a Szentesi Rendőrkapitányságon

 

 

Balogh-Szabó Imre r. ezredes 2017. szeptember 28-án (csütörtökön) 14 és 16 óra között lakossági fogadóórát tart a kapitányság épületében (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.).

Előzetes bejelentkezés nem szükséges.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Európai Mobilitási Hét Szentesen - Összefoglaló

 

 

„Közös út, közös jövő” mottóval írták ki idén szeptember 16-22. között a nemzetközi megmozdulást, amelynek Magyarország is évről évre a részese. A legutóbbi Európai Mobilitási Héthez mintegy 2500 önkormányzat csatlakozott. A résztvevő ötven ország versenyében Ausztria és Spanyolország mögött végzett hazánk a harmadik helyen több mint 200 csatlakozó településsel. Az idei kiíráshoz Csongrád megyéből csatlakozott Bordány, Csongrád, Forráskút, Hódmezővásárhely, Mindszent, Mórahalom, Sándorfalva, Szeged, és Szentes is.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Indul a 2017/2018-as zenei évad Szentesen

Élet - Érték - Élmény

 

 

2017. szeptember 29-én indul a 2017/2018-as zenei évad a Hangversenyközpontban. A tizenegy koncertből álló évad valamennyi programját kedvezményes bérlettel tekintheti meg, mely zenei csemegéket is tartalmaz. Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

Elindult a közönségszavazás!

Sebők Erika szentesi ápolónő az egészségügyi szakdolgozó kategóriában került a Richter Aranyanyu Díj döntősei közé

 

 

A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát.

Sebők Erika szentesi ápolónő az egészségügyi szakdolgozó kategóriában került a Richter Aranyanyu Díj döntősei közé! Szavazzunk rá!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 26.


 

... "a szeretet mindent elfogad"

Fogyatékkal élők térségi találkozója

 

 

Szentes Város Gondozási Központja immár 12. alkalommal szervezte meg 2017. szeptember 15-én a fogyatékkal élők térségi találkozóját. A megnyitó alkalmával a részvevőket, megjelenteket Szirbik Imre köszöntötte elsőként, aki kiemelte, hogy mennyivel nehezebbek a fogyatékkal élők mindennapjai, és megköszönte a segítők munkáját. Ezután Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy az ilyen események az ünnepről szólnak, és erőt adnak a jövőben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 25.


 

80 éves a Damó ovi

Meghívó egy nagy közös bulira

 

 

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Óvodánk fennállásának 80. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségünkre, melyet 2017. szeptember 30-án 9 órától tartunk, a Damjanich utcai Óvodában.

 

Programjaink:

• A rendezvény megnyitója

• Damjanich utcai óvodások műsora

• „Miből lesz a cserebogár?” – volt óvodásaink műsoros bemutatkozása

• „Ovis élményeim” – gondolatok az itt eltöltött óvodás évekről

• Emlékeink (fotókiállítás, rajzkiállítás, projektoros kivetítés, régi játékok, …)

• Emlékfa ültetése

• „Lufi posta” elengedése

• Kézműves tevékenységek gyermekeknek

 

Szeretettel várjuk: az Óvoda dolgozói, szülei, gyermekei

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 25.


 

Shane Tusup Szentesen

 

 

Mond, hogy jól láttam! - kapta fel a fejét a Sprint úszóversenyre érkezett egyik versenyző! Mit, vagy kit láttál? - Hát az ott nem Shane Tusup? De igen, ő az!

 

Gyorsan, úgymond sprintben szaladt végig a hír a versenyzők között, hogy itt van Szentesen Shane Tusup amerikai úszó, edző, akit Magyarországon háromszor, 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban megválasztották az év edzőjének. Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó férje és edzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 23.


 

Brazil, kínai és kazah játékost igazolt a Hungerit-Szentesi VK női pólócsapata

(videóval)

 

 

A Szentesi Vízilabda Klub sajtótájékoztatón mutatta be három új játékosát, valamint új edzőjét. Az esemény aktualitását a péntektől vasárnapig tartó nemzetközi női torna adta, amelyen a Ferencváros nyáron alakult női csapata is részt vesz.

 

Az előző idényhez képest átalakult nyáron a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékoskerete, valamint ifj. Tóth Gyulától Vidumanszky László vette át a vezetőedzői teendőket.

– Idő kell még, hogy összeszokjunk a vízben és a parton egyaránt. Egyelőre még néha kaotikus állapotok uralkodnak a vízben, de ez érthető, hiszen három teljesen eltérő kultúrából érkeztek az új csapattársaim. A hétvégi tornának nagyon örülünk, mert már augusztus óta edzünk, a hosszú alapozás közben jól jönnek a mérkőzések – nyilatkozta Hevesi Anita, a Szentes csapatkapitánya.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 21.


 

Erős tornát rendez a Szentes

 

 

Szentes, mint házigazda, a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában fogadja a női izraeli válogatottat, a Vojvodina, a Dunaújváros, a Ferencváros és az UVSE csapatait 2017. szeptember 22. és 24. között egy felkészülési vízilabda torna keretében.

 

A női felkészülési torna erősnek ígérkezik, pláne, hogy Az UVSE-t, a Dunaújváros és a Szentes nem kell senkinek bemutatni, a Fradi pedig egy masszív csapattal várhatja a bajnokság rajtját.

 

A mérkőzések INGYEN tekinthetők meg!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 21.


 

Új helyszínre kerül a Sportágválasztó!

 

 

Az Autómentes Naphoz kapcsolódó Szentesi Nagy Sportágválasztó program a várhatóan a holnapi (csütörtöki) napon történő nagy esőzések miatt 2017. szeptember 22-én a Kossuth téren kerül megrendezésre 9.00-13.00 óra közötti időszakban az önkormányzati programok mellett!

A programokra nagy szeretettel várunk mindenkit.

 

Lezárt útszakaszok az Autómentes napon:

8.00-14.00 óra között a Kossuth tér bírósági körforgalom és a Petőfi utcai körforgalom közötti egyenes útszakasz

14.00-18.00 óra között a Kossuth Lajos utca Klauzál utcai körforgalom és a Klauzál utca 1. szám előtti bekötő út közötti útszakasz

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 20.


 

Hoverboard és kerékpár keresi gazdáját

Sértettek jelentkezését várja a Szentesi Rendőrkapitányság

 

 

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akiknek kerékpárját vagy hoverboardját 2017 júliusában lopták el Szentesen.

A Szentesi Rendőrkapitányság 06050/400/2017. bűnügyi számon, lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy helybéli férfivel szemben.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy a képen látható, feketére festett, ülés nélküli, fekete kosárral felszerelt kerékpárt a feltételezett elkövető 2017 júliusában Szentesen, az egyik Szabadság téri biciklitárolóból tulajdonította el. A gyanúsított egy felsőpárti ingatlan udvarából egy 60 centiméter széles, fehér színű, kék-piros feliratos elektromos hoverboardot is ellopott.

A nyomozók az eljárás során a vagyontárgyakat a férfitől lefoglalták.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 20.


 

IX. HARC A KINCSÉRT IFJÚSÁGI KALANDVETÉLKEDŐ

 

 

Eljött az idő, hogy csapataitokat szervezni kezdjétek, hiszen hamarosan kezdődik a IX. Harc a kincsért ifjúsági kalandvetélkedő, amelynek fődíja idén is egy értékes sportfelszerelési csomag lesz. Az idei kalandvetélkedő időpontja szeptember 29-30. (péntek-szombat)! Mint minden évben, úgy most is számtalan érdekes és nehéz feladatra számíthattok. A csapatok idén is 5 fősek lesznek, az öt főből pedig legalább egy lánynak lennie kell a csapatban.

 

Minden csapatnak lehet 1 fő csere csapattagja, aki végig a csapattal tarthat, viszont az adott feladatban egyszerre csak 5 fő vehet részt. A csere csapattag lehet egy tanár is! Szintén csapattag lehet bárki aki az adott iskola nappali tagozatos tanulója, akár egy korábban „leszerrelt" tartalékost is behívhat a csapat, hogy erősítse soraikat. A vetélkedő „bázisa" idén is a Kurca-part Kalandpark lesz. A Kalandvetélkedővel kapcsolatos fontos, sőt (mint tudjátok) nélkülözhetetlen információk folyamatosan kerülnek majd fel a rendezvény weboldalára, a www.szentesinfo.hu/aharc oldalra! A rendezvény plakátját minél többen osszátok meg, mert a begyűjtött lájkok még pontot érhetnek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Bringa Doki Szentesen

Ingyenes kerékpár állapotfelmérés a piacon csütörtökön!

 

 

Az Európai Mobilitási Hét keretében 2017. szeptember 21-én BRINGA DOKI várja a pácienseket az Apponyi téri piacra, ahol kisebb javításokat elvégez. Legyen az akár a kerékpár felpumpálása vagy a nyereg beállítása, számíthat rá.

Ezzel párhuzamosan a Szentesi Rendőrkapitányság a BIKESAFE kerékpár-regisztrációs programja is ott lesz a BRINGA DOKI mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Milyen lesz a színház???

 

 

Ha a döntéshozók és a Jóisten is úgy akarja, akkor 2019-ben újra megkezdheti színházi évadát a Tóth József Színház az egykori Petőfi Szálló épületében - hallhattuk a mai Sajtókávé tájékoztatón Szirbik Imre polgármestertől.

A hétköznapi embert nem érdekli, hogy milyen forrásból valósul meg az álom, az legyen a szakemberek és a politikusok dolga, az viszont érdekli, hogy hogyan fog kinézni belülről.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 19.


 

Máltai Egészségnap

 

 

Immár második alkalommal szervez egészségnapot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportja, 2017. szeptember 23-án 10 órától. A helyszín új, a II. számú Idősek Klubjába várják a látogatókat a Nagyörvény u. 53. szám alatt. Idén is az egészségmegőrzésen lesz a hangsúly, ebédre pedig egy kiadós babgulyást kínálnak. További részleteket a hétvégén megjelent Szentesi Életben olvashatnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Gyógynövénykereső őszi túra

 

 

2017. szeptember 23. szombaton 15 - 17 óráig "Gyógynövénykereső őszi túra" címmel túra lesz a Tisza gátja mentén (kb. 2 óra).

Megközelíthető gyalog, kerékpárral, autóval.

A túra vezetője: Medgyesi István ny. biológiai tanár

Megismerteti az érdeklődőket az őszi gyógynövénygyűjtés rejtelmeivel és gyakorlati tanácsokat ad.

Gyülekezés az Alsóréti Gázos út végén a Tisza gátjánál (Az Ilonaparti út folytatása az 451-es "elkerülő" út másik oldalán (a városközponttól kb. 5 km) Ha délután esik, a program elmarad!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Vízkorlátozás október elején

 

 

Tájékoztatjuk, hogy ...

2017. október 5 - 6.-án 9.00 - 13.00 között a Szentesi víztornyon; 2017. október 3 - 4.-én 9.00 - 13.00 között a Szentesi tározón; 2017. október 2.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Magyartési víztornyon; 2017. október 3.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Lapistói tározón; 2017. október 2.-án 9.00 - 13.00 között a Szentes - Kajánújfalui tározón tisztítási, fertőtlenítési munkálatokat végeznek.

 

Ezen időszakban a település egész területén nyomáscsökkenés fordulhat elő.  Továbbá tájékoztatjuk, hogy ...

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Női felkészülési vízilabdatorna Szentesen

 

 

2017. szeptember 22-24 között rendeznek nemzetközi női felkészülési tornát Szentesen a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában. Minden érdeklődőt és szurkolót várnak az alábbi időpontokban.

