2011. december 2.

Vége az ingyenes nyári pancsolásnak

A képviselő-testület hétfői döntése értelmében a jegyárak átlagosan 15 százalékkal növekednek januártól a ligeti uszodában. A kabinbérlet díja alig, viszont a sportolói kísérőjegy ára duplájára nő az újévben, ugyanakkor 2012-től a helybeli fürdővendégek kedvezményes belépőt válthatnak.

2012-től 200 forinttal, 950-ről 1150-re emelkedik a ligeti strandon a felnőtt napijegy ára. Újdonságként vezeti be januártól az üdülőközpont a szentesi felnőtteknek szóló 990 forintos napijegyet. A szentesi diákok az eddigi 600 helyett 650 forintért válhatnak majd belépőt. A sétáló jegy ára nem változik az újévben, viszont a sportolói kísérőjegyért 200 forintot kell majd fizetni. Jobban járnak azok a szülők, akik 60 alkalmas kísérői bérletet vásárolnak 6000 forintért – idén ez még 2500 forintba kerül. A szauna kombinált napijegy – amivel az uszoda összes szolgáltatását igénybe lehet venni – ára 1300-ról 1500 forintra nő. A 150 alkalmas felnőtt bérletért az eddigi 49500 forint helyett 57 ezret, a szintén 150 alkalmas hajnali bérletért pedig 19900 helyett 26500 forintot kell fizetni. A népszerű 10 alkalmas hajnali bérlet 1000 forinttal lesz drágább. Kabinbérletet – amihez 4 darab belépő jár – 235 ezer forintért lehet majd váltani.

A nyári bevételek növelése érdekében 2012. június 15-től augusztus végéig sportolói napijegyet vezetnek be, amit minden szentesi sportegyesület tagja megvásárolhat 380 forintért. Indoklásként Szűcs Szabolcs, az üdülőközpont ügyvezető a képviselő-testület előtt elmondta: a főszezon hétvégéin többször is előfordult, hogy a látogatók közel fele – vízilabdázók és úszók – a beléptető rendszer szerint ingyen ment be, de nem edzésre érkeztek, hanem a fizetős vendégekhez hasonlóan csúszdázni, pancsolni és brűgölni jöttek – vagyis igénybe vették a strand szolgáltatásait. Mind-ezekkel 5 milliós bevételbővülésre számítanak az uszodában.

Ami az idei tapasztalatokat illeti, az előterjesztéshez mellékelt táblátokból kiderül: a 10 alkalmas hajnali és esti bérlet forgalma jelentősen megnőtt az elmúlt évhez képest, a 60 alkalmas kísérő bérlet és a szentesi diák vakáció bérlet iránti kereslet viszont számottevően visszaesett – utóbbit ezért törölték is. A jegyek esetében a csoportos napijegy és a 10 alkalmas szauna jegy lett népszerűbb, komoly visszaesés pedig sétálójegyek forgalmánál jelentkezett. A teniszpályáknál és az üdülőházaknál nem változnak a tarifák, a kempingben – ahol az éves kihasználtságot 40 százalék fölé szeretnék vinni – viszont jelentősen csökkenek a szolgáltatási díjak 2012-től.

Bíró Dániel

 

Egymilliót nyertek

A vasárnapi Mikulás Egészségnapon nyit ki a kibővített szauna, amit aznap sima napijegy vásárlásával is ki lehet majd próbálni. Örömteli hír, hogy az üdülőközpont egymillió forint pályázati támogatást nyert a büfékkel szomszédos régi vécé teljes felújítására: 7 toalett mellett nemenként egy-egy téliesített tusolót is kialakítanak az épületben, amiket a kemping vendégei használhatnak.