Front van?

A tegnapi balesetek

 

Súlyosan megsérült egy ember, amikor árokba hajtott egy személyautó kedden délelőtt Szentesen. A Rákóczi Ferenc utcába riasztották a szentesi tűzoltókat, majd a kora délutáni órákban egy másik szentesi balesetnél is be kellett avatkozniuk. A Szalai és a Boros utca sarkán ütközött egy kisteherautó és egy személyautó, az egyik jármű az ütközés következtében felborult.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 23.


 

Egy húszast nyugodtan letagadhatna

Lajos bácsi 90 éves

 

Kassai Lajos 90. születésnapjának ünneplésére gyűltek össze a Nagyörvény utcai II. sz. Idősek Klubjában 2017. május 23-án.

Lajos bácsi immáron 12 éve jár a klubba, és elég kalandos életet élt, és még milyen kaland vár még rá a hétvégén? - ezt még ő sem gondolta. Dr. Demeter Attila alpolgármester és Dr. Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő érkezett köszönteni a város nevében az ünnepeltet. Mivel Lajos bácsi pilótaként dolgozott a két világháború között, alpolgármester úr megígérte, hogy a hétvégén újra repülhet a szentesi repülőtéren, hogy felidézze, hogy milyen is a fellegek között szállni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 23.


 

8. SZIVÁRVÁNY KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY

 

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola és a Szegedi Tudomány Egyetem Rajz- Művészettörténet tanszék közreműködésével az Országos Szivárvány Képzőművészeti Versenyt.

 A verseny két korcsoportban (6-10 és 10-14 év közötti gyerekek) rendezték meg, amely idén a természet védelme témakört járta körül.

A „Zöld gondolat” – Magyarország védett növényei és állatai címmel meghirdetett képzőművészeti verseny elődöntőjére 751 db pályamű érkezett 61 iskolából.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 22.


 

Szép volt lányok - Bajnok lett a Szentes

 

2017. május 20-án bajnokavatás volt a lány vízilabda Országos Utánpótlás Bajnokság gyermek korosztályában, ahol a Szentesi VK a bajnokságban végig remekül szerepelve (így nem volt sok tétje az utolsó mérkőzésnek, mert ha vereséget szenvednek akkor is) első helyen végeztek a 2016/2017-es bajnokságban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

Szuperhősök érkeztek Szentesre

 

A tavalyi hatalmas siker után újra közeledik a II. Szentesi Gyermekfesztivál időpontja! Újra együtt szórakozhat az egész család! Szentesen a gyermekek „Sziget Fesztiválja” kerül megrendezésre, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban!

2017. május 21-én 18 órakor sokan látogattak ki a Kossuth térre, hogy lássák, azt, amiről semmit sem tudtak. Nagy volt a titkolózás, de megérkezett Batman, Pókember és Amerika Kapitány, akikkel testközelben találkozhatunk a II. Szentesi Gyermekfesztiválon. Gyertek el Ti is!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

XXIV. Egyházzenei találkozó

 

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az egyházzenei találkozót Szentesen, melynek második rendezvényeként kórushangversenyre invitálták az érdeklődőket a Református Nagytemplomba. Négy kórus  a Csongrádi Zenebarátok Kórusa, a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar voltak közreműködői a kórushangversenynek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

Most kaptuk a hírt!

Lehet megosztani, akik szeretik a MARVEL mesehősöket!

 

Kedves Gyermekek! Szüleiteket invitáljátok meg egy kis sétára holnap (azaz május 21-én, vasárnap) a Kossuth térre, ott is a Megyeháza elé, mert aki szereti a MARVEL hősöket lehet, hogy fog látni párat!

Szóval találkozzunk május 21-én, délután 18:00 órakor!

 

Üdv: Szentesi Gyermekfesztivál szervezői

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 20.


 

Megemlékezés a holokauszt
szentesi mártírjairól

 

Minden érdeklődőt és emlékezőt várnak 2017. május 21-én vasárnap a Szentesi Izrealita Temetőbe.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Májusi hó Szentesen

 

Még mielőtt valaki felbuzdulna a látottakon most szólunk, hogy kár elővenni a síoverált, mert igaz ez a kép fogadja a Kinizsi pályára érkezőket, csakhogy ez csak úgy látszik, mintha hó lenne, de nem az! Vajon mi borítja a tájat? Allergiásak kerüljék el a területet!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Deákos siker a Közbiztonsági Napon

 

Igaz a Deák Ferenc Általános Iskola csapata nyerte a XV. Közbiztonsági Nap csapatversenyét, de ezen a napon nem csak ők nyertek, hanem valamennyi csapat akik neveztek rá.

A csapatoknak 15 állomásos versenyen vettek részt 2017. május 19-én, ahol 9.00 órától 12.00 óráig a lehető legtöbb feladatot kellett teljesíteniük.

Ezek között volt kerekes székes akadályhajtás, kenuzás, részeg szemüveggel labdavezetés, helyszínleírás pontos megadása stb.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Gyermeknapi horgászverseny

 

Kedves óvodás és általános iskolás lurkók! Idén is megrendezésre kerül a Gyermeknapi horgászverseny május 28-án vasárnap a kurca városi szakaszán! Részvétel mindenki számára ingyenes! Lesz óvodás, alsós, felsős és leány kategória. Szép nagy kupák várják gazdájukat, de senki sem megy haza üres kézzel!

Várunk mindenkit sok szeretettel!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 19.


 

Négy tojás van a Gólyás-ház fészkében

Gólyamentés Szentesen (rendhagyó fotók)

 

Fennakadt egy nagyobb fóliadarab a Gólyás-ház kéményén található gólyafészek ágain. A négy négyzetméteres műanyag az ott fészkelő madárpárt és leendő kicsinyeit veszélyeztethette, mert könnyen beleakadhatnak a fóliába, amely a madarak sérüléséhez vezethet. A mentéshez a szentesi tűzoltók segítségét kérték. Az egységek gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel a több méteres magasságban található fészekhez, amelyben több tojás is volt. Rövid idő alatt eltávolították a fóliadarabot, így a gólyák biztonságban várhatják a fiókák érkezését.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szentesen jártak a vezérkari tanfolyam hallgatói

 

2017. május 18-án Szentesre látogattak a Magyar Honvédség vezérkari tanfolyamának hallgatói. Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tevékenységével, alaprendeltetésével ismerkedtek. A vendégeket Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka tájékoztatta az ezred felépítéséről, az állomány munkájáról és az aktuális feladataikról. A csoport tagjai elsősorban a víztisztító berendezések működése és a folyókon megépíthető hidak tulajdonságai iránt érdeklődtek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Csak azért is Szentes ...

Óriási buli a strandon!

2017. június 18. vasárnap

 

Sajtótájékoztató keretében ismertették a 2017. június 18-án megrendezésre kerülő "Csak azért is Szentes..." rendezvény részleteit a Szentesi Sport és Üdülőközpontban.

Ezen a napon négy helyszínen rendeznek programokat a Dr. Rébeli-Szabó József Uszodában (wellness részleg, csúszda melletti zöld felület, 50-es külső medence és a Plázs, azaz a brűg mellett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hétvégén újra gasztropiac

 

A minden hónap 3. szombatján megrendezésre kerülő szentesi Gasztro Piac nem egyszerűen termelői piac, hanem kulturális platform, az egészséges étkezéshez és fenntartható fejlődéshez ihletforrás, egy életérzés, turisztikai attrakció. Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Kerek nap a gyereknap

 

Szeretettel várják a kedves szülőket, gyermekeket és érdeklődőket a Damjanich utcai Óvoda Családi Gyermeknapi rendezvényére, melynek időpontja: 2017. május 20. (szombat) 9.00 – 13.00 óra.

A rendezvényt támogatja a Művelődési és Oktatási Bizottság.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hétközi forduló a Kinizsinél

 

2017. május 17-én hétközi fordulón bizonyíthatott a Szentesi Kinizsi a Kiskundorozsma ellen hazai pályán. Az első percek alatt kiderült, hogy nem kérdés a 3 pont sora, melyet itthon tartott a Kini.

 

Szentesi Kinizsi SZITE – Kiskundorozsmai ESK  2-1

Gólszerzők: Bartucz (1’ 53’), ill. Szőke (76’)

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szakmai csillagok az Üdülőközpontnak

A Magyar Fürdőszövetség értékelte a strandunkat

 

A Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága 2016. július 08-án elvégezte a Szentesi Üdülőközpont minősítését, mely az uszoda, strand és élményfürdőre és annak környezetére terjedt ki - tudtuk meg Márton Mária igazgatónőtől. A napokban kapták meg ennek a minősítésnek az eredményét, mely jól tükrözi azt a városi közös akaratot, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson az ide érkező vendégeknek.Még mielőtt a csillagok számára rátérnénk, el kell árulni, hogy igaz még az elmúlt évben jártak itt az ítészek, de a Fürdőszövetségben történő átalakulás miatt nem kerültek kiadásra a minőségbiztosító oklevelek, hanem újra felmérték az érintett fürdőket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Hamarosan itt a Gyermekfesztivál

 

Már csak bő egy hetet kell várni az év egyik legszuperebb gyermek és családi rendezvényéig:-)! 2017. május 16-án kedden sajtótájékoztató keretében elhangzottak a rendezvénnyel kapcsolatos fontosabb információk. A sajtótájékoztatón jelen volt Szirbik Imre polgármester, és az önkormányzat marketing osztályáról Torday Henrietta, és Hajós Viktória is. A programokat Bertók Róbert főszervező ismertette.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Halálos baleset az IH gödörben

Vigyázat! A nyugalom megzavarására alkalmas képek és videó!