 

Sok-sok program várható ebben az időpontban a szentesi strandon, így az Üdülőközpont az alábbi tájékoztatást adta a hétvégi programokkal kapcsolatban:

 

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy szombaton (szeptember 23-án) a triatlon-, úszóverseny illetve vízilabda mérkőzés miatt mindkét pénztár nyitva tart. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy az 1. pénztárnál az Aquatlon- és úszóversenyre válthatnak belépőjegyet, a 2. pénztárban a vízilabda mérkőzésre válthatnak jegyet. Fürdővendégeink az 1 pénztárnál válthatnak fürdőjegyet!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

40 éves a Bárdos Lajos Vegyekar

 

 

Jubileumi kórushangversenyre várják az érdeklődőket 2017. szeptember 23-án szombaton 18.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ nagytermébe, ahol a 40 éves Bárdos Lajos Vegyeskar ad hangversenyt a kórusmuzsika kedvelőinek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Tornaterem helyett torna teret avattak

Új műfüves pálya az Apponyi téri óvodában

 

 

Torna terem helyett torna teret alakítottak ki az Apponyi téri óvodában, melynek ünnepélyes átadója 2017. szeptember 18-án volt. Egy új tornaszoba (tornaterem) kialakítása sokkal többe került volna, mint ez a pálya, aminek 70%-át TAO-s támogatásból kapta az óvoda. Az elmúlt tanév végén már elkészült a pálya, de csak mostanra készültek el tejes egészében annak környezetének rendezésével, így az idei óvodai nevelési tanévtől már a csoportok használjék is azt - tudtuk meg Jánosi Andreától.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Közlekedésbiztonsági vetélkedő a Gödörben

 

 

Az Európai Mobilitás Hét keretében a Szentesi Huszárok a Honvéd Rákóczi Sportegyesület Túramotoros Szakosztálya közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervezett az Ifjúsági Ház melletti szabad területen. Számos partner segítségével sikerült ebben az évben is megrendezni ezt a megmérettetést. A Profi Autósiskola, a Szentesi Rendőrkapitányság és Szentes Város Önkormányzata segítette a rendezvény sikerességét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

ronz Debrecenből

 

 

A HBZ KUPA - VI. Debreceni Felkészülési Torna III. helyezett csapata a MetalCom-Szentes együttese!

Gratulálunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Tóth Gyula EB bronzzal tért haza

 

 

Az U17-es Európa-bajnokságot Montenegró nyerte Spanyolország és Magyarország előtt. A magyar csapat az oroszok ellen vívta bronz meccsét, akit 14–11-re megvertek. Szentesi vonatkozása a hírnek, hogy a csapatban ott volt Tóth Gyula szentesi vízilabdázó, aki a Szentesi VK-ban nevelkedett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 18.


 

Ötven évvel ezelőtt ballagtak

 

 

A Kossuth téri Általános Iskola 1967-ben elballagott diákjai találkoztak újra ötven év eltelte után 2017. szeptember 9-én. Könnyekkel és meghatódottsággal ismerték fel a régi diáktársak egymást. Az öt évtized nem múlt el egyikük életében sem nyomtalanul. Szomorúan kellett tudomásul venniük, hogy a két évfolyamból közel húszan nem lehettek itt. Előkerültek a régi képek (még az első osztályos fotó is kézen forgott) és úgy jöttek elő a diákélmények.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

Gumik, táblák, kukák akadtak horogra

 

 

A TE SZEDD akcióhoz a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is csatlakozott és vállalták az IH melletti kerékpáros hídtól a Dózsa-házig a Kurca takarítását. Nem csak a partot fésülték át, hanem a folyómederből is kiszedték a nem oda való tárgyakat. Több zsák szemét mellett autógumi, közlekedési táblák, köztéri díszkukák valamint egy olajos hordó, mely feltehetőleg az itt letett móló (stég) elődjének egyik darabja volt.. Az idén nem találtak kerékpárt és motorbiciklit így nem adtak munkát a rendőrségnek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

A Mezgések már szedik a szemetet!

 

 

A TE SZEDD akcióhoz Szentesen két szervezet csatlakozott. A Fm ASzK – Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolája 2017. szeptember 15-én szedi az iskola környezetében a szemetet melyhez bárki csatlakozhatott. A másik szervezet a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, akik a Kurcát és annak környékét takarítják. Ők zárt csoportban szedik, mert búvárokkal is átfésülik a városon átfolyó kis folyócskát a Kurcát.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 15.


 

Így még nem látta a Szentes férfi vizalabdázóit!

 

Tizenöt játékossal vág neki a Szentes a férfi vízilabda OB I-nek, mely csapat néhány helyen kicserélődött az előző idényhez képest.

Négyen érkeztek – Nagy Márton, Pellei Frank, Meixner Marcell ( kapus) Palotás Gergely – a Szentes együtteshez.

Most pedig “gif” segítségével ismerhetjük meg a csapat tagjait, hiszen a klub hivatalos oldalán, így ismertette a játékosokat a közönséggel.

A bemutatás ilyen fajta megvalósítását a csapat fotózásakor Vidovics Ferenc találta ki, aki elmondta, hogy a bajnokság összes klubjának a honlapját megnézte és valami egyedit akart összehozni. Ez annyira sikerült, hogy a vezető vízilabdás portálok is felfigyeltek rá. Szóval az ötlet bejött, már csak a fiúknak kell bizonyítani, hogy minél többször linkelje be a mozgó képeket az online média.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 14.


 

Szimbiózis

Egy lelket simogató kiállítás

 

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a Tokácsli Galériában "Szimbiózis" címmel nyílt meg Hoffer Andrea festőművész, restaurátor és E. Rácz László szobrászművész közös kiállítása.

Hoffer Andrea festőművész ecsetje által hasonlóan lágy képek születnek mint amelyeket E. Rácz László szobrászművész fából megálmod. Aki próbált már akár késsel ceruzát szépen kihegyezni, az tudja, hogy mennyire nehéz a fa megmunkálása úgy ahogy mi azt szeretnénk. És, hogy puha szinte simogatható alkotásokat készíteni? - ez azért bármelyik fával dolgozó alkotót próbára teszi.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Programdömping Szentesen

 

 

Talán nem is érdemes számokba önteni, hogy mennyi program várja az érdeklődőket Szentesen ezen a hétvégén és a jövő héten, mert mire megszámolnánk egy újabb rendezvényről kapunk hírt.

 

Dr. Demeter Attila alpolgármester sajtótájékoztató keretében ismertette a következő napok rendezvényeit, valamint a szervezők részéről Kovács Zsuzsanna sportreferens, Vidovicsné Molnár Zsuzsanna közművelődési, civil és esélyegyenlőségi referens a területükhöz tartozó rendezvényekről számolt be, valamint Bocskay István a gazdasági élet és a testvérvárosi kapcsolatok által szerveződő programokat ismertette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Ovi-nyitogató parti a Kísérben

 

 

Az Árpádutcai és Farkas Antal utcai óvodákban a hosszú és meleg, élményekkel teli nyári szünet után "Ovi-nyitogató" partira várták az óvodásokat, ahol egész délelőtt a játéké volt a főszerep.

Ezen a délelőttön a Szentesi Kíséri Óvodásokért Alapítvány és a Szentesi Polgárőr Egyesület jóvoltából kapott játékokkal és készségfejlesztő eszközökkel játszhattak a gyerekek.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Családi Sportnap a Rákóczi u.-i óvodában

 

 

2017. szeptember 16. (szombat) délelőtt 9-12 óráig „Ép testben ép lélek” címmel rendezi meg CSALÁDI SPORTNAP-ját a Rákóczi F. utcai óvoda. Szeretettel várják a szülőket, gyermekeket, érdeklődőket a rendezvényre. További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Gratulálunk a női szakág utánpótlás
korosztályú válogatott játékosainak

 

 

Az Újvidéki ( Novi Sad ) EB bronzérem a magyar póló utánpótlás korosztály legnagyobb sikere volt hosszú évek óta. A magyar csapat tagjai voltak a képen szereplő szentesi VK. tehetséges sportolói, akik teljesítményükkel kivívták a "szakma" elismerését. Bravó ! . Az U20-as női válogatott világbajnoki szereplését most szombaton fejezte be, a görögországi Volosban, ahol 6. helyezést értek el. Ezen eseményen az U20-as válogatott erősségei voltak Lekrinszki Gina, Farkas Tamara és Tóth Csenge, akik a Szentesi VK versenyzői. Méltán lehetünk nagyon büszkék a lányokra, a Szentesi VK. újfent bebizonyította, hogy kiemelkedő utánpótlás nevelés folyik Szentesen. Gratulálunk a fent említett játékosoknak, illetve az Őket felkészítő klubedzőiknek. Hajrá Szentes !

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Bor és Pálinka Ünnep immár 10. alkalommal

Újra Szentesre látogatnak a borászatok és a pálinkafőző cégek

 

 

2017. szeptember 15-16. között újra Szentesre és ott is a Kossuth térre látogatnak az ország különféle tájáról érkező borászatok és pálinkafőző cégek. A hagyományos programok keretében a Szent Vince Borrend borendi felvonulása és avató ünnepsége lesz.

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében megrendezendő Térfesztivál is számos érdekes koncertet nyújt a 16.-ai napon. A térfesztiválon idén Molnár Ferenc ad koncertet, akit sokan csak művésznevén (Caramel) ismernek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Ötvenedik Gasztro Piac

 

 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda.

Ha TE is ide jártál óvodába és szívesen eljönnél ünnepelni az óvoda évfordulóját 2017. szeptember 30-án, nyomj egy like-ot.

Ha van/nak óvodás fotóid, emléktárgyaid, kérjük hozd be azokat a Damó oviba legkésőbb 2017. szeptember 25-ig , hogy kiállíthassuk azokat.

Emlékszel még az óvodáskori énekekre vagy versekre és szívesen elmondanád?Jelentkezz az óvó néniknél: Ágostonné Szabó Tünde, Zsiga Judit, Virág Györgyné Anikó, Répa Ferencné Éva!

Ünnepelj velünk! Szeretettel hívunk, várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 13.


 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda

Jó Damó ovis emlékeid vannak? Oszd meg velünk!

 

Idén 80 éves a Damjanich utcai Óvoda.

Ha TE is ide jártál óvodába és szívesen eljönnél ünnepelni az óvoda évfordulóját 2017. szeptember 30-án, nyomj egy like-ot.

Ha van/nak óvodás fotóid, emléktárgyaid, kérjük hozd be azokat a Damó oviba legkésőbb 2017. szeptember 25-ig , hogy kiállíthassuk azokat.

Emlékszel még az óvodáskori énekekre vagy versekre és szívesen elmondanád?Jelentkezz az óvó néniknél: Ágostonné Szabó Tünde, Zsiga Judit, Virág Györgyné Anikó, Répa Ferencné Éva!

Ünnepelj velünk! Szeretettel hívunk, várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 10.


 

Nemzetközi tenisz siker

 

Drahota-Szabó Dorka egyéniben 3., párosban pedig 2. helyezést ért el a barcelonai Tennis Europe I. kategóriás versenyen, amellyel bebiztosította helyét az októberben, Olaszországban megrendezésre kerülő junior masters verseny legjobb 8 európai U16-os versenyzői közé!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 10.


 

ÓRIÁSI SZENTESI VÍZILABDÁS SIKER!

 

Spanyolországban került megrendezésre a gyermek korosztályú vízilabdások legrangosabb európai tornája. A 12 csapatos Be Water My Friend U15-ös tornán a Szentesi VK magyar bajnok csapata a 2. HELYEZÉST ÉRTE EL!

 

Az elődöntőt 5 méteres párbajjal megnyerő magyar lányok végül a házigazda spanyol Sabadelltől csapattól kaptak ki, de ezzel is hatalmas elismerést szereztetek a magyar vízilabdának és a hazánknak! Köszönjük Győri Eszter és Hevesi Anita edzőknek és a Szentesi VK vezetőinek! Hajrá Szentes!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 09.


 

Jön a Térfesztivál!

2017. szeptember 16-án szombaton

 

Hamarosan jön a Térfesztivál, melyet a Kossuth tér átalakulása (megújulása) óta évről-évre megrendez Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ.

 

Az elmúlt évben az ExperiDance csoport lépett fel, idén Molnár Ferenc „Caramel” Fonogram-díjas magyar énekes, a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győztese ad élő koncertet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 06.


