2011. június 17.

Régi-új igazgató a Borosban

Cél: továbbvinni, előmozdítani az iskola hírnevét

A Csongrád Megyei Közgyűlés nyári szünet előtti utolsó ülésén az addigi megbízott intézményvezetőt, Molnárné Tóth Györgyit (képünkön) nevezték ki 5 évre a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola élére. A középiskola 2007-től összevonva működött a Horváth Mihály Gimnáziummal, 2010-ben lett Molnárné Tóth Györgyi az igazgató, aki megtiszteltetésként értékeli, hogy a közgyűlés egyhangúlag támogatta igazgató pályázatát.

Mint mondja: Ez feladatot ró az emberre. Számára fontos, hogy a jövőben is mindenki megelégedésére tudjon dolgozni. A kinevezéssel értékelése szerint munkája nem változott, feladatai iránt ugyanolyan elhivatott. Célja, hogy a Boros a jövőben is a térség meghatározó oktatási intézménye legyen, és olyan szakmát adjon a végzősöknek, amely megfelel a munkaerőpiaci igényeknek és versenyképes tudást tud biztosítani. 5 év múlva azzal lenne elégedett, ha továbbra is jó viszszajelzések érkeznének az egykori Közgében folyó munkáról. Fontos az is, hogy a tanulók az életben megállják a helyüket, végeznek pályakövetést, hogy lássák, egykori diákjaik sorsa hogyan alakul. Hangsúlyos szempont a kollégák elégedettsége is, illetve, hogy az iskola hírnevét ne csupán megtartsák, hanem továbbvigyék, előre is mozdítsák.

Az igazgatónő büszke tanulóikra: – Idén emelt szintű érettségit több tantárgyból teljesítettek a nálunk tanuló fiatalok, jó eredménnyel. A szakmai tárgyak esetében sokan 70-80 százalékos, egyesek pedig még magasabb eredménnyel vizsgáztak. Angolból szintén jó eredmények születtek az érettségin, sokan középfokú nyelvvizsgát is szereztek. Voltak, akik előrehozott érettségi vizsgán vettek részt – összesített Molnárné Tóth Györgyi, majd így folytatta:

– A továbbtanulás nagyarányú intézményünkben. Sokan érettségi után szakmai képzésben folytatják a diákéveket, mások a felsőoktatás felé veszik az irányt. Például gazdasági, közgazdasági, kereskedelmi-marketing, egészségügyi főiskolára, szociális pályára, valamint bölcsészkarra jelentkeznek – fejtette ki az igazgatónő, aki szerint az iskola jövőjét illetően az eddigiek értékekre, a tradícióra kell alapozni, de a változásokat is figyelemmel kell kísérni, és alkalmazkodni kell hozzájuk. Igazodniuk kell a módosuló törvényekhez, s szükség van profilbővítésre is. A jövőben a szakképző évfolyamokon megpróbálkoznak egy ráépíthető másik szakma beindításával, egészségügyi Okj-s képzésben is gondolkodnak. Céljuk a családpedagógiai mentor, a média, a protokoll és turizmus szakirány elindítása.

Az idei tanévre is maradt még feladat. – Szó sincs arról, hogy a középiskolai tanároknak 3 hónapos szabadságuk lenne nyaranta. Július közepéig adminisztratív feladatok következnek, így igazán csak a jövő hónap közepén zárul a tanév. A tárgyi feltételek biztosításán is dolgozunk. Ráférne az intézményre a teljes felújítás, bízunk benne, hogy hamarosan a mi iskolánkra kerül a sor. Az idei nyáron csak a kötelező festést végzik el, illetve apróbb felújítások lesznek, a munkálatoknak anyagi korlátai vannak.

Cseh-Lakos