 

Két személyautó frontálisan ütközött Szentesen az IH mellett található "gödörben", ahol fiatalok sérültek meg. A szimulációs gyakorlat olyan élethű volt, hogy sokakat érzékenyen érintett a látott mentés. Többek között ez is volt a cél, hogy lássák a fiatalok, hogy egy meggondolatlan cselekedet és mekkora baj tud kerekedni, amely  ember életet is követelhet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

JÖN! JÖN! JÖN! A nagy négyes!

 

A nagy négyes - Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is. Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes.

Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban? Egyáltalán: hol ér véget a magánember és hol kezdődik a művész?

Ronald Harwood (Az öltöztető, illetve A zongorista Oscar-díjas szerzője) színdarabjában az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral...
... és, hogy mikor lesz Szentesen, hamarosan kiderül!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Szilva lehet a hosszú élet titka?

Laci bácsi 90 évesen mondta el a tutit!

 

2017. május 16-án ünnepelte 90. születésnapját Pataki László, akit a város nevében Dr. Demeter Attila alpolgármester köszöntött családi körben.

 

Laci bácsi Sövényházán született. Aki a térképen keresné a települést nem találja mert a mai Ópusztaszert nevezték 1974-ig Sövényházának.

 

A mai napig a kert és a szilvafák adják neki az éltető erőt, melyet gondoz, megművel, vagy éppen begyűjti a cefrének valót. És, hogy milyen további kapcsolat van a hosszú élet titkával a szilvásnak, azt megtudhatják a hétvégén megjelenő Szentesi Életből.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 16.


 

Orsi 1 percen belül ússza a 100 gyors-t

 

Vasárnap befejeződött Pozsonyban az Olimpiai Reménységek Versenye, ahol Közép-Európa legjobb serdülő korú versenyzői találkoztak. A magyar csapat mind a pontversenyben, mind az éremtáblázaton első helyen végzett és ezzel a legeredményesebb csapat lett.

Batta Orsolya a Szentesi Úszóklub sportolója a magyar válogatott tagjaként csapatban a 4x100-as gyorsváltóban a dobogó legfelső fokára állhatott társaival (Muzsnay Zsófia, Hatházi Dóra, Berecz Blanka).

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Ágacska

 

2017. május 24-én 17 órától Csukás István: Ágacska c. mesejátékát mutatja be a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a SzeVASZ (Szentes Városi Amatőr Színkör), melyre a belépés díjtalan!

 

Szereplők: Csó Jánosné Fazekas Ibolya, Dunainé Imre Tünde, Márton Rozália, Tornyi-Molnárné Gál Tímea, Szűcs Sarolta, Dunai József, Nánási Attila, Németh Lajos.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Nyári munka!

 

Az L-Direct Kft. 25 év alatti, vidám, sportos munkaerőt keres, akik nem nappali tagozatos tanulók a Kurca-part Kalandparkba nyári munkára. További infó a robert@bertokpromotion.com  címen!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Ismét Szentesi pontonok tartják majd a
Red Bull Air Race akadályait

 

Adrenalin földön, vízen és levegőben. A július 1-2-ai hétvégén a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, na és persze a Red Bull Air Race-szé a főszerep a fővárosban, melyre idén is a szentesi katonák nagyon készülnek.

Nem kisebb feladat lesz az, mint hogy a felfújható akadályokat tartsák a Duna vizén pontonok segítségével.

Már hagyomány, hogy az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái részt vesznek a budapesti „RED BULL AIR RACE” repülő világbajnokság biztosításában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Idén is lesz Fokos Szentesen

 

Idén május 22-én kezdődik a Szentesi Fokos 2017: az első fázist május 22-től június 8-ig tartják Szentes helyőrségben, a második fázist pedig Győr mellett, a Mosoni-Dunán, a Saber Guardian NATO-gyakorlat keretében. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Bónuszpontos győzelem, döntőben a Szekerce

Unokák és nagyapák sportja-győzelme

 

Fontos győzelmet aratott a szentesi-kecskeméti játékosokból álló Szekerce csapata az NB II.-es pontvadászatban!

A vasárnapi összecsapás tétje a döntőbe jutás volt, ehhez bónuszpontos győzelmet kellett aratni a fővárosi csapat ellen! Már hagyomány, hogy a Szekerce hazai mérkőzésén a kezdő rúgást egy más sportág helyi, jeles képviselője végzi el, így volt ez most is. Az asztaliteniszező Bugyi Peti állt a tojáslabda mögé, hogy rúgásával kezdetét vegye a rangadó.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Le a cipőkkel és irány a Mátéffy!

 

Idén 17. alkalommal került megrendezésre a Dr. Mátéffy Ferenc utcai tagóvodában a hagyományos családi és sportnap. A rendezvényt Szirbik Imre polgármester és Ponyeczkiné Kata tagóvodavezető nyitotta meg, és egyben átadták az óvoda új mezítlábas pályáját. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 15.


 

Meghívó tudományos ülésre

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Tudományos Bizottsága tisztelettel meghívja tudományos ülésünkre a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház ebédlőjébe  (Szentes Sima F. u. 44-58.) 2017. május 18. (csütörtök) 18.00 órára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 14.


 

Megyei Vöröskeresztes elismerések

 

A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapjának alkalmából díjazta a segélyszervezet a megyei önkénteseit, segítőit, és támogatóit 2017. május 12-én Makón. A világnapi megemlékezésen köszönte meg a megyei szervezet az elmúlt egy évben végzett munkát.

A megyei világnapi ünnepségen összesen 17 elismerést osztott ki a segélyszervezet, többek között portálunknak is a médiatámogatásért.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 13.


 

Elvárt győzelem

Az Országos Bajnokság 15. helyén végzett a Szentes

 

A Metalcom-Szentes férfi vízipóló csapata sikeresen vette a két győzelemig tartó párharcot a KSI ellen, mely az országos bajnokság 15. helyéért folyt. Ez a bajnoki tabella utolsó előtti helye, de most ne menjünk bele, hogy mi vezetett idáig, ezt úgyis értékelni fogják.

A párharc hazai kezdése jól sikerült a Szentes együttesének és megnyugtató 12: 7-el zárult az a mérkőzés. Az idegenbeli küzdelmek hozták meg eddig a nem várt fordulatokat, így picit szorult gyomorral vártuk a szombati küzdelmet. 

Az első negyed jól kezdődött és végződött, mert 3 gólos vezetést szerzett a Szentes, így már csak ezt az előnyt kellett tartani 3*8 percen keresztül. Végül 9-13 arányában a Szentes szerezte meg a második győzelmét, így ők végeztek a 15. helyen.

A KSI lett tehát az utolsó, a kiírás szerint a kieső. Kérdés, miként végeznek majd a csapatok az ob I/B-ben, az ottani első vállalja-e majd az első osztályú szereplést, a második pedig az osztályozót.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 13.


 

Megyei Csecsemőápolási Verseny Szentesen

 

2017. május10-én Szentesen került megrendezésre Megyei Csecsemőápolási Verseny a Közösségi Tér - Dózsa-házban.

A gyermek és ifjúsági kategória győztesei képviselhetik megyénket az országos versenyen.

És hogy milyen feladatok voltak? Pl. a Vöröskereszt történetéből kellett tesztet kitölteni, ha folyik az orra a babának és kipirosodott az nózi környéke, akkor mi a teendő vagy pl. mi a probléma, ha folyamatosan vakarja a fejét a baba, azaz ha fejtetűt szedett össze a közösségben? Természetesen a lázcsillapítás alap kérdés egy ilyen versenyen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Zsűrizték az aktokat

XIX. Szentesi Aktfotó Biennálé

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében immár XIX. alkalommal hirdették meg a fotópályázatot és rendezik meg a pályaművekből a Szentesi Aktfotó Biennálét.

A pályázatra beérkezett 51 szerző 293 db fotója, melyből a zsűri 36 szerző 87 alkotását javasolta kiállításra.

2017. május 10-én megtörtént a XIX. Szentesi Aktfotó Biennálénak a zsűrizése.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Katonai attasék látogatása Szentesen

 

2017. május 11-én 12 nemzet 25 katonai attaséja és a Budapesti Katonai Attasétestület tagjai tettek látogatást a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

 

Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka ismertette az ezred tevékenységét, majd egy dinamikus gyakorlatot tekintettek meg a tiszai gyakorlótéren.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

XXIV. Egyházzenei találkozó

 

A Szentesi Zenebarátok egyesülete és az Egyházközségek közös szervezésében rendezik meg Szentesen a XXIV. Egyházzenei találkozót. 2017. május 13-án lesz a kórusok találkozója a Református Nagytemplomban, melyre díjtalan a belépés.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 11.


 

Ismét mentőhelikoptert kellett riasztani a Penny-hez

 

2017. május 10-én 15 óra 40 perckor ismét mentőhelikopter szállt le a Szentes központjában található Penny áruházhoz. Mivel kevesebben voltak az áruház parkolójában így oda szállt le a légi mentő.

 

Az idősebbek már érzik a közelgő időjárási frontot és a szívbetegeknek érdemes magukra vigyázni.

 

Miután a mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a beteg állapotát a légimentők kórházba (klinikára) szállították a sérültet.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 10.


 

Isten Veled, KOLLEGA!

 

Sajnos szomorú hírt kell közreadnunk! Egy újabb értékes ember távozott el közülünk.