 

Megújul a Horváth Mihály Gimnázium épülete

150 millió forintot nyertek az EFOP pályázaton

 

Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ pályázott az EFOP-4.1.3-17 - Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című pályázaton, melynek sikere esetén a Horváth Mihály Gimnázium infrastruktúrájának fejlesztése fog megtörténni.

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be a pályázat sikeréről, mely megtalálható már https://www.palyazat.gov.hu oldal támogatott projektek keresőjében.

 

Mi is fog történni (azaz megújulni) a gimiben???

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 06.


 

Felhívás Véradásra!

 

A Szentesi Felsőpárti Óvoda Rákóczi Ferenc utcai Óvodája , a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete 2017. szeptember 16-án /szombaton/ 8.30-12.00 óráig véradást szervez . A véradás helyszíne a Rákóczi Ferenc utcai Óvoda!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Indul a Városi Filmklub új évadja

 

Szeptember 12-én indul a Városi Filmklub 2017/18-as évadja. A Városi Könyvtárban kéthetente kedden rendezett ingyenes vetítésekre várnak minden érdeklődőt!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Szimbiózis - új kiállítás a galériában

 

A Szentesi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és barátait a Tokácsli Galériába (Kossuth tér 5. I. emelet) "Szimbiózis" Hoffer Andrea festőművész, restaurátor és E. Rácz László szobrászművész közös kiállítására.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

A Szentesi Fotókör kiállítása Mindszenten

 

A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ (Mindszent, Szabadság tér 37.) tisztelettel meghívja Önt, kedves Családját és Barátait a Kulturális Központ emeleti kiállítótermébe 2017. szeptember 8-án, pénteken 18 órára a Szentesi Fotókör SZÉK című fotókiállítására

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

Magyar Szuper Liga

 

A Maximus SE sportolói nem válogattak a megszerezhető érmek színei közül, így mindből hoztak haza a Magyar Szuper Liga versenyről, melyet Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centrumában rendeztek meg. Egy arany egy ezüst egy bronz érem! Rakovszky Tibor súlylökés (arany), Váradi Krisztina súlylökés (bronz),diszkoszvetés (ezüst).  Kocsis Alexandra diszkoszvetésben a 7. helyen végzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 05.


 

REFORMÁCIÓ 500 Hangverseny

 

Szeretettel meghívjuk a Reformáció tiszteletére rendezett hangversenyünkre 2017. szeptember 17-én, vasárnap 17 órára a szentesi Református Nagytemplomba.

 

Közreműködnek: Andor Csilla-ének Nagy János- orgona

 

Belépés díjtalan, önkéntes adományokat az orgona karbantartására köszönettel fogadunk.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 04.


 

TeSzedd!

 

A Földművelésügyi Minisztérium 7. alkalommal szervezi meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító akciója idén 2017. szeptember 15-17. között kerül megszervezésre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 04.


 

ZORÁN TURNÉ SZENTESEN

Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány szervezésében

 

Sajtótájékoztató keretében ismertették a 2017. november 12-én megrendezésre kerülő ZORÁN koncert részleteit. Szirbik Imre polgármester, Ombódi Csilla és Seres Antal a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány vezetői elmondták, hogy fantasztikus zenei produkciót sikerült az alapítványnak Szentesre szervezni, melyet a város is támogat.

 

Aki ott szeretne lenni a Városi Sportcsarnokban Zorán koncertjén, az hétfőtől már megvásárolhatja a jegyét a Babilon Könyvesházban 4900 és 3900 Ft-os áron. A küzdőtér és a lelátón való elhelyezkedés a két kategória. Tudni kell, hogy max 1100 főt engednek be a csarnokba. Fontos tudni, hogy mindenkinek helyet kell foglalni, senki sem állhat, hogy kényelmesen tölthessük el ezt a majdnem két órát. Szóval addig nem fog elkezdődni, amíg az utolsó ember helyet nem foglalt. A közel 50 fős stáb több kamionnal érkezik, hogy a Sportaréna szintű szórakozáshoz berendezzék a szentesi sportcsarnokot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 02.


 

Ismét Lecsó Ünnep Szentesen

 

Szentes, 2017. augusztus 29. - Idén szeptember elsején és másodikán ismét megrendezik Szentesen a mára már hagyományossá vált Lecsófesztivált. Az ezúttal 16. alkalommal megrendezett gasztroünnepen a tradicionális lecsó számtalan típusa mellett kulturális és zenei programok is várják az érdeklődőket. Az ez évi megmérettetésen ismét jelen lesznek olimpikonok, így zsűrizni fog Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és egy olimpikon legenda, Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus, illetve az Update Lecsó képviselője Schobert Norbert.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 09. 01.


 

Lecsófesztivál olimpikonokkal

 

Idén szeptember elsején és másodikán ismét megrendezik Szentesen a mára már hagyományossá vált Lecsófesztivált. Az ezúttal 16. alkalommal megrendezett gasztroünnepen a tradicionális lecsó számtalan típusa mellett kulturális és zenei programok is várják az érdeklődőket. Az ez évi megmérettetésen ismét jelen lesznek olimpikonok, így zsűrizni fog Kovács Ági olimpiai bajnok úszó, Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és egy olimpikon legenda, Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok kenus, illetve az Update Lecsó képviselője Schobert Norbert.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

ZORÁN koncert Szentesen

 

Sztevanovity Zorán előadóművész, zeneszerző, gitáros, énekes ad koncertet 2017. november 12-én vasárnap Szentesen (forrás: zoran.hu). A koncert részletéről hamarosan bővebben is hírt adunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Őt is megfőztük, hogy eljöjjön!

Ki lesz még meglepetés vendég a Szentesi Lecsófesztiválon?

 

Picit felbolydult a Szentesi Mozaik facebook oldala, hogy kihirdettük a meglepetés vendéget, és ahogy ígértük ezzel még nincs vége a vendégek sorának. A plakáton látható (azaz nem látható) sziluett egy hölgy körvonala. Ő is ott lesz a fesztiválon és végig fogja kóstolni a fesztivált (legalábbis azt ígérte).

Olimpiai bajnok, világkupa győztes, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, örökös magyar bajnok úszó. Ki Ő? Érdemes lájkolni és megosztani a hírt mert mozi jegyet lehet nyerni!

 

Az előző megosztós játékban Székelyné Almási Évának kedvezett a szerencse! Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Újszentesi Falunap - 126 éves a település

 

Szentes testvértelepülése a romániai Újszentes ezen a hétvégén ünnepelte fennállásának 126. évfordulóját. Ez alkalomból három napos falufesztivált rendeztek, augusztus 26-28. között.

Dumbravita (Újszentes) Romániában Temesvár központjától 4 km-re fekvő község, amely mára szinte összenőtt Temes megye központjával. 1890-es években 133 szentesi református család alapította. Mára a Románia első tíz legdinamikusabban fejlődő települése közé tartozik, hallhattuk az ünnepi tanácsülésen Viktor Malac polgármestertől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 28.


 

Megfőztük, hogy eljöjjön!

Shobert Norbi is ott lesz a Szentesi Lecsófesztiválon!

 

Sokan tippeltek, és sokan jól, hogy az idei lecsófesztiválon Shobert Norbit is a vendégek között tudhatjuk. Hamarosan kisorsoljuk a mozijegyeket, melyet a Szentesi Moziban válthat be a szerencsés család!

És, ezzel még nincs vége a meglepetés vendégeknek! Hamarosan újabb infóval jelentkezünk, de addig is íme a programplakát!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 25.


 

Ki lesz a meglepetés vendég az idei lecsófesztiválon?

 

Minden évben érkezett egy-egy meglepetés vendég a Szentesi Lecsófesztiválra. Volt már itt Kovács Koko István, Növényi Norbert vagy Gyurta Dani, akivel szelfizhettek a főzőcsapatok. Idén is többen kaptak meghívást és reméljük, hogy megérkeznek. Egy vendégről már be is tudunk számolni, aki nem szokott gasztronómiai fesztiválokon részt venni, de értesült, hogy mekkora buli a Szentesi Lecsófesztivál, így felkérésünkre egyből IGENT mondott. Szóval bármelyik csapat megkóstoltathatja lecsóremekművét!

 

Na ki lesz a vendég??????

 

Ha kell egy kis segítség, akkor fitnesz és gasztro világban forog egész családjával!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 24.


 

Munkatársat keres a Szentesi Élet

 

Ha szereted a kihívásokkal teli munkát, érdekes emberekkel akarsz találkozni és írni róluk, vagy éppen akció dús eseményről tudósítani, akkor jelentkezz! További részletek a plakáton!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 24.


 

A szemét (3228. rész)

 

Sajnos már immunisak vagyunk a szelektívgyűjtő szigetek körüli állapotok miatt, és szélmalom harcot folytatnak a Városellátó NKFT munkatársai a szemetelőkkel szemben.

De nem csak oda hordják a szemetet a szemtelenek (semmilyen hely sem szent számukra), hanem a városból kivezető utcák mellett található kis dűlők bokros területeire. Szóval nem tudjunk, hogy a városközpontban található Farkas Mihály utcából a magyartési útra hogyan került a képen látható kommunális hulladék, melynek egy részét még a szelektívbe is bele lehetett volna tenni.

 

Az "okos" beledobált mindent, sőt még egy rendőrségi fogva tartásáról szóló igazolást is.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 21.


 

Mesterhármassal startolt a Kinizsi

 

A Szentesi Kinizsi a Szőreg csapatát fogadta a Csongrád Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a hétvégén. Az augusztus 19-én megrendezett találkozó izgalmaktól mentes volt, mert már a negyedik percben Bertók Gábor góljával vezetést szerzett a hazai együttes. Mindezt már csak azzal lehetet volna fokozni, ha Gábor még kétszer betalál a kapuba és így mesterhármassal vágnak neki a bajnokságnak. Így is lett. A '20. és a '29. percben betalált a szőregi kapuba, mely találatokra csak egy válasz érkezett. 3:1-es Szentesi Kinizsi győzelemmel zárult az első forduló.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 20.


 

Meg lesz tartva az augusztus 20-ai program!

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

2017. Augusztus 20-án Szent István Napján három előadónak koncertjét hallhatjuk a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán. A Szilver TSE táncosai után Takács Nikolas lép a színpadra. Őt követi a Fool Moon zenekar elő koncertje. Az a'cappella (hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusmű előadásmódját nevezik így) együttes igazi kuriózum a zenei palettán, melyre érdemes kilátogatni. Ezután következik az ünnepi megemlékezés, és kenyéráldás, és végül Gájer Bálint élő koncertje lesz és tűzijáték zárja az estét 22.00 órakor.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 20.


 

Retro véradás csaknem félszáz véradóval

 

2017. augusztus 17-én fantasztikus díszletben tényleg a múltat idéző környezetben (metlakit, műbőrfotel, neonlámpa, 80'-as évek zenei válogatása volt az aláfestés) rendezték meg az ez évi retro véradást a szentesi Vérellátóban a Vöröskereszt szentesi csoportja és a Dr. Bugyi István Kórház szervezésében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

HERNÁDI pont

 

Díva, bohóc, ember és színésznő - ez mind ami vagyok, és már egy jó ideje ez vagyok - mondta Hernádi Judit színésznő a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház programsorozatának utolsó darabja kapcsán.

Az idei nyár színházi évadjának összeállítói (Szentesi Művelődési Központ és az ORLAI Produkciós Iroda) szenzációs darabokkal tették színessé ezt a két hónapot. Természetesen a fináléja sem volt kisebb siker, amikor is a népszerű színésznő Hernádi Judit önálló estjén szórakozhattunk.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Egy fesztivál, ahol a lecsóé a főszerep

Részletes program a lecsófesztiválról!

 

Már csak két hét, s újra több száz bográcsban rotyog majd a lecsó Szentesen, ahol csapatok garmadái mérik össze tudásukat és bízzák szerencséjüket Fortunára, hogy elkészítsék lecsókölteményüket saját szájízük szerint.

Családi rendezvénynek indult, mára az ország tíz legjelentősebb gasztrokulturális eseménye közé tartozik a Szentesi Lecsófesztivál. A szervező HUNOR COOP ZRt. elnök-vezérigazgatója, Mészáros Zoltán szerint soha nem látott érdeklődésnek örvend a rendezvény.

