2011. október 21.

Pótfűtés

Az agresszív kismalac otthon takarít. Egyszer csak elromlik a porszívója. Gondolkodik, hogy mit csináljon, és eszébe jut, hogy a medvének is van porszívója. El is indul a medvéhez, hogy kölcsönkérje tőle. Ahogy megy az erdőben, azon gondolkodik, hogy mi van, ha a medve nem adja oda a porszívóját... Na mindegy, ballag tovább, de megint eszébe jut, hogy a medve tuti, hogy nem adja oda a porszívóját. Közben odaér medve házához, bedobja az ablakot egy kővel, és bekiabál rajta, hogy "Tudod mit medve? Kend a hajadra a porszívódat!".

Az oroszlán békésen sétál az erdőben. Egyszer csak szembe jön vele a nyuszika. Az oroszlán eléugrik és így szól:
– Ki a legerősebb az erdőben?
– Hát te! – válaszolja megszeppenve a nyuszika.
Az oroszlán kihúzza magát és elégedetten megy tovább. Pár perc múlva szembe jön vele az őzike.
– Ki a legerősebb állat az erdőben?
– Természetesen te! – válaszolja az őzike halálsápadtan.
Az oroszlán örül, hogy mindenki fél tőle. Félóra múlva találkozik az elefánttal.
– Ki a legerősebb állat az erdőben?
Az elefánt szó nélkül megragadja az oroszlánt, és egy fához csapja. Az oroszlán nyögve tápászkodik fel, miközben így szól:
– Micsoda világ, már nem is kérdezhet az ember.

A róka, a farkas, és a medve elszegődnek dolgozni. A róka egy tyúkfarmra éjjeliőrnek, a farkas birkapásztornak, a medve pedig egy téglagyárba biztonsági őrnek. Néhány hét múlva találkoznak. A róka és a farkas soványan, sántán, tépetten jönnek, a medve fénylő szőrrel, kövéren. A farkas és a róka elmondják, hogy egy ideig jól ment a soruk, de mikor a gazda észrevette, hogy sok jószág eltűnt, betyárosan elverte őket. Megkérdezték a medvét, hogy lehet, hogy ő így kikerekedett? Mire a medve: - Nekem igazán jó dolgom volt a téglagyárban. A téglát nem lopják, a cigányokat meg senki se keresi.