NAGY LAJOS a TV. Állomás nyugalmazott vezetője  (Aknaszlatina, 1941. ápr. 22.)  76. éves korában elhunyt. Élete a rádiózás a híradástechnika körül forgott. Műszaki tanulmányait 1955-1959 Puskás Tivadar Távközlési Technikum, Bp.,  és 1967-1971 BME Villamosmérnöki Kar, és 1974-1977 BME (rádió-híradás-technikai szak) végezte.

1959-től a Szentesi TV Állomás adókezelője lett, majd 1978-tól állomásvezetője. Részt vett a szentesi tv-adó szerelési, bővítési munkálataiban,  munkatársaival két televízió és három rádió műsorát továbbították. 

 

1970-74 között tanított a Pollákban, később mint óraadó vett részt a diákok képzésében. Tanítványai nagyon kedvelték - szelíd, jó humorú ember volt. A diákokat úgy szólította, hogy KOLLEGA. Később tényleg sok kollégája lett a volt diákokból.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 10.


 

Támogatót keresnek a szentesi kötélugrók, hogy Portugáliában képviseljék városunkat

Ha tud, segítsen!

 

A Szentesi Kiss Bálint Kötélugró Sportegyesület 8 tagja eredményei alapján képviselheti hazánkat és Szentest a Kötélugró Európa Bajnokságon, Portugáliában. A versenyzők szorgalmas és kitartó munkájuknak köszönhetően az ország legjobbjai közé küzdötték fel magukat, minden alkalommal dobogós helyezést érnek el a hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt.

A csapat tagjai: Nyíri Sára, Podmaniczki Panna, Őze Virág, Varga Dorina, Vass Vivien, Varga Márk, Varga Máté, Tarjányi Orsolya. Mivel a verseny részvételi díja jelentős, ehhez az egyesület támogatókat keres. Amennyiben bárkinek lehetősége van, kérjük segítse a versenyzőket. Sok kicsi sokra megy!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

Mondja el, hogy …

HOGYAN SEGÍTHETNÉ A KAMARA AZ ÖN TEVÉKENYSÉGÉT?

 

 Tisztelt Vállalkozó!

Amint a korábban postázott kérdőívből is érzékelhető volt, Szentes Város Önkormányzata kiemelten foglalkozik a vállalkozók, vállalkozások gazdasági feltételeinek javításával. A teljes üzleti környezet megismeréséhez fontos tudnunk az Ön véleményét is a kamarájáról.

 

Másképpen tud egy Önkormányzat és másképpen tud egy Kamara segíteni, de mindkettő célja azonos a vállalkozások támogatása.

 

Kérjük, hogy szánjon rá néhány percet és alábbi kérdések megválaszolásával segítse munkánkat. A kérdések melletti válaszokból kérdésenként csak egyet jelöljön be!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

IX. Szentesi Születés Hete Fesztivál programja

 

Idén már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat városunkban, melyre várják az érdeklődő párokat, kismamákat, kispapákat, szülőket, nagymamákat és nagypapákat.

A Születés Hete programsorozat idei szentesi rendezvénye a korábbiakhoz hasonlóan izgalmas és tartalmas előadásokkal várja a téma iránt érdeklődőket. Ha a tényekre kíváncsi tabuk és tévhitek nélkül, Önnek is ott a helye május 11-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

VI. Fedett Pályás Szenior Országos Bajnokság,

III. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóverseny

Hódmezővásárhely, 2017. 04. 22-23.

 

Rekordnevezés érkezett az fedett pályás szenior országos bajnokságra. Több mint 50 egyesületből, több mint 1000 nevezés érkezett. A Budapesti Masters Világbajnokság közeledtével egyre többen vannak, akik szeretnének szintidőt úszni, vagy egyre jobb formába lendülni. A Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club versenyzői ebben a rendkívül erős mezőnyben is hozták a formájukat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

Újra Szentesi Körséta

 

A Zalota -Bökényi zsilip és a környék természeti szépségeinek megtekintése

                A fésűs zsilip beton és vasszerkezeti maradványok 

 Ismertetőt mond: Jászné Gyovai Ágnes ATIKÖVIZIG szakaszmérnökség vezetője

 

                 Magyartés- Zalota- Nagytőke temészeti szépségei

Ideje: 2017. május 19.  (péntek!!!) 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 09.


 

A XV. Közbiztonsági Nap részletei

Sokkoló baleseti bemutatóval (DOKUDRÁMA)

 

Immáron 15 éve kerül megrendezésre a Közbiztonsági nap Szentesen és a kezdetekben az a gondolat ált mögötte, hogy a vakáció kezdete előtt hívjuk fel a fiataloknak, gyerekeknek a figyelmét arra, hogy akár áldozattá vagy elkövetővé is válhatnak egy-egy meggondolatlan cselekedettel. Széles körű együttműködés eredménye ez a két nap, melyben számos programmal készülnek a szervezők.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Hozta a kötelezőt a Kinizsi

 

2017. május 6-án hazai pályán fogadta a Szentesi Kinizsi a Kistelek csapatát a labdarúgó megyei I. osztály 25. fordulójában. A Pusztai László Sporttelep műfüves pályáján igen nehezen indult be a hazaiak gólgyártása és igazságosan elosztva egyet az első félidőben és egyet a másodikban rúgtak, így hozták a kötelezőt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Nyerni, nyerni, nyerni!

 

Nincs mese, nyerni kell! - a tét az OB I-ben való bennmaradása a Metalcom-Szentes férfi OB I-es vízilabdacsapatnak.

A Metalcom tehát a kiesés ellen játszott 2017. május 6-án a Dr. Rábeli-Szabó József Sportuszodában a KSI ellen. A párharc akkor dől el, ha az egyik fél megszerzi a második győzelmét így a hazai pályán kötelező a győzelem. A KSI három hete erre az összecsapásra készül, míg a mieink szinte Tatabányáról érkeztek a derbibe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 08.


 

Elhunyt zenészekre emlékeztek

 

2017. május 7-én Szentes Város Fúvószenekara az elhunyt zenészekre emlékezett az egyházzenei találkozó fúvószenekari koncertje után a Református Nagytemplom mellett található kopjafánál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 07.


 

Iparos gyűlés és megemlékezés

Éves közgyűlés az iparosoknál

 

2017. május 5-én tartotta éves közgyűlését a Szentesi Ipartestület. Kádasi Zoltán az ipartestület elnöke a közgyűlés megnyitása után megemlékezésre invitálta a résztvevőket a 2015-ben visszakerült a háborúban elesett iparosok emlékét őrző emléktáblához, mely Mód László néprajzkutató  lelkes munkájának köszönhetően újra dísze az épületnek.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 05.


 

Felházi Ágnes festményei

 

Felházi Ágnes 1982-ben született Szamosújváron, Erdélyben. Tanulmányait 2000 és 2006 között a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetemen végezte, ahol 2014-ben doktori fokozatot is szerzett. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem, JGYPK, Rajz- és Művészettörténet Tanszékén tanít. Budapesten él és alkot. Több mint 30 egyéni kiállítása volt és rendszeresen részt vesz az itthoni és nemzetközi csoportos tárlatokon.

 

Díjak:
2002. II Díj, V.ETDK, Kolozsvár
2003. Felsőoktatás Különdíja, I. OMDK, Budapest
2003. Különdíj, VI. ETDK, Kolozsvár
2004. I Díj – VII. ETDK, Kolozsvár
2005. I Díj, SZÖG –Art Különdíj és MAOE Különdíj, II. OMDK, Szeged
2005. Pro Scientia Aranyérem, Magyar Tudományos Akadémia, OTDT, Budapest
2011. Fődíj „Liszt Ferenc víziói”, Románia
2010. Eurotrans Doktori Ösztöndíj, Kolozsvár
2007. 2011. Kétszeres Communitas Alkotói Ösztöndíj, Románia
2013. Magyar Művészeti Akadémia Díja, 60. Őszi Tárlat, Hódmezővásárhely

 

Várjuk Önt is a kiállítás megnyitójára!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 05.


 

Megépülhet a Kiss Zsigmond utcai kerékpárút

325 millió forintot nyert a város kerékpárutakra

 

„Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” című, TOP-3.1.1 azonosító számú pályázatra „Bringázz Szentesen – kerékpárosbarát fejlesztés” címmel adott be támogatási igényt Szentes Város Önkormányzata.

 

Siker koronázta a benyújtott pályázatot, így Szentesen három új kerékpárút létesül 325 millió forintos támogatással.

Így a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megépül a Kiss Zsigmond utcai kerékpárút a Csongrádi úti kerékpárút és a Sima Ferenc utca között, a Koszta József Általános Iskolai becsatlakozás kiépítésével, valamint a 45. számú főút melletti kerékpárút építése az Ipartelepi úttól TV Toronyig és a szentesiek régi álma válik valóra, hogy a Tiszai strandhoz vezető kerékpárút is kiépítésre kerül.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 04.


 

Szentesi sikerek az országos FitKid bajnokságon!

 

2017 április 29.-én rendezték meg az országos FitKid bajnokság aktuális szezonjának záró versenyét. Szentes városát 14 versenyző képviselte, akik a Victoria Fitness S.E. dance show kategóriában indultak. Csapatban: Kovács Bianka, Barna Adél, Tonomár Nina, Bajczár Anasztázia, Fodor Menta és Gere Klára az előkelő 4. helyen végeztek! Ők most álltak össze először, hogy ily módon képviseljék városunkat és az egyesületet. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Elismerések és kitüntetések a Tűzoltók napja alkalmából

 

A Rendőrség és a Tűzoltóság Napja alkalmából a Belügyminisztériumban megtartott ünnepségen Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián Érdemjelet adományozott Kálmán Rajmund tű. alezredesnek, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Egy Széchenyi varázsa

 

2017. május 4-én hallhatjuk Dr. Szele György Amerikában élő magyar orvos "Egy Széchenyi varázsa" című történelmi regényének bemutatóját a Városi Könyvtárban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Hamarosan itt a II. Szentesi Gyermekfesztivál

 

A tavalyi hatalmas siker után újra közeledik a II. Szentesi Gyermekfesztivál időpontja! Újra együtt szórakozhat az egész család! Szentesen a gyermekek „Sziget Fesztiválja” kerül megrendezésre, Szentes legnépszerűbb turisztikai attrakciójában, a Kurca –part Kalandparkban!