A hétvégén megjelenő Szentesi Élet számában újabb információkat tudhat meg a fesztiválról.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Közszolgálati dolgozók elismerése

Átadták a DR. CSERGŐ KÁROLY EMLÉKÉÉRT DÍJ-at

 

Az államalapító Szent István és egyben az új kenyér ünnepe alkalmából adják át hagyományosan Szentesen a Közszolgálati érmeket. A bronz plakettel az önkormányzati intézményekben kiemelkedő közszolgálati munkát végző dolgozók teljesítményét ismeri el a város, a munkahelyi vezetők ajánlása alapján.

2017. augusztus 18-án délelőtt a Városháza konferenciatermében délelőtt rendezett ünnepségen 22 dolgozó kapta meg az elismerést.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 18.


 

Közigazgatásért díjat vehet át
Csányiné Dr. Bakró Nagy Veronika aljegyző

 

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont a Csongrád megyei Szent István napnak. Itt adja át Csongrád megye legrangosabb elismeréseit Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke. A hír szentesi vonatkozása, hogy a Csongrád megye közigazgatásáért díjat veheti át Csányiné dr. Bakró-Nagy Veronika, Szentes Város Polgármesteri Hivatalának aljegyzője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Aug. 29-ig lehet nevezni a lecsófesztiválra!

 

Ha valaki gondolkodik, hogy részt vegyen-e főzőcsapattal a Szentesi Lecsófesztiválon, akkor annak ajánljuk, hogy ne sokat gondolkozzon, mert már több mint 200 csapat adta le a nevezését. A rendezvényig még van bő két hét így garantált, hogy a 300-as csapatlétszámot is át fogja lépni az idei fesztivál. Tehát, tessék gyorsan kigondolni, nehogy elfogyjon a hely!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Újabb nagyszerű eredmények a
MASTERS VB-ről

 

A Delfinek a MASTERS VB-n szép eredményeket érnek el és sikeresen szerepelnek. Az eddigi eredményeket Pólyáné Téli Évától kaptuk meg és még javában úsznak a versenyzők a helyszíneken

Eddigi eredmények:

Nyílt víz, 3 km: 4. Melkuhn Dezső (XI. kcs.) , 8. Venczel Kincső (IV. kcs), 25. Kiss Csaba (VI. kcs.)

800 m  10. Virágos Éva (VIII. kcs) új országos korosztályos csúccsal, valamint 400 méteren is megjavította menet közben a csúcsot.

Melkuhn Dezső szintén új országos korosztályos csúccsal 10.

Pólyáné Téli Éva 100 mell 19. hely, VIII. kcs. Tarta Eleonóra 100 mell 69. (VII. kcs)

100 gyorson Horgos Szilárd 68. (V. kcs)

 

Újabb nagyszerű eredmények! 400 méteres vegyesúszás 40-44 éves korosztályban 3. Venczel Kincső 65-69-es korosztályban 13. Virágos Ilona Szénászky Jánosné

Kiss Csaba 50-54 éves korosztályban 13. helyen végzett 400 m vegyesúszásban. Ma még 50 pillén fog úszni Dr. Szabó László. Ő egyébként a versenyen orvosként is részt vesz.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 16.


 

Gasztro Piac

 

Ha 3. szombat, akkor Gasztro Piac. Jelszavunk most is: "Egyél jót, vegyél hazait!" A nyár utolsó piacán, augusztus 19-én friss zöldségekkel, termelői sajtokkal, gyümölcslevekkel, biotermékekkel, egyedi kézműves tárgyakkal és kiegészítő programokkal várjuk az érdeklődőket. Az új kenyér ünnepén is a kenyeret a Szabó Malom kiváló minőségű, adalékanyag-mentes lisztjéből sütjük.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 15.


 

Retro véradás Szentesen

 

Dr.Bugyi István Kórház Vérellátó Osztálya és a Vöröskereszt Szentesi Területi Szervezete augusztus.17.-én /csütörtökön/ a Dr.Bugyi István Vérellátó Osztályán 13:00-17:00 óráig RETRO véradást szervez.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 15.


 

Szentesi edzők MASTERS aranya

 

A női 30+ kategóriában szereplő Budakalász együttese 13-10-re nyert az utolsó fordulóban az amerikai Olympic Club ellen, így megszerezte az aranyérmet.

Egyszerű volt a képlet a Budakalász (30+) számára az amerikai The Olympic Club elleni mérkőzés előtt: ha a női válogatott hajdani klasszisait felvonultató gárda győz, akkor világbajnok, döntetlennel második, vereséggel harmadik lesz.

A lányok ennek megfelelően pólóztak, akik között két szentesi vízilabda edző Brávik Fruzsina és Győri Eszter is játszott.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

A pedagógia időszerű kérdései

 

2017. augusztus 28-án 16.00 órai kezdettel A pedagógia időszerű kérdései címmel hallhatják Bíró Gyula főiskolai mestertanár (GFF SZGYÁI - GFF ESZK) előadását a Lajtha László AMI nagytermében.

 

2017. szeptember 3-án pedig a Szent Anna templomban szól szentmise a pedagógusokért a Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

Szeptember közepén indul a Kis Zseni iskola Szentesen is

 

"Kis Zseni" elnevezésű mentális aritmetika iskola indul Szentesen, melyet eddig a legközebb csak Szegeden érhettek el az érdeklődők.

Közösségi oldalon indult az iskola beindításához szükséges csoportok szervezése, és akkora sikere volt, hogy már az első 11 hónapos kurzus a tervezett három csoport helyett 5 csoporttal indul. Ennek az iskolának a bemutatkozását tartották 2017. július 26-án a Dózsa-ház közösségi termében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 13.


 

Jól rajtoltak a Delfinek a Masters VB-n

Melkuhn Dezső 4. helyen végzett

 

Nagyon szép sikert értek el a Szentesi Delfin ESC versenyzői a nyílt vizes 3000 méteres versenyszámban a Masters VB-n tudtuk meg Pólyáné Téli Évától az egyesület vezetőjétől.

- Melkuhn Dezső (79 éves) 4. helyen végzett (fantasztikus idővel) 27 versenyző közül. Utolsó éves a korosztályában, akik megelőzték mind 4 évvel fiatalabbak.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 12.


 

Nagytőkei Falunap

 

Jövő hétvégén rendezik meg a falunapot Nagytőkén, melynek keretében adják át a közösségi helyet. Igen színes programot sikerül összeállítani a szervezőknek a megannyi támogatónak köszönhetően. Aki teheti látogasson el a rendezvényre, melynek részletes programját a plakáton tekinthetik meg!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 08.


 

Kiemelkedő természettudományos tehetséggondozó tevékenységért

Balogh Terézia a Bugát Pál- Szentágothai János emlékérmet vehette át

 

Balogh Terézia a Koszta József Általános Iskola tanára Budapesten vette át a Magyar Természettudományi Társulat rangos elismerését, a Bugát Pál- Szentágothai János emlékérmet, melyet a kiemelkedő természettudományos tehetséggondozó tevékenysége (városi, megyei és országos) elismeréseként ítélt meg számára a szervezet elnöksége.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 06.


 

17.00 óráig lesz itt az interaktív postamúzeumi kamion

Történelmet kézbesítünk!

 

A Postakürt Alapítvány által szervezett „Történelmet kézbesítünk” elnevezést viselő kulturális kiállítás érkezett Szentesre 2017. augusztus 6-án a reggeli órákban és a az előzetes tervekkel ellentétben késő délutáni órákban távozik.

 

A lakosság az ingyenes kiállítást 9 és 17 óra között tudja megtekinteni.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 06.


 

18.00 órakor is 40 fok közelében

 

Ezt a kánikulát csak vízparton lehet kibírni - mondták sokan a szentesi strandon. Igaz a hétvégén rendezik meg a Diapolo Kupát is a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában, de e mellett is van bőven vízfelület a felfrissülésre. A fenti kép 18.00 órakor készült a 33-as medence mellett található hőmérőnél.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Irány a MASTERS VB

 

A napokban rajtol 17. FINA Masters Úszó Világbajnokság Budapesten. Szentesről 18 fővel a Delfin szenior úszók sportegyesülete nevezett a megmérettetésre így augusztus 14 és 20 között ismerős nevekre figyelhetünk fel az úszószámokban. Mind a medencés, mind a nyílt vízi megmérettetésen indulnak az egyesület résztvevői. A legidősebb versenyző, a 79 esztendős Melkuhn Dezső a nyílt vízi 3 kilométeres versenyszámban, illetve a medencés versenyeken is startkőre áll majd. Vele készült riportot a most hétvégén megjelenő Szentesi Élet hasábjain olvashatnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Augusztus 20.

SZENT ISTVÁN NAP PROGRAMJA

 

2017. Augusztus 20-án Szent István Napján három előadónak koncertjét hallhatjuk a Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán. A Szilver TSE táncosai után Takács Nikolas lép a színpadra. Őt követi a Fool Moon zenekar elő koncertje. Az a'cappella (hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusmű előadásmódját nevezik így) együttes igazi kuriózum a zenei palettán, melyre érdemes kilátogatni. Ezután következik az ünnepi megemlékezés, és kenyéráldás, és végül Gájer Bálint élő koncertje lesz és tűzijáték zárja az estét 22.00 órakor.

 

A rendezvény plakátja olyan szempontból érdekes, hogy aki okos telefonnal rendelkezik és a plakáton található QR kódok beolvassa, belehallgathat az előadók hivatalos videóiba, így jobban tájékoztat az ünnepi programról az ez évi plakát.

 

Ahhoz, hogy működjön a beolvasás egy QR Scanner applikációra van szükség, melyet ingyenesen le lehet tölteni a PLAY vagy az APP áruházakból.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 04.


 

Otthonában termesztette a kendert

 

Csaknem egy tucat tő kendert termesztett egy helybéli fiatal Szentesen. Ellene kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A 18 éves férfi otthonában 2017. augusztus 2-án tartottak házkutatást a szentesi nyomozók, amelynek során 11 tő kendert találtak az ingatlan udvarán. A növényeket a rendőrök lefoglalták, a fiatalt a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 03.


 

IMRE ZSUZSI JAZZ EST

 

Augusztus 3-án, csütörtök este IMRE ZSUZSI koncert lesz a Megyeháza udvarán a Szentesi Nyári Szabadtéri Színházban! Jegyek 1.500,- ft-os áron már kaphatók a Művelődési és Ifjúsági Ház (Tóth József utca 10-14.) portáján munkanapokon reggel 8-tól este 18 óráig!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 02.


 

Amíg a hőmérséklet emelkedik, az árak csökkennek a Szentesi Sport és Üdülőközpontban!

 

A kánikulára való tekintettel augusztus 4. (péntek) – augusztus 6. (vasárnap) között minden napijegy délutáni kedvezményes napijegy áron váltható meg a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban!

 

Szentesi felnőtt                              960 Ft

Szentesi gyerek 7-14 éves korig   360 Ft

Szentesi diák/nyugdíjas                 640 Ft

Szentesi családi (2f+2gy)              2360 Ft

 

Felnőtt                                           1200 Ft

Gyerek 3-14 éves korig                 480 Ft

Diák/nyugdíjas                              800 Ft

Családi (2f+2gy)                           2970 Ft

  

A kedvezményes belépő a fürdő alapszolgáltatásaira érvényes, a wellness részlegre és szauna parkra nem érvényesíthető.

 

A kedvezményes belépőt kérje a főpénztárnál!

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 08. 02.


 

II.  Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap

 

A szentesi Tiszai partfürdőn 2017. augusztus 12-án rendezték meg a II. Tisza Strandi Gasztro- és Sportnap-ot.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

IV. Kajáni Nap

 

Iskolai találkozónak indult négy esztendővel ezelőtt a kajánújfalui program, melyre idén is sokakat várnak. A Kajáni Nap keretében újra találkozhatnak a régi iskolatársak, de a helyiek ünnepe is, hogy így kitartanak e mellett a kis település mellett.

