2011. november 5.

Sulihét a Kosztában

A hagyományos "Sulihét a gyerekekért" már az első napon sok mesés játékkal kezdődött. Az előcsarnokban már faragott és rajzolt "Tök jó fejek" várták a belépőt. A tantermek és folyosók délután "mesés" akadálypályává alakultak. Az alsó tagozatosok kibarkochbázhatták és kirakhatták puzzle képként a különböző mesefigurákat. Ügyességi játékok és rajzos feladatok vártak a kisdiákokra.

A felső tagozatban A környezet és kultúra vetélkedő témája az Európai Unió volt. A pályaválasztási vetélkedőben az újraélesztés, az illatok felismerése, diósöprés és sok ötlet bizonyította, hogy az életre is felkészülnek a kosztás diákok. Akár az uniós diákparlamenten is részt vehetnek. Kedden már a Sárkányokkal foglalkoztunk. Elkészültek a repkedő, tűzokádó, kedves és félelmetes, mozgatható és álló sárkányok az alsósok kezeiben.

A felső tagozatosok kvízjátékot játszottak Ausztriáról és az internet segítségével számot adhattak általános műveltségükről, sport és technikai ismereteikről.

Szerdán a hagyományos nyílt órákon vártuk a szülőket délelőtt. Délután pedig álmaikat rajzolták meg az aszfalton kicsik és nagyok, csereberélték játékaikat, majd kigolyózták a legjobb versenyzőt.

Másfél óráig tartott a sakkverseny az élő bábokkal. Lantos Alexandra és Mélykúti Ferenc komoly sakktudása mégsem volt elegendő, hogy tanáraikat legyőzzék. Volt jó néhány izgalmas felállás. Az interaktív táblán követhettük a játékot.

A röplabdabajnokságon a 7. évfolyam kimagasló teljesítményt nyújtott.

Csütörtökön moziban voltak az alsósok.

A felső tagozatosok élő társasjátékot játszottak, ahol mindenki nyert.

Pénteken délután lehetőségünk volt a Légimentő bázison közelről megismerni a helikopteren dolgozók munkáját. A gyerekek számára is érthető módon,nagyon kedvesen magyarázták el a helikopter működését és a személyzet tevékenységét. Hálás köszönet érte minden dolgozónak.

A Repülőklub is fogadott bennünket, ahol iskolánk egykori diákja a bemutató mellé még interaktív játékot is szervezett, amit nagyon élveztek a gyerekek. Jutalmat is kapott minden résztvevő, amit köszönünk a klub vezetőinek.

A hét záró programja a karaokéval egybekötött Halloween party és rémségverseny volt.

Benedek Viktória