 

A rendezvény időpontja
2017. május 27-28.

 

A Gyermekfesztivál ismét egy vidám, és érdekes programokkal teli rendezvényt jelent majd, amely a gyerekekről, és ami legalább olyan fontos, a családokról, a családoknak szól. Több színpadon, és sok kisebb helyszínen non-stop programok kedveskednek a legkisebbektől a nagy gyermekekig mindenkinek. A színpadokon bohócműsorok, bábelőadások, bűvészműsorok, gyermekkoncertek zajlanak majd mind a kettő napon. A színpadi produkciók mellett rendkívül hasznos programokkal tölthetik idejüket a részt vevők. Ezek között lesznek külön a gyermekek részére szóló interaktív programok, de lesznek a programok között olyanok is, amelyek már a családoknak szólnak, és közös aktivitást igényelnek a család minden tagjától.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 02.


 

Honvéd Majális

 

Honvéd Majálist rendeztek Szegeden az újszegedi ligetben az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szervezésében az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár- Hódmezővásárhely és az MH Katonai Rendészeti Központ részvételével. A program célja a társadalmi kapcsolatok erősítése és természetesen katonai toborzásra is remek lehetőség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 01.


 

Lampionos felvonulás

 

A hagyományos lampionos séta este fél 9-kor indult 2017. április 30-án a díszkúttól az Ifjúsági Házig, melyen sokan részt vettek. Példaértékű, hogy sokan saját készítésű lampionokkal készültek. Aki a helyszínen kapott kedvet a felvonuláshoz, annak lehetősége volt a helyben készíteni.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Luther téri programok április 30-án

 

Szentesen az április 30-ai programok a Luther téren kezdődtek, majd a lampionos felvonulás után az IH gödörben koncertekkel folytatódott.

Volt itt mosolygás, integetés anyunak, büszkén pózolás a hűvös idő ellenére. Aranyosak voltak a Dalma Dance Club piciny táncosai és új színt vittek a bemutatókba a Viktória Fitness SE Fit Kid csoportja.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Elindult a virágóra

 

2017. április 30-án Szirbik Imre polgármester indította el városunk új nevezetességét a virágórát. Az óra GPS alapú óraszerkezettel működik, így ha működik akkor mindig pontos. A mutató alatti világítás pedig automatán működik, ami annyit jelent, hogy 50 évre előre be van programozva a napkelte és a napnyugta, amely alapján kapcsol be ill. ki.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Új edzőterem Fábiánon a judósoknak

 

A fábiánsebestyéni judósok új otthonra találtak a Fábiánsebestyéni Önkormányzat és Dr. Kós György polgármester támogatásával. A korábbi tűzoltószertár majd táncteremből átalakított edzőterem átadására ellátogatott dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

"Pattanj lóra, hintalóra!"

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. május 5-én 16.30 órára a "Pattanj lóra, hintalóra!" című időszaki kiállítás megnyitójára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

3 in 1

Kiállításnyitó + eredményhirdetés + könyvbemutató

 

Várnak minden érdeklődőt szeretettel 2017. május 3-án 16.30 órától: Őskortól-Hundertwasserig - alkotói pályázat eredményhirdetésére és az alkotásokból készült kiállítás megnyitójára, valamint Beke Mari: 77 magyar népi játék c. könyvének bemutatójára.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Kerékpáros Iskola Kupa

„Kováts Levente” emlékverseny

 

A Koszta József Általános Iskolában rendezték meg 2017. április 27-én a Kerékpáros Iskola Kupa „Kováts Levente” emlékversenyt.

A szentesi Rendőrség Közlekedésrendészeti osztályának támogatásával kiírt versenyen az általános iskolások 5-8. osztályos tanulói vehették részt. Ebben az évben 32 tanuló nevezett a versenyre.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 30.


 

Jószolgálat + humanizmus = Rotary

Elnökjelöltek képzési szemináriumának szentesi vonatkozása

 

A Magyarországi Rotary Klubok 2017. április 8-9. között Kecskeméten tartották éves legnagyobb összejövetelüket. A rendezvény kettős céllal szerveződött, közgyűlés és egyben konferencia volt, ahol a július 1-től munkába álló 52 magyar Rotary Club vezetői képezték magukat, készültek az elkövetkező hivatali évükre.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 29.


 

Lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat

 

Lakástűzhöz riasztották a szentesi katasztrófavédelmi igazgatóság tűzoltóit a Brusznyai sétányon található panelházakhoz. Nagy erővel, több mentőszerrel vonultak ki a lánglovagok, mely az első emeleten keletkezett.

Valószínűsíthető, hogy egy elektromos berendezés zárlata okozhatta a tüzet. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 29.


 

Volt növendékek hangversenye

 

2017. április 29-én a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában zenei pályára készülő volt növendékek hangversenyét hallhattuk 16 órai kezdettel.

A hangversenyen fellépett Berényi Tünde, Czakó István, Debreczeni-Kis Helga, Gábor Bettina, Molnár Evelin, Ráfi Balázs, Takács Emese.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 29.


 

Izgalmas vízilabda szombat

 

A női vízilabda OB I rájátszásában az ötödik helyért a Hungerit-Szentes az Egert fogadta. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Hungerit javára.

A Metalcom Szentesi VK férfi vízilabdacsapata is szombaton (április 29.) száll vízbe, hogy eldőljön, hogy játszhat-e a 13. helyért. Izgalmas lesz a mérkőzés, mert a vesztesnek a kiesés ellen kell majd harcolnia, így nincs más hátra a szombati találkozón győzni kell. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Gyakorlat, nem tűz

 

Három napon keresztül gyakorlatoztak a katasztrófavédelem munkatársai a Fehér háznál (mert a szentesiek így ismerik a Kossuth tér 5-öt), így feltérképezték a mentésnél lehetséges nehézségeket és a sérült személy mentését is gyakorolták. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Világklasszisok Fábiánsebestyénben

Már csak egy hét és indul az idény legrangosabb hazai fogathajtó versenye

Részletek a május 4-7. között rendezendő fogatversenyről.

 

Az idei lesz a 35. fogathajtó verseny Fábiánsebestyénben, a Kinizsi Park azonban már Duna-Alpesi Kupát és világbajnokságnak is helyet adott. A mostani megmérettetés méltó előkészülete lesz a lipicai világbajnokságnak, illetve a göteborgi Európa-bajnokságnak, ennek szellemében készítették elő többek között a 8 akadályból álló maratonhajtó pályát, amely kisebb újdonságokat is tartalmaz majd – derült ki a Kinizsi Park hétfői sajtótájékoztatóján. 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Nem marad el a szezonnyitó,
csak későbbre tolódik!

 

A Szentesi Sport- és Üdülőközpont Nonprofit Kft. értesíti Kedves Vendégeit, hogy a 2017. május 1-jére hirdetett szezonnyitó kültéri programokat a hideg, esős időjárásra való tekintettel NEM tartjuk meg. Vendégeinket 2017. május 1-jén kedvezményes belépési lehetőséggel várjuk. Ezen a napon az ALAP JEGY MEGVÁLTÁSÁVAL a fürdő valamennyi medencéjét és a szaunákat is használhatják.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Sepsiszentgyörgy Szentes új testvértelepülése

 

2017. április 28-án írta alá Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád a település polgármestere és Dr. Demeter Attila városunk alpolgármestere a testvérvárosi megállapodást, melyben közös akaratként kinyilvánítják, hogy egyetértenek abban, hogy erősítik a kölcsönös együttműködést a gazdasági-, kulturális- , társadalmi-  és civil együttműködést a hatályos törvényeknek megfelelően Romániában és Magyarországon.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 28.


 

Szentesi Majális

 

Május 1-jén várnak minden érdeklődőt az Ifjúsági Parkba a plakáton olvasható programokra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 27.


 

Dorottya Kazinczy-érmes

 

2017. április 23-án a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának Csörgősipka-díjas végzős tanulója, Mari Dorottya Győrben az 52. Kárpát-medencei Szép Magyar Beszéd Verseny döntőjében Kazinczy-érmet kapott. Gratulálunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 27.


 

Fényes szentesi sikerek
a Szakma Sztár Fesztiválon

Abu Dhabi-ba jutott ki Lóczi Gábor

 

Immár tízedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjére 2017. április 24. és 26. között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban került sor.

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő kategóriában 3. helyezett Csatos István lett a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója

 Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendezték meg idén a SkillsHungary nemzeti döntőit, ahol szárazépítő versenyszámban Lóczi Gábor bizonyult a legjobbnak.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 27.


 

Hamarosan elkészül a virágóra Szentesen

 

A napokban fog elkészülni az a virágóra, amely új színfoltja lesz a Rózsa Gábot térnek. Az 56-os emlékműtől (Fridrich Fényirda mellett) jól látható a megdöntött óraszámlap, amelyet virágok díszítenek.

Az óraműről annyit kell tudni, hogy GPS alapú vezérlésű lesz, amely folyamatosan ellenőrzi önmagát. Egy kioldószerkezettel próbálják rongálásmentessé tenni a szerkezetet, de ha bárki elállítja azt, akkor egy újraindítás után már a pontos időt fogja mutatni.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 27.