2017. augusztus 5-én szombaton főzőversennyel indul a program, majd zenével és tánccal zárul! Minden érdeklődőt szeretettel várnak! További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Pázmány szobrot avattak Szentesen

 

 Lantos Györgyi és Máté István csongrádi szobrászművész házaspár készítette és ajándékozta a szentesi híveknek azt a Pázmány Pétert megformáló domborművet, melyet 2017. július 30-án avattak fel az Anna napi búcsú szentmiséje után. A plébánia falán elhelyezett szobor emléket állít a katolikus megújulás legnagyobb alakjának. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Történelmet kézbesítünk!

 

A Postakürt Alapítvány által szervezett „Történelmet kézbesítünk” elnevezést viselő kulturális kiállítás érkezik Szentesre 2017. augusztus 6-án a reggeli órákban és a kora délutáni órákban távozik.

 

A lakosság az ingyenes kiállítást 9 és 12 óra között tudja megtekinteni.

A kiállítás bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

II. Szentesi Vasútmodell kiállítás (+videó)

 

2017. augusztus 4-6-ig tekinthető meg immáron második alkalommal a Szentesi Vasútmodell Kiállítás a Szentesi Motorgarázs, Gépészeti Gyűjteményben.

Ezzel párhuzamosan láthatjuk még továbbá a Gombos Mihály Emlékkiállítást, melyen különleges modelleket tekinthetünk meg, de hogy mi bennük az egyedi, ezt a hétvégén megjelenő Szentesi Élet legfrissebb számából tudhatja meg!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Szentes Honvédelmi tábor- ON

 

35 fiatal részvételével elkezdődött a honvédelmi tábor az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A 14-18 év közötti fiatalok vállalták, hogy egy hetet a telefonjuk és egyéb számítástechnikai eszközök nélkül, katonaruhában, tábori körülmények között töltenek. A táborlakók többsége a mai napon szüleikkel, vagy családtagjaikkal együtt érkezett a laktanyába, ahol a következő hat napot töltik majd.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Bácskából jöttem

 

A Szentesi Fotókör tisztelettel meghívja Önöket 2017. augusztus 7-én, hétfőn, 18.00 órára Novák Mihály szabadkai fotográfus BÁCSKÁBÓL JÖTTEM című fotókiállítására Szentesen a Galéria Kávéház és Étterembe (Petőfi u. 7.) A kiállítást megnyitja: Nagy István fotóművész.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Szent István napi hangverseny

 

Szent István napi hangverseny rendez a Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány 2017. augusztus 19-én szombaton. Nagy János orgonajátéka mellett az ünnepről megemlékezik dr. Horváth György.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 31.


 

Anna napi koncert (+videó)

Hatalmas siker, állva tapsolt a közönség

 

2017. július 28-án rendezték meg a szentesi Szent Anna templomban a már hagyományos Anna napi koncertet. Nagy János címzetes igazgató évekkel ezelőtt az orgona felújítására kezdeményezte a jótékonysági hangversenyt, melyen Szenteshez valamilyen módon kötődő művészek léptek fel, és a befolyt összeget erre a célra fordították. Elkészült az orgona, és a már hagyományos nyári koncert nem maradhat el, része lett a nyári kulturális programnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Tovább erősödik a szentesi női vízilabdacsapatunk!

 

Az új szezontól csapatunkat fogja erősíteni a kínai válogatott Niu Guannan és a brazil válogatott Melanie Dias. A korábban igazolt kazah válogatott Anastasia Mirshinavál kiegészülve jövőre 3 légióssal fog felállni a Szentesi VK női vízilabda csapat. Mindhárom játékos a most zajló Budapesti VB-n hazája válogatottját erősíti.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Anyatejes világnap Szentesen

 

2017. július 28-án immáron 13. alkalommal rendezték meg az Anyatejes Világnapi rendezvényt Szentesen, a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

A rendezvényre nem csak szentesi anyukákat vártak, hanem Derekegyházról, Fábiánsebestyénről és Eperjesről is érkeztek édesanyák, akik a lehető leghosszabb ideig táplálták anyagtejjel gyermekeiket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 29.


 

Európa bajnok szentesi kötélugrók (videóval)

A cikk videót tartalmazz a bemutatott produkciókról!

 

A portugáliai Bragában zajló Ifjúsági Európa-bajnokság első napján aranyérmet szerzett az Őze Virág, Podmaniczki Panna, Nyíri Sára Panka, Varga Dorina összetételű csapat (Kiss Bálint Kötélugró Klub, Szentes). A lányok a 12-14. éves korosztály SRTF - formációs szabadon választott gyakorlat versenyszámban szerezték meg az I. helyet.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 26.


 

Strandok éjszakája a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban

 

Idén is megannyi magyarországi fürdőben kerül megrendezésre a Strandok Éjszakája. A csatlakozott létesítmények változatos programokkal, kedvezményekkel és természetesen hosszított nyitvatartással várják a kedves érdeklődőket.

Meghosszabbított nyitva tartással várja a Szentesi Sport- és Üdülőközpont vendégeit a brüg medencék, kültéri 50 méteres medence és gyermek medencébe!

 

Hosszabbított nyitva tartás: 24 óráig

Pénztár: 8-23 óráig

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Búcsú Lacitól

 

A tegnapi napon egy mosolygós arccal kevesebb lett városunkban. Búcsút kell vennünk Hegedűs Lászlótól, aki tragikus hirtelenséggel 45 éves korában távozott el közülünk.

 

Egy barátja így búcsúzik Tőle:

"Egy könnycsepp a szemünkben Érted él,

Egy gyertya az asztalon Érted ég,

Egy fénykép, mely őrzi emléked,

 S egy út, mely elvitte az életed.

A bánat, a fájdalom örökre megmarad,

Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad."

 

 Isten Veled Drága Barátom!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Videó a Körös-toroki villámlásról

 

Sajnálatos baleset történt vasárnap a Körös-toroki szabad strandon, ahol két nőbe csapott a villám. A szakadó esőben sokan maradtak lent a parton, amikor egy villám csapott le az ott tartózkodók közé.

Egy olvasónk éppen akkor indította el telefonját videó felvételre, amikor a tragédia megtörtént, így az első tized másodpercben rögzült a villámcsapás. A felvétel az esettől több mint száz méterre történt, így szerencsére nem látszik rajta semmi, de az nagyon jól látszik, hogy a villám a földet érés előtt kettéágazott és így sújtott le a partra.

Még mielőtt a linkre kattint elmondjuk, hogy egyeseket a felvétel érzékenyen érinthet, így nekik nem javasoljuk a videó megtekintését.

A felvétel további részén már lehet látni, hogy mindenki menekülőre fogja, de ekkor már megtörtént a baj.

 

Egy szakértő úgy nyilatkozott, hogy villámlás esetén senki sincs biztonságban, aki a szabad ég alatt tartózkodik!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 25.


 

Egyedülálló videó a Gripen gépből való katapultálásról

Az első és az utolsó sikeres magyarországi katapultálásra emlékeztek Szentesen

 

2017. július 16-án emlékeztek meg a Szentes Szecessziós Ház különtermében a Cserebökény légterében 65 esztendővel ezelőtt lezajlott, a magyar légierő történetében első sikeres katapultálásról. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör rendezvényén a jelenlegi legutolsó sikeres katapultálás végrehajtójától ismerhettük meg egy döbbenetes élménybeszámoló keretében, hogy mit élt át 2015 júliusában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 24.


 

Két emberbe csapott a villám a Körös-torokban

 

2017. július 23-ára záporok átvonulását jósolták az időjósok. Csongrádon a Körös-torok felett is gyülekeztek a felhők, melyből egy hatalmas robajjal egy villám csapott le a fürdőzők közé. A villám két hölgyet talált el, akik azonnal összeestek. Egy szemtanú elmondása szerint az egyik személynek többször esett össze a keringése miután sikerült az állapotát stabilizálni. A másik hölgy áramütést szenvedett, és ő is ellátásra szorult a mentők által. Reméljük mihamarabb felépülnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 23.


 

A legjobb georeferálók között Szegvárról

 

Budapest Főváros Kormányhivatala 2017. május 1. és június 30. között rekordszámú közreműködővel rendezte meg tavaszi pontgyűjtő játékát a fentrol.hu felhasználói számára. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni. Erre a játékra nevezett be Szegvárról Muzsik Sándor. 240 analóg fotókópiát tett a helyére a digitális térképen, mely teljesítménnyel a negyedik helyen végzett!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 22.


 

Magyartési nap

 

2017. július 15-én rendezték meg immáron negyedik alkalommal a Magyartési napot a Szenteshez tartozó kistelepülésen.

 

Kellemes nyári idő, a rotyogó bográcsok mellett buzdítástól volt hangos a környék, mert a falunap egyik látványossága volt az "Erős Emberek Versenye". Itt aztán szükség volt minden energiájára a győztesnek, mert a gumicsizma hajítás szórakoztatónak hangzik de amikor meg kell ragadni a csizmaszárat, akkor derül ki, hogy nem csak erő, hanem technika is szükségeltetik hozzá. Nehéz meghatározni a repülő csizma légellenállását így csak az volt a befolyásoló tényező, hogy pörögjön vagy se!?

Pető Bence bizonyult a legjobbnak a versenyben, így ő vihette haza a kupát és vele azt a megtiszteltetést, hogy egy évig viselheti a "falu legerősebb embere" címet.

És, hogy melyik versenyszám volt a legnehezebb Bence számára? - ezt megtudhatja a jövő hétvégén megjelenő Szentesi Élet számából.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 22.


 

Szabó Zoltán Ferenc a 2018-as parlamenti választás Jobbikos jelöltje

Bemutatta a Jobbik országgyűlési képviselő jelöltjét a megye 3-as választókerületében

 

Szabó Zoltán Ferenc lesz a Csongrád megye 3-as választókerületében a 2018-as parlamenti választás Jobbikos jelöltje, akit Toroczkai László, a Jobbik alelnöke mutatott be a sajtó képviselőinek Szentesen a Szent Korona Cukrászdában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

21. Szentes - Csongrád „g”-ÁT futás

(MH Amatőr Cross futás)

 

Bár egy munkaközi plakát felkerült a netre a Szentes - Csongrád gátfutásról, de a hivatalos információkat és a végleges plakátot nálunk láthatják elsőként!

 

Immáron 21. alkalommal futnak egyik városból a másikba a szentesiek és a csongrádiak az idei gátfutáson. 2017. szeptember 16-án kerül megrendezésre a Mobilitási Hét keretében Csongrád Város Önkormányzata és Szentes Város Önkormányzata támogatásával a 21. Szentes - Csongrád „g”-ÁT futás.

 

Az alábbi oldalon lehet a rendezvényre regisztrálni: www.csongrad.hu/gatfutas melyet 2017. augusztus 10-ig kedvezménnyel tehet meg. Utána már emelkedik az ár, mely a versenykiírásból kiderül!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

Károlyi-nap Nagymágocson

Civil és családi napra várja a nagyközség a környék lakóit

 

A világhálós források kilenc kastélyt neveznek néven Csongrád megyében. Egyik közülük a nagymágocsi eklektikus, neobarokk stílusú Károlyi-kastély, melynek építtetése kereken százhúsz esztendeje, 1897-ben fejeződött be. A község nevezetességére nagyon büszke így ünnepeik középpontjává is válik.

 

2017. július 29-én várnak minden érdeklődőt a Károlyi kastélyba a Károlyi-napra! További részletek a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 19.


 

Megvannak a lecsófesztivál fellépői

 

Immáron 16. alkalommal jön össze az ország apraja és nagyja Szentesen szeptember első hétvégéjén, hogy a HUNOR COOP ZRt által szervezett lecsófesztiválon együtt valami jót főzzenek ki.

Természetesen a fesztivál nem maradhat sztárvendégek nélkül, így az első napon 20 órai kezdettel Csepregi Éva lép fel. Másnap a lecsófesztivál fő napján 17.00 órakor érkezik L.L. JUNIOR, majd 20.00 órakor a Groovehouse. A sztárfellépők sorát Bereczki Zoltán zárja. Hamarosan újabb infóval jelentkezünk!

