2011. augusztus 19.

Kis kukta

Májas-zöldséges rizs

Hozzávalók: fél kg máj, 4 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej karfiol, só, ételízesítő, petrezselyem, 2 cs. zacskós rizs, 2 dl tejszín.

Elkészítése: A májat apró darabokra vágjuk és resztelt májként elkészítjük. A sárgarépát felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, puhára pároljuk, ételízesítővel megszórjuk. A rizst megfőzzük. Ha minden alapanyag kész, összekeverjük és ráöntjük a tejszínt. Meghintjük petrezselyemmel és sózzuk.

Hamis vagdalt párizsiból

Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 20 dkg párizsi, 1 tojás, 5 dkg liszt, 1 dkg só, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, a párizsit ledaráljuk. Az összetört burgonyát a darált párizsival összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Kanállal ovális szeleteket formálunk és lisztbe megforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Bármilyen főzelékhez adható feltétként.

Tepsis virsli

Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 ek. mustár, 1 ek. ketchup, 10 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl, 12 szelet bacon szalonna.

Elkészítése: A főtt virslit hosszába bevágjuk és a bacon szalonnával kibélelt tepsibe helyezzük, a virsli bevágott részét mustárral, ket-chuppal bekenjük. A tejfölt reszelt sajttal, sóval, borssal elkeverjük és a virsli tetején egyenletesen elkenjük. Forró sütőbe pirosra sütjük.

Amerikai almás

Hozzávalók: 6 db alma, 12 dkg liszt, 12 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só.

Elkészítése: Kivajazzuk a tepsit, belerakjuk a felszeletelt almadarabokat, majd a tetejére ráöntjük az összekevert masszát. Sütőben 160 fokon, 30-40 percig sütjük. Tetejére porcukrot és fahéjat is szitálhatunk.