 

Három év alatt tíz nyelvvizsga

Egy különleges módszer bemutatója Szentesen és Csongrádon!

 

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl. Most már a tízedik vizsga eredményét várja, noha még csak végzős gimnazista. Zsófia szerint csak a módszer számít, bárkinek sikerülhet, akár munka mellett is. A hangsúly a módszeren van, mivel az önmagát közepes nyelvi tehetségként ismerő diáklány is ennek köszönhetően táltosodott meg. Zsófi nagy célkitűzése teljesülhet, amit négy évvel korábban, elsős gimnazistaként tűzött maga elé: a középiskola végéig tíz államilag elismert nyelvvizsga! Hab a tortán, hogy az egyik nyelvből már felsőfokú vizsgája van. Többek közt erről is megosztotta tapasztalatait portálunk olvasóival.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 25.


 

Előbújt az állványerdőből a Petőfi

 

Minden szentesi kíváncsian várja, hogy hogyan fog kinézni a volt Petőfi Szálló homlokzata, mely az EGT Alap pályázatának támogatásával újul meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 25.


 

Önkéntes orvosi munka Afrikában

Dr. Jakkel Anna előadása a könyvtárban

 

2017. április 25-én kedden 18 órakor a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club közös estjének vendége dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos lesz, aki a Magyar Afrika Társaság önkénteseként nyolcadik éve végez rendszeresen orvosi missziót Afrikában.

 

 

  KATT a képre!      

 

 

 


 

 

Szentes, 2017. 04. 24.


 

Elkezdődik a járda építése a megújuló volt Petőfi Szálló mellett

 

2017. április 28-án indult a megújuló volt Petőfi Szálló melletti járda szakasz építésének munkálata, ezért várhatóan 2017. április 24-től elkezdődnek az előkészítő munkálatok.

 

Első fázisként a piros színű palánkok kerülnek áthelyezésre, hogy helyt adjanak az építkezésnek, és a munkaterületet biztosítsák.

 

A Városközpont rehabilitációs projekt keretében ugyan megújult a Petőfi Szálló környezetében a palánkon kívüli Kossuth utcai és a Petőfi utcai járda szakasz, valamint megépült a körforgalom és a kerékpárút, de ebből kimaradt az épülethez közvetlenül csatlakozó járdafelület. Az épület romos állapot miatt évek óta palánk zárta ezt a területet, így az útépítés során a járdafelületek a palánk vonaláig épültek meg.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 23.


 

Esély a Mosolyra

Jótékonysági bál sok mosollyal

 

2017. április 21-én rendezte meg a Rigó Alajos Általános Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola Esély a Mosolyra Alapítványa a IV. Tavaszköszöntő Jótékonysági Bálját.

 

Az alapítvány azt tűzte ki célul, hogy az iskolában folyó képzést annak körülményeit támogassa, fejlessze - hallhattuk Pótári Tímea intézményvezetőtől.

 

A bál kulturális programjának keretében magyar operett slágereket valamint a tanulók előadásában musical részletet láthattunk. A megható műsorszámokat látva a legjobb az volt, hogy mindenkinek megvolt az esélye a mosolyra.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 21.


 

Lánykérés a Műszakiak Napján

 

Minden a szokásosan történt a Magyar Honvédség 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepén, amikor is Antal László ezredparancsnok a legénység elé vezényelte Veress szakaszvezetőt, aki erre a napra meglepetéssel készült. Az ünnepen akarta megkérni kedvese Németh Gabriella kezét.

 

A sokáig tervezett eseményt az elmúlt napok szeszélyes időjárása sem hiúsította meg. És hogy mi volt a hölgy válasza, a videóból kiderül!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 21.


 

SZEZONNYITÓ a strandon

 

2017. május 1-jén SZEZONNYITÓ programra várják a fürdőzni vágyókat a Szentesi Sport- és Üdülőközpontba!

 

Egész napos fürdőzés mellett az alábbi programok közül választhatnak 11-15 óra között a vendégek:

- ingyenes UGRÁLÓVÁR a Délmagyar kitelepülésével

- BURGONYÁS ÉTELEK, az első 99 adag INGYENES

- PALACSINTA KÓSTOLÁS a Derekegyház Község Önkormányzata jóvoltából

- bokrosi VADNYUGATI VÁROS kitelepülése játékokkal

- RODEO BIKA a Vadnyugati Város jóvoltából

- ingyenes szaunapark és wellness részleg használat.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 21.


 

Ma Szakmák Éjszakája!

 

Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert itt nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálnak. Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 21.


 

Kidőlt egy gesztenyefa a Klauzál utcán

 

2017. április 20-án riasztották a Klauzál utcába a szentesi tűzoltókat, hogy egy terjedelmes gesztenyefa nem bírta a szélterhelést és kidől. A fa éppen a Klauzál Gábor Általános Iskolával szemben található parkolóban található és csak a szerencsén múlott, hogy nem volt ott parkoló jármű. A mentőket is riasztották a helyszínre, mert félő volt, hogy a leszakadó faágak megsebesítettek egy ott közlekedő gyermeket.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 20.


 

90 éves a Mama és nem szed gyógyszert

Hallhattuk Bordás Terézia születésének 90. évfordulóján

 

Bordás Terézia 2017. április 16-án töltötte be 90. életévét és ez alkalomból látogatta meg Szirbik Imre polgármester, hogy a város köszöntését tolmácsolja Teri néninek.

Sok szép korú köszöntésén jelenvoltunk, de olyannal mint Teri néni még nem találkoztunk. 90 évesen még kerékpározik, szeret színházba vagy nótaestekre járni, és a vitaminokon kívül más gyógyszerre nincs szüksége. És hogy mi a titka? Elolvashatja a Szentesi Élet hétvégén megjelenő számában!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 19.


 

Az ezerarcú szecesszió

Konferencia a Komor Marcell - Jakab Dezső tervezte Petőfi Szálló és Vigadó épületéhez kapcsolódóan

 

Szecesszió napjainkban címmel szervezett konferenciát a Komor Marcell - Jakab Dezső tervezte Petőfi Szálló és Vigadó épületéhez kapcsolódóan a szentesi önkormányzat a megyeházán.

A mintegy 13 előadás változatos megközelítésben mutatta be a szecessziós építészetet, kitérve helyi vonatkozásaira, azaz a felújítás alatt álló Petőfi Szállóra. Az eseményen Komor Marcell unokája, Székely Tamás is részt vett, s gyermekkori emlékeit megosztva közelebb hozta az építészpáros alakját az érdeklődőkhöz.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 18.


 

Elosztották a 2017. évi sporttámogatásokat

 

Az Önkormányzat alapelve, hogy nem fenntartója, működtetője a helyi sportszervezeteknek, hanem támogatója.

 

A város sportéletének zavartalan működése érdekében az Önkormányzat törekszik arra, hogy az éves költségvetésben az egyesületek működési,- és rendezvénytámogatásához keretet különítsen el a 10 sportlétesítmények fenntartási, felújítási és fejlesztési feladatainak finanszírozásán felül. A sporttámogatásra fordítható összeget, a tervezhető bevételek és kiadások függvényében, a képviselő-testület évenként, a költségvetési rendeletében határozza meg.

Idén 28.983.000 Ft-ot osztott szét a bizottság, melyre 31 benyújtott pályázó közül, 26-ot támogattak.

A maradvány összeg diáksport támogatására szolgál, valamint tartalékalapot képez.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 18.


 

Önkormányzati támogatás fapótláshoz

Lakossági tájékoztató a fás szárú növénypótlások Önkormányzati támogatásáról

 

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete lakossági fás szárú növénypótlások finanszírozására önkormányzati éves költségvetési alapot hozott létre, amely alapján:

 

A Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője által a lakossági ügyfél részére kiadott fás szárú növény kivágási engedélyben (továbbiakban: Határozat) megjelölt pótlási kötelezettségnek megfelelő fajú, fajtájú fás szárú dísznövény vásárlásához önkormányzati támogatás biztosít.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 18.


 

Dr. Beer Miklós előadása

 

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tartott közéleti kérdésekről előadást a Művelődési és Ifjúsági Házban Szentes Város Önkormányzata és a Szent Anna Plébánia szervezésében 2017. április 18-án.

Az előadás alcíme sokat elárul: Óvatosan mondom, az önszórakoztató gettóegyházból ki kell lépnünk a missziós egyház örömteli, Szent Ferenc-i távlatába.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 18.


 

Körséta a Legrand-nál

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület 2017. április 21.-ei Körsétáját rendhagyó időpontban rendezzük! Látgatást teszünk a LEGRAND szentesi gyárában, munkaidőben, pénteken 15 órakor. A gyárlátogatáson résztvevők névsorát előre le kell adni, ezért a Körséta résztvevőit arra kérjük hogy legkésőbb 2017.04.18-ig jelezzék látogatási szándékukat a 06-30/928-4465-ös telefonon!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 16.


 

IV. Tavaszköszöntő Jótékonysági Bál

 

Az Esély a Mosolyra Alapítvány 2017. április 21-én rendezi meg a IV. Tavaszköszöntő Jótékonysági Bálja.

Az alapítvány célja és feladata is egyben, hogy Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola  tanulóit és az ott folyó szakmai munkát támogassa. Amennyiben Ön szeretné támogatni az alapítványt a rendezvény keretében mindezt meg tudja tenni!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 16.


 

Nyári munka a kalandparkban

 

Az L-Direct Kft. nyári munkára keres 25 évnél fiatalabb munkavállalókat, a Kurca-part Kalandparkban betöltendő munkakörökre.