 

Nyugodtan lehet lájkolni, osztani, csiripelni és stb oldalra feltenni a hírt! :-)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 18.


 

WASS ALBERT est

 Az ISMERŐS ARCOK Zenekar és SIMÓ JÓZSEF előadóművész „Veletek maradok” című WASS ALBERT estje

 

Az Ismerős Arcok Zenekar egyik küldetésének tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Mindezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását. A Veletek maradok... című műsorban a zenekar népszerű dalai együtt hangoznak el Wass Albert elfeledett vagy eddig elhallgatott gondolataival, amelyet Simó József ad elő. A magyarságról, családról, hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot.

 

Július 19. (szerda) 20.30 óra (esőnap: július 20. (csütörtök))

Belépő: I. hely: 2.600,- ft, II. hely: 2.300,- ft

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

Így gyűlik a szemét a szelektív mellett

Egy újabb gyöngyszem! (videó)

 

Egy újabb gyöngyszemet kaptunk a szelektív gyűjtő szigetek mellé elhelyezett nem szelektíven gyűjtött szemét szaporodásáról. Igaz csak egy kis neilon zsáknyi szemétről van szó jelen esetben, de másodpercek leforgása alatt más is vérszemet kap az ily módon való szemételhelyezéshez! :-(

Mivel mi is egy szelektív gyűjtősziget mellett lakunk, ezért érzékenyebben érint a téma, és volt, hogy vissza vittük a szemét tulajdonosának háztartási hulladékát melyet zsákban hagyott a kuka mellett.

Várjuk azokat a felvételeket, amelyek hasonló cselekedetet rögzítenek és közreadjuk, azért hogy a "szemét" jó helyre kerüljön!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

A Kurca parton népzenei DVD bemutatója

 

A Szentes Házban 2017. július 21-én pénteken 16.30 órai kezdette mutatják be a Kurca parton népzenei DVD-t! Minden érdeklődőt szeretettel várnak! További infó a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 17.


 

Kézművesség a fontos szempont

 

Egyre több helyi és térségi rendezvény marketingjében köszönnek vissza a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac működési alapelveként 4 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatok. Például ez: EGYÉL FINOMAT, EGYÉL HAZAIT! - a szombati piacon ehhez mindenféle termelői finomságot megtalálhattunk a Művészetek Házában.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Csöröge fesztivál és posta ünnep Árpádhalmon

 

Árpádhalom egy mindössze 500 lelkes település Csongrád és Békés megye határán. Kevesen vannak, de talán éppen ezért összetartó közösség. Az immár hagyományos júliusi falunap és csöröge fesztiválra sokan érkeznek a településre, hogy megkóstolják ezt az édes csemegét.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Rétes Vonat "robog" a strandon

 

Igaz az időjárás nem kedvez a strandolóknak, de aki a hétvégén kilátogat a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodába, az megkóstolhatja azt a gasztro különlegességet, mely két napig várja az érdeklődőket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Riasztás szakította félbe a körsétát

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület szervezésében 2017. július 15-én a Szentesi Légimentő Bázis életébe nyerhettünk betekintést a Körséta programsorozat keretében.

Sokan jelentkeztek a látogatói csoportokba, hogy megtekintsék a helikoptert és a bázist, csakhogy 15 óra után éles riasztást kaptak. Békéscsabára riasztották a légimentőket így félbeszakadt a bázis megtekintése, de ez nem okozott problémát, mert minden szentesi szívében ott az a biztonságérzet, amelyet ez a bázis jelent.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 15.


 

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac

 

Egyre több helyi és térségi rendezvény marketingjében köszönnek vissza a Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac működési alapelveként 4 évvel ezelőtt megfogalmazott gondolatok. Például ez: EGYÉL FINOMAT, EGYÉL HAZAIT! - a szombati Piacon ehhez megtalálsz mindenféle termelői finomságot. A "közös lábasban" ismét a magyar konyha ízei készülnek: sült kolbász és pacal. Most sem maradhat el a kézműves program: korongozhatsz kedvedre. Fejes Erzsébet festő legújabb alkotásait bemutató kiállítással várja a Piac látogatóit. Most se hagyd ki az egyik legjobb termelői piacot!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 14.


 

Frontális karambol Mindszent Szegvár között

20 éves vásárhelyi férfi halt meg

 

Frontálisan összeütközött két személygépkocsi Mindszent közelében, a Szegvár felé vezető, 4521-es út, 13-as kilométerénél. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Úgy tudjuk egy 20 éves vásárhelyi férfi meghalt, és egy 39 éves mindszenti férfi súlyosan megsérült abban a balesetben, amely 7 óra előtt történt a 4521-es úton.

Szemtanúk elmondták, a baleset egy enyhe kanyarban történt, féknyomok nem látszódnak az úton.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 12.


 

VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, informatika és bicikli

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8-a között nyolcadik alkalommal szervezte meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát.

 

Idén az angol nyelv és számítástechnika volt a fókuszban - mindennapos kerékpározással dúsítva.

 

Az immár hagyományos egy hetes térítésmentes tábor a Szentes-Csongrád Rotary Club, a Rotary International 1911 District, valamint több szervezet és magánszemély támogatásával valósult meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 12.


 

Pasik a pácban

Könnyed nyáresti színházi szórakozás

 

Mildredék 25 éves házassági évfordulójukra készülnek a tengerpartra, ám a férj nem nagyon akar menni. Vacsora vendégeket vár a házaspár, akik közül csak Ethel, Mildred nővére érkezik, és kiderül, hogy csúnyán összeveszett a férjével. A két testvér arra szövetkezik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra egy laza hétvégére.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Immáron hetedszer csörög a csöröge Árpádhalmon

 

Minden érdeklődőt várnak Árpádhalomra a falunapra és a VII. Csöröge Fesztiválra. Ezen a napon ünneplik a településen 110 évvel ezelőtt megnyíló postát. További részletek a plakátokon!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Karate világkupa szentesi eredményei

 

2017. július 1-jén került megrendezésre a Honkyokushin Nemzetközi Karate Szervezet II. All Kyokushin Karate World Cup elnevezésű súlycsoportos utánpótlás világkupa Romániában, Buzau városában. A szentesi székhelyű válogatott csapat nagyon szép eredményekkel zárta a versenyt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

NYÁRESTI ORGONAMUZSIKA
A REFORMÁTUS NAGYTEMPLOMBAN

 

KÖZREMŰKÖDIK:

NAGY JÁNOS — ORGONA

RÁCZ JÓZSEF- TROMBITA

 

MŰSORON

ALBINONI, J.S.BACH, C. FRANCK, F SCHUBERT L. BOELLMANN MŰVEI.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 11.


 

Sörös palacsinta az idei újdonság

XI. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

 

A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket 2017. július 5-9. között Derekegyházon. Idén a Palacsintafesztivál 2017. július 5-én (szerdán) 16:00 órakor vette kezdetét, és innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

 

Már az első napon a nagy meleg adta az ötletet, hogy a jégbe hűtött sör milyen fantasztikus tölteléke lenne a tésztának, így az ötletet hamar tett is követte így megszületett a derekegyházi  sörös palacsinta.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Székelyföld madártávlatból

Dr. Fodor István csíkszeredai fotóművész kiállítása Szentesen

 

Szentesen a Tokácsli Galériában nyílt meg Fodor István „Székelyföld madártávlatból” c. kiállítása, amely 2017. július 22-ig tekinthető meg.

A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével. Fodor István képeinek tematikáját a tájak, a természet sokszínűsége adja. Különleges ráérzéssel, tapintattal mutatja meg a tájat, és annak szépségeit, és nagy gondot fordít az izgalmas helyszínek megválasztására.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Helyszínváltozás!

 

 

Ha valaki el tudná kergetni az érkező felhőket, akkor a Megyeháza udvarán lenne megtartva a celebsavazás, de mivel ilyen illető nincs a környékünkön így a szervezők úgy döntöttek, hogy a ma esti DUMASZÍNHÁZ ROAST a IH pódiumtermében kerül megrendezésre. Minden jegy elkelt!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 07.


 

Személy- és vagyonőri képesítést kaptak az érettségivel

 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolájában Szentesen, évek óta rendészeti képzés folyik. Ebben az évben azonban először kerülnek átadásra, az ágazati szakképzés keretében azok az érettségi bizonyítványok, amelyekben rész szakképesítést - személy- és vagyonőr – is kapnak egyben a tanulók. 18 tanuló érettségizett és közülük 13-an jelentkeztek rendészeti szakgimnáziumi képzésre, akik közül 8 tanulót már biztosan felvettek - tudtuk meg Pintér Etelka igazgatónőtől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Pasik a pácban

A szentesi Nyári Szabadtéri Színház következő előadása

 

Mildredék 25 éves házassági évfordulójukra készülnek a tengerpartra, ám a férj nem nagyon akar menni. Vacsora vendégeket vár a házaspár, akik közül csak Ethel, Mildred nővére érkezik, és kiderül, hogy csúnyán összeveszett a férjével. A két testvér arra szövetkezik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra egy laza hétvégére. A két itthon hagyott férj, kihasználva a helyzetet, beleveti magát az éjszakába és két fiatal „pipivel” Jenniferrel és Shirleyvel térnek vissza a lakásba, hogy egy görbe és buja estét töltsenek alkalmi partnereikkel. Ám a lakásban a feleségeik is ott vannak, mert sztrájk miatt nem tudtak elrepülni a tengerpartra. A két pasi igencsak pácban van!

 

Július 11. (kedd) 20.30 óra (esőnap: július 12.)

Johnni Mortimer és Brian Cook:Pasik a pácban – zenés vígjáték két részben

A Gergely Theater előadása

Szereplők: Beleznay Endre, Buch Tibor, Csomor Csilla, Csonka Zsuzsa, Házi Anita, Némedi Varga Tímea

Rendezte: Gergely Róbert

 

Belépődíj: I. hely 2900, II. hely 2600,- Ft

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Thürmer Szentesen

 

Június 29-én, csütörtökön egy ismerős arccal lehetett találkozni a szentesi piacon. Szentesen járt Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke.

A piacon lévő emberekkel való találkozása után elmondása szerint "talán a megye utolsó munkásmozgalmi emlékművét" koszorúzta meg az Apponyi téren.

A koszorúzás után két új tagnak adta át a párt tagkönyvét és jó munkát és sikert kívánt nekik az elkövetkező hosszú hónapokra.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Terv van pénz nincs!

Engedélyes tervvel rendelkezik a kerékpáros-aluljáró a Tisza-híd csongrádi oldalán

Kinagyítható terv a cikkben!

 

Szabó Zoltán Ferenc (Jobbik) szentesi önkormányzati képviselő és Laczkó Zsolt (Jobbik) csongrádi önkormányzati képviselő a két település nevében egyeztető tárgyalást és összefogást kezdeményezett a 2017. július 6-ai megbeszélésen a szentesi Városházán, melynek célja a két várost összekötő közúti hídon áthaladó kerékpáros forgalom biztonságossá tétele volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

65 éve volt az első sikeres katapultálás Magyarországon

EMLÉKEZÉS a 1952. július 17-i légikatasztrófára

 

 2017. július 16. 10.00 óra, Szecessziós Ház Mozgásterme (6600 Szentes, Petőfi u. 2.)

 

Program:

 

- Köszöntő - Dr. Demeter Attila alpolgármester

- Emlékeim a MiG-15 szubszonikus harci gépről Lengyel József „Furulya” emlékezik.

- Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület bemutatkozása - Kerezsi-Szabó Zsolt elnök

- Katapultálásom története filmen és szóban - Kádár Sándor őrnagy Gripen pilóta beszámolója

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 06.


 

Székelyföld madártávlatból

Dr. Fodor István csíkszeredai fotóművész kiállítása Szentesen

 

Szentesen a Tokácsli Galériában nyílik meg Fodor István „Székelyföld madártávlatból” c. kiállítása, amely 2017. július 22-ig tekinthető meg.

