2007. hónap 00.

Hőguta

– Mi az abszolút szemtelenség?
– ???
– Törpétől megkérdezni, hogy: "Mi leszel, ha nagy leszel?".

– Mi az abszolút lehetetlen?
– ???
–A szomorúfüzet jókedvre deríteni.

Kovács úr és neje egy kertes házban lévő ismerősnél van látogatóban. A házigazda büszkén vezeti körbe vendégeit a gondozott kerten. Az egyik fánál megjegyzi:
– Ezt a fát akkor ültettem, amikor összevesztem az anyósommal.
– Nem rossz ötlet, – fordul feleségéhez Kovács – ha én is ezt tettem volna, mostanra már milyen szép nagy erdőnk lehetne!

Egy politikusokkal teli busz kirándulásra indul vidékre. A sofőr belefeledkezik a festői tájba, így beleesik egy szakadékba, egy tanya mellett.
Másnap megérkezik a rendőrség, kihallgatják a tanya tulajdonosát:
– Nem talált áldozatokat?
– De, találtam.
– És hol vannak?
– Hát, eltemettem őket.
– Az összes politikus meghalt?
– Némelyik azt mondta, hogy nem, de én már nem hiszem el ezeknek egy szavát sem...

Távoli sziget mellett halad el az álomhajó. A szigeten egy szakadt, rongyos férfi ugrálni kezd, mindkét kezével integet. A luxushajó egyik utasa megkérdezi a kapitánytól:
– Azzal az emberrel ott mi van?
– Nem tudom – mondja a kapitány –, de mindig örül, amikor erre járunk.

A diliházban a betegek szökésre készülnek. Egy hete gyakorolják, hogyan fogják átugrani a magas kerítést. Este bejön az egyik bolond a kórterembe, és azt mondja:
– Fiúk, a szökést el kell halasztanunk!
– Miért?
– Délután lebontották a kerítést.

– Az apukám kint volt Párizsban – meséli Pistike az iskolában –, és hozott onnan a mamámnak egy karkötőt, amelyikbe bele volt vésve, hogy "Párizs".
– Az semmi – szól közbe Móricka –, az én apukámnak el se kellett utaznia, hogy hozzon négy kanalat, amelyekbe bele volt vésve, hogy Hotel Intercontinental.

Egy pedagógiai szaklap körkérdéses pályázatot hirdet fiatal pedagógusok számára. A következő kérdésre kell válaszolni: "Soroljon fel három dolgot, amitől vonzó az ön számára a pedagógus pálya." A legrövidebb pályázat így szólt: "Június, július, augusztus."