Angol, és/vagy német nyelvtudás előny.

Fényképes életrajzot az alábbi címre lehet elküldeni: robert@bertokpromotion.com

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 16.


 

Volt növendékek hangversenye

 

2017. április 29-én a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában zenei pályára készülő volt növendékek hangversenyét hallhatjuk 16 órai kezdettel. További részletek a plakáton.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 16.


 

Fontos lett volna a győzelem!

Még az X is elég lett volna

 

Hazai pályán fogadta a Szeged megye I.-es csapatát a Szentesi Kinizsi SZITE, hogy bebiztosítsa a tabellán elfoglalt 8. helyét. A két csapat között csak egy bajnoki pont a különbség, így fontos lett volna a győzelem. Mind két csapat készült a rangadóra, igaz a hazaiak egy kicsit tartalékos csapattal vonulhattak ki a pályára. Az első két képen láthatjuk azt a pillanatot, melynek nem örülhetett a hazai csapat, és ezáltal hatalmas nyomás esett rájuk.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 15.


 

Javaslatát várják!

Dr. Csergő Károly emlékéért díjban kik részesüljenek 2017-ban

 

Kérik a város lakosságát, gazdasági és társadalmi szervezeteit, tegyenek javaslatot azon személyekre, akiket méltónak tartanak arra, hogy részükre a "Dr. Csergő Károly emlékéért" díj 2017 évben odaítélésre kerüljön.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 15.


 

Tojásfák Szentesen

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár hetedik alkalommal rendezik meg idén a Kézműves Ízek Fesztiválját. A rendezvény előhírnökeként a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon tojásfa díszítésre várták az érdeklődőket. 2017. április 12-én az egyesület tagjai a Kossuth téren egy, a Luther téren kettő előre kijelölt fát díszíttettek fel otthon készített húsvéti díszekkel.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 15.


 

Térképes éjszakai tojáskereső verseny

 

A Szentesi Családsegítő Központ Közösségi Tér szervezésében 2017. április 13-án csütörtökön térképes éjszakai tojáskereső versenyt rendeztek családoknak, baráti társaságoknak.

A térképen öt tojáshelyszín volt jelölve, melyek közül három rejtett tojásokat. Két akadály gyermekszóval "becsalizós" volt.

Idén rekord számú csapat nevezett a megmérettetésre több kategóriában, és este fél nyolctól indult a tojáskeresés a Kurca parton és a ligetben.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 13.


 

Nem sikerült!

 

2017. április 13-án mentőhelikopter szállt le Szentes központjában a könyvtár melletti téren, mert a szomszédban lévő bevásárlóközpontban rosszul lett egy férfi, akin elsőként a bolt dolgozói próbáltak segíteni és hozzáláttak az újraélesztéshez.

Később a mentősök és a légimentők közösen harcoltak az életért, de nem sikerült.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 13.


 

Ballag a katona....

Menetgyakorlat

 

6 km-es menetgyakorlaton vettek részt a honvédelmi nevelésben résztvevő gyerekek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél. Az alakulat évek óta kiváló kapcsolatot ápol a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakiskolával. Az együttműködés keretében rendkívüli testnevelésórán vehettek részt a gyereke, akik a menetgyakorlatot hasonló menetfelszerelésben teljesítették. A borongós, esős idő ellenére jól érezték magukat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 12.


 

Április 30. az Animal Cannibals, Happy Gang és Roy & Ádámmal

 

A Szentesi Művelődési Központ szervezésében 2017. április 30-án három sztárvendéggel színesített programmal várják a fiatalokat a Luther térre 19.00 órakor, majd 20.15-től a IH Gödörbe.

Idén is lesz lampionos felvonulás!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 12.


 

Zipperer Viktor ismét fut

 

A kitelepítés 70. évfordulójára emlékezve, a szlovákiai Gúta városából indult el 360 km-es útjára Zipperer Viktor, a Műszaki Ezred volt katonája, akit a szentesi szakaszon a Honvéd Rákóczi Sportegyesület tagjai, és hajdani katonatársai is elkísérték egy darabon.

Szentesen egy estété töltött Viktor, majd szemerkélő esőben indult tovább 2017. április 11-én. Ott voltunk a Terney Béla  Középiskolai Kollégium előtt, amikor indult, és hálásan fogadta a kíséretet. Viktor neve ismerős lehet, mert ő az a katona ember, aki határfutáson körbekerülte hazánkat, es csaknem 1800 km-t futva teljesített.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 12.


 

TOLVAI RENI lesz a sztárvendég a Műszakiak Napján

(részletes programmal)

 

A Műszakiak Napja a Magyar Honvédség 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepe. A műszaki katonák összefogása minden évben megnyilvánul ezen a napon. Az ünnep alkalmával lehetőség nyílik a Damjanich laktanyában szolgált, és az ország különböző tájairól most újra idelátogató idősebb nyugállományú kollégák, a műszaki tisztek, tiszthelyettesek, katonák találkozására, emlékeik felidézésére - hallhattuk a mai sajtótájékoztatón Kaszanyi Sándor alezredestől, a szervezőbizottság elnökétől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 10.


 

Pollákos diák lett a II. az országos tanulmányi verseny döntőjében!

 

25. alkalommal meghirdetett „Charles Babbage” Országos AutoCAD és Inventor Versenyre 4 tanulóval nevezett a HSZC Pollák Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Inventor kategóriában. Az országos döntőbe, amelyet Dunaújvárosban rendeztek csak 10 tanuló jutott be. A Pollákosok nagyon jól szerepeltek, Haviarik József II. helyezést ért el, Németh Bence Máté a VI. helyen zárta a versenyt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 10.


 

Kórházi segédeszköz adomány érkezett Szentesre

 

Jelentős adomány érkezett ismét a Dr. Bugyi István Kórházba 2017. április 10-én a reggeli órákban. Óbester Erzsébet és három testvérének köszönhetően Franciaországból Bizet klinikájáról és annak környező egészségügyi egységeiből gyűjtött kórházi betegszállító és beteghordó segédeszközök érkeztek.

 

Több hónapos előkészítő munka előzte meg az ideérkezést - tudtuk meg Bozóné Marcsitól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Csoportjának vezetőjétől.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 10.


 

Meghívó a Magyar szecessziós építészet Európában című kiállítás megnyitójára

 

Brüsszelt, Szabadkát, Komáromot, Budapestet és Torockót követően Szentesre érkezik a magyar szecessziós építészetet népszerűsítő vándorkiállítás, melyre ezúton meghívjuk Önt!

 

A kiállítás anyaga kibővül a Szentesi Levéltár által őrzött/gyűjtött Komor Marcell-Jakab Dezső tervezte Petőfi Szálló és Színház épületéhez kapcsolódó tervekkel, dokumentumokkal.

 

A kiállítást megnyitja: Wittek Krisztina főépítész és Labádi Lajos főlevéltáros

Megnyitó: 2017. április 11-én 17.00 órakor a Megyeháza KKK (Kossuth tér 1.) épületében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 05.


 

65 új életfa az újszülötteknek

 

2017. április 5-én délután Új Életfa ünnepélyes átadásán köszöntötték a Városháza udvarán a szentesi kisbabákat. Az emléklapok és a fácskák átadása hagyomány a városban, Több mint két évtizede adja át Szirbik Imre polgármester az újszülötteknek az első fácskájukat, mert ne csak a családot, hanem a város lakosságát is gyarapítják.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 05.


 

80 éves az olimpiai tölgy

 

1937 március 29-én ültették el a Polgári Lányiskola, utóbb Petőfi Általános iskola előtt azt a tölgyet, melyet az 1936-os berlini olimpiai játékokon kapott győzelméért Lőrincz Márton birkózó, akit a város fiává fogadott.

„Hirdesse ez a tölgyfa Szentes város iránti szeretetemet és legfőképpen azt, hogy bár az ország sok városa megtisztelt ünneplésével, szívemhez mégis ez a nemes város férkőzött legközelebb, amikor fiává fogadott." – A szentesi levéltárban található levele szerint e szavakkal adományozta a városnak azt az 1936-os berlini olimpián kapott, (valamennyi győztesnek kijárt) tölgyfacsemetét a Kurca-parti városnak az 1911-ben született Lőrincz Márton, aki kötöttfogású birkózásban, légsúlyban (56 kg) olimpiai bajnoki címet szerzett.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 04.


 

Bölcsődei beiratkozásról

Szentes Város Önkormányzat Bölcsődéje felvételt hirdet a
2017. szeptember 01-től kezdődő nevelési-gondozási évre

 

A bölcsődébe az a gyermek vehető fel, aki legalább 20 hetes korú. Abban az esetben, ha a gyermek 2017. szeptember 01. és december 31. között tölti be a harmadik életévét, a szülőnek / törvényes képviselőnek/ vállalnia kell, hogy a gyermek ellátását a nevelési év végéig a bölcsőde biztosítja.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 03.


 

Dr. Csókay András előadása

 

2017. április 21-én várják az érdeklődőket Dr. Csókay András előadására a Művelődési és Ifjúsági Házba a Keresztény Pedagógus Társaság szervezésében.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 03.


 

SZECESSZIÓ NAPJAINKBAN

Konferencia Komor Marcell-Jakab Dezső tervezte
Petőfi Szálló és Vigadó épületéhez kapcsolódóan

 

Szentes Város Önkormányzata Szecesszió napjainkban címmel konferenciát szervez 2017. április 11-én 10.00 órai kezdettel a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központban.

 

Fontos: A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges!

