2011. október 28.

Itthon nyerne aranyakat

Rövid időn belül két kapusát is elveszítette a Hungerit-MetalCom Szentesi VK női vízilabdacsapata, így a vezetőségnek elsődleges feladata volt a hétvégén kezdődő szezon előtt, hogy a csapat egyik kulcspozíciójába megfelelő játékost igazoljon. A tárgyalások sikerre vezettek a Szeged 20 esztendős kapusával, a korábban éveken keresztül Szentesen vízilabdázó Gundl Diánával, így várhatóan ő lesz a csapat első számú hálóőre ebben az idényben. Tudását azonnal egy rangadón bizonyíthatja.

Diána kilenc éve vízilabdázik, korábbi edzői voltak Benedek Tibor, Kozák László, Oltyán Gyula, Kocsis István, dr. Tóth Gyula, Szegeden pedig Lakó Gábor és Godova Gábor. 2009-ig Szentesen vízilabdázott, majd – mivel tanulmányait a megyeszékhelyen folytatta – leigazolta a Szeged együttese, amely tavaly komoly célokat tűzött a csapat elé, válogatottakat szerződtettek és a korábbi szövetségi kapitányt, Godova Gábort nyerték meg szakvezetőnek. A csapat végül negyedik lett, a Magyar Kupában ezüstérmet szerzett, anyagi problémák miatt azonban mégsem lehetett zavartalan a klub működése. Dia számára így kapóra jött a szentesi vezetőség megkeresése, és rövid gondolkodást követően rábólintott az ajánlatra.

– Tudom, nagy lesz rajtam a teher, komoly felelősség lesz a vállamon, de felkészültem a nagy feladatokra, a társaim, a vezetők bíznak bennem és én szeretném jó teljesítménnyel meghálálni ezt a bizalmat – mondta Gundl Diána. – A tavalyi MK-ezüst után remélem idén fényesebb érmet is a nyakamba akasztanak majd.

Dia augusztus elseje óta készül együtt mostani társaival, igaz, a keret egésze csak az elmúlt hét óta dolgozik közösen, többeknek a korosztályos és felnőtt válogatottakban volt kötelezettsége a nyáron, és pihenőt kaptak. A csapat a BVSC ellen vívott két felkészülési mérkőzéssel hangolódott a Magyar Kupa selejtezőjére. A fiatal kapus akkor lenne igazán elégedett, ha védési mutatója 50 százalék körüli lenne. A vízilabdázás mellett még egy komoly erőpróba vár rá: végzős hallgató lévén májusban illene sikeres államvizsgát tennie Szegeden, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar egészségfejlesztés szakán.

H.V.

 

Magyar Kupa-meccsek a ligetben

A női vízilabdázók Magyar Kupa csoportmérkőzéseinek egyik helyszíne lesz október 29-én és 30-án a ligeti uszoda. A Hungerit MetalCom Szentesi VK együttese szombaton 11 óra 30 perckor a Dunaújvárossal, 17 órakor az Egerrel, másnap fél 12-kor a Szegeddel mérkőzik a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikéért. A Theodora Női Magyar Kupa négyes döntőjét, az elődöntőket és a helyosztókat, november 11-én és 12-én rendezik. A bajnokság első fordulójára november 5-én kerül sor, a Hungerit-MetalCom ekkor a Heraklész Utánpótlás válogatott vendége lesz a fővárosban.