2011. június 17.

A Szentes Városért Közalapítvány jelenti

2010 folyamán kuratóriumunk 3 alkalommal ült öszsze; 9 napirendi pontot vitatott meg. A személyi jövedelemadó egy százalékos befizetések kapcsán 54.405 Ft folyt be a Közalapítvány számlájára. A korábbi évekhez hasonlóan, 2010-ben is támogatásban részesítettünk több városi kulturális rendezvényt, elősegítettük az iskolai célú múzeumi órák megszervezését, hozzájárultunk a gimnáziumi tanulók külföldi vendégszerepléséhez stb. Anyagi eszközök hiányában sajnos kevesebb kezdeményezés megvalósítását tudtuk elősegíteni, mint szerettük volna. Szerény lehetőségeihez képest Közalapítványunk támogatta:

– Az ÉLETJEL Kulturális- és Sport Egyesület pályázatát, amely a régi szentesi film- és videofelvételek digitalizálását célozza.

– A Horváth Mihály Gimnázium 11. D (drámai) osztályának 15 franciául tanuló diákja meghívást kapott a pécsi Nemzetközi Frankofon Színházi Fesztiválra, amely 2010 márciusában került megrendezésre. E rangos rendezvényre egy zenés darabbal készültek, és sikeres szereplésükkel tovább öregbítik városunk hírnevét.

– A Koszta József Múzeum igazgatója az elmúlt évhez hasonlóan pályázatot nyújtott be a Közalapítványhoz, amelyből kitűnt, hogy a város oktatási intézményei részéről nagy volt az érdeklődés a múzeumi órák és a tematikus múzeumi foglalkozások iránt. A Közalapítvány segítségével 2010 folyamán is tudták biztosítani e foglalkozások ingyenességét.

– A Szabadidős Sportklub 1989 óta megrendezi a "Tavasz a természetben" c. amatőr rajzversenyt és kiállítást, óvodás, általános iskolás és felnőtt korosztályúak részvételével. A rendezvényen határon túli amatőr alkotók is részt vesznek alkotásaikkal. Így történt ez 2010-ben is.

– A Szentesi Vasutas SC hagyományosan megrendezi a "Nagyhegyi Nyári Napokat" június 18–19. között. A programban 2010-ben is szerepeltek sportrendezvények (foci, tenisz, tollaslabda, sakk, biliárd), látványos bemutatók (íjászat, bajvívók küzdelme, Szilver és Bolero-táncbemutató, bábszínház, Harley-Davidson motorok bemutatója stb.) A lakosságot összetartó, hagyományápoló, közösségformáló pályázat támogatást nyert.

– A HM Rekreációs és Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. vezetője pályázatot nyújtott be a Közalapítványhoz, amelyben kérte a 12. alkalommal megrendezésre kerülő "Tiszai Euro-atlanti Nyári Egyetem" támogatását. A szentesi kulturális intézmény 2009-ben újabb öt évre megkapta az akkreditációt, amelynek értelmében a képzés végén a hallgatóknak 30 órás diploma-megerősítő tanúsítványt adhat ki. A nyári egyetem Szentesnek országos ismertséget és elismertséget jelent, ezért feltétlen támogatásban részesült.

A 6 pályázat támogatására 2010-ben kiutalt összeg öszszesen: 340 000 Ft volt.

A Kuratórium tagjai ezúton is hálás köszönetüket fejezik ki azoknak az ismeretlen támogatóknak, akik a személyi jövedelemadójuk egy százalékát a Közalapítványnak adták. Külön köszönetünket fejezzük ki Pongó Gyulánénak, Tímárné Staberecz Teréznek és Váriné Kádár Margitnak, akik önzetlenül végzik a Közalapítvány könyvelését és könyvvizsgálatát, ezzel is segítve működésünk törvényességét.

Labádi Lajos elnök