 

Itt tud regisztrálni: LINK

 

További fontos információ, hogy a Magyar Építész Kamara továbbképzési rendszerében a konferencia akkreditálása és a kreditpont megállapítása folyamatban van!

 

A konferenciára várunk minden érdeklődőt, építészeket, szakmai és társadalmi szervezetek munkatársait.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 03.


 

Szentesi siker nemzetközi informatikai versenyen

13. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny

 

Idén 13. alkalommal rendezték meg a Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt. A pályamunkákat az egész Kárpát-medencéből küldhették be a jelentkezők több kategóriában. A szekszárdi döntőre csak a legjobb munkák juthattak be. A Kiss Bálint Református Általános Iskola két tanulója Csatlós Vencel (7.b), és Niethammer Tamás (7.a) közös projektjét, a számítógéppel vezérelt mini üvegházat a „Megépített (digitális) automata berendezés” kategóriába nevezték be.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 03.


 

Áprilisi programok a könyvtárban

 

A gyermekkönyvtár töretlen lelkesedéssel várja az alkotó kedvű gyerekeket (szüleikkel), és azokat is, akik szeretik a megmérettetést. Egész hónap áll a rendelkezdésükre, hogy megoldják a gyermekkönyvtár havi rejtvényét. Április 7-én újabb kiállítás anyagában gyönyörködhetünk, valamint költészet napi megemlékezést is tartanak a könyvtárban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 03.


 

Csörgősipka díjas Mari Dorottya

 

A hétvégi Mustragálán adták át az irodalmi drámai tagozat legkiemelkedőbb díját a Csörgősipka díjat. A szaktanárok javaslatára ezt a díjat az a végzős tanuló kapja, aki kiemelkedő irodalmi - drámai tanulmányokkal és eredményeivel méltón viselheti.

 

Idén ez a megtiszteltetés Mari Dorottyára esett, aki a végzősök darabja előtt vehette át a díjat Szurmik Zoltántól a tagozat vezetőjétől és  Jakubeczné Illich Alíz a Keleti István Művészeti Iskola igazgatójától.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 02.


 

Mustragála

 

2017. április 1-jén rendezte meg a „Tükör” Szentes Irodalmi- Drámai Tagozatáért Közhasznú Alapítvány a Horváth Mihály Gimnáziummal közösen a több éves hagyományokra visszanyúló drámais Mustragálát.

 Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozata 39 éve neveli diákjait a művészetek szeretetére, törekszik az értékekre alapuló személyiségformálásra. Ebbe a folyamatba illeszkedett bele az alapítást követően néhány évvel létrehozott Mustra, melynek során a drámai tagozat minden egyes diákja bemutatja mit sajátított el, hová fejlődött a tanév során.

 

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 02.


 

II. Szentes Kupa tornaverseny

 

2017. április 1-én a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg a II. Szentes Kupa meghívásos tornaversenyt melyre 6 településről 19 csapat érkezett. A Koszta József Általános Iskola az elmúlt évben a Szentes 20-20-20 programsorozathoz kapcsolódóan szervezte meg az első versenyét. Idén négy korcsoportban és három szeren folyt a viadal (talaj és gerenda gyakorlat és szekrényugrás).

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 02.


 

1-4 a vendégeknek

 

A labdarúgó megyei I. osztály 20. fordulójában a Szentesi Kinizsi hazai pályán fogadta a Szegedi VSE csapatát. A megyei labdarúgó mérkőzés első percében Tóth Istvánra emlékeztek a csapatok, aki évekig edzősködött Szentesen.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Az első negyedben úszott el a meccs

 

Rosszul kezdődött a Metalcom-Szentes-nek a középszakasz záró fordulója, mert az első negyedben nem sikerült betalálnunk a vendég UVSE kapujába. Mát öt góllal vezettek a vendégek, amikor elkezdték a hazaiak a gólgyártást. 9-9-re feljött a Kurca parti gárda, de a hajrá nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük. Végül egy góllal a bajnoki pontokat az UVSE csapata abszolválta.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Rejtelmek, ha zengenek...

 

2017. április 1-jén "Rejtelmek, ha zengenek..." címmel immáron 20. alkalommal nyílt meg az Alkotó pedagógusok régiós képzőművészeti tárlata. Idén 40 alkotó 78 pályamunkáját nevezte a megmérettetésre, melyből 64-et állítottak ki a Tokácsli Galériában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Curtis Szentesen (videóval)

 

Tavaszindító szabadtéri bolondok napját tartott a Belvárosi Favágók-hoz PUB 2017. április 1-jén Curtis (Széki Attila) fellépésével.

Curtissel bővebb interjút a jövő heti Szentesi Élet hasábján olvashatunk!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 01.


 

Tavaszi fáradtság a medencében

 

Igaz győzelemmel kezdte a Hungerit Szentesi VK az 5-8. helyért folyó párharcát a Tatabánya ellen a női vízilabda OB I-ben, de nehezen indult a hazaiaknak a játék. Volt, hogy a Tatabánya vezetett a párharcban.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 31.


 

Új előfizetés ajándékba az újszülötteknek

 

Év elején egy új kezdeményezést indított útjára a Szentesi Élet városunk hetilapja. Ne lepődjenek meg az újszülött szülők, ha egyéves Szentesi Élet előfizetéssel kedveskednek a családnak a körzeti képviselői, hiszen a szentesi élet szürkébb és szegényebb lenne Szentesi Élet nélkül.

 

  A megajándékozott családok kicsinyei arról olvashatnak majd, hogy mi történt a városban 52 hét alatt, születésük évében, 2017-ben.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 30.


 

Megérkezett a Gólyás-ház gólyapárja

 

2017. március 29-én délután 18 óra 18 perckor megérkezett Afrikából a Gólyás-ház gólyapárja. Minden évben a környék lakói március végétől figyelik a Művészetek Háza (Gólyás-ház) kéményét, mikor veszik újra birtokba a gólyák.

Arra senki sem tud választ adni, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező fészekben hány gólyapár fordult meg, de az biztos, hogy a kisvárosi (mely mára majdnem nagyvárosi) életmód nem zavarja az itt költő gólyákat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 30.


 

Félezer diák a mezei futóversenyen

 

2017. március 21-én, a Honvéd Rákóczi SE szervezésében megrendezett országos Diákolimpia programsorozat részeként jegyzett mezei futóversenyen csaknem 500-an (pontosan 487-en) vágtak neki a távoknak a Pusztai László Sporttelep hátsó, „pockos” pályáin.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 28.


 

Ingyenesen tekinthetők meg a hátralévő
felnőtt vízilabda mérkőzések

 

Tisztelt Szurkolók!

A Szentesi Üdülőközpont és a Szentesi Vízilabda Klub megállapodásának értelmében a 2016/17-es bajnoki szezon hátralévő első osztályú női és férfi OB I-es bajnoki mérkőzéseit ingyen tekinthetik meg a szurkolók. Belépés a fedett uszoda liget felőli bejáratánál lesz, az ingyenesség már mától érvényes.

 

Ma este 6-tól a Tatabánya csapatát fogadja a Hungerit-Szentes, szombaton 18 órától pedig a Metalcom-Szentes az UVSE-vel mérkőzik meg.

 

Várjuk kedves szurkolóinkat!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 28.


 

103 éves a legidősebb szentesi

Laci bácsi március 16-án töltötte a 103-at!

 

Palotás László az egészségesen táplálkozás nagy híve és valószínűleg ennek köszönheti magas életkorát, melyet 2017. március 28-án ünnepeltek a Dózsa György utcai Idősek Klubjában. Laci bácsi 103 évvel ezelőtt Máramarosszigeten született 1914. március 16-án. A város Románia és Ukrajna határán fekszik, a Tisza és az Iza folyó völgyében, festői környezetben. Gyermekkora első éveit itt töltötte, maid a román megszállás miatt Orosházára menekültek családjával.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 27.


 

Tizenegy országos döntős, szentesi csapat környezetvédelemből

 

A Szentesi Koszta József általános Iskolában február 18-án került megrendezésre a  Curie Környezetvédelmi Emlékverseny regionális döntője.  A versenyt a Curie Oktatásfejlesztő és Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója szervezi. Az országos elbírálás eredményeként TIZENEGY szentesi csapat kapott meghívást az április 22-én, Szolnokon megrendezendő országos döntőbe.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 27.


 

Régi Petőfi Szálló emlékeket keresünk

 

Ha Ön rátalált egy-egy régi tárgyra, vagy fotóra, mely a volt Petőfi Szálló épületéről, vagy az abban működő étteremből való, akkor kérjük jelezze Wittek Krisztina főépítész felé, mert ezen tárgyak összegyűjtésével kiállítási anyag készül, hogy megőrizzük a múltat a jövő nemzedék számára. Keressük továbbá azt a „tálaló” bútort mely a régi kávézóban volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 27.


 

KONTRASZT fotókiállítás

 

A Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör közös szervezésében 2017. március 23-án a Művelődési és Ifjúsági Házba nyílt meg a KONTRASZT FOTOGRÁFIAI TÁRSASÁG kiállítása.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 23.


 

Vállalkozói kamarai fórum Szentesen

 

2017. március 23-án a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szentes Térségi szervezete vállalkozói fórumot szervezett.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 23.


 

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerés Magyar Józsefnek és a HUNGERIT-nek

 

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15. nemzeti ünnepünk alkalmából 2017. március 14-én adta át a Földművelésügyi Minisztérium elismeréseit. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vehette át Magyar József, a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. elnöke, az agrárgazdaság területén végzett több évtizedes munkája, valamint a vállalat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlődését elősegítő eredményes cégvezetői tevékenysége elismeréseként.