 

A kiállítás Csík, Gyergyó, Háromszék környékét, a Hargita fenyveseit és tisztásait, csíki és gyergyói falvakat, hegyeket, völgyeket, kultikus és turisztikai helyeket mutat be rendkívül izgalmas, eddig nem látott képek segítségével.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 05.


 

2018-ban megújulhat a 451-es főút

Folytatódnak idén is a térség útfelújítási munkálatai

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő sajtóközleményéből tudhattuk meg, hogy az idei évben folytatódik Szentes és Csongrád térségében az a nagyléptékű útfelújítási munka, mely 2017-ben kezdődött meg a környéken.

 

A napokban megtörtént a Nagymágocs-Szentes-Lapistó út legrosszabb szakaszainak aszfaltburkolat javítása, de várhatóan 2018-ban elkezdődik a 451-es főút eddig még fel nem újított szakaszának rekonstrukciója is, ennek keretében megoldódhat a Szentest Csongráddal összekötő Tisza-híd kerékpáros forgalmának problémája is. A hídra felvezető kerékpárút tervei már rendelkezésre állnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 05.


 

Indul a palacsintafesztivál

XI. Palacsintafesztivál és Falunapok Derekegyházon

 

2017. július 5-9. között Derekegyházon palacsintából lesz a kerítés is! A folyamatosan sülő tészta és a töltelékek változatos ízei mellett színes, szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Idén a Palacsintafesztivál 2017. július 5-én (szerdán) 16:00 órakor veszi kezdetét, innentől kezdve 5 napon keresztül (egészen vasárnap délig) folyamatosan süthetnek és kóstolhatnak palacsintákat az ide látogatók.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 04.


 

Áder János fogadta a Rotary világelnökét

 

2017. július 3-án a Sándor-palotában fogadta Ian Riseley-t, a Rotary világelnökét Dr. Áder János köztársasági elnök. A tervezett látogatás hosszabbra sikerült így az előzetesen megbeszélt 30 perc helyett 83 percet tárgyalt a világelnök és a köztársasági elnök. A tárgyalás részleteiről hamarosan részletesebben számolunk be.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 07. 04.


 

Három sérült

 

Hárman sérültek meg, amikor két személyautó ütközött össze a 45-ös főúton, Szentes határában. Hódmezővásárhely felé haladt a Daewoo, amikor egy kamion előzésébe kezdett. Későn vette észre a szemből szabályosan érkező Ladát, ezért intenzíven fékezett, a Lada is próbált lehúzódni, de ennek ellenére összeütköztek. A két járműben összesen öten utaztak, információnk szerint közülük hárman sérültek meg. A baleseti helyszínelés miatt félpályás útzár volt érvényben a főút ezen szakaszán.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 30.


 

Elismeréseket adtak át a Semmelweis nap alkalmából Szentesen

 

„Az anyák megmentőjére”, Semmelweis Ignácra emlékeztek születésének 199. évfordulója alkalmából a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.

Példát állít a ma orvosai elé Semmelweis Ignác, akiben kutató lángelméje, logikus gondolkodása és emberszeretete miatt az orvosi hivatás ideális megtestesülését láthatjuk – mondta Dr. Baginé Dr. Tóth Erika adjunktus Semmelweis Ignácra emlékező beszédében. Munkásságával a ma orvostudományának legfontosabb alapjait tette le, szemléletével előtérbe helyezte a megelőzést!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 30.


 

Megemlékezés Semmelweis Nap alkalmából

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház a diagnosztikai tömb aulájában található egészségügyi dolgozók emlékfalánál rendezte meg a Semmelweis napi megemlékezését. Ilyenkor emlékeznek meg az elmúlt esztendőben elbúcsúzott orvosokról. A 2017. június 29-ei rendezvényen két orvostól búcsúzott a kórház - Dr. Győry Kiss Ferenc főorvostól, aki itt kezdte pályafutását, majd Németországban találta meg helyét és aki soha nem feledte, hogy honnan indult. Dr. Geönczöl Tibor főorvostól is most búcsúzott a kórház, aki Budapesten született 1947-ben, majd általános és középiskolai tanulmányait Békéscsbán végezte. 1971-ben "Summa cum laude" minősítéssel végzett a szegedi egyetemen. 1971. szeptember 15-től dolgozott a szentesi kórházban haláláig. Emléküket örökké őrizzük!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 29.


 

Pollákos sikerek

 

Itt a vakáció, de hamarosan újra iskola padba kell ülni a diákoknak. AHódmezővásárhelyi SZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói a tanév végén igencsak belehúztak a versenyeken való jó szereplésbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

A Rotary mozgalom világelnöke
Magyarországra érkezik

 

A Rotary kereke forog tovább - kezdte sajtótájékoztatóját Mészáros Zoltán a Magyarországi Rotary mozgalom kormányzója. Már csak pár nap és hivatalosan is elkezdődik kormányzói tevékenységem, melynek első nagy rendezvénye a kormányzói lánc átvétele után, hogy IAN RISELEY az ausztráliai Sandringham Rotary Klub tagja, akit kiemelkedő társadalmi szerepvállalásáért a 2017/18-as évre világelnöknek választottak Magyarországra látogat első hivatalos útja során.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

Kép, nyelv, játék a Kosztában

Egy sikeres pályázat

 

A Nemzeti Tehetség Program NTP-KKI-16 címen pályázatot írt ki, melyet idegen nyelvi munkaközösségünk megnyert. Célunk az angol és német nyelvi készségek fejlesztése mellett a tanulók kreativitásának, kulturális érdeklődésének és manuális képességeinek erősítése volt. 24 tanuló heti 2-2 órában játékos foglakozásokon vett részt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 28.


 

GINOP ROAD SHOW SZENTESEN

 

A GINOP ROAD SHOW szentesi állomásán a résztvevők elsőként Csongrád megye legnagyobb foglalkoztatójához a Hungerit Zrt-hez látogattak el.

Az üzemlátogatáson részt vett dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és Dr. Tóth Flórián a Szentesi Járási Hivatal vezetője.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Az okos!

Elfogták a kamerát megdobáló férfit

 

A Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei előállították azt a férfit, aki egy betondarabbal megdobott és megrongált egy térfigyelő kamerát. Először szembe nézett vele, majd repült a nehéz kő ....

A 29 éves helybéli férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. június 23-án, 5 óra 30 perckor egy ökölnyi nagyságú betondarabbal megdobott egy villanyoszlopra helyezett térfigyelő kamerát, amely eltört. A rendőrök a kamera felvételei alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, majd előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Már a Dunán gyakorolnak

 

A Red Bull Air Race verseny műszaki előkészítésén dolgoznak az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki ezred kijelölt alegységei. A műszaki ezred katonái a múlt héten érkeztek meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Hadikikötőjébe, ahol már vízre tették a feladathoz szükséges folyami hídkompokat, melyekből megépítették a 4 db 80 tonna és 3 db 60 tonna teherbírású kompokat, hogy ezekre a Red Bull airgater csapata felszerelhesse a pilonokat (kapukat).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 27.


 

Norvég nagykövet a Petőfi avatón (+videó)

Hivatalosan is átadták a Szentes Szecessziós Házat a megújult Petőfi épületét

 

Közös ünnep - így köszöntötte Szirbik Imre polgármester 2017. június 23-án délben megtartott protokoll megnyitón a Szentes Szecessziós Ház első a vendégeit.

Az PETŐFI CAFÉ-ban megtartott hivatalos átadót Olav Berstad Norvégia magyarországi nagykövete is megtisztelte. Elragadó alföldi település Szentes és jó helyre került az az 1 millió euro melyet az EGT Alap nyújtott támogatásként - mondta köszöntőjében.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 25.


 

Elbontották a piros paravánt a Petőfi körül

Holnap lesz a részleges felújítás átadója

Aki ott lesz nyomjon egy lájkot a hírre! :-)

 

Szentes város lakóinak több mint két évtizedes álma, hogy a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme, az egykori Petőfi szálló épülete régi fényében ragyogjon. A Norvégia, Liechtenstein és Izland által létrehozott EGT Alap segítségével első lépésként az utcai homlokzat és mintegy 500m2 szecessziós tér újult meg.

 

2017. június 23-án (pénteken) 20.00 órakor a szecesszió korát idéző Szent Iván éji programon kerül mindez átadásra egy emlékezetes est keretében. Jöjjön el Ön is, várjuk családjával hozzátartozóival az éjfélig tartó megtekintésre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 22.


 

Egy kamion segédeszköz adomány a Parkerdő Otthonnak

 

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba 2017. június 12-én érkezett meg a Siegeni kórházban és a Weilburgi idősek otthonában gyűjtött adományok kamionja.

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonba egy kamionnyi ágy, ágybetét, rolátor és megannyi, a betegellátásban használatos eszköz érkezett Dr. Pappné Deák Éva közreműködésével, melyet Dr. Győry Kiss Ferencné és leánya, Dr. Győry Kiss Orsolya áldozatos munkával indítottak útnak Németországból Szentesre.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 20.


 

Orgona est

 

2017. július 2-án vasárnap Dr. Csanádi László orgonaművész hangversenyére várják az érdeklődőket, melyen közreműködik a Bárdos Lajos Vegyeskar.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Józsi bácsi 90 éves

Aktívan tölti a hétköznapokat

 

Pótári Józsefet köszöntötte Szirbik Imre polgármester Kisér utcai otthonában abból az alkalomból, hogy ezen a napon (2017. június 19.) töltötte Józsi  bácsi 90. életévét.

A köszöntés előtt elmondta a mai is aktív ünnepelt, hogy mindig elgondolkodik, hogy óvodában már kerékpárt kapnak a kicsik és pár hét múlva már mennek is vele, míg ő 25 évesen kapta az első kerékpárt, és féltett kincs volt.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Családias tiszai sütögetés

 

A hétvégi időjárás valamennyi programot próbára tett. Volt amit csak takarék üzemben valósítottak meg, volt amelyet nem befolyásolt a változó szél, vagy az eső.

Szombaton a Tiszai Strandon nyárindító sütögetésre várták az érdeklődőket. Annak ellenére sokan voltak kíváncsiak a felvonultatott grillételekre, hogy a kezdés előtt leszakadt az ég, és amilyen gyorsan jött az eső olyan gyorsan távozott a hívatlan vendég.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Ezüstérem az Utánpótlás Bajnokságon

 

Az Ikarus Atlétikai Centrumban került megrendezésre Magyarország utánpótláskorú atlétáinak országos bajnoksága. A versenyen a Szentesi Maximus SE képviseletében az U 23 korú Csordás Cintia indult, diszkoszvetésben és súlylökésben. Az elmúlt két évben mind a két számban negyedik helyezést szerzett, mindig centiméterekre maradt csak le a dobogóról. Most a női diszkoszvetők között egyéni legjobbjától elmaradva ugyan, 36,33 méteres eredményével ezüstérmes lett a szombathelyi Gyurácz Réka mögött. Súlylökésben az történt, ami az elmúlt két évben. Cintia az utolsó sorozatig a harmadik helyen állt 11,33 méteres eredményével, ekkor az UTE versenyzője Fodor Zsófi 11,49 méteres eredményével a bronz érmes helyre állt. Cintia ismét, immár harmadszor a női súlylökés negyedik helyezettje lett.  /B.I./

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 19.


 

Meghalt két siklóernyős Szentes közelében

Frissített

 

Életét vesztette két siklóernyős egy balesetben Szentes külterületén. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított.

A két férfi 2017. június 18-án, nem sokkal 15 óra után szenvedett balesetet gyakorlás közben. A rendőrség eddigi adatai szerint a 36 és 46 éves férfi egy kötéllel rögzítette magát egy fához, így gyakorolták a siklóernyőzést. Eddig tisztázatlan körülmények között a magasba emelkedtek, majd a földre zuhantak, és azonnal életüket vesztették.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Az ügyben légi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 18.


 

BONIS BONA díjat vehetett át Szurmik Zoltán

 

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében Szurmik Zoltán a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára részére kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen a "BONIS BONA - A Nemzet Tehetségeiért" díjat adományozott, melyet 2017. június 16-án vehetett át a Magyar Tudományos Akadémián.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

A média technikai művészet

 

A Horváth Mihály Gimnázium média tagozata Nemzeti Tehetséggondozó pályázatban vett részt az elmúlt tanévben, mert azt iskola ilyen irányú képzésének technikai eszközparkja meglehetősen hiányos eddig. A diákok az elmúlt 8 év alatt kevés gyakorlathoz juthattak megfelelő eszközök híján. De a jelen pályázattal elnyert 2 kamera, 2 állvány, 2 kamerára rögzíthető mikrofon már biztosította azt, mellyel a mozgókép-készítést el tudtuk kezdeni - tudtuk meg Békési Eszter tanárnőtől.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

A "Zene Ünnepe" Szentesen

 

A SZENTESI HANGVERSENYKÖZPONT BEMUTATJA

Zene-Világ-Zene | Élet - Érték - Élmény | A "Zene Ünnepe" Szentesen

2017. június 21. (szerda) 19 óra:

Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band - Sztárvendég: Szulák Andrea

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=n5NJjRERpK8

Helyszín: Megyeháza KKK szabadtéri színpad (Szentes, Kossuth tér 1.)

 

Jegyárusító helyek:

 

DISCOS UTAZÁSI IRODA, SZENTES

Kossuth Lajos u. 11. tel. (63)316-677

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Kiss Bálint u. 11. tel. (30)607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ, SZENTES

Tóth József u. 10-14. tel. (63)314-211

 

www.zenevilagzene.hu

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Könyvadomány a Deáknak

 

A Szentes-Csongrád Rotary Klub is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melyet a Délmagyarország című napilap hirdetett. Sok-sok szervezet támogatásával új könyvek kerültek az iskolákba, hogy ezzel is gyarapítsák az iskolai könyvtárakat.

A Szentes-Csongrád Rotary Klub képviseletében Nagypéter Sándor és Tímár Ferenc valamint a napilap képviselői érkeztek 2017. június 14-én a Szentesi Deák Ferenc Általános Iskolába, ahol a 3.a osztály vette át a könyveket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Óriási buli a strandon!

0-14 éves korig INGYENES!!!

 

2017. június 18-án vasárnap már reggeltől várnak mindenkit a szentesi strandra a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Uszodában, ahol nyárindító party-t rendeznek. Délelőtt is lehet a fakultatív programokon részt venni, de az igaz banzáj 13 órától indul! LAKATOS MÁRK stylist és csapata tart stílustanácsadást a wellnessben, majd személyre szabott praktikákkal látja el a hölgyeket, urakat!

A csúszda mellett ovis, zenés, táncos produkciók a nagy színpadon, valamint sportprogram keretében szülő-gyerek, egykori és mai vízicsillagok vízilabda mérkőzése lesz az 50-es medencében.

18.00 órától koncertekkel zárul a nap!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Élethosszig tartó sport!

NTP-SR-16-0123

 

A tanév utolsó hetében a Horváth Mihály Gimnáziumban sportnapokat rendeztünk a gimnáziumban tanuló diákjaink, és valamennyi érdeklődő részére. A programokhoz az NTP-SR-16-0123 kódjelű, "Élethosszig tartó sport!" című pályázat biztosította az ideális feltételeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 15.


 

Ismét Múzeumok éjszakája Szentesen

Az éjszaka, amit beragyognak a fények…

 

Múzeumok Éjszakája a Koszta József Múzeumban és filiáléiban

2017. június 24.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Gasztro piac újdonsággal

Keresse a gyógynövényes mézeket

 

Frissen szedett meggy, málna, piszke (egres, köszméte) Bartha Edit szentesi termelőnk gyümölcsöséből, minőségi zöldségek a Bartha János Szakképző Iskola tankertjéből, házias lekvárok, szörpök, sajtok igazi kecsketejből és számos kulináris meglepetés szombati (június 17-i) piacunkon. Nagy örömünkre új termelőt is köszönthetünk: Danyiné Hajdú Katalint, aki gyógynövényes mézekkel várja a piacra érkezőket. Kézműves szépségek, ásványok és ásványból készült ékszerek továbbra is nagy választékban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Június 23-án adják át a Petőfit!

 

Szentes város lakóinak több mint két évtizedes álma, hogy a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme, az egykori Petőfi szálló épülete régi fényében ragyogjon. A Norvégia, Liechtenstein és Izland által létrehozott EGT Alap segítségével első lépésként az utcai homlokzat és mintegy 500m2 szecessziós tér újult meg.

 

2017. június 23-án (pénteken) 20.00 órakor a szecesszió korát idéző Szent Iván éji programon kerül mindez átadásra egy emlékezetes est keretében. Jöjjön el Ön is, várjuk családjával hozzátartozóival az éjfélig tartó megtekintésre.

További részletek hamarosan!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 14.


 

Roston sült szezonnyitó a Tiszai strandon

 

2017. június 17-én Roston sült szezonnyitót rendeznek a Tiszai strandon. A sütögetés nem verseny a jó hangulat a fontos a finom ételek és a jó zene.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

SZENTESI NYÁRI TÁBOROK 2017.

Lájkold és oszd meg!

 

Beköszöntött a nyár, hamarosan a szünidőé a főszerep az óvodások, iskolások számára. Sokan ilyenkor pihenik ki a dolgos hétköznapokat, hogy aztán újult erővel folytassák ott, ahol abbahagyták, szeptemberben. A legtöbb családban azonban nem tehetik meg a szülők, hogy vakációra hivatkozva többhetes szabadságot vesznek ki.

 

Adódik a kérdés, mit kezdjenek a felügyeletet igénylő, energikus csemetékkel, ki vigyáz majd rájuk, hol legyenek napközben, amíg anya és apa dolgoznak? A nagyobbak már jól elvannak egyedül, a kis óvodásokat és az alsó tagozatos iskolásokat azonban nem hagyhatjuk magukra. Összegyűjtöttük a nyári táborok időpontjait, hogy minél könnyebben tudjanak választani a gyermekek és a szülők.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

Szentes a Juniálison

Ötödször rendezték meg a Kinizsi Juniálist

 

Huszonegy település csapata mellett Szentes is versengett az ötödik alkalommal megrendezett Kinizsi Juniálison Fábiánsebestyénben.

A Juniális olyan meggondolásból indult öt esztendővel ezelőtt, hogy a térségi településeket közelebb hozza egymáshoz - mondta Farkas Sándor országgyűlési képviselő a program életre hívója.

A részt vevő városok, falvak száma évről évre nő így már nemcsak a Szentesi és a Csongrádi járásból, hanem a Szegediből is érkeztek vendégek. Játékos ügyességi versenyeken bizonyíthatták tudásukat a csapatok, így élő csocsón, céllövöldén és a főzőversenyen is kiemelkedően kellett teljesíteni annak, aki győzedelmeskedni akart.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 12.


 

PEDAGÓGUSNAPI ÜNNEPSÉG 2017

 

2017. június 9-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban rendezte meg Szentes Város Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ a Városi Pedagógusnapi ünnepséget.

 Elsőként Farkas Sándor országgyűlési képviselő köszöntötte a pedagógusokat, majd Szirbik Imre polgármester mondta el ünnepi gondolatait. Balázs József a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatójának beszéde zárta a felszólalásokat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 11.


 

Hatodikak lettünk a Nemzeti Regattán

Szentes volt az egyetlen nem balatoni település a döntőben

 

Szentes a Nemzeti Regatta vitorlásversenyen a középdöntőben 2. helyen végzett így bekerült a nagydöntőbe. 40 település közül az első hatba került városunk hajója.

Sajnos ekkor teljes szélcsendben csak a 6. helyen sikerült befutni, pedig ha vízbe lehetett volna ugrani a főként volt vízilabdásokból álló csapat az első helyre húzta (tolta) volna a csapatot. A papírforma beigazolódott, a balatoni települések régi rutinnal szerezték meg a dobogós helyeket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 11.


 

Továbbjutott siófoki regattán a Szentesi csapat

 

Szentes városa idén 2. alkalommal képviselteti magát s Nemzeti Regattán. A BAHART szervezésében vitorlás versenyen méretteti meg magát a közel 40 település 7-7 fős csapata. A szentesi hetes főleg vízi sportokat képviselő tagjai túl vannak az első futamon. Harmadikként végeztek, így holnap folytatják a küzdelmet az összesített első helyért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 10.


 

Sportválasztó tábor a nyárra

 

Szeretnél több sportot kipróbálni a nyáron? Gyere a sportválasztó táborba. A két turnusra a Sportcsarnokban lehet jelentkezni!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Költözködés miatt szünetel az ügyfélfogadás

A Földhivatal és Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály költözik

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

A Szentesi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán (Földhivatal) 2017. június 19-én, 20-án és 21-én költözés miatt az ügyfélfogadás szünetel. Ezeken a napokon a beadványokat a Kossuth tér 6. szám alatt a 120. számú irodában (járási hivatal Postázó) adhatják le ügyfeleink.

 

A Szentesi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályán (hatósági állatorvosok) 2017. június 19-én költözés miatt az ügyfélfogadás szünetel. Ezeken a napokon a beadványokat a Kossuth tér 6. szám alatt a 120. számú irodában (járási hivatal Postázó) adhatják le ügyfeleink.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

VIII. Kárpát-medencei Rotary Diáktábor

Egy hét angol, számítástechnika és kikapcsolódás

 

A Szentes-Csongrád Rotary Club 2017. július 2-8. között nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kárpát-medencei Rotary Diáktáborát. Az idei évben évben angol nyelv és számítástechnika lesz a fókuszban.

 

Az egy hetes térítésmentes tábor résztvevői a Rotary szellemiségének megfelelően tehetséges, szerény körülmények között élő gyermekek, akik a Felvidék, Kárpátalja, Erdély és a Vajdaság magyarlakta területeiről, valamint Szentes és vonzáskörzete 8 általános iskolájából érkeznek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

12 előadás a Szentesi Nyári Színházban

 

Idén különleges előadásokat láthatunk a megszokott nyári színházi programok között, hallhattuk a Nyári Szabadtéri Színház sajtótájékoztatóján. A nyári évadnak két szervezője van, így a Szentesi Művelődési Központ munkatársai mellett az ORLAI Produkciós Iroda is bekapcsolódik a nyári színházi programba.

 

A részletes programot a plakáton tekinthetik meg, és valamennyi előadásra már elővételben megvásárolhatók a jegyek!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

Óriási buli a strandon!

CSAK AZÉRT IS SZENTES...

 

Június 18-án vasárnap 13 órától! Egy belépő áráért díjmentes programok!

13 órától LAKATOS MÁRK stylist és csapata tart stílustanácsadást a wellnessben, majd személyre szabott praktikákkal látja el a hölgyeket, urakat!

 

Megmutatjuk...a csúszda mellett ovis, zenés, táncos produkciók a nagy színpadon!

 

A sport a mindenünk...szülő-gyerek, egykori és mai vízicsillagok vízilabda mérkőzése az "50"-es medencében.

 

Hatalmas buli...este 7 órától koncertek a termál vízes medencéknél!

 

Egy belépő ára, sok-sok program mindenki számára!

SZABADSÁG, SZENTES, SZERETEM...

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 06. 09.


 

10.000-dik LIKE

 

2017. január 30-án újságunk facebook oldalára megérkezett a 10.000-dik LIKE!

Köszönjük!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Szentes legrészletesebb programajánlója csak itt a Mozaikon

 

Jogos olvasói igény volt, hogy szeretnék látni az olvasók egy helyen a város valamennyi programját. A mostani fejlesztésünk eredményeként új programnaptár funkcióval vérteztük fel az eddigi programajánló oldalunkat, melynek köszönhetően nyugodtan elmondhatjuk, hogy a város legrészletesebb programnaptára született meg. Platform független, így bárki megtekintheti azt!

A naptár létrejöttéhez, több intézmény munkatársainak közös munkája szükséges. A naptár szerkesztéséhez kapcsolódó intézményeknél egy-egy munkatárs rendelkezik szerkesztési jogosultsággal, így mindenki még azelőtt beírhatja programját, mielőtt az első híradások megjelennének arról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 10. 05.