 

Magyar József interjút adott az átvett kitüntetéssel kapcsolatban, melyet a hétvégén megjelenő Szentesi Életben olvashatnak.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 23.


 

Deák Bill Gyula Szentesen

 

A SZENTESI HANGVERSENYKÖZPONT BEMUTATJA

Zene-Világ-Zene Graffiti

2017. április 22. (szombat) 20 óra:

Deák Bill Gyula

Vendég az EXON

SPOT: https://www.youtube.com/watch?v=mglRggKQ2iA

Helyszín: Művelődési és Ifjúsági Ház

Szentes, Tóth J. u. 10-14.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 22.


 

Kérdőíven kérdezik a vállalkozókat Szentesen!

Mit gondol a helyi gazdaságról?

 

A szentesi képviselőtestület áprilisban tárgyalja a helyi gazdaságfejlesztési program felülvizsgálatát, és ehhez kapcsolódva a következő napokban több ezer kérdőívet küldenek ki a helyi vállalkozóknak, vállalkozásoknak, hogy annak kitöltésével mondhassák el az érintettek, hogy mit gondolnak a helyi gazdaságfejlesztésről - tudtuk meg a 2017. március 16-ai sajtótájékoztatón melyet a Városháza konferencia termében tartott Szirbik Imre polgármester és Horváth István a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes Térségi Szervezetének elnöke.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 18.


 

Kiosztották a Boros Díjakat!

 

A Boros díjat 1990-91-es tanévben alapították, így immáron 26. éve vehetik át ezt az elismerést a Boros Sámuel Szakközépiskola legkiválóbb diákjai. A díj feltételei szigorúak, csak a legjobb tanulmányi és verseny eredményű, ezen kívül a közösségi munkában is kiemelkedően teljesítő tanulók pályázhatnak.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 16.


 

 

2017. március 15-én a ragyogó napsütésben sokan gyűltek össze Szentesen a Kossuth téren, ahol 10 órakor ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepség.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 15.


 

Ünnepi Állománygyűlés

 

Ünnepi Állománygyűléssel emlékeztek meg a műszaki ezred katonái az 1848- as forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, Cseri Gábor Csongrád város alpolgármestere, a társ fegyveres szervek vezetői és az alakulattal kapcsolatban álló közintézmények vezetői.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 14.


 

Jubileumi fasor a Kurca parton

 

2017. március 14-én jubileumi faültetés volt a Kurca parton. Szentes város polgármestere, Szirbik Imre hivatali vezető pozíciójának 25. évfordulójához érkezett és ez alkalomból Berezvai Csilla főkertész asszony szervezésében jubileumi faültetésre került sor a Széchenyi liget melletti Kurca parti sétányon, az Eszperantó híd és a II. világháborús emlékmű között.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 14.


 

In memoriam dr. Győry Kiss Ferenc

 

2017. március 8-án, Németországban azon a klinikán, melynek húsz évig sebész főorvosa volt, türelemmel és méltósággal viselt súlyos betegség következtében elhunyt dr. Győry Kiss Ferenc.

 

1948. február 3-án született, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett 1966-ban, majd a Szegedi Orvostudományi Egyetem (SZOTE) elvégzése után 1973-ban avatták orvos doktorrá. A dr. Bugyi István professzor által vezetett sebészeten kezdett dolgozni, a „Bugyi iskola” jeles orvosa lett.

 

A nagy elődökhöz méltóan szorgalommal, nagy lelkesedéssel végezte munkáját. 1978-ban sebészetből, 1981-ben mellkas sebészetből, 1986-ban érsebészetből szakvizsgázott. A szentesi évek után a Várpalotai Kórház sebészeti osztályának a vezetésével bízták meg, majd Németországban dolgozott.

 

Több munkahely után a Wetzlari Oktató Kórház sebész főorvosa lett, ahol viscerális sebészetből is szakvizsgát tett. Rendkívüli módon szerette hivatását, nyugdíjba vonulásakor tartott kis házi ünnepségen azt mondta: szebb hivatást, mint a sebészet, nem tudott volna választani. Nagyon tehetséges volt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 13.


 

Emléktábla avató és emlékkoncert

 

A Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában Veréb Imrére egykori igazgatóra emlékeztek 2017. március 11-én. A hangverseny elején Várkonyi Mihály Erna, az intézmény vezetője köszöntötte az igazgató családját.

Szánthó Lajos: Capricció művével kezdődött a koncert, melyet Pintér Borbála adott elő. Különlegessége a műnek, hogy Szántó Lajos Veréb Imre rokonságába tartozik.

Nagy János a zeneiskola egykori címzetes igazgatója Veréb Imre életútját ismertette aki elég fiatalon 46 éves korában halt meg. A szentesi hangversenyélet elindítója a zeneoktatás maghatározó alakja lett munkássága alatt. Az emlékhangversenyen fellépett még Mihály Béla (klarinét) és Majtényi András (zongora), valamint Pintér Borbála (fagott) és Bolla Julianna (zongora) és Dani Imre (zongora).

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 12.


 

Dr. Assefa Abebe vehette át 2017-ben a 
Dr. Bugyi István Emlékérmet

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház és a Dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány a Prof. Dr. Bugyi István emlékére rendezett ünnepi tudományos ülésen adta át a kórház névadójáról elnevezett elismerést a Bugyi Emlékérmet.  2017. március 9-én Dr. Assefa Abebe főorvos vehette át a kitüntetést a Megyeháza KKK dísztermében.

 

Önéletrajz

Dr. Assefa Abebe 1945-ben született Etiópiában. Gyermekkora óta intenzíven sportol és Magyarország sporteredményeiről sokat hallott és olvasott, így a középiskolai tanulmányai után ösztöndíjasként Magyarországra érkezett, ahol magyar-testnevelési főiskolára járt, miközben akkor forgatott Egri csillagok című filmben szerepet kapott, mint statiszta.

 

A Testnevelési Főiskola után a Szegedi Orvostudományi Egyetemre jelentkezett, ahol 1976-ban orvosi diplomát szerzett. Csongrádi születésű felesége miatt, a Szentesi Kórházba jelentkezett és kapott állást a Sebészeti osztályon. Három gyermeke van, közülük fia Abebe Dániel országosan ismert zenész és énekes.

1980-ban általános sebészetből, 1984-ben baleseti sebészetből és 1992-ben érsebészetből szerzett szakvizsgát. Több helyen Magyarországon és külföldön is járt továbbképzésekre, miközben több szakmai közlemény írt és tartott előadásokat.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 09.


 

Avartűz Magyartés külterületén

 

Két helyen is égett az avar szerdán délután Csongrád megyében. Négy órakor Magyartés külterületére riasztották a szentesi és a kunszentmártoni egységeket. Hat órakor pedig Bakson kapott lángra a kiszáradt aljnövényzet, a kisteleki egység avatkozott be. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 09.


 

Bankautomata került a Kisérbe

 

Szentes kiséri városrészében 2017. március 9-én adták át azt az ATM-et, mely a COOP ABC üzleténél került beüzemelésre. A boltban lehet bankkártyával fizetni, de a környék lakosainak a készpénzfelvételért fel kellett jönni a városközpontba. Erre most már nincs szükség, meg tudják oldani a Farkas Antal utcai ABC-nél - tudtuk meg a mai átadóünnepségen.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 09.


 

Ifjúsági Természetjárásért Díj kitüntetésben részesült Tóth Tibor

 

Ifjúsági Természetjárásért Díj kitüntetésben részesült Tóth Tibor a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára.

Tóth Tibor 1988 óta a szentesi gimnázium tanára, ahol ekkortól rendszeressé váltak a vízitúrák, gyalogtúrák. 1991-ben egy 8 kenuból álló saját hajóparkot hozott létre. Diákjaival együtt bekapcsolódott a környék túramozgalmaiba.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 08.


 

Városi Nőnap a Megyeháza dísztermében

 

Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ szervezésében Szeredy Krisztina énekművész műsorával és egy-egy szál rózsával ajándékozták meg a résztvevőket a szervezők.

 

A műsor kezdetén Szirbik Imre polgármester köszöntötte a hölgyeket, és ismertette az ünnep történelmi előzményeit, majd utána több mint egy órán keresztül hallhattuk a régi slágereket a művésznő előadásában.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 08.


 

„A legszebb konyhakertek” - program

Már lehet jelentkezni!!!

 

Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva Szentes Város Önkormányzata meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot.

 

Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2017. május 20.

Jelentkezési lap kérhető és leadható: Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodáján (226-os szoba) Baloghné Berezvai Csilla főkertész

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 03. 07.


 

10.000-dik LIKE

 

2017. január 30-án újságunk facebook oldalára megérkezett a 10.000-dik LIKE!

Köszönjük!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 30.


 

Szentes legrészletesebb programajánlója csak itt a Mozaikon

 

Jogos olvasói igény volt, hogy szeretnék látni az olvasók egy helyen a város valamennyi programját. A mostani fejlesztésünk eredményeként új programnaptár funkcióval vérteztük fel az eddigi programajánló oldalunkat, melynek köszönhetően nyugodtan elmondhatjuk, hogy a város legrészletesebb programnaptára született meg. Platform független, így bárki megtekintheti azt!

A naptár létrejöttéhez, több intézmény munkatársainak közös munkája szükséges. A naptár szerkesztéséhez kapcsolódó intézményeknél egy-egy munkatárs rendelkezik szerkesztési jogosultsággal, így mindenki még azelőtt beírhatja programját, mielőtt az első híradások megjelennének arról.

 

 Katt a képre!

Szentes, 2015